srs_edit2-90x90Ciudate coincidențe. Aproape simultan, am primit trei informații care se bat de fapt, cap în cap. Iar una vine de peste Ocean. Chiar de la președintele României. Întrucât declanșatorul uriașului conflict, care a pus pe jar întreaga societate românească, este procurorul Mircea Negulescu, e interesant de văzut cine și de ce face scut în apărarea lui. Citeste tot »

Cui îi mai tremură picioarele   Septembrie 21st, 2017

srs_edit2-90x90Am trăit să o auzim și pe asta. Și încă într-o înregistrare. Doamnei Mihaela Focică îi tremură picioarele. Nu în fața unui balaur. Ci în fața unei alte doamne. Mihaela Focică este procuror. Și chiar inspector. Cealaltă doamnă este tot procuror. Și este inspectată. Chiar de Focică. Unui procuror îi tremură picioarele de frică în fața altui procuror. Citeste tot »

srs_edit2-90x90În întreaga istorie, sunt consemnate numeroase cazuri în care spionii au acționat sub acoperire de jurnaliști. Mai ales în timp de război. Munca de jurnalist este de așa natură, încât permite și chiar obligă la o diversitate de contacte. Accesul la informație pentru un ziarist este facilitat de natura profesiei ca atare dar și de legislația cu caracter intern și internațional. Și, la fel de adevărat este că există și o disponibilitate a unor ziariști pentru contacte cu serviciile secrete. În urma unor asemeena contacte, făcute în diverse modalitați, serviciile secrete beneficiază de posibilitatea de a penetra mult mai ușor instituții și persoane dar și ziariștii obțin astfel un acces la informații și la persoane mult mai mare, ceea ce le permite în principiu să performeze în activitatea lor. Aceasta este în linii mari, jumătatea bună a paharului. Citeste tot »

La început, fostul premier a dezinformat sistematic opinia publică. Invocând faptul că nu are dreptul să spună în ce dosare e chemat la DNA. Nu există nicio interdicție legală în acest sens. Apoi, încet-încet, a început să vorbească. Dezvăluind singur în ce a constat declarația sa. La turnat pe Liviu Dragnea. Citeste tot »

Regula de aur a lui Florian Coldea   Septembrie 19th, 2017

srs_edit2-90x90Deloc întâmplător, Florian Coldea, fostul director operativ al SRI a ales să răspundă unor acuzații pe Ziare.com. Un site tradțional prietenos. Ca să mă exprim elegant. Și a făcut-o chiar în această zi de marți, trei ceasuri rele pentru SRI, când colonelul în rezervă Daniel Dragomir se prezintă în fața Comisiei de control.  La cererea sa. Pentru a devoala modul în care o instituție a statului s-a transformat într-un monstru. Sub conducerea lui Florian Coldea. Citeste tot »

Divizia de presă a SRI   Septembrie 18th, 2017

srs_edit2-90x90Ceea ce noi știm de mulți ani, ceea ce noi vehiculăm ca o informație cu un grad ridicat de credibilitate, a fost duminică seară confirmat de către colonelul SRI Daniel Dragomir, fost colaborator apropiat al generalului cu patru stele Florian Coldea. Jurnaliști cunoscuți și nu puțini au făcut pârtie în biroul șefului operativ al SRI. Aceastora li s-a cerut – și ei au executat promt – ca în baza unor informații furnizate de SRI să compromită o serie de persoane. Alături de SRI, așadar, au existat ziariști și redacții, care au făcut poliție politică. Citeste tot »

Cacealmaua PNL   Septembrie 17th, 2017

srs_edit2-90x90Situația Partidului Național Liberal, analizată la rece, lasă impresia existenței unei intenții ascunse. Pusă la cale în scopul de a submina șansa lui Klaus Iohannis pentru un al doilea mandat. Oricât ar părea de straniu, nu este deloc exclus ca așa să stea lucrurile. Cum poate scăpa un câine din lesă? Fie smucindu-se până când stăpânul scapă lesa din mână, fie făcând în așa fel încât să îi iasă zgarda de pe cap. Ceea ce presupune să slăbească atât cât e necesar. Citeste tot »

srs_edit2-90x90S-a petrecut un eveniment istoric. Autoritatea autorităților, Consiliul Superior al Magistraturii, a bătut în cuie noua definiție a procurorului model. Așa cum a fost ea formulată de către Inspecția Judicară. Punct de referință este faimosul procuror Mircea Negulescu. Un procuror curat ca lacrima. Așa cum s-a stabilit. Și s-a bătut în cuie. Citeste tot »

Comentarii inchise

Am dreptul să știu!   Septembrie 14th, 2017

srs_edit2-90x90Curg dovezile despre modul în care republica procurorilor a pervertit rând pe rând instituțiile fundamentale ale statului de drept. Și a batjocorit sistematic și din ce în ce mai insistent drepturile și libertățile fundamentale ale omului. Un grup socio-profesional s-a transformat într-o instituție de forță. Și, în acest scop, a beneficiat de un ciudat parteneriat cu cel mai important serviciu secret al țării. Au acționat ei în beneficiul cetățenilor cărora le-au jurat credință? Da sau nu? Am dreptul să știu! Citeste tot »

Comentarii inchise

Lui Daniel Dragomir i s-a făcut frică   Septembrie 13th, 2017

srs_edit2-90x90Iată că până și un experimentat luptător antierorist, care a condus mulți ani respectiva brigadă din  SRI, Daniel Dragomir a ajuns să fie cuprins de frică. Motiv pentru care a decis să tacă, la scurt timp după ce a deschis cutia Pandorei. Și a făcut cele mai terifiante dezvăluiri despre crimele statului paralel. De ce și de cine îi este frică lui Dragomir? Citeste tot »

Comentarii inchise

Resortul secret al statului paralel   Septembrie 12th, 2017

srs_edit2-90x90Realitatea bate imaginația. Atunci când aflăm detalii despre statul paralel. Sau mafiot. Sau represiv mafiot. Despre modul în care a funcționat poliția politică. Dezvăluirile colonelului Daniel Dragomir, fost șef al brigăzii antiteroriste din SRI, sunt pe cât de precise și documentate, pe atât de halucinante. Cum au funcționat și cum poate mai funcționează lucrurile în România așa-zisei justiții și așa-zisului stat de drept? Citeste tot »

Comentarii inchise

Victor Ponta, ultima zvacnire   Septembrie 11th, 2017

srs_edit2-90x90Sub ochii noștri moare o stea politică. Nu cel care a  fost Victor Ponta, ci cel care ar putea să fie. Trecutul nu i-l poate lua nimeni înapoi. În schimb, viitorul și-l ia singur. În confruntarea sa de-a dreptul nebunească cu Liviu Dragnea, Victor Ponta a riscat totul. Iar dacă pierde, pur și simplu nu mai are viitor politic. Șansele sunt ca el să piardă pe toată linia Citeste tot »

Comentarii inchise

srs_edit2-90x90Uraganul Katrina a devastat mica insulă St. Maarten din arhipelagul Caraibelor. A urmat, ieri noapte, uraganul Irma. Noi distrugeri. Primele estimări arată că jumătate dintre construcții sunt la pământ. Mica insulă este proba existenței lumilor paralele. Și iată cum Citeste tot »

Comentarii inchise

srs_edit2-90x90Recente declarații de presă formulate de Victor Ponta lansează în spațiul public informații explozive despre Liviu Dragnea. Acesta ne este înfățișat ca autor al unor grave compromisuri politice, capabil să își vândă țara, partidul și prietenii unor interese personale. În raport cu sistemul, liderul PSD este prezentat drept un om cu coada între picioare, aparținând acestuia și făcând fel de fel de aranjamente și compromisuri.  Dacă numai o parte dintre acuzațiile lui Victor Ponta sunt adevărate, atunci merită să ne îngrijorăm. Nu de alta, dar Liviu Dragnea conduce, în prezent, o coaliție aflată la guvernare, de sănătatea căreia depinde o țară întreagă Citeste tot »

Comentarii inchise

Repetenti la Ordonanta 13   Septembrie 7th, 2017

srs_edit2-90x90Trei procurori dintre cei mai de incredere oameni ai sefei DNA, Marius Bulancea, Paul Dumitriu si Jean Uncheselu, sunt identificati de catre Inspectia Judiciara drept vinovati de savarsirea unor infractiuni. Faptele incriminate sunt legate de incalcarea repetata a Constitutiei cu prilejul anchetarii Guvernului pentru emiterea faimoasei Ordonante 13. Ei sunt deferiti Parchetului General, care urmeaza sa ii ancheteze si sa intocmeasca impotriva lor un rechizitoriu. Laura Codruta Kovesi s-a solidarizat cu acestia. Si isi asuma intreaga raspundere. Ceea ce inseamna ca, la randul ei, poate suporta cele mai dure consecinte Citeste tot »

Comentarii inchise

Victima colaterala   Septembrie 6th, 2017

srs_edit2-90x90Adrian Tutuianu nu mai e ministrul Apararii. A demisionat. Premierul i-a acceptat demisia. Prompt. Iar presedintele a declarat ca e in regula asa. Desi tocmai il nominalizase pe Tutuianu printre foarte putinii demntari ai statului roman cu care are o buna colaborare. Domnul Tutuianu se pregatea pentru discutii la nivel inalt cu omologul sau de la Casa Alba. Programul de inzestrare a armatei era, ieri, in plina desfasurare. Cand a cazut bomba. De ce a cazut bomba? Ce urmeaza? De unde pana unde afirmatia din titlu? Citeste tot »

Comentarii inchise

Oare Hans Klemm mai e ingrijorat?   Septembrie 5th, 2017

srs_edit2-90x90Excelenta Sa Hans Klemm, ambasadorul Statelor Unite la Bucuresti, i-a solicitat o audienta ministrului Justitiei, Tudorel Toader. Se pare ca, la capatul intrevederii, nu mai este atat de ingrijorat cum era in urma cu cateva zile. Sau cel putin asa reiese din declaratiile sumare facute la capatul celor doua ore de discutii. Daca i-a trecut ingrijorarea, e bine. Si oricum e mai sanatos asa. Nu de alta, dar “ingrijorarea” este generatoare de tensiuni. Care, in conditiile in care Romania si-ar manifesta suveranitatea, s-ar putea lasa cu expulzare. De ce a fost si de ce, probabil, nu mai este ingrijorat Hans Klemm? Citeste tot »

Comentarii inchise

srs_edit2-90x90Noul partid Pro România, prin care Victor Ponta încearcă să-și desăvârșească cariera politică, este conform definiției sale social-liberal. Nici mai mult, nici mai puțin. O expresie a nostalgiei sale după USL? Sau pur și simplu un alt vehicul cu ajutorul căruia liderul politic va mai călători o stație-două? E timpul să rememorăm fantasticul periplu prin politică al lui Victor Ponta. Cunoscându-i trecutul, am putea înțelege mai bine prezentul și am putea intui viitorul său. Citeste tot »

Comentarii inchise

srs_edit2-90x90Să admitem că reprezentanții Black Cube spun adevărul. În definitiv, de ce ar minți? Iar fostul colonel SRI Daniel Dragomir a intermediat, într-adevăr, între societatea de investigații israeliană și un președinte. Care dintre cei doi? Băsescu sau Iohannis? Să încercăm să răspundem la aceast întrebare. Citeste tot »

Comentarii inchise

srs_edit2-90x90Se vede limpede, chiar și cu ochii închiși. Spărgătorii de unitate profesională de la CSM sunt oameni agățați. Aproape toți cei care au încercat să împiedice Inspecția Judiciară să își comunice rezultatele inspecției de fond de la DNA sunt membri cu probleme ai CSM. Adică oameni agățați. Șantajabili. Sau chiar șantajați. O masă de manevră utilizată în trecut și în prezent de câte ori binomul sau republica procurorilor ar considera necesar. Citeste tot »

Comentarii inchise