Premierul eșuat   iunie 23rd, 2021

„România eșuată”, moțiunea de cenzură inițiată azi de PSD, se poate transforma la începutul săptămânii viitoare în „premierul eșuat”. Numai și numai dacă liberalii și useriștii din Parlament îi vor pune cruce lui Florin Cîțu. Ceea ce s-ar putea întâmpla. Și voi explica de ce. Citeste tot »

Estimând că este pe cai foarte mari, probabil cu garanții solide de la Cotroceni și din altă parte, Florin Cîțu și-a pregătit printr-un proiect legislativ o lovitură de proporții în 2024. Este anul când vom avea alegeri locale, europarlamentare, parlamentare și prezidențiale. Anul în care se aliniază toate planetele electorale. Ei bine, Cîțu a pregătit o capcană legislativă extrem de periculoasă, în care riscă să cadă toate partidele, cu excepția PNL. Are un nume neutru: „Ziua Alegătorului”. Citeste tot »

În fine, Parlamentul României s-a sesizat. Și declanșează o investigație legată de sistemul Big Brother de monitorizare în masă a populației, patronat de SRI. De fapt, Legislativul a reușit cumva să răspundă nu numai sesizărilor din presă, formulate inclusiv de mine, ci și – sau mai ales – unor sesizări scrise ale lui Lucian Duță, fostul președinte al Casei de Sănătate. Sarcina Parlamentului este să afle de ce cardurile de sănătate, care  trebuiau să fie un obicetiv civil, s-au transformat într-un obiectiv militar. Pun pariu că Parlamentul va pierde. Citeste tot »

Mulți exultă de bucurie, aflând că Uniunea Europeană a decis, în fine, să impoziteze multinaționalele. Cu 15% din profit, dacă și numai dacă profitul anual este mai mare de 10%. De fapt este o mare păcăleală. Și voi explica de ce. Statul subteran rămâne în continuare de neatins.

Pentru a mă face mai bine înțeles, voi recurge la un exemplu. Acest exemplu ne va permite să înțelegem mai bine de ce adversarii globalismului se bucură degeaba. De ce adepții suveranismului își imaginează că au obținut o victorie împotriva globalismului. Și cum funcționează acest stat subteran? În fine, de ce este impropriu să-i spunem stat paralel.

Prin forța lucrurilor, statul subteran funcționează ca un iceberg. Are o singură parte vizibilă. Această parte vizibilă este reprezentată de multinaționale. Multinaționalele acționează inevitabil la vedere. Și conform denumirii, aria lor de suprapune peste aria de autoritate a unui număr mai mic sau mai mare de state. Ceea ce este invizibil în activitatea multinaționalelor se circumscrie ingineriilor financiare. Respectiv schemelor din ce în ce mai ingenioase, prin care cheltuielile să fie mărite în mod artificial, iar veniturile să fie ascunse. În așa fel încât în niciunul dintre statele care acționează, multinaționalele să nu plătească impozit deloc. Sau să plătească un impozit simbolic. De gura lumii. Astăzi, analiștii de la nivelul UE susțin că, în acest fel, ar fi sifonate anual nu mai puțin decât 500 de miliarde de euro. Este însă o simplă estimare. Mult mai modestă decât realitatea. Și acum să trecem la exemplul despre care vorbeam.

Voi analiza pe scurt cazul Soroș, pentru că este, probabil, cel mai cunoscut în România. Și în mod cert de notorietate mondială. Un matematician strălucit, expert în calculul probabilităților, George Soroș a fondat mai multe multinaționale, și apoi, cu lichiditățile obținute, a dat lovitura secolului trecut pe bursa londoneză. A făcut o speculație valutară uriașă, care a dat brusa peste cap, și care în final i-a adus câștiguri de miliarde. Așa a rămas el celebru în analele capitalismului sălbatic. Dar adevărata lovitură a lui George Soroș este de altă natură. El a observat, pe bună dreptate, că dacă un om de afaceri pune bani în instituții de caritate, acești bani se scad din profit. Și nu sunt pierduți. Ei sunt, de fapt, reinvistiți. Și aduc, din cu totul alte direcții, profituri fabuloase. Așa a luat naștere la nivel global faimoasa fundație Soroș, interzisă în Federația Rusă și Ungaria, dar care funcționează bine mersi în numeroase state ale lumii, inclusiv în România. Și acum, foarte pe scurt, aceasă fundație, printre multe alte activități desfășurate printr-o adevărată nebuloasă de mii de alte ONG-uri mai mici, acordă, printre altele, burse de specializare unor tineri selectați și identificați drept înzestrați cu calități deosebite. Cum s-a întâmplat și în România. Au fost practic zeci de mii de burse de-a lungul ultimilor 30 de ani, cele mai multe în SUA. De aceste burse nu au beneficiat doar cursanții români. Ci și serviciile de informații de la Washington. Acestea au pescuit printre bursierii români ca într-o crescătorie de pește. Numai că nu a fost un pescuit sportiv. Peștișorii nu au fost eliberați și aruncați înapoi în lac. Ei au fost capturați. Au devenit prizonieri ai serviciilor secrete americane. Care i-au instruit corespunzător. După care, i-au trimis în misiune înapoi în țara lor de baștină. Unde i-au ajutat pe toate căile, inclusiv prin intermediul serviciilor secrete române să urce rapid, în special pe scara politică, pentru a dobândi demnități și putere de decizie. Până aici, nimic nou sub soare. În alte formule, adaptate respectivelor epoci, la fel au procedat în trecut și romanii, și Imperiul Otoman, și austriecii, și germanii, și britanicii, și francezii. Ca să nu mai vorbim de Uniunea Sovietică.

Unicitatea ingineriei în acest exemplu este dată tocmai de implicarea în operațiune a unei părți din serviciile secrete naționale. A acelei părți care și ea a beneficiat de o instruire corespunzătoare peste ocean. Așa s-a creat – evident, nu doar prin intermediul funației Soroș, care este doar un exemplu elocvent – statul subteran din România. O combinație benefică pentru unii și extrem de toxică pentru alții, pentru reprezentanți ai instituțiilor de forță, capturați de o putere străină, și foști bursieri ai unor fundații, dintre care cea mai relevană din România este fundația Soroș. Cum s-a dezvoltat acest stat subteran care în cele din urmă a ajuns să îngrădească nu numai drepturi și libertăți fundamentale ale omului, ci și economia de tip funcțional, iar în final să pună mâna și pe puterea politică? Foarte simplu, pe de-o parte sute de organizații false ale societății civile, ONG-uri controlate au început să pună o presiune controlată din ce în ce mai mare asupra factorului economic și politic, iar pe de altă parte, agenții de influență din interiorul celor două medii, susținuți de vârfuri ale serviciilor secrete și alte instituții de forță au promovat, în absența unei selecții și concurențe reale, la vârful societății, zeci de mii de cozi de topor care au sfârșit prin a face jocul inițiatorilor. Promovându-și oameni în guvern, în România și multe alte state, întinzându-și rețeaua asupra tuturor pozițiilor cheie din politică și economie, fundația Soroș, împărțindu-și autoritatea doar cu o parte a serviciilor secrete americane, a obținut în fiecare stat captiv o putere uriașă. Aceasta i-a permis genialului George Soroș să realizeze câștiguri exorbitante în schimbul gesturilor filantropice inițiale.

În acest fel au apărut în Statele Unite așa-numitul stat subteran. Deep state. O denumire adecvată. Un mecanism de putere ascuns în spatele mecanismului legal desemnate în mod direct sau indirect de către cetățeni. Și din ce în ce mai eficient. Același lucru s-a întâmplat în multe alte state aflate în prezent în orbita Statelor Unite, inclusiv în România. Unde, în mod inadecvat, statului subteran i se spune stat paralel. Numai că statul paralel ar trebui să fie la vedere. În întreaga lume controlată de multinaționala Soroș, cea mai mare parte a acestui stat este ascunsă. Și sustrasă oricărui control democratic.

Pe un model asemănător acționează toate multinaționalele din lume. Scopul lor este profitul. Nu altruismul. Iar maximizarea profiturilor înseamnă o influență decizională cât mai mare, inclusiv în materie legislativă și sustragerea de la impozite. În final, nu globalismul este nociv, ci această formă de globalism, întrucât ea conduce la privatizarea statelor. Sau mai exact la confiscarea acestora.

Decizia UE vizând impozitarea multinationalelor este o glumă, numai bună de adormit copiii. Multinaționalele au nenumărate mijloace, adică trucuri financiare, care le permit să demonstreze că profitul lor anual este sub 10%. Și adio impozite către statele în care înregistrează venituri. Iar pentru ca totuși reprezentanții statelor capturate să nu opună rezistență, cum de pildă fac în prezent cei ai Ungariei și Poloniei vis-a-vis de zăhărelul fals, cel legat de impozitarea multinaționalelor, li se vântura deasupra capului piciul. Cel legat de condiționarea acordării fondurilor europene. Condiționarea de supunere. De participare la pantomima generală.

Citeste tot »

În timp ce Fondul Monetar Internațional consemnează faptul că, sub guverarea PNL, am ajuns pe locul 124 din 199 de țări în ceea ce privește ajutorul de stat acordat cetățenilor și firmelor în pandemie, principalul partid aflat la guvernare este preocupat în continuare exclusiv de împărțirea ciolanului. I-a venit astfel rândul și Avocatului Poporului. Abuzul este inimaginabil, dar totuși s-a produs. Iar prostia este la fel de mare. Citeste tot »

Vom avea un nou Guvern! Garantat!   iunie 17th, 2021

În oricare dintre scenarii ne-am plasa, acest an nu se va încheia cu Guvernul pe care îl avem azi la Palatul Victoria. Vom asista fie la o remaniere severă, fie la o schimbare a premierului, fie chiar la o reconfigurare a majorității parlamentare. În toate aceste variante, nu vom mai putea vorbi despre același Guvern. Să încercăm deci o succintă prognoză. Citeste tot »

În „Ia pastila SRS!” de ieri, am pus o întrebare, cred eu, de bun simț. M-am întrebat pe cine definește summit-ul NATO care tocmai s-a încheiat drept principalul adversar în plan geostrategic. Este China sau este Federația Rusă? Pe ambele fronturi, alianța, cât o fi ea de tare, nu se va putea lupta. Prin urmare, e important de știut care este ținta numărul unu. Citeste tot »

Comentarii inchise

CSM, extremă urgență!   iunie 15th, 2021

Consiliul Superior al Magistraturii este adus în situația în care, neîntârziat, trebuie să intervină. Și încă cu toată energia. Și autoritatea sa. Nu pentru a media un uriaș conflict interinstituțional generat de procurorul general Gabriela Scutea, care a atacat la baionetă Curtea Constituțională, ci pur și simplu pentru a sancționa exemplar acest derapaj. Este cel mai important examen pe care îl are de trecut Consiliul Superior al Magistraturii. Citeste tot »

G7 în război cu China?   iunie 14th, 2021

Ce se întâmplă la Geneva? Se joacă o comedie? O horă între unele state ale lumii care le exclud pe altele? Sau șefii de state întruniți în formatul G7 decid modalitățile în care urmează să contracareze China? Adică regulile după care urmează să declanșeze un nou Război Rece? Ce este acest G7? Și ce vrea el? Citeste tot »

Comentarii inchise

Detonarea lui Rareș Bogdan   iunie 13th, 2021

Number 2, numărul doi în PNL și preferatul lui Klaus Iohannis, a făcut explozie. Îl acuză pe numărul 1, respectiv pe Ludovic Orban, că minte sfruntat. Cu nerușinare. Și că a înșelat pe față întreg partidul. Și îl amenință cu devoalarea și excomunicarea. Rareș Bogdan și-a construit însă o fortăreață pe o temelie de lut. Citeste tot »

Pare de necrezut. De domeniul science fiction-ului. Dar ceea ce urmează să aflați este riguros exact. Prin tentativa de a înstrăina compania națională a sării sau, în cel mai rău caz, zăcămintele de sare din România, USR-PLUS și-a fixat o țintă extrem de ambițioasă. De miliarde de euro. Cum așa? Valorează sarea acestei țări, care este cea mai pură din lume, miliarde de euro? Răspunsul este „nu”. Și atunci care este adevăratul câștig vizat de USR? De ce, pentru atingerea acestui obiectiv, la care mă voi referi mai jos, ministrul Claudiu Năsui a blocat activitatea companiei? Citeste tot »

Comentarii inchise

Cu mai multă vreme în urmă, am atras atenția că USR-PLUS a pus gând rău Societății Sării din România și că, în mod direct sau indirect, uriașele zăcăminte, cele mai mari din Europa, inclusiv cele de grafit, urmează să fie înstrăinate. Această operațiune a fost declanșată odată cu demiterea abuzivă a fostei conduceri de către reprezentanții ministrului USR Claudiu Năsui și numirea unui director general interimar. Ne apropiem acum cu pași repezi de momentul în care întreaga activitate va fi blocată, iar profitul înregistrat până în prezent se va transforma în deficit, pregătindu-se astfel calea declarării societății în stare de faliment. Citeste tot »

Din nou Uniunea Europeană ne dă o scatoalcă peste cap. Mecanismul de Control și Verificare nu va fi desființat, așa cum ne-a anunțat recent Florin Cîțu. Dimpotrivă. Pe lângă cele 12 condiții, vezi Doamne, neîndeplinite, au mai apărut încă opt. Acum sunt 20. Desființarea MCV, care face din România o excepție în rândul statelor UE, este un fel de Fata Morgana. Pe măsură ce te apropii de linia de sosire, aceasta se îndepărtează tot mai mult. Citeste tot »

Mă felicit pentru flerul pe care l-am avut în urmă cu două zile, când, profitând de experiența mea de jurnalist de investigații, am insistat asupra unui nume. Numele „eminentului jurist” Nicolae Radu, lansat pe piața informațiilor despre Revoluția din decembrie 1989 versus lovitura de stat, de către Gelu Voican Voiculescu. M-am întrebat insistent, pe bună dreptate, cine este acest „eminent jurist”, care a scris textul decretului de patru pagini, care a stat la baza constituirii așa-zisei instanțe care i-a judecat, i-a condamnat în câteva ore și i-a și executat în ziua de Crăciun pe soții Ceaușescu. Ei bine, am aflat. Citeste tot »

SRI, capăt de linie?   iunie 7th, 2021

Detonându-se, Lucian Duță, fost șef al Casei de Sănătate, lansează câteva dezvăluiri bombă, dar și o profeție sumbră. Și anume că Serviciul Român de Informații nu va renunța niciodată la arma cibernetică. Va ține cu dinții de sistemul Big Brother perfect funcțional din 2017. Este momentul să trecem în revistă atât implicațiile, cât și consecințele. Citeste tot »

Răspunzând unor întrebări, după opinia mea, excesiv de amabile, puse de Alice Barbu, redactor specializat în istorie la Evenimentul Zilei, și de directorul publicației, Dan Andronic, el însuși absolvent al Facultății de Istorie, Gelu Voican Voiculescu explică, în acest fel, nu numai că nici vorbă nu a fost de vreo lovitură de stat în decembrie 1989, dar că, utilizând raționamentul de mai sus, cuplul Ceaușescu trebuia executat. Ceea ce s-a și întâmplat, ghinion pentru toată lumea, chiar în sfânta zi de Crăciun.

 

Dar noutatea cu adevărat senzațională, dincolo de fractura de raționament legată de cine pe cine ucide, este că, pentru prima dată, aflăm, un detaliu cheie, de la una dintre puținele persoane care au luat decizia executării printr-un asasinat a cuplului Ceaușescu, după ce acest cuplu fusese capturat încă din 22 decembrie, fără ca cetățenii să fi fost informați. Ne spune Gelu Voican Voiculescu, că un eminent jurist, Nicolae Radu, a elaborat un document în patru pagini, respectiv decretul de instituire a tribunalului revoluționar de la Târgoviște. Și că în textul acestui decret ar fi introdus următoarea propoziție: ,,Sentința va fi irecuperabilă, și imediat executorie”. Citind faimoasa frază, am rămas literalmente cu gura căscată. Cum adică să fie sentința irecuperabilă? Așa ceva nu există. Poate că este o greșeală. Poate că autorul acestui decret de patru pagini a vrut să spună că sentința este irevocabilă. Sau poate o fi greșit Gelu Voican Voiculescu. Și ce înseamnă că sentința e imediat executorie? Înseamnă, nici mai mult nici mai puțin, că autorii loviturii de stat, căreia ei i-au spus revoluție, pentru a se spăla pe mâini de sângele vărsat, doreau cu tot dinadinsul ca soții Ceaușescu să fie imediat executați după simulacrul de proces. Să nu aibă,prin urmare, nici o posibilitate de a face apel. De a demonta așa-zisele probe administrate împotriva lor cum că ar fi ucis 60000 de români și ar fi furat miliarde de dolari. Asta înseamnă, nici mai mult nici mai puțin, decât faptul că procesul avea un final dinainte cunoscut. Și tot ce am văzut la televizor nu a fost decât o farsă sinistră. Sau poate mă înșel eu. Poate că cei care s-au cocoțat în vârful puterii în decembrie 1989 au fost, în realitate, niște democrați, și s-au gândit, utilizând expresia conform căreia ,,Sentința va fi imediat executorie” în sensul că, dacă soții Ceaușescu vor fi declarați nevinovați,ei urmau să fie repuși de îndată în toate drepturile.

Dar cine este acest ,,eminent jurist Nicolae Radu”, invocat de Gelu Voican Voiculescu? L-am căutat degeaba pe Google, m-am interesat degeaba contactând mai mulți foști colegi de la Facultatea de Drept. Nimănui numele acestui eminent jurist nu-i spune nimic. În schimb le-a spus conspiratorilor care, iată, îl invocă și după 30 de ani. În căutarea ,,Eminentului jurist”, am luat legătura cu Gelu Voican Voiculescu. Bazându-mă pe faptul că omul le știe pe toate, întrucât atunci a fost în miezul evenimentelor, iar mai târziu, mai mulți ani, a condus Institutul Revoluției Române. Apropo, ce ar fi să se înființeze și un Institut al Loviturii de Stat? Și surpriză. Mai întâi Gelu Voican Voiculescu îmi spune că ,,eminentul jurist Nicolae Radu” e mort. Mă rog. Să-i fie țărâna ușoară! Dar când îi cer detalii domnului Voiculescu, pentru a afla în ce au costat eminentele calități ale decedatului, aflu că, de fapt, nu el i-a atras colaborarea acelui Nicolae Radu, ci Cazimir Ionescu. Pentru cei care nu-și mai aduc aminte, precizez ca domnul Cazimir Ionescu, provenind din rândurile Armatei Române, a figurat și el, printre ,,revoluționarii” de frunte ai României. Numai că domnul Cazimir Ionescu, care nu a fost și nu este nicidecum expert în Drept, nu răspunde la telefon. Poate că nu-și mai amintește nimic despre ”eminentul jurist” care a compus cele patru pagini ale decretului.

Și acum, bomboana pe colivă. Pe coliva soților Ceaușescu. Ion Iliescu, care în acel moment nu avea nicio calitate oficială, dar care se erijase în capul revoluției, de profesie activist și inginer, specialist în hidrotehnică, a luat cele patru pagini scrise de ,,eminentul jurist” și le-a transformat într-una singura. Practic a rescris decretul așa cum l-a tăiat capul pe domnia sa. Iar cei câțiva juriști prezenți de formă la acest simulacru de proces, nici măcar nu au clipit după ce au citit respectivul decret, finalizat de un impostor și redactat inițial de un ,,eminent jurist” de care nu a auzit nici naiba. Și făcându-se că plouă, i-au condamnat senin la moarte pe soții Ceaușescu.

Probabil că procurorii militari, care, cu chiu cu vai, după 30 de ani, au ajuns la concluzia că în România a avut loc o lovitură de stat, pusă la cale de agenți ai serviciilor secrete sovietice, au ajuns și ei la același punct de vedere. Că dacă nu îi omoară pe ei, riscă să fie ei înșiși omorâți.

Comentarii inchise

Și totuși Hellvig nu a cedat   iunie 4th, 2021

Ar fi fost de mirare. Și, cum scriam ieri, cu adevărat fără precedent. Ca lui Lucian Duță, fostul președinte al Casei de Sănătate, să-i fie aprobată, pe ultima sută de metri a procesului penal, solicitarea de recuzare a completului de judecată. Și asta chiar înainte de a primi o sentință definitivă după ce, în primă instanță, a fost condamnat la șapte ani de închisoare cu executare. Într-adevăr, la proces, cu chiu cu vai, s-a decis că se poate judeca cererea sa. Iar Duță a confundat această aprobare cu recuzarea în sine. Recuzarea însă nu a mai avut loc. Ceea ce înseamnă că Eduard Hellvig, în măsura în care are un „culoar în Justiție”, ce puțin în privința acestui cartof fierbinte, nu a cedat. Lucian Duță este abandonat de fostul președinte și de fosta conducere SRI, iar astăzi este expus gloanțelor noului staff al celui mai important serviciu secret al țării. Citeste tot »

A dat înapoi Eduard Hellvig?   iunie 3rd, 2021

Coincidențele nu prea există, atunci când un demnitar al statului stă față în față cu „Justiția independentă”. Miercuri, Lucian Duță, fostul șef al Casei de Sănătate, condamnat într-o primă instanță la șapte ani de închisoare, se pare că l-a luat pe Dumnezeu de un picior. Deși se anunțase o sentință finală în apel, iată că totuși, ca prin minune, cererea sa de recuzare a completului a fost aprobată. Nu sunt sigur, dar s-ar putea să fie un caz fără precedent în analele Justiției, ca o soluție de recuzare să fie dată chiar în ziua în care ar fi trebuit dată sentința. Acest caz este însă sub toate aspectele extrem de interesant. Și unic în felul lui. Este posibil ca instituția condusă de Eduard Hellvig să fi intrat în panică. Deși așa ceva e rarisim. Și să încerce cumva o conciliere cu Lucian Duță. Citeste tot »

Până când vom afla cum primește Comisia Europeană planul de reziliență și dezvoltare avansat de Guvernul României, fără o consultare prealabilă cu opoziția, cu sindicatele și cu patronatele, celălalt obiectiv major al Executivului știm de pe acum că a fost ratat. Este vorba de ținta fixată de Florin Cîțu în ceea ce privește vaccinarea populației. Că acest obiectiv este departe de a fi fost îndeplinit, ne-a confirmat-o ieri chiar Ioana Mihăilă, printr-o amplă declarație făcută la una dintre televiziunile de știri. Dacă și celălalt obiectiv major vizând accesarea banilor de la UE, cei mai mulți oferiți sub formă de împrumut, va avea aceeași soartă, Guvernul Cîțu poate să plece. Iar PNL poate renunța la guvernare în vederea reculegerii. Citeste tot »

Începând din 2017, sistemul merge uns. Absolut toți românii pot fi supravegheați fără niciun fel de aprobare din partea judecătorilor, prin sistemul Big Brother, respins de Parlament, dar totuși implementat în mod ilegal de către Serviciul Român de Informații. Cu complicitatea Casei de Sănătate. Pe bani europeni. Prin înșelarea Bruxelles-ului și Marii Britanii. Românii sunt nu numai supravegheați, dar pot fi oricând șantajați. Și nu avem niciun fel de garanție că la acest sistem nu are acces și vreun alt serviciu de informații străin. Care poate fi partener sau poate fi un serviciu ostil. Citeste tot »