Un tandem in buricul lumii   Ianuarie 20th, 2017

srs_edit2-90x90Asadar, Liviu Dragnea, in dubla sa calitate de presedinte al Camerei Deputatilor si de presedinte PSD, fix in aceasta ordine, este prezent la ceremoniile oficiale de la Washington, dedicate instalarii lui Trump. Impreuna cu el se afla si Sorin Grindeanu, prim-ministrul Romaniei. Se afla acest tandem intr-o calitate oficiala la Washington? Sau sunt simpli particulari, cum afirma raspicat comunicatul oficial al presedintiei romane? Intrebarea este incitanta. Iar raspunsul merita toti banii Citeste tot »

Razboiul gratierii   Ianuarie 19th, 2017

srs_edit2-90x90E lume in strada. La nici o luna de la instalarea noului Guvern, se striga jos PSD. Oamenii scosi la manifestatie, de buna credinta ori manipulati, reprezinta arma vizibila a unui razboi dus de presedintele Klaus Iohannis impotriva PSD+ALDE. In acest sens, nu are niciun rost sa ne amagim. Iar temperatura acestui razboi va deveni, in curand, incandescenta. Campul de lupta ales de cel care a deschis, in mod dur, ostilitatile il reprezinta Legea gratierii, precum si modificarile aduse Codului penal. De ce? Care este munitia fiecareia dintre tabere? Ce sanse are Iohannis de a ingenunchea PSD? Citeste tot »

Invitatul nepoftit   Ianuarie 18th, 2017

srs_edit2-90x90Desantul prezidential la Palatul Victoria trebuie citit in cheia corecta. Pentru ca el, in sine, reprezinta un eveniment. Politic. Asadar, cum se face ca domnul Klaus Iohannis a prezidat, in dimineata zile de miercuri, pentru intaia data, o sedinta de Guvern? Ce l-a determinat? A procedat in acord cu legea fundamentala? Sau a incalcat cumva prevederile Constitutiei? Citeste tot »

Coldea i-a tras clapa lui Hellvig   Ianuarie 17th, 2017

srs_edit2-90x90S-a intamplat in 2015, cand generalul cu patru stele Florian Coldea, seful operativ al SRI, a mai fost supus unei anchete interne. In urma unor dezvaluiri facute de Elena Udrea. Si a iesit cu fata curata. Dar a prezentat documente false. Despre care stia ca sunt false. I-a tras clapa lui Eduard Hellvig. Dar si-a taiat singur craca Citeste tot »

Omerta in Parlamentul Romaniei   Ianuarie 16th, 2017

srs_edit2-90x90Se spune ca exista niste anchete sensibile si spectaculoase in curs. Legate de cazul Coldea. Una, in interiorul Serviciului Roman de Informatii, initiata de Diviziunea de protectie interna. Alta urmeaza sa fie declansata, in Parlament, de catre Comisia de supraveghere a activitatii SRI. In fine, se anunta si crearea unei Comisii parlamentare speciale de ancheta, cu un spectru mai larg, generalul Florian Coldea urmand, si aici, sa devina una dintre tinte. Nimeni nu isi face iluzii in ceea ce priveste aflarea adevarului din interirorul SRI. Insa la intrebarea care este principalul pericol ca, in Parlament, adevarul sa fie camuflat, raspunsul consta intr-un singur cuvant. Omerta Citeste tot »

Cantarea si demonizarea SRI   Ianuarie 15th, 2017

srs_edit2-90x90Percep un pericol. Societatea risca sa cada dintr-o extrema in alta. Fie omagiem peste masura virtutile Serviciului Roman de Informatii, fie desconsideram institutia. Aceste extreme sunt cu atat mai vizibile acum, cand SRI traverseaza o criza de imagine generata de prestatii dubioase ale directorului sau operativ, de curand suspendat, dar nedemis. In realitate, acum este nevoie, mai mult decat oricand, de o analiza echilibrata Citeste tot »

Vidul de la SRI   Ianuarie 13th, 2017

srs_edit2-90x90Nu incape nicio indoiala, generalul cu patru stele Florian Coldea a fost decazut. In consecinta, la SRI, vom vedea importante schimbari in varful piramidei. Cutremurul Coldea, insa, va avea si consecinte structurale si in politica generala a celui mai important serviciu secret din Romania. Din aceasta perspectiva, vidul creat prin indepartarea directorului operativ este, pentru moment, mult mai amplu decat isi imagineaza cetatenii si chiar analistii. Reverberatiile unor mutatii se vor resimti atat in plan intern, cat si in plan extern Citeste tot »

Comentarii inchise

Consilierul lui Traian Basescu   Ianuarie 12th, 2017

srs_edit2-90x90Sunt ani de zile de cand semnalez faptul ca, la Cotroceni, a functionat un grup criminal organizat. Si ca, acolo, principalul intermediar al lui Traian Basescu, care a condus toate operatiunile frauduloase, a fost Daniel Moldoveanu, consilierul sau in materie de securiate. De fapt, seful Comunitatii Nationale de Informatii, o institutie creata tot de Basescu. Acest Moldoveanu tinea in mana sa toate firele unei prestidigitatii prin care sume enorme din banii publici au fost sifonate. Si iata, in fine, procurorii imi dau dreptate Citeste tot »

Comentarii inchise

srs_edit2-90x90Traian Basescu, in fosta sa calitate de presedinte al Romaniei, dar si ulterior, si generalul Marcel Opris, seful STS, au incalcat grav prevederile legii penale, iar procurorii au obligatia sa se autosesizeze. Si unul si altul se fac vinovati pentru interceptari ilegale si pentru utilizarea acestora prin incalcarea actelor normative in vigoare. Iar dovezile exista Citeste tot »

Comentarii inchise

Gauroiul penal   Ianuarie 10th, 2017

srs_edit2-90x90Zece miliarde de lei inseamna doua miliarde de euro. O suma colosala reprezentand nu mai putin de 5% din Produsul Intern Brut al Romaniei, de peste doua ori bugetul marit al Apararii, mult mai mare decat bugetul Invatamantului. Aceasta suma este, astazi, reclamata de domnul Liviu Dragnea si face obiectul unei investigatii perfect legitime a celor doua comisii de buget-finante ale Parlamentului Romaniei. Daca acesti bani lipsesc, care este explicatia? Citeste tot »

Comentarii inchise

srs_edit2-90x90Sunt sceptic. Nu cred ca declansarea anchetei in rem, in urma dezvaluirilor lui Sebastian Ghita si a recunoasterii partiale din partea lui Traian Basescu, va conduce la un rezultat cat de cat concludent. Cred, mai degraba, ca este o formula adoptata de procurorul general al Romaniei menita sa conduca la castigarea de timp. Si, in final, la albirea personajelor. O prima dovada este cea mai notabila dintre absente. Generalul Marcel Opris, seful STS, este exact personajul care ar fi trebuit chemat la audieri. Si nu a fost chemat. De ce? Citeste tot »

Comentarii inchise

Arhiva secreta a lui Traian Basescu   Ianuarie 8th, 2017

srs_edit2-90x90Autodetonarea lui Sebastian Ghita face ravagii. O serie de dezvaluiri il vizeaza, in mod nemijlocit, pe Traian Basescu. In esenta, acesta a orchestrat multe dintre executiile in piata publica carora le-au cazut victime adversarii sai. La randul sau, se detoneaza si Traian Basescu facand dezvaluiri despre propria arhiva secreta Citeste tot »

Comentarii inchise

srs_edit2-90x90Adresandu-se magistratilor prin intermediul Consiliului Superior al Magistraturii, Klaus Iohannis a facut, cu buna stiinta, o spectaculoasa scamatorie. In numele apararii independentei justitiei, discursul sau a acoperit, in mod intentionat, doar  o anumita jumatate a temei enuntate. Cea a luptei impotriva coruptiei si a intaririi rolului sistemului punitiv. Niciun cuvant despre derapajele unor oameni din justitie. Niciun cuvant despre apararea si respectiv afectarea drepturilor fundamentale ale omului Citeste tot »

Comentarii inchise

srs_edit2-90x90Cunoscutul analist politic Cozmin Gusa deplange, intr-o postare recenta, faptul ca o serie intreaga de ofiteri acoperiti sunt deconspirati si, prin aceasta, culpabilizati. El afirma ca cei racolati de serviciile de informatii nu fac altceva decat sa isi indeplineasca o indatorire patriotica. Iar munca lor este necesara. In plus, de multe ori, acuzatiile sunt false, adica neintemeiate pe dovezi. Am un cu totul alt punct de vedere Citeste tot »

Comentarii inchise

srs_edit2-90x90Ultimele dezvaluiri ale domnului Sebastian Ghita cutremura clasa politica, dar si lumea justitiei. Demonstratia sa arata ca Traian Basescu a dirijat numeroase operatiuni, facaturi judiciare, prin care, in urma interventiei unei parti din SRI, a unei parti din procuratura si a unei parti din justitie, adversari ai fostului presedinte au fost crucificati. Li s-au fabricat probe si dosare si li s-au organizat simulacre de procese. Dezvaluirile sunt atat de dure, incat nu pot sa nu ma gandesc si la ipoteza in care patronul Romania TV este martor protejat Citeste tot »

Comentarii inchise

Amurgul acoperitilor politici   Ianuarie 3rd, 2017

srs_edit2-90x90O fi adevarat? Ar fi frumos sa fie! Liviu Dragnea anunta amurgul acoperitilor politici. Cu alte cuvinte, eliminarea pesedistilor banuiti ca ar servi serviciile secrete din sferele de conducere ale Executivului. Este real acest proces anuntat? Vom avea un Guvern fara acoperiti, cu exceptia poate a insusi premierului Sorin Mihai Grindeanu? Citeste tot »

Comentarii inchise

Cel care nu semneaza   Ianuarie 2nd, 2017

srs_edit2-90x90Asadar, legea prin care sunt eliminate 102 taxe a fost votata in Parlament, contestata de Ciolos la Curtea Constitutionala, aprobata de Curtea Constitutionala, retrimisa de Iohannis in Parlament, aprobata din nou in Parlament. Se intampla anul trecut. De atunci, domnul Klaus Iohannis trage de timp Citeste tot »

Comentarii inchise

La multi ani!   Decembrie 31st, 2016

Fie ca bucuria şi liniştea aduse de sfintele sărbatori să vă însoţească pe tot parcursul anului ce va urma. La multi ani!

anul nou

Comentarii inchise

Atentat mortal impotriva presei   Decembrie 30th, 2016

srs_edit2-90x90Acum, la capatul anului de gratie 2016, ni se confirma faptul ca, impotriva presei din Romania, s-a desfasurat, in mod programat, un act criminal. Pus la cale de fostul presedinte al Romaniei, Traian Basescu. Impreuna cu mai multi complici de la SRI, DNA, din justitie si din alte institutii ale statului, platite cu bani publici. Declaratiile domnului Sebastian Ghita pot sta la baza revizuirii mai multor procese in care proprietari de trusturi de presa centrale sau locale au devenit subiecti ai unor dosare de urmarire penala si, ulterior, unii dintre acestia au fost condamnati la inchisoare. Indiferent care este mobilul lor, indiferent ce anume le-a declansat, dezvaluirile lui Sebastian Ghita nu pot ramane fara urmari Citeste tot »

Comentarii inchise

srs_edit2-90x90Iese din palarie Sorin Mihai Grindeanu. Dupa ce Sevil Shhaideh a fost ejectata de presedinte fara a mai fi chemata la examenul oral. Grindeanu participa la proba. Iar presedintele decide. Optiunea sa este pentru un prim-ministru controlabil. De ce este Grindeanu controlabil? Si de ce victoria lui Dragnea va fi extrem de amara? Citeste tot »

Comentarii inchise