Banii otraviti   iulie 9th, 2009

 

            Inversunarea care caracterizeaza modul in care PDL se cramponeaza de Monica Iacob Ridzi, incercand sa ii salveze pielea, este contraproductiva. Pentru ca ea genereaza un raspuns pe masura al opiniei publice. Asa se explica de ce, zi de zi, apar noi probe. De­mons­trand ce? Coruptia ministrului PDL. Si nu numai atat. O profunda coruptie politica dusa pana la varf. Integrand din ce in ce mai puternic familia prezi­dentiala. Povestea banilor otraviti de ministrul Tineretului, iata ca, pentru prima data, ajunge in mod documentat la Elena Basescu. Si de la taxa de protectie, la protectia efectiva de care fruntasul PDL se bucura din partea sefului statului, a sefului Guvernului si a sefului DNA.

            Investigatiile jurnalistilor de la „Gazeta Sporturilor” au ajuns in tipografia Kruger Brent de pe soseaua Prelungirea Ghencea. Si ce s-a aflat? Ca Artisan, una dintre cele doua firme de apartament – in realitate ambele sunt simple fictiuni si pornesc din acelasi trunchi – prin care au fost sifonati cei peste 600.000 euro ai Ministerului Tineretului sub pretextul sarbatoririi zilei de 2 mai, a facut o comanda – platind, fireste, si contravaloarea – pentru pliante, afise si calendare electorale. Servind astfel, pe bani publici, interesele personale ale unor politicieni.

            Beneficiari sunt Monica Iacob Ridzi si Elena Basescu. Prima a incercat sa-si con­so­li­deze imaginea de lider politic, cea de-a doua a reusit, pe aceasta cale, sa intre, utilizand in mod ilegal bani publici, in Parlamentul European. Este o mare rusine. Si un urias scandal. Care, cu certitudine, a incalcat toate normele etice si de bun simt. Au fost sifonati bani platiti de cetateni, sub forma de impozite, pentru proiecte de interes national. Si au ajuns sa fie utilizati ca un fel de pesches politic, in interesul unor persoane. Al unui ministru PDL, Monica Iacob Ridzi, si al fetei pre­sedintelui Romaniei, Elena Basescu. Este un pret urias, sub aspect moral si financiar, platit de societate pentru ambitia unei domnisoare si a unui parinte de a face, in fata intregii natiuni, o demonstratie de succes.

            „Gazeta Sporturilor” ofera astfel, pentru prima data, indicii de valoare privind utilizarea, in scopuri politice, a banilor otraviti de la Ministerul Tineretului. Ele completeaza oribilul tablou al publicitatii platite, taxate drept act ilegal de catre CNA, prin care Monica Iacob Ridzi, Elena Basescu si Elena Udrea s-au aflat in epicentrul unor clipuri electorale. Orice procuror ar putea face cu usurinta restul. Cu o singura conditie: de a nu fi lovit de obedienta fata de presedintele Traian Basescu. Ma intreb, in continuare, de ce Monica Ridzi este transformata treptat in acarul Paun? Ea nu este decat o copie palida a Elenei Udrea. Care, pe mult mai multi bani publici, si-a facut imagine intr-un numar infinit mai mare de clipuri electorale. Prin publicitate mascata. Prin otravirea continutului editorial al actului de presa. In materie de bani otraviti, Elena Udrea este Monica Iacob Ridzi la puterea a zecea.

            Revenind totusi la Ridzi, sa reamintim un fapt pe cale de a trece in uitare. Organizatia PDL de la Hunedoara, controlata de Monica Iacob Ridzi, a obtinut cele mai bune rezultate nu in favoarea partidului, ci a Elenei Basescu. Oficial, un simplu particular, candidat la euro­parlamentare. Intamplator, fata presedintelui Romaniei. Intre altele, asa cum s-a demonstrat, tot pe bani publici, oamenii au facut turism electoral. Plecand din intreprinderi de stat. Cu masinile acestora.

Atat comentariile, cat si ping-urile sunt inchise.

Nu exista comentarii