O vrem pe Ridzi inapoi   iulie 20th, 2009

 

            Doamna Monica Iacob Ridzi a stat sase luni asezata pe mandatul de ministru al Tineretului si Sportului, fara a genera nici cel mai mic scandal. Munca ei acolo s-a desfasurat in liniste. Pe tacute. Iar aparitiile atat de frecvente pe sticla televizoarelor in preajma campaniei pentru europarlamentare au fost, in definitiv, agreabile. In mijlocul tinerilor dezlantuiti intr-o frumoasa sarbatoare, trei dive faceau deliciul telespectatorilor. Monica Iacob Ridzi, Elena Basescu si eterna si fascinanta doamna Elena Udrea. Si, in definitiv, ce am avut de pierdut ascultand fragmente din concertele unor formatii platite modest, asa cum am aflat in cele din urma? Daca este adevarat ca o vrem inapoi pe Monica Iacob Ridzi, la fel de adevarat e ca, daca va fi sa fie, sa fie tot acolo. Tot la Tineret si Sport. Poate mai taie vreo panglica pe munca facuta de altii, asa cum s-a inamplat la Complexul Olimpic Snagov. Cel putin doamna Ridzi stie sa o faca cu zambetul pe buze. Chiar si cand Tolontan deschide tirul, cerandu-i demisia. Chiar si cateva saptamani mai tarziu, cand doamna ii satisface cererea. In schimb, nu mai vrem sa auzim de o alta doamna. Sorina Placinta. De ce? De ce, daca pleaca doamna Placinta, trebuie sa se intoarca musai doamna Ridzi?

            Doamna Sorina Placinta, spre deosebire de Monica Iacob Ridzi – care era de mult timp cunoscuta drept o valoroasa activista a organizatiei de tineret PD-L, pe care de altfel a si condus-o, atat de departe, incat i-a putut preda stafeta Elenei Basescu – a aparut din neant. Pleasc, si ne-am trezit cu ea. In urma cu sase luni, era o ilustra necunoscuta din Focsani. Dar cu banul, cum se spune, acasa. A cotizat la PD-L la cuantumul la care numai anonimii sunt pusi sa cotizeze si a ajuns senator. Nici in Senat nu s-a remarcat. Activitatea ei a fost discreta. Nici macar cheltuielile excesiv de mari cu deplasarile nu au deranjat pe nimeni. Doar nu era sa umble la propriul portofel, cand avea la dispozitie banul public. Placinta a intrat in epicentrul interesului public abia cand a luat chip de cometa. Cand Zeus, in circa doua ore, a proiectat-o pe cerul stelelor PD-L. Numind-o membru in Cabinet. Ministru. In locul lui Ridzi. Placinta este valoroasa tocmai pentru ca a fost pusa acolo de Zeus. Iar nu de partid. Care partid nici macar nu a aflat, altfel decat din presa sau din cateva SMS-uri, ca Basescu i-a trimis un cadou. Un cadou grecesc. Fara nicio aluzie la afacerea “Minerva”. Despre cadourile grecesti se spune ca sunt otravite. Supus, PD-L s-a executat. A tras placinta in cetate. Deci, cu Placinta, Troia se preda. Cand va canta a treia oara cocosul. Dupa prezidentiale. Placinta nu ne-a lasat nicio zi de liniste. Cu viteza fulgerului, s-a dovedit ca a facut trafic de influenta in Parlament in beneficiul propriilor firme, ca e in cardasie cu sefii administratiei locale, carora le-a angajat beizadelele in propria firma si ca si-a declarat averea intr-un mod care trebuie analizat la Parchet. Pentru ca in fisa ei scrie “prietena a familiei prezidentiale”. Adica probleme la avere. Iar ultimele doua bomboane pe coliva sunt ca doamna Placinta nu-si mai aminteste cand a absolvit “la particular” a doua facultate si cum se numeste aceasta. Iar a doua ne-o arata site-ul. Placinta cel mic isi plimba limba in gura altor feciori. Si scoate pozele la vedere. Un exceptional model pentru alti tineri. Promovat de ministrul de resort.

            Daca de aici trebuie sa inceapa alegerea, atunci noi o vrem pe Ridzi inapoi. Imediat. Alegem raul cel mai mic.

Atat comentariile, cat si ping-urile sunt inchise.

2 comentarii

iulie 20th, 2009 at 22:53
andaa spune:

Senzational, maestre! Ati punctat devastator. Mazare a defilat ca un ofiter german si toata presa il vede urmasul lui Hitler, in conditiile in care Placinta junior, fatul Placintei din capul tineretului, se linge in orificii cu anatema satanista pe sale. Daca Mazare poate crea prozeliti in persoana ordonantei Raducu, Placinta poate fi un exemplu pentru tinerii de criza din Romania, mare parte studenti la Spiru Haret.

iulie 21st, 2009 at 19:28
yesman spune:

savuros! condei impecabil! dar nu exista, oare, semne clare ca partidul a fortat mana lui Zeus pt a o executa pe Ritzi?