Lepadarea de prieteni   iulie 23rd, 2009

Marea huiduiala 3

 

            Cetatenii il huiduie pe Basescu pentru ca nu au alta solutie. Ei se trezesc cu Presedintele pe cap cand le e lumea mai draga. In rarele momente de sarbatoare. Nimeni nu-i intreaba daca il vor ca musafir. El profita de functia pe care o are si de banii publici pentru a-si face campanie mascata. Instinctul colectiv sesizeaza smecheria iar omul reactioneaza. Si daca nimeni nu-i da cetateanului in mana un microfon, pentru a-i spune in fata sefului statului ceea ce are de spus, singura solutie e huiduiala. Dezvoltam in continuare primul motiv de huiduiala dintre cele trei. Imoralitatea lui Traian Basescu.

            Ascensiunea sa in Partidul Democrat s-a facut treapta cu treapta, printr-un sir neintrerupt de tradari. Traian Basescu a fost adus in partid de Petre Roman, dupa ce tot Petre Roman, pe atunci prim-ministru, ii oferise un mandat de secretar de stat la Ministerul Transporturilor. Intamplator sau nu, sub acest mandat a disparut, intr-un adevarat Triunghi al Bermudelor, flota strategica a Romaniei. Tot Petre Roman i-a oferit urmatoarele mandate de ministru al Transporturilor. Sacrificand, pentru el, chiar doua guverne. Si luandu-se in piept cu multi colegi de partid. Rezultatul este ca, exact in momentul in care, dupa ce a fost nominalizat tot de Petre Roman, candidat de primar general si dupa ce Petre Roman i-a convins pe liberali sa-l sprijine si ei, Traian Basescu, odata ajuns in aceasta demnitate, i-a tras fondatorului PD un picior in fund. Cu un sange rece incredibil. Cu cinism. Binefacatorul sau, Petre Roman, s-a trezit in strada. Au urmat ceilalti. Bogdan Niculescu Duvaz. Care, din colegialitate, il indemnase sa nu se retraga din Parlament atunci cand ramanerea acolo a devenit conditionata de o declaratie scrisa de necolaborare cu securitatea. Pe care Basescu a scris-o, a semnat-o si a depus-o la Parlament, desi se facea vinovat de fals in acte publice. Pentru ca el insusi a recunoscut in staff-ul PD – si exista suficienti martori, pe care ii vom scoate la vedere – un adevar elementar. Si anume ca nu putea ocupa functia de sef al Agentiei Navrom la Anvers, fara a colabora permanent si in scris cu securitatea. Ceea ce nu se stie inca in acest moment este daca a facut-o ca simplu colaborator sau, mai plauzibil, ca ofiter acoperit. Statut in care – exista si sub acest aspect informatii – a fost agatat si “usor” santajat de catre serviciul sovietic de informatii. A urmat Alexandru Sassu. Si Adrian Severin. Si multi altii. Cu cateva exceptii, cum ar fi Radu Berceanu si Vasile Blaga – persoane cu care a colaborat si intr-un plan mai putin politic, sub cele cinci mandate pe care le-a avut la Transporturi – practic, cea mai mare parte a oamenilor de valoare din PD a fost impinsa peste bord.

Dupa care, instalandu-se in fruntea PD, beneficiind de legitimitatea de al doilea ales al neamului, conferita de statutul de primar general al Capitalei, dar si de avantajul de a imparti, din aceasta functie, ciolane, Traian Basescu si-a propulsat yesmen-ii in vidul de conducere creat. Astfel, PD, dintr-un partid democratic, in care liderii castigau in competitia interna prin prezentarea unor programe alternative, a ajuns ceea ce este. O formatiune dominata de blestemata regula a unanimitatii. Un partid al unei persoane.

In episodul urmator al acestui capitol, in care ne ocupam de imoralitatea lui Traian Basescu, ne vom referi la terfelirea Justitiei si la problemele de avere ale familiei prezidentiale.

Atat comentariile, cat si ping-urile sunt inchise.

3 comentarii

iulie 23rd, 2009 at 23:41
Consulul spune:

Nu exista nici o indoiala ca Basescu este reprezentantul cel mai de seama al Securitatii, tinut in amortire 10 ani si reactivat la momentul oportun.
Totusi ar fi demn din partea dvs dle Stanescu sa va explicati de ce l-ati sprijinit in 2004 sa acceada la conducerea tarii.
Este clar ca inca un mandat Basescu ar arunca Romania inapoi atat in ceea ce priveste conditia cetatenilor romani, dar mai ales in ceea ce priveste pozitionarea Romaniei pe scena europeana si internationala.
Problema e ca astfel de specimen place poporului.Ce este de facut?
Probabil ca presa ar trebui sa se detaseze putin de razbunarile si interesele politice si sa explice poporului simplu, poporul acela care e incantat sa vada preedintele cu sticla la gura si cu clop, sau dansand cu tigancile la mare ca nu asta este prototipul de urmat si nu astfel de tip poate reprezenta o tara.
Dar cum poate presa sa faca aceasta munca de explicare cand si aceasta este inregimentata politic si are interese?

iulie 24th, 2009 at 21:41
Daniel spune:

Nu trebuie sa se publice, inteleg ca asta este o pagine aproape privata de web. Dar sper cumva sa ajunga sa fie citit de SRS. Este pacat ca aruncati cu noroi intr-un om care a incercat sa faca ceva in tara asta. Ca are cercuri de interese – bineinteles, cineva trebuie sa-l sustina financiar si politic. Dar patru articole la rand scrise numai sa-l aduca pe Basescu in ipostaza de a pierde alegerile este jalnic.
Este pacat ca jurnalistii nu inteleg ca prezentarea adevarului este prima datorie a a presei iar opiniile vin dupa aia. O serie de acuze nefondate il fac pe actualul presedinte sa para mai rau decat Iliescu. Poate domnul SRS isi aduce aminte de procesul Iliescu KGB si cum acel batran comunist l-a ingenuchiat intr-un proces pe el si ziarul Ziua.
Articolul in sine nu are valoare decat propagandistica desi contine niste adevaruri dupa reteta daca spui o minciuna presara si niste adevaruri sa o faci credibila.
Eu ii doresc Romaniei un presedinte cum il vrea SRS si atunci se va vedea ce prapad se va alege din tara noastra.

Daniel

iulie 24th, 2009 at 22:07
grigoreS spune:

Prietene, ce ai cu el? Ati fost candva in aceeasi barca, daca nu ma-nsel! Chestia asta cu „Lepadarea de prieteni” e fada si lipsita de sens… Chiar crezi ca ai fost prieten cu el, sau el cu tine ? Ori esti naiv sau faci pe naivul, ori esti…altfel.

Greg