Campanie cu combatanti   iulie 26th, 2009

 

Traian Basescu a planificat inca o lovitura magistrala de imagine. In ziua de 30 a acestei luni, la Arcul de Triumf, se va desfasura o mare parada militara in cinstea luptatorilor Armatei Romane intorsi din Irak. Evident, in prim-plan nu vor fi reprezentantii trupelor combatante ale unui razboi purtat la mare departare si pentru o cauza nu numai pierduta dar si neimpartasita de romani, ci Presedintele Traian Basescu. Care va marca, astfel, un nou si pretios punct in campania electorala mascata pe care a declansat-o inca de la inceputul anului. Un motiv in plus ca Traian Basescu sa nu isi anunte in mod oficial, decat in ultimul moment, candidatura pentru sefia statului. Pana atunci, in numele cetatenilor romani, el poate cheltui, pentru campania sa, banul public.

Atat comentariile, cat si ping-urile sunt inchise.

7 comentarii

iulie 26th, 2009 at 00:38
gogu spune:

e imposibil sa cred ca dv. nu stiti cine conduce aceasta tara, frumoasa, ce-i drept, dar, din pacate, locuita. daca baietii cu ochi albastri se supara pe cineva, incep prin a-i arata pisica moarta. baselu’ a vazut deja doua, nutzi si monica. fac pariu ca se va da mare barbat si nu va candida, pretul fiind imunitatea. pe-o bere.

iulie 26th, 2009 at 02:04
Dan spune:

Domnule Stanescu,
In primul rand vreau sa ma felicit pentru descoperirea blogului;
Basescu face si el ce au facut si altii, fura startul in campanie, isi doseste adevaratele intentii, isi aroga prerogative inchipuite, ce mai, un lider politic sadea, in acceptiunea romaneasca a expresiei.
Cat despre tomnatica juna Lenuta, hai sa luam in considerare si capitalul de antipatie pe care il detine in propriul partid. Sa nu uitam ca multi lideri pdl au strambat din nas la inregimentarea ei direct in varful piramidei si au facut “ciocul mic” la ordin. Cati pdl-isti si-or freca mainile in secret asteptand momentul revansei? Chiar, ce-o mai fi facand domnul Blaga?

iulie 26th, 2009 at 06:41
ROBERT HORVATH USA spune:

NEW YORK MAGAZIN:
Nazistii la New York si CONSTANTA
Autor : Radu Toma

In New York traiesc peste 3 milioane de evrei americani, cifra reprezentnd mai mult de jumatate din populatia Israelului. Snt stranepotii, nepotii si copiii celor veniti acum 130-140 ani din Europa si, putini, din alte parti, sa se bucure de oportunitati, sa faca afaceri si, cei mai multi dintre ei, spre a scapa de antisemitism, persecutii si exterminarea fizica. S-au dus acolo si din vechea Romnie. n sudul Manhattanului, aproape de Wall Street, pe strada Rivington, se afla cea mai veche sinagoga din oras, naltata de evreii romani la 1880. New yorkez in anii ‘80, obisnuiam sa merg cu vechii prieteni sositi din tara, Virgil Cndea, Emanoil Petrut s.a. la restaurantul lui nea Nicu Amiralu’, emigrant din Dudesti, In cartierul Forrest Hills. Sa mncam telemea cu rosii si mici, serviti de un ajutor de chelner al lui Feri, din barul de jos, de la Athne Palace, a juns n America. 
Dintre toti cunoscutii evrei de acolo, cel mai important a fost Erich. Un om de 85 de ani, un gentleman perfect, refugiat n 1938 din Germania lui Hitler. Familia i-a ramas n urma si a disparut la Auschwitz. Am petrecut multe seri cu el, vorbea mai ales de patria lui, Germania, avea numai cuvinte de lauda pentru ea. Plngea nsa, uneori, cu ochi albastri si pomenea obsesiv numele german al fratelui sau, Kurt Gnther, disparut si el n Holocaust. Am aflat, astfel, nca o data, de la sarmanul Erich, ca oamenii au dreptul sa fie ce snt, sa creada ce vor si sa mearga unde vor… n ziarul de ieri a fost publicata o scrisoare neobisnuita, trimisa de o familie americana, sot si sotie, lui Traian Basescu. Cei doi solicita respectuos presedintelui sa dispuna masuri disciplinare pentru ctiva functionari ai statului romnan in misiune la New York, care comit abuzuri grave si incalca atit legea romana, ct si pe cea americana. Acestia interzic accesul liber al celor doi cetateni, sotul fiind originar din Romnia, la Centrul Cultural Romn din New York, dar, atentie, si in alte locuri din oras, unde trimisii tarii organizeaza manifestari culturale romnesti. Inclusiv In cartierul Tribeca, din vestul Manhattanului, intesat de librarii, biblioteci, teatre, sali de cinema si cluburi muzicale, unde pulseaza zi si noapte aproape toata viata cultural-artistica si intelectuala a marelui oras. Au interzis, prin urmare,in anul 2009, accesul si libera miscare a doi oameni liberi, unul roman american, prin orasul la portile caruia te ntmpina, de 120 ani, cea mai primitoare gazda din lume, Statuia Libertatii! Au pus gorilele pe ei si i-au izgonit in strada. in plin New York, deci, ctiva nazisti fac o alta lege, cea a discriminarii, interdictiei si a violentei. O supraveghetoare de la Centrul Cultural Romn – probabil o replica a faimoasei Frau Else Koch, gardiana SS din al II-lea razboi mondial, poreclita “cateaua de la Bergen Belsen” – crede ca poate sa lase sa intre acolo doar pe cine vrea ea. A dat dispozitie bodyguarzilor sa-i scoata pe vizitatorii americani in strada. Frau Corina Suteu, “directoarea”, a precizat, conform autorilor scrisorii, ca a primit dispozitii in acest sens de la Horia-Roman Patapievici, seful Institutului Cultural Romn, de la Bucuresti. Alaturata este si poza sa cazona, in camasa verde-brun, cu o privire fanatica si o tunsoare ofitereasca, asa cum i sta bine unui adevarat Gauleiter. Visand, probabil, puciuri. Unul in balcoanele Parlamentului Romniei, altul mai departe, intr-o berarie la Mnchen. Iar altul foarte departe, peste Ocean, in preajma teatrului “La Mama”,din cartierul Tribeca, din New York.

iulie 27th, 2009 at 23:55
cocorova spune:

Ca la noi la nimeni.Asa ne trebuie.Am avut incredere in reprezentantii societatii civile,care ne demonstrau ca cel mai bun este Basescu.Este adevarat ca manglitorul de Nastase cu Dana lui nu se mai opreau din ciordit din averea statului si oamenii credeau ca prin noul presdinte lucrurile se vor schimba.S-au inselat.Noua haita se infrupta fara mila din banul statului.Ei stiu ca intr-o tara cu coruptie generalizata si cu o justitie feudala,corupta si ea, si autoasezata deasupra celorlalti, cu salarii mari si pensii si mai mari,nu li se poate intampla nimic.
Aceasta clasa politica a ruinat tara si poporul roman, care migreaza prin lume sa castige o bucata de paine(peste 3 milioane).Romania a ajuns o tara bananiera.

iulie 29th, 2009 at 10:40
ROBERT HORVATH USA spune:

VIZITA IN CUBA. POZE CU FIDEL SI RAUL
DEPORTAREA LUI TISMANEANU DIN STATELE UNITE
Serviciul de Informatii Externe
Domnule Razvan Ungureanu
Avand bunavointa domnului L.Pavoni consulul general dinNew York, v-am trimis o scrisoare. In ea am cerut o audienta cu dumneavoastra, sau o convorbire cu o persoana delegata. Cu aceasta oceasta ocazie am vrut sa va prezint documente confidentiale despre Vladimir Tismaneanu.Documentele clarifica materialele aparute in presa, care califica pe V.T. ca agent al securitatii. Am vrut sa prezint deasemenea acordul meu la opinia comunitatii romane americane, cu privire la necesitatea deportarii lui V.T. din Statele Unite. Dinsul a a ascuns serviciului de emigratie, faptul ca a fost membru al partidului comunist si a scris articole in care cerea rasturnarea capitalismului si a sistemului politic american prin forta. Faptul ca a mintit sub juramant, va duce la automat la deportare .Mentionez ca in dosarul lui sunt sunt si alte fapte agravante.Anexez doua materiale pertinente in acest caz,
Motivul incercarii de a va contacta este extrem de serios. Dumneavoastra sunteti printre putinele persoane competente, care puteti spune ADEVARUL presedintelui inainte de a fi prea tarziu ,pentru dansul si imaginea tarii. Presedintela Traian Basescu trebue sa aiba acces la toate documentele si faptele acestui caz.Dinsul va avea posibilitata de a se distanta de clanul care care il minte ,manipuleaza si a cere scuze Romaniei. . In caz contrariu isi va semna singur, sinuciderea politica.
De si a trecut mult timp nu am primit nici in un raspuns. Acest lucru este grav si impotriva legii, care va obliga sa raspundeti oricarei srisori oficiale. Am avut nu demult o audienta cu Simona Miculescu ambasador la ONU nu demult (Au participat deasemenea consulul adjunct A.Berechet si adjunctul misiunii T. Morar) in care am discutat despre Tismaneanu si am cerut sa fiu contactat de SIE ,la orice nivel.Din nou fara nici un rezultat. Mentionez ca ca am discutat aceasta problema cu diplomatul Ilinca Ilie Ilie de ambasada, de multe ori si cu consulul L.Pavoni chiar acum o ora.
Domnule director,
Faptul ca incercati sa blocati informatii despre un spion este de o gravitate exceptionala. Faptul ca nu lasati ca servici de informatii sa aiba acces la informatii, trebue sa intre in atentia parlamentului.Cu alte cuvinte SIE nu este lasat sa-si faca datoria.
Este o ultima incercare. In caz contrariu voi trimite spre publicare articolul ,pe doua pagini “Deportarea agentului Volodea” ziarului New York Magazin.
Robert Horvath New York
28 IULIE 2009 Va rog confirmati primirea scrisorii si numarul de inregistrare
MOTIVATIA LEGALA A DEP[ORTARII.
IMMIGRATION-DEPORTATION
1. Anarchists;
2. Aliens advocating or teaching opposition to all organized government;
3. Aliens who are members of or affiliated with the Communist Party or any other totalitarian organization;
4. Aliens, not already covered by the preceding classes, advocating the economic, international, and governmental doctrines of world communism;
5. Aliens advocating the overthrow, by force and violence, of the United States government, or any of its officers;
6. Aliens who write, publish, or distribute materials which are subversive;
7. Aliens who affiliate with persons who write, publish, or distribute subversive literature;
8. Aliens whom the Attorney General believes entered the United States principally or incidentally to engage in activities endangering the welfare, safety, or national security of the United States.
U.S. Supreme Court
Berenyi v. Immigration Director, 385 U.S. 630 (1967)
Berenyi v. Director, Immigration and Naturalization ServicePetitioner, an alien who entered this country from Hungary in 1956, filed apetition for naturalization in 1962. In connection therewith, he denied under oath that he had been a member of the Communist Party, or that he had been connected or associated with the Party, either directly or indirectly. The Attorney General opposed the petition, and at the District Court hearing, produced two witnesses whose testimony indicated that petitioner had been a Party member in Hungary. Petitioner denied Party membership, and presented witnesses who testified to his opposition to Communism. The District Judge found that petitioner became a Party member in 1945, remained so for a number of years, attended Party meetings, and that petitioner had thus testified falsely in connection with his citizenship application. Since §§ 101(f) and 316(a) of the Immigration and Nationality Act provide that an applicant who gives such false testimony is not “a person of good moral character” within the meaning of the Act, and is therefore ineligible for naturalization, the court denied petitioner’s citizenship application.

iulie 29th, 2009 at 21:46
ROBERT HORVATH USA spune:

JUSTITIA AMERICANA IN FUNCTIUNE. Comunitatea romaneasca in N.Y a adresat o scrisoare emigratiei.
Raspunsul este oficial: “Any alien who has been admitted into the United States can be found to be deportable and can be removed on the basis that he or she is a threat to the security of the United States. This ground includes the following:

Membership in Communist or other totalitarian party. Although INA § 212(a)(3)(D)(i), 8 U.S.C. § 1182(a)(3)(D)(i), still excludes any immigrant who is or has been a member of or affiliated with the Communist or any other totalitarian party.” Volodea a mintit la intrarea in USA. Intrebarile din formularul de admitere sunt referitoare la apartenenta (anterioara) la partidul comunist si daca in scris a cerut schimbarea sistemului politic american. Se pare ca se apropie momentul ca Traian Basescu sa apara la televizor si sa ceara scuze pentru numirea lui VT in fruntea comisiei “anticomunismului”. Faptul ca serviiciile nu au atentionat pe presedinte despre activitatea de spionaj a lui Tismaneanu este foarte suspecta. Se apropie alegerile. Scandalul Tismaneanu va exploda la timp. Singura sansa de supravietuire este de a se lepada de grupul de rasputini ( Patapievici si compania ). Sper ca articolul meu trimis blogului politic sa aduca lumina in acest caz.( in rest cenzura la adresa mea este totala ) Uneori spamul este o metoda de a face cunoscut adevarul. Va multumesc domnule Rosca Stanesci pentru publicarea randurilor mele.

iulie 29th, 2009 at 22:43
ROBERT HORVATH USA spune:

 CEUSESCU,BASESCU SI INVERS.  

Presedintele Traian Basescu s-a intalnit in timp ce se afla la Ramallah, cu liderul palestinian Mahmoud Abbas. Seful roman de stat a vizitat si mormantul teroristului Yassir Arafat.
 Presedintele a exprimat disponibilitatea Romaniei de a oferi burse pentru studentii palestinieni, pentru a ajuta la reconstructia teritoriilor palestiniene. Basescu a subliniat decizia Romaniei de a suplimenta bursele pentru cetatenii palestinieni in perioada 2009-2010, ca o concluzie la problemele discutate cu presedintele Mahmoud Abbas anul trecut.
 Revenirea studentilor palestinieni in Romania la invitatia presedintelui   Basescu, certifica aderarea tarii la sfera de influenta a lumii arabe.  Ea va duce la creierea unor noi celule AL QUEDA si intarirea organizatiile teroriste din Romania
   Pentru ca primele atacuri asupra Vestului sunt asteptate in curand ,nu ramane decat revocarea invitatiei. Acest lucru este ateptat sa se intample prin colaborarea serviciului romanesc ,cu cele aliate. Nu ramane decat repetarea unui scenariu cunoscut si executat cu succes in 1989.                             
Merita sa amintesc cateva din activitatile tipice ale „studentilor” care primesc sprijin material si logistic in Romania:                       
• 1984 – Ahmad Mohammed Ali Al-Hersh, student palestinian cu cetatenie iordaniana, l-a impuscat mortal pe diplomatul iordanian Azmi Al-Mufti. Al-Hersh era membru al Organizatiei Abu Nidal (OAN), iar arma si munitia ii fusesera furnizate de Mustafa Said Hasan Al-Khardali, un alt membru OAN.
• 1985 – o masina-capcana a explodat la Universitatea Politehnica Bucuresti, in cartierul Grozavesti, provocind moartea a doi ofiteri USLA. Atentatul a fost revendicat de organizatia Fratii Musulmani si a implicat patru membri ai acesteia: irakienii Hassan Adil Al-Ali si Tarek Awad, sirianul Haytham Rahmeh, poreclit “Doctorul”, si iordanianul Ibrahim Ali Ahmad Dawood.
•• 1996 – Ali Safwan Mohsen,student, membru Hezbollah, a fost depistat in Romania de ofiterii BA. Acesta a facut parte din grupul de comando implicat in deturnarea avionului TWA care lega Atena de Roma, in 1995.
• 1998 – o bomba artizanala a fost descoperita sub Podul Izvor din Bucuresti, cu putin timp inainte de Ziua Nationala. Atentatul nu a fost revendicat.
• 2000 – o bomba artizanala a fost descoperita la Craiova, in WC-ul unui vagon CFR. Aceasta a fost dezamorsata cu 15 minute inainte de momentul exploziei. Este primul atentat cu bomba din istoria CFR.Sunt banuiti studenti arabi.
Aparitia unei unei coloane arabe intr-o regiune plina de instabilitate a Marii Negre este inacceptabila.                                            Doctrina americana este clara.Cei care se aliaza sau sponsoreaza terorismul sunt terroristi. Vizita in Siria la doua zile inainte de atacul american asupra bazelor de terosti,arata cu cine se aliaza Basescu. Indiferenta fata de profanarea mor mintelor evreiesti, a aratat lumii civilizate….. cine este Basescu. Sponsorizarea acum un an a unei expozitii, Al Queda la ICR ,New York realizata de un student arab Omar Marvan Abaki arata….. pana unde poate ajunge presedintele. Desecrarea unor menore, simbol sacru al credintei evreiesti ,avind la colt de strada Anti Defamation League (la zece saptamani de la inchidederea oficiala), intr-un oras cu trei milioane de evrei ,descopera insa un extremist periculos,departe de normele lumii civilizate. Atragand animozitatea occidentului,din ce in ce mai izolat, acestuia nu-i ramane decat sa se pregateasca pentru  vizita (ce parea confirmata) in Iran. Concidenta face ca aceasta sa fie si ultima vizita oficiala, a lui Nicolae Ceausescu. Sa-i uram deci drum bun.
Robert Horvath  New York cineast New York devagallery.com