Axa Basescu – Ridzi – Udrea   iulie 27th, 2009

Marea huiduiala 6

 

27.07.2009

            In episodul anterior m-am referit la dispretul lui Traian Basescu fata de banul public. Care este inca un motiv ce genereaza, la propriu si la figurat, marea huiduiala. Si gresesc cand folosesc cuvantul dispret. Dimpotriva. Traian Basescu si apropiatii sai manifesta un interes, neobisnuit intr-o tara civilizata, pentru banul public. In sensul dorintei de a profita din plin de orice posibilitate de a pune mana pe el. Si incepusem aceasta demonstratie, referindu-ma la bugetul institutiei prezidentiale.

            Cand a ajuns la Cotroceni, la sfarsitul anului 2004, dupa ce a admirat incaperile, mobila, tablourile si stucaturile, Traian Basescu a facut doua lucururi. Inca din prima zi. A schimbat biroul ocupat, pana atunci, de seful statului. A ales cea mai impresionanta incapere, pe care si-o pregatise Ceausescu pentru sine. De care se ferisera, scuipandu-si in san, atat Ion Iliescu, cat si Emil Constantinescu. Odata asezat in jiltul defunctului, Basescu a solicitat sa i se prezinte bugetul. Si a descoperit uluit ca acesta se dublase. Mai mult, chiar. Fostul permier, Adrian Nastase, convins fiind ca va ajunge sef al statului, a dotat institutia cu un autoturism de lux nou nout si a renovat – fireste, pe cheltuiala publica – luxoasa resedinta de pe malul Herastraului. Traian Basescu a ras si si-a adjudecat, fara niciun fel de ezitare, toate aceste avantaje. Nu inainte insa de a se confesa unora. Descriu aceasta situatie in cunostinta de cauza. Stenogramele convorbirilor telefonice ale Presedintelui stau marturie ca mi-a telefonat si mi-a relatat acest episod. Iar datele contabile si de alta natura demonstreaza ca Traian Basescu nu m-a mintit. Chiar asa s-a intamplat. In loc sa-l condamne public pe Nastase pentru ca risipeste in folosul institutiei prezidentiale banul public, el s-a amuzat cu cinism si a profitat de ceea ce facuse adversarul sau politic. Cel pe care urma sa-l traga in “tepele” din Piata Victoriei.

            Intre timp, situatia s-a agravat. Bolnav de cezarita, Traian Basescu si-a pierdut lichidul de frana. Iar bugetul institutiei prezidentiale a crescut an de an. Sub guvernarea Tariceanu, insa, a crescut si ritmul de dezvoltare al Romaniei. Iar Traian Basescu, contestatar al Guvernului, lansat in discursuri demagogice, promitand paradis terestru dupa schimbarea de Guvern, se afla pe cai mari. Iata, insa, ca a venit criza. O criza cumplita pentru societatile comerciale si care il loveste in moalele capului pe cetatean. Nu, insa, o criza si pentru institutia prezidentiala instalata la Cotroceni.

            Culmea nerusinarii: in plina criza, la solicitarea lui Traian Basescu, Guvernul Boc a rectificat pozitiv bugetul institutiei prezidentiale. Numai la capitolul bunuri si servicii cresterea e cu 75 la suta. Numai gradina de la Cotroceni inghite fonduri suplimentare de 60.000 euro. Exponential, a crescut si bugetul pentru deplasari. Ca deh, este an electoral. 50.000 de euro sunt cheltuiti doar pentru sfesnice si candele. 25.000 costa o salupa rapida. Presedintele Basescu costa un milion de euro pe luna. Iar un alt milion lunar, avionul prezidential. Peste costul modernizarii. Iar alte sume exorbitante vor iesi la iveala. Pitite in bugetul altor institutii.

            Iar dupa modelul sau, prietenii politici si de familie procedeaza la fel. Vezi cazul Ridzi. Vezi, mai recent, cazul Elena Udrea. Egal 8.000 de euro doar pentru perdele.

            Dar nu este vorba doar de imoralitatea lui Traian Basescu. Incepand din episodul viitor, ne vom referi la pagube majore aduse de el economiei nationale, precum si la esecurile umilitoare in materie de politica externa. Marea huiduiala este abia la inceput.

Atat comentariile, cat si ping-urile sunt inchise.

6 comentarii

iulie 27th, 2009 at 18:10
Danny spune:

Nu-ti dai seama SRS-ule ca te faci de ris. Pai poate o leaca de risipa sa se compare cu devalizarea bugetului si furtul resurselor naturale din Marea Neagra ? Aici nu este vorba de mii sau zeci de mii, ci de sute de milioane sau chiar miliarde. Deh, una-i tufa, altu-i boschetul.
Pai nu se compara nici macar cu afacerea cu terenurile de la Snagov, poate ne lamuresti tu mai bine Desi ai evitat intotdeauna sa spui ceva

iulie 28th, 2009 at 00:17
alec spune:

ce dublu mesaj masonic ai sectantule

iulie 28th, 2009 at 06:20
Alex spune:

Rusinos articol! Cum poti sa scrii aceste lucruri cand stii ca trecutul tau e patat?
Scrii acest articol numai pentru ca te-ai certat cu Basescu pentru Dinu si Calin…nu stim acest lucru, suntem chiar asa de prosti?
Rusinos pentru tine ca nu ai curajul sa scrii de toti si faci la comanda articole (comanda ta! de data asta) si te consideri un profesionist, un independent proPNL.
In urma discutiilor cu prietenii tai fideli Dinu si Enache se pot confirma afacerile cu statul pe care le-ai facut si ai castigat bani buni…sa mai vorbim de terenurile din Silistea? Ai facut ravagii Sorine!
Toti sunteti patati Sorine si ce merge in Romania este nesimtirea si dispretul pentru oameni. Dezinformezi fara sa ai remuscari, la fel face si Dinu si Traian si toti oamenii din presa si politica pentru ca sunt patati!
Toti sunteti patati Sorine si tu si Basescu si Dinu si Calin…TOTI.
Singura solutie este ori emigrarea ori schimbarea totala a maselor sociale…m-am saturat sa tot inghit toate prostiile voastre!

iulie 28th, 2009 at 13:02
nick spune:

oare penibilul are limita??? daca da, va apropiati vertiginos de ea, dle srs… de fapt, la dvs s-ar putea sa nu existe limite…JENANT!!!

iulie 28th, 2009 at 21:39
nero spune:

sroscas, ai tu obrazul să vorbeşti de băsescu, când te ştie toată ţara turnător la secu şi băiatul de prăvălie al lui patriciu?!? nu-l mai votam pe băsescu, dar după mizeriile tale, am să-l votez. Dă-i nainte şi adu-i „victimei” tale voturi cu nemiluita! ai sictir!

august 6th, 2009 at 13:54
radu spune:

FELICITARI, SI TINETI-O TOT ASA. NU LUATI IN SEAMA COMENTARIILE PLATITE A FSN-ISTILOR PORTOCALII SAU BOSTANARI.