300 000 afara!   august 12th, 2009

 

srs_edit              Presedintele Traian Basescu a afirmat ca una dintre solutiile pentru depasirea crizei este concedierea a 300 000 de bugetari. Am toate motivele sa cred ca, spre deosebire de alte situatii in care fara a se documenta s-a hazardat in fel de fel de prognoze, inclusiv legate de procesiunea in care a intrat Romania, de aceasta data seful statului stie ce spune. Este de presupus ca a utilizat intreg mecanismul generator de informatii de care dispune, atat in calitatea de prim statator la Cotroceni, cat si de sef al comunitatii serviciilor de informatii. Asa stand lucrurile sunt, insa, in situatia sa ii dezamagesc pe toti cei care isi imagineaza ca nu am alta preocupare decat sa ii caut nod in papura lui Traian Basescu si sa il fac responsabil pentru orice schimbare in starea vremii.

             Traian Basescu are dreptate. Si orice persoana responsabila din aceasta tara ar trebui sa sustina demersul sau care, de altfel, a fost anticipat si de alti analisti ai starii economiei nationale. Dar pimul care ar trebui sa faca acest lucru este insusi Presedintele. Ce ar trebui, asadar, sa asteptam din partea lui? Sa-si exercite, pana la capat, prerogativele prevazute in fisa celui mai inalt post in stat, pe care il ocupa. Sa determine Guvernul, pe care il conduce in calitate de presedinte-jucator, nu sa intre in vacanta pentru 10 zile, asa cum bine titra ziarul “Adevarul”, ci sa concedieze imediat 300 000 de bugetari din totalul de 1 600 000.

Poate sa o faca. Poate sa o faca acum. Si poate, astfel, demonstra ca atunci cand este vorba de interesul national stie cum si poate sa mearga pana la capat. Ar trebui ca enuntul sau raspicat, privind necesitatea concedierii a 300 000 de bugetari, sa se materializeze cel tarziu in cursul saptamanii viitoare.

  

Atat comentariile, cat si ping-urile sunt inchise.

Un comentariu

august 13th, 2009 at 18:15
Dan C. spune:

Deocamdata, Guvernul Boc a anuntat restructurarea a 14.000 de posturi bugetare. Lumea nu stie, dar majoritatea acestora sunt deja vacante. Erau folosite ca fondul de salarii sa fie umflat artificial. Ulterior, banii erau redirectionati, ajungand la sefii din ministere. Campionul restructurarii s-a declarat Ministerul Economiei, cu 5.400 de posturi. Tot asa, majoritatea posturilor sunt deja vacante. Mai mult, ieri, 12 august 2009, la ministerul condus de Adriean Videanu erau organizate concursuri pentru angajare. Zeci de persoane s-au prezentat cu speranta in suflet, in timp ce angajatii ministerului isi radeau in barba de mult-trambitata restructurare a posturilor.