Cine esti dumneata, domnule Tiberiu Urdareanu?   septembrie 7th, 2009

 

Inceputurile UTI – Istorie oficiala

Foto Tiberiu Urdareanu

Tiberiu Urdareanu este maior in rezerva si fiul generalului Tiberiu S. Urdareanu, fost sef al Comandamentului Trupelor de Tancuri si Auto in vremea regimului comunist si personaj destul de controversat al evenimentelor din 1989. Tiberiu Urdareanu s-a nascut la Dej si a absolvit doua facultati: Automatica si Comertul.

In 1990, Tiberiu Urdareanu, a inceput sa construiascaun adevarat imperiu financiar in jurul grupului de firme UTI Systems. La dezvoltarea afacerilor a participat si sotia sa, Lucia Urdareanu, despre care se spune ca este o fosta profesoara de limbi straine la Directia de Informatii ale Armatei. Dezvoltarea colosului UTI Group (http://www.uti.ro/main.html?http://www.uti.ro/main.php?id=115&lang=fr) a inceput prin infiintarea, in 1990, a firmei Incon SRL, care avea ca obiect de activitate grafica  computerizata, procesare de imagini, subansambel si accesori pentru computere si produse de birotica. Dupa cumk povestea Urdareanu pentru “Saptamana Financiara” (http://www.sfin.ro/articol_9300/aig_investment_fund_a_pariat_pe_uti.html),

 in primavara anuluiu 1990 “a aparut un decret care permitea persoanelor ce aveau o anumita specializare sa desfasoare anumite activitati comerciale. (…) Atunci nu era nimic, nici legislatie, nici reglementari, nici licitatii, era o jungla in care aparea o mica raza de lumina. Nu toti au vazut-o”. Urdareanu sustine ca, intr-un moment de inspiratie, a infiintat impreuna cu sotia, Lucia Urdareanu, si cu un prieten, Dumitru Aelenei, o asociatie familiala cu scop lucrativ. Prima tranzactie a fost vanzarea unui laptop. „Mi-am dat seama insa ca in domeniul IT este foarte greu daca nu ai bani. Practic, asociatia familiala creata de mine a insemnat doar un salariu folosit in acest scop, alte resurse de finantare nu aveam”, a spus el. Au urmat mici tranzactii conjuncturale, a cumparat PC-uri pe care le-a vandut impreuna cu un mic program software, valoare adaugata, dar si-a dat seama curand ca nu este pe drumul cel bun. Schimbarea directiei a venit dintr-o pura intamplare. „Unul dintre furnizori, din Israel, care trebuia sa ne dea cateva calculatoare, a intarziat foarte mult livrarea. Si, drept compensare pentru intarziere, intr-unul dintre drumurile facute la Bucuresti, patronul acelei firme mi-a adus cadou un sistem de alarma. Era prima data cand vedeam asa ceva”, continua patronul UTI.. A aparut si primul client: Medecines sans Frontieres. „L-am instalat chiar noi, asociatii, impreuna cu niste amici care ne ajutau si cu care imparteam, cumva, niste bani. Nu existau contracte de munca, nu aveam angajati. Acela a fost momentul in care ne-am dat seama ca este o directie interesanta”, a povestit Tiberiu Urdareanu. A inceput sa importe si sa revanda acele sisteme in Romania, apoi si-a format o echipa care instala echipamentele si, in scurt timp, s-a specializat in aceasta afacere. Intre timp, s-a cristalizat si legislatia in domeniul afacerilor, asociatia a devenit societate comerciala, iar lucrurile au intrat in normalitate. UTI Group s-a impartit in patru divizii: UTI Systems (un integrator de sisteme care furnizeaza solutii complete pentru sisteme de securitate) Cobra Security (care furnizeaza servicii specifice de securitate pentru bunuri si persoane, fiind specializata in paza si protectie, protectie antiterorista, monitorizare si interventie, paza si transport de valori, patrulare) sau UTI Retail Solutions (companie specializata in furnizarea de echipamente si solutii pentru securitatea spatiilor comerciale si a fondului de marfa) si UTI Instal Construct (specializata in constructia si instalarea de sisteme electrice). La finele anului 2008, UTI Group anunta o cifra de afaceri de 150 de milioane de euro. 

 

Afaceri cu statul

In anii urmatori, Urdareanu a pus pe roate o serie de firme prin care a scos contracte din ce in ce mai substantiale, cele mai importante cu statul, indiferent de culoarea politica a guvernantilor. UTI a inceput afacerile cu statul inca din 1993, fapt care a impus firma pe piata. Una dintre principalele lucrari ale societatii lui Urdareanu a fost securizarea retelei Bancorex si Eximbank. O lucrare extrem de importanta a UTI a fost si cea de la Centrala Nucleara de la Cernavoda. De asemenea, UTI a primit 60 de milioane de euro pentru securizarea Portului Constanta si 30 de milioane de euro pentru securizarea Aeroportului Henri Coanda Otopeni. Si de la Metrorex firma lui Urdareanu a incasat bani frumosi: 1,4 milioane de euro, plus 239,7 miliarde de lei vechi. UTI a derulat afaceri si cu Ministerul Administratiei si Internelor pentru securizarea frontierelor. Printre beneficiarii serviciilor UTI mai pot fi amintiti Directia Generala a Vamilor, Parlamentul Romaniei, Romtehnica, Ministerul Comunicatiilor Tehnologiei si Informatiilor, CONEL etc (http://www.ziua.ro/display.php?id=217419&data=2007-03-13).

 

UTI si afacerile cu SPP

Deasemenea, UTI Italy, societate inmatriculata tot de Urdareanu, a jucat rolul de finantator si furnizor de produse pentru SPP. Creat pentru a asigura demnitarilor paza si protectie, SPP a beneficiat de un singur act normativ care i-a permis sa contracteze imprumuturi externe, anume HG 550/2000. Cea mai mare parte din garantiile in euro si dolari oferite pentru SPP de Ministerul de Finante au fost decontate la firma UTI Italy. Societatea privata nu a avut insa doar rolul de furnizor de servicii si echipamente, ci a fost chiar creditorul SPP. Garantiile guvernamentale cu numerele 705, 5153 si 5154, valorand in total 1,6 milioane de dolari si 2,24 milioane de euro, au fost emise pentru SPP direct in favoarea UTI Italia, care a devenit astfel creditorul Serviciului de Protectie si Paza. Contractele cu SPP nu au fost singurele situatii in care compania UTI Italia a ajuns sa beneficieze de garantii guvernamentale din partea statului roman.

 

UTI si afacerile cu Romtehnica

In baza a doua hotarari de guvern, 211/2000 si 960/2000, si ele secretizate, firma lui Tiberiu Urdareanu a derulat mai multe contracte cu Romtehnica, societate comerciala prin care MApN isi deruleaza achizitiile. UTI a avut la dispozitie 15 garantii guvernamentale, in valoare totala de 21,78 milioane de dolari si 1,16 milioane de euro emise pentru Romtehnica. Potrivit conducerii UTI Italy, in afacerea cu Romtehnica, firma UTI ar fi incasat doar 8,35 milioane de dolari. In ce priveste contractele cu SPP, oficialii UTI sustin ca le-au castigat cinstit, in urma unei selectii de oferte, la care au participat si alte firme, precum ISAF SA sau EADS – DSN (http://www.romanialibera.ro/a100481/serviciile-secrete-romanesti-datoare-la-banci-straine.html).

 

UTI si investitia in primul poligon subteran al Romaniei

UTI System, divizia de sisteme de securitate a grupului UTI a investit 400.000 de euro in primul poligon subteran al Romaniei, care a fost inaugurat in prima parte a anului 2009. Complexul incorporeaza trei linii de tragere, cu o lungime maxima de 15 metri, precum si un magazin de arme si munitii, un atelier de reparatii si intretinere armament, o camera de depozitare a armelor si munitiei si un punct sanitar pentru interventii medicale in caz de urgenta. Poligonul de tragere subteran este primul de acest gen din Romania si despre el s-a spus ca poate fi considerat un program pilot al grupului UTI (http://www.zf.ro/companii/urdareanu-a-investit-400-000-de-euro-in-primul-poligon-subteran-din-romania-4303609/).

 

Apropierea de PD

Banuit in 2004 ca  a fost „omul” PSD-ului, mai ales dupa ce a fost decorat de presedintele Ion Iliescu cu Ordinul National pentru Merit in grad de Cavaler,

Urdareanu a schimbat macazul sarind in barca PD-ului. El se afla, cel putin in 2007,  in anturajul liderilor din Modrogan. Spre exemplu, Urdareanu a facut parte din delegatia oamenilor de afaceri care l-au insotit pe presedintele Traian Basescu intr-o vizita recenta efectuata in China. Mai mult, patronul de la UTI a fost partener de afaceri cu Anca Simona Medar, nimeni alta decat sotia lui Sergiu Medar, fost consilier prezidential si sef al Comunitatii Nationale de Informatii (http://ro.wikipedia.org/wiki/Sergiu_Medar). Sergiu Medar si Tiberiu Urdareanu au fost de altfel colegi la MApN inca dinainte de 1989. In anul 2005, Anca Simona Medar, detinea 25% din actiunile firmei „Sorral International”, unde era director general si administrator. Restul procentelor din aceasta firma, membra a grupului UTI, erau detinute de sotia lui Urdareanu, Lucia, si UTI Group. De asemenea, sotia consilierului prezidential Medar a ocupat functia de administrator la societatea „Tehnonuclear” SA, detinuta de firmele „Sorral” si „Infcon”, din divizia UTI. Anca Simona Medar a parasit grupul UTI la sfarsitul anului 2005.

 

Relatia cu Adriean Videanu

In 2007, Adriean Videanu, care era la acea vreme primarul Bucurestiului, a cheltuit 12,5 miliarde de euro pe un sistem unic de taxare pentru transportul in comun “cum n-a vazut Parisul” si care avea sa le dea mari batai de cap cetatenilor Capitalei. Licitatia pentru sistemul unic de taxare de la RATB si Metrorex a fost castigata de un consortiu de firme din care facea parte UTI Retail Solutions Romania, a omului de afaceri Tiberiu Urdareanu (http://www.gandul.info/news/cardurile-electronice-videanu-verificate-metoda-scularii-calator-283822).

Consortiul format de grupul austriac Swarco si UTI International a castigat totodata licitatia pentru proiectul Sistem de Management al Traficului pentru Bucuresti, al carui beneficiar este Primaria Municipiului Bucuresti. Pe 25 mai 2007 a fost semnat contractul, valoarea acestuia fiind de 18.500.000 de euro (http://www.e-transport.ro/SWARCO___UTI_A_PRIMIT_CONTRACTUL_PENTRU_OPTIMIZARE-i13-news6083-p82.html) In 2008, Videanu i-a cedat lui Urdareanu si contractul privind realizarea retelei de fibra optica Netcity, proiect in valoare de 202 milioane euro. NetCity a fost criticat dur de Asociatia de Comunicatii prin Cablu si companii ca RCS&RDS si UPC, care sustineau ca proiectul de realizare a unei retele subterane de fibra optica in Bucuresti nu este viabil din punct de vedere economic, ca va crea un monopol in industria de comunicatii si va fi respins de Comisia Europeana. (http://www.zf.ro/business-hi-tech/contractul-pentru-reteaua-netcity-se-semneaza-in-aceasta-saptamana-3060161/).Intr-adevar, Comisia Europeana s-a aratat ingrijorata cu privire la implicatiile proiectului, subliniind ca NetCity ar putea afecta competitia pe piata (http://economie.hotnews.ro/stiri-it-2572774-comisia-europeana-proiectul-netcity-putea-afecta-competitia-din-piata.htm)

  

UTI si banii de la Aparare

In 2008, UTI Systems s-a implicat in furnizarea a 17 sisteme radar in valoare de 121,8 milioane de USD pentru Ministerul Apărării, prin compania americana Lockheed Martin (http://ro.wikipedia.org/wiki/Lockheed_Martin). Ce este interesant e ca informatiile nu au fost furnizate in prima faza de Ministerul Apararii de la Bucuresti, cum ar fi fost firesc, dat fiind ca era vorba de bani publici. In plus, potrivit celor de la Lockheed Martin, UTI Systems urma sa furnizeze si ea o parte dinrtre componente, insa, cel putin initial, acest aspect nu a fost detaliat, la fel cum nu s-au spus prea multe nici despre partea leului care-i revenea firmei lui Urdareanu. In schimb, generalul Eftimie Sandu, loctiitor al sefului Departamentului pentru Armamente din Ministerul Apararii, era citat in comunicatul Lockheed Martin. „Nu numai ca acest program este necesar pentru inzestrarea ministerului, dar este important si pentru economia Romaniei pentru ca va ajuta industria locala sa intre pe piata echipamentelor high-tech”, declara la acea vreme Sandu (http://www.infonews.ro/article99423.html).

Un articol publicat in 12 august 2009 in “Catavencu” atragea atentia ca ministrul Apararii, Mihai Stanisoara, care, de la inceputul anului, “a stat pe perfuzii la capitolul inzestrare, ingurgitand in principal numai contracte de hrana si paza, doreste acum sa recupereze”, pregatindu-se sa “inghesuie niste bani in buzunarul de campanie al PD-L prin atribuirea unor contracte grase si fara licitatie unor sponsori de partid”. Potrivit “Catavencu”, “Principalul pion al transformarii banilor publici in bani de campanie este Tiberiu Urdareanu, cu celebra sa companie UTI. Miscarea se bucura si de sprijinul lui Adriean Videanu, care dintr-o mare concidenta isi petrece vacantele de vara pe Coasta de Azur, pe proprietatea lui Urdareanu” (http://www.catavencu.ro/uti_cum_se_duc_banii_armatei_la_pd_l-9477.html).

Pe de alta parte, intr-un interviu acordat in luna iunie 2009 publicatiei “Business Standard”, Urdareanu insusi spunea, atunci cand a fost intrebat ce masuri ar trebui sa ia Guvernul Romaniei pentru redresarea situatiei economice a tarii, ca “Prima ar fi legata de proiectele de inzestrare in domeniul militar”. Omul de afaceri a explicat ca “Exista, in prezent, programe importante de modernizare a armatei, de circa zece miliarde euro, care trebuie implementate pentru a indeplini standardele minime cerute de NATO. La acestea se adauga cateva miliarde de euro pentru operatiuni de intretinere, scolarizarea personalului etc. Multi factori de decizie, mai ales intr-un an electoral, vad aceasta suma ca pe un cost inutil in momentul de fata, dar se uita ca acesti bani vor trebui cheltuiti pentru indeplinirea obiectivelor”. Pe de alta parte, Urdareanu a amintit in acest context si importanta agentiei de offset   

UTI la “Naval Defence Exhibition”

UTI, care, intre altele, are o experienta de cinci ani în domeniul securizării Portului Constanţa, nu putea desigur sa lipseasca la deja celebra “Naval Defence Exhibition”, de care a fost legat numele firmei Desincto a fratelui presedintelui Basescu. “UTI a participat la eveniment atat in calitate de partener, dar si de expozant pentru a sublinia importanta parteneriatului public-privat in domeniul apararii”, se arata pe site-ul holdingului (http://www.uti.ro/main.html?http://www.uti.ro/main.php?id=115&lang=fr). Amintim ca printre organizatorii expozitiei s-au numarat, in afara de Cristian Andrei Grigore Geamanu, Romeo Oita sau Ion Eftimie Sandu si….Aurel Ionel Lascu, secretar de stat al MApN si seful Departamentului pentru armamente din minister. Si, totodata, fost partener de afaceri si prieten bun cu ministrul Apararii, Mihai Stanisoara.

 

– actualizat 11 septembrie 2009

 

Acelasi Urdareanu, detalii noi

 

Tiberiu Urdareanu a fost activat cu gradul de capitan de catre tatal sau, cam in acelasi timp cu maiorul Talpes Ioan. El a fost incadrat la Baza de reparatii a Transmisiunilor, aflata pe soseaua Magurele si comandata de colonelul Teodorescu. Cel care urma sa-i indrepte pasii in cariera militara era maiorul Gheorghe Rotaru, cu care a devenit bun prieten. Maiorul Rotaru era incadrat la sectia Operatii a Comandamentului Trupelor de Transmisiuni si raspundea de unitatea lui Urdareanu. La randul lui, Rotaru era omul de casa al generalului maior Marin Pancea.

 

Dupa absolvirea Academiei Militare, maiorul Pancea parasise specialitatea transmisiunilor pentru a lucra in DIA si lucrase sub diferite acoperiri ca spion militar. El fusese suspectat de Ceausescu ca ar fi complotat alaturi de gen.col. Militaru si Ionita la incercarea de inlaturare a sa din 1984. Motiv pentru care a fost schimbat din postul de atasat militar la Paris si adus la Otopeni, pe o functie inferioara gradului detinut.

 

La scurt timp dupa ce Pancea l-a incredintat pe Urdareanu in grija maiorului Gheorghe Rotaru, acesta din urma a plecat la cursul de C.I.-sti al DIA la care l-a avut coleg pe capitanul Cornel Purcarea. Tot in cadrul DIA fusese angajata si sotia lui Urdareanu. Dupa revolutie, Pancea a devenit sef al DIA si apoi consilier prezidential si secretar al CSAT. Omul sau de incredere, lt. col. Rotaru fiind trimis pe o perioada de trei ani atasat militar, aero şi naval la Londra, fiind si directionalul Romtehnica pentru spatiul Belgia, Olanda, Franta si Marea Britanie. Intre anii 1996-1999, Rotaru, devenit general, a fost seful Biroului Militar de Legatura la Cartierul General al NATO, functie redenumita in anul 1998 cu titulatura de reprezentant militar al Romaniei la Cartierul General al NATO. Incepand din 15 iulie 1999 si pana in octombrie 2005, generalul Gheorghe Rotaru a indeplinit functia de director general al Directiei Generale de Informatii a Apararii din cadrul Ministerului Apararii Nationale. Din 2005, Rotaru indeplineste functia de consilier principal al ministrului Apararii Nationale.

 

Suprinzator, dupa ce Rotaru a ajuns in structurile de conducere ale DIA, au inceput sa curga contractele pentru firma UTI, pentru securizarea unor obiective strategice, cum ar fi: sediul Ministerului Apararii Nationale, Aeroportul Otopeni, etc.

Atat comentariile, cat si ping-urile sunt inchise.

11 comentarii

septembrie 7th, 2009 at 10:18
cornel spune:

UTI lucreaza si in Craiova cu Solomon …si pe ce bani !!!!

septembrie 7th, 2009 at 11:16
Ionescu Mihai-Ion spune:

TU a lucrat la UM02512 Buc.,fiind coleg cu susnumitul Aelenei.
Eu am fost cercetator stiintific principal gr.III ,in specialitatea Transmisiuni la aceeasi unitate in perioada 1.09.1969-1.05.1981.DACA DORITI INFORMATII PERTINENTE despre TU si UTI contactati-ma si n-o sa va para rau.
Cu stima,
INGineru` de la NaSA

septembrie 7th, 2009 at 11:21
bacauan spune:

tatal lui basescu , care a fost , stii matale ce a fost dar nu scrii nimic despre asta ca ti-a frica sau , probabil ca tevatura asta este menita sa faca din licheaua nationala o victima, a lucrat si a fost prieten cu urdareanu senior…ia sa te vad, scrii despre relatia basescu senior (sef personal armata al lui milea ) si urdareanu ?

septembrie 7th, 2009 at 12:25
ariel7 spune:

Atentie la cifre: 12,5 miliarde nu e tot una cu 12,5 milioane. Diferenta se poate constitui intr-o severa pierdere de credibilitate a analizei.

septembrie 7th, 2009 at 13:30
oprean spune:

Ce se mai poate comenta! Aceste clanuri mafiote dispun de banii publici dupa bunul plac si functie de interesele lor si ale PDL. Vai de noi, daca il vor putea instala pe inca cinci ani pe pirat, contrar vointei oamenilor cinstiti din aceasta tara! Sper ca de data asta ne vom trezi si ne vom scutura de aceste capuse! Doamne Ajuta!

septembrie 7th, 2009 at 14:49
Marius Mina spune:

Intr-un concurs de coincidente, afacerile superprofitabile cu statul se desfasoara majoritar cu intermedierea greilor PDL sau direct prin Traian Basescu. Bogdan Chireac , apropiat al cercurilor din Modrogan, le deruleaza prin firma lui contracte cu statul , respectiv STS . Care sunt legaturile dintre STS si centrii de putere apropiati Cotrocenilor? Ce rol va juca acest serviciu special in alegerile din 22 noiembrie la cererea expresa a sefului statului, inca in exercitiu?
http://mariusmina.blogspot.com/2009/08/bogdan-chireac-deontologul-subventionat_22.html

septembrie 8th, 2009 at 10:55
Dobos spune:

Datele despre TU jr.sunt trase de par. Anii ’90 l-au gasit (impreuna cu prietenul lui pe viata , celebrul MEDAR) la Directia de Informatii a Armatei. Sub pretextul ca vrea sa-si asigure o „acoperire” (se pregatea sa devina spion,de!) isi deschide, cu sprijinul DIA o afacere, pe spinarea armatei : sub pretextul ca va procura armatei calculatoare ( era mare foame in domeniu), si cu sprijinul colaboratorului lui (si azi) din Elvetia, cere bani pentru importa 500 de calculatoare. Ia banii, cumpara calculatoare pe care le vinde pe piata cu profit bun, mai ruleaza ,in acelasi stil banii de cateva ori, si dupa aproape un an aduce si promisele calculatoare la armata. Intre timp, din rulajele facute, a scos de trei ori banii imprumutati, bani care i-au ramas in buzunar, si cu care a pornit la afacerile cu alarmele si – in continuare – traficul de calculatoare. Tatal, relatiile la militie si la DIA, si banii luati – prin frauda – de la armata, fara ca gl. Popa Florentin (fost subordonat al Gl.TU senior) sa-i pese de cele cateva milioane de USD „rulate” de pungasi, toate la un loc au permis sa apara pe firmament „UN MARE OM DE AFACERI!” Multi sunt cei care ar putea da detalii. Si , poate, intr-o zi o vor face. Nu de alta, dar TREBUIE – odata si-odata- sa se mai stie si despre vajnicii nostri miliardari. Am zis!

septembrie 8th, 2009 at 14:12
Robert Horvath spune:

DESCONSPIRAREA SOBOLANULUI ROSU.

PERMANENT MISSION OF ROMANIA TO THE UNITED NATIONS
Amb. Simona-Mirela Miculescu
Stimata doamna Miculescu
Va multumesc incaodata pentru intalnirea acordata. Am fost impresionat
de atentia si cordialitatea dumneavoastra. Multumesc domnului Morar si doamnei consul Berechet care au participat deasemenea la intalnire. Discutia sa purtat in jurul cazului Vladimir Tismaneanu. Am vrut sa prezint documente noi despre aceasta persoana. Ele pot clarifica opiinile din presa care considera pe TIismaneanu ca agent al securitatii sau chiar spion in slujba serviciului sovietic. Ca urmare a sfatului dumneavoastra am cotactat pe R.Ungureanu, directorul SIE, Dar mesajul meu a ramas bineinteles fara raspuns. Oricum ati promis sa atentionati pe presedintele Basescu ,despre aceasta problema, cu ocazia intalnirii cu diplomatia romaneascca care a avut loc aceste zile. Se pare ca nu ati reusit sa faceti acest lucru. In consecinta va rog a remite Presedintelui Romaniei aceasta scrisoare. Deasemenea va rog remiteti o copie ,membrilor guvernului pe care al reprezentati. V rog cosiderati aceste randuri ca o nata oficiala.
Cu deosebite multumiri.
Va rog confirmatiprimirea scrisorii si numarul de inregistrare.

Presedintele Romaniei.
DOMNULE PRESEDINTE TRAIAN BASESCU.
Pentru a nu va rapi din timp trec direct la subiect. Cam cu un deceniu inainte de revolutie Vladimir Tismaneanu a pleacat cu mama sa in Occident. Vorbind la Europa Libera impotriva lui Ceausecu si a familiei sale, el devine un dusman
inrait al regimului. Face o cerere de azil politic in Franta si fiind refuzat face o cerere de intrare in USA . Cererea este deasemenea refuzata.In consecinta calatoreste 4 (patru) ani cu un pasaport care scrie “Republica Socialista Romania” si i se inoieste viza regulat de consulatele romanesti, desi este considerat dusman al poprului. Mentionez ca in acesti ani acordarea de azil politic se acorda automat pentru toti refugiatii din tarile comuniste. Nu exista nici un caz in care un evreu scapat din lagarul comunist sa nu fie admis in USA. Singurele exceptii erau spionii sau cei banuiti de inclinatii extremiste sau inalti demnitari comunisti .
Pentru a vedea intradevar cine este Tismaneanu nu ramane decat a cauta in dosarul acestuia, notele informative ale Serviciilor speciale occidentale adresate Servicilor de Emigratie. Va asigur cu certitudine ca documentele exista si le puteti obtine cu usurinta.
Daca faceti acest demers sa nu al faceti, rezultatul este acelasi. Nu ramane decat sa aparareti la TV si sa recunoasteti ca ati gresit. Poate veti fi iertatat.
Sper sa faceti acest lucru in interesul tuturoror inclusiv al dumneavoastra.
Cu sinceritate.
Robert Horvath cineast USA http://www.devagallery.com 7sept 2009
Va rog a confirma primirea scrisorii . Va rog a araspunde in termenul legal.

septembrie 8th, 2009 at 16:12
nu conteaza spune:

gral. lt. Marin Pancea ?

septembrie 8th, 2009 at 23:10
Robert Horvath spune:

BASESCU UMBRELA PENTRU TERORISTII ARABI

Nu demult serviicile secrete si cancelariile occidentale au putut vedea cine este
Traian Basescu – un prieten bun si de nadejde al teroristilor. O celula Al QUEDA extrem de periculoasa care pregatea actiuni terioriste , dupa o filare de doi ani de zile a fost chemata la sediul SIE . Dupa o masa inbelsugata si zimbete pline de intelegere , fiecarui membru i sa intins o bucata de hartie prin care teroristul promitea ca nu se intoarce in Romania in urmatoarele 15 ani. CONDUCATORUL
GRUPULUI ERA UN APROPIAT A LUI BEN LADEN venise dIn Afganistan cu misiunea de a atrage tineri musulmani in a deveni ” suicide bombers ” . EI trebuiau sa fie trimisi in Europa cu scopul de a ucide oameni nevinovati si a creia un nnumar cat mai mare de victime. Liderul celulei era cetatean al ARABIEI SAUDITE avand numele de Musaab Ahmed Mohamed Mujall. Camarazii sai celula se numeau Monir Nabhan, Yousuf Ali Mohamed Al Balushi, Aymen Ahmed Fouad Jadkareem and Asad Abrar Qureshi. La ordinul special al presedintelui Romaniei
Traian Basescu acest protocol al eliberarii este trpetat in sute de cazuri. Oparte din teroristi sau banuiti de a fi teroristi se intorc in cateva luni in timp ce altii continua JIHADUL in Liban, Afganistan sau Cecnia. Multi dintre ei devin agenti sau colaboratori ai serviciilor speciale romanesti. La fel ca si Ceausescu ei devin ARMATA SECRETA A LUI BASESCU . Cazul cel mai uluitor este cel al timisoreanului Ioan Lesch. Acesta ntentiona sa-si lase autoturismul intr-un loc aglomerat din Timisoara, sa-l inchida ermetic si apoi sa dea drumul gazului din butelii. Dupa cateva minute, urma sa actioneze de la distanta telefonul mobil, lasat in masina, care, cu ajutorul unui dispozitiv artizanal, ar fi declansat deflagratia. Explozia, care ar fi fost amplificata de rezervorul plin cu benzina al masinii, ar fi provocat un adevarat carnagiu..”pe parcursul monitorizarii, au fost obtinute date privind intentiile lui Lesch Florin Ioan de a comite atentate teroriste impotriva unor baze militare americane ce ar fi infiintate in Romania, cu ajutorul armelor si munitiei la care ar avea acces”. Iata ce declara Traian Basescu. asa numitul aliat al americanilor “Sa nu credeti ca suntem la prima situatie in care ar exista la unii cetateni, in mod deosebit straini, tentatia de a evalua posibilitatile organizarii unor atentate pe teritoriul Romaniei. Practica noastra este: la suspiciune, expulzare si mai discutam peste 15 ani”, a declarat Basescu.Romania insa este un CAZ UNIC, nemai intilnit niciunde in LUME! Asta deoarece imediat dupa Razboiul Arabo-Izraelian din 1973, Ceausescu apus bazele unor acorduri secrete si a unei FRATII REVOLUTIONARE cu
O.E.P., Miscarile BASS Arabe, cu Revolutionarii Libieni ai lui Gadafi
si cu cei Iranieni, in baza carora “pescadoarele romanesti”
transportau zi si noapte zeci de mii de tone de armamament, inclusiv
asamblarea unor baze de rachete cu raza medie de actiune in Egipt,
Irak si Iran, de de fabricatie sovietica si germana!! Tot in baza acestor acorduri secrete de asistenta militara mutuala, Romania a preluat in pregatire de lupta peste 80.000 de tineri recruti palestininei, libieni, irakieni, sirieni, libieni, etc….O parte din ei s-au intors ca ofiteri si luptatori in tarile lor de
origine sau au primit misiuni de lupta terorista aiurea in Occident
sau pe mapamond Din pacate, Romania a asimilat peste 38.000 de astfel de luptator
arabi, ofiteri de informatii si absolventi de facultati din Romania,
majoritatea preluind cetatenia romana prin casatorie cu romance sau
unguroaice din Romania. Si acum tineti-va bine: peste 3000 dintre
acesti luptatori si ofiteri arabi mai detin grade si funcii medii sau
mari in Serviciile de Informatii ale Romaniei.
Ofiteri ai mai multor servicii secrete romane si americanee, dezvaluie, pentru datele de identificare si ale altor arabi craioveni ce fac parte, la ora actuala, din ceea ce se cheama CELULA TERORISTA HEZBOLLAH DIN CRAIOVA Conform datelor furnizate de serviciile secrete respective, acestia sunt:
“El Rifai Wafic, fratele lui Menhem, nascut la data de 21 septembrie 1969, tot la Adloun, fost ofiter al serviciilor de spionaj palestiniene, are rezidenta in Canada si locuieste in cartierul Craiovean Brazda lui Novac, bl. 15, ap.3, pe numele sau exista 29 de plangeri penale, dintre care reprezentativa este cea care a stat la baza unui dosar penal la IPJ Olt, acuzatia fiind de prezentare de acte false in fata autoritatilor”;
El Rifai Nizar. Var cu primii doi, a fost adus in Craiova de Menhem, in anul 2001. Este nascut in Libia, in data de 12 decembrie 1977, a afirmat in fata autoritatilor romane ca are rezidenta in SUA dar, la o verificare de rutina, s-a dovedit ca, in urma atentatelor teroriste de la 11 septembrie din America, a parasit definitiv continentul american, fiind suspectat de terorism international;
Hajjad Fadi, care locuieste acum tot in Craiova, este si el var cu Menhem si Wafic. Nascut la data de 27 august 1972, in localitatea libaneza Saida, pe numele sau exista sesizari ale serviciilor secrete israeliene de “participare efectiva la acte de terorism in Fasia Gaza”; Cand Ali Safwan Mohsen, membru Hezbollah, a fost depistat in Romania de ofiterii Brigazii Antitero a SRI, acesta a afirmat ca “a fost, o vreme, cazat la Craiova, unde a fost adus de catre Fadi, in locuinta lui Menhem El Rifai din str. Calea Bucuresti, bl.6, ac.2, ap. 16 (Mohsen a facut parte din grupul de comando implicat in deturnarea avionului TWA care lega Atena de Roma, in anul 1995);
Imad Kalak, nascut la 5 aprilie 1973 in Liban, este acum domiciliat in Craiova, str. Rovine, bl. J22, sc.1, ap.3 si detine cetatenie romana, gratie neatentiei politiei doljene care, desi avertizata de SRI cu privire la activitatea libanezului, i-a emis in 13 februarie 2008 buletin de identitate Sute de teroristi pot fi gasiti pe listele de urmarire a serviciilor occidentale sau pe rapoartele servicilor romanesti dar niciodata pe masa bunului prieten al terorii Traian Basescu. Datorita grijii acestuia Romania se afla pe harta caracacatitei lui Bin Laden. Miliardarul saudit Osama ben Laden, banuit a fi autorul moral al atentatelor soldate cu mii de morti Iare afaceri si in Romania, scria, in 2008, saptaminalul francez Le Point. Ancheta revistei franceze situa in Romania intreprinderi-paravan controlate de miliardarul saudit in Europa. UN DOCUMENT DECLASIFICAT AL CIA cita un interviu al lui ben Laden din 1996, in care miliardarul saudit mentiona Romania printre tarile in care are “fundatii de intrajutorare”. ” Numai in Balcani se presupune ca centrele islamice au sprijinit cu fonduri intre 4000 si 6000 de luptatori, majoritatea arabi, noteaza raportul..De asemenea, organizatiile teroriste cu emisari in Romania colecteaza fonduri in urma traficului cu stupefiante, armament, munitie, explozibili, moneda falsa si a traficului de persoane, semnificative in acest sens fiind actiunile derulate de catre PKK si Hezbollah. O parte a fondurilor obtinute are ca destinatie sustinerea in Romania a activitatilor proprii ale organizatiilor teroriste in cauza, restul fondurilor fiind scoase ilegal din tara, pentru sustinerea actiunilor teroriste in plan international.” Pentru atacul asupra World Trade Center sa pregatit o echipa de rezerva. Iata ce declara directorul SRI imediat dupa atacul de la 11 septembrie : Există cetăţeni bănuiţi de legături cu organizaţii teroriste în România, dar nu-i pot nominaliza. Au fost expulzate deja 70 de persoane în ultimul an. Am primit înştiinţări în legătură cu posibilele persoane de pe teritoriul României care ar fi bănuite, ca ca participând la atacul terorist din 11 septembrie, Ancheta se derulează”
Khaled Matar s-a născut în 14 octombrie 1961, în oraşul Rafah din regiunea Gaza, Israel. A venit în România la sfârşitul anilor ‘70, cu paşaport egiptean.
A urmat un timp Facultatea de Drept din Cluj. Un văr de-al său a fost şeful serviciului secret al lui Yasser Arafat pentru fâşia Gaza. În ciuda eşecului de la universitate, Matar n-a renunţat la ideea de a înfiinţa o şcoală de pilotaj si deschiderea unei tabere de antrenament in Muntii Fagaras. ( era insusi un pilot de inalta clasa urmand cursuri de pilotaj in Libia lui Gadaffi. se Sedeplasează periodic în vestul ţării, de unde trimite bani în străinătate,
face “excursii” în Egipt şi Emiratele Arabe Unite;
se mută la Bucureşti, de unde falsifică diverse acte pentru a trimite arabi în SUA, prin intermediul firmei sale;
face un profit de 2 milioane de dolari din export de fier vechi;
e condamnat în lipsă, pentru trafic de influenţă in 2008
fuge în SUA, unde se află în vizorul FBI.
Directoarea FBI pentru România, Gabrielle Berger, sa ocupat de acest caz.
La fel ca la Beirut sau Damasc organizatile teroriste actioneaza pe fata. ( aflate pe lista Departamentului de Stat al USA ) sunt inregistrate legal cu adresa si numar de telefon. Altele lucreaza “lucreaza sub acoperirea ligilor islamice si a fundatiilor umanitare sau a altui tip de activitati cum ar fi cele economice. De exemplu, “Hezbollah” ar avea cea mai puternica organizatie din Bucuresti, membrii sai detinand un numar mare de restaurante, fast-food-uri, magazine alimentare si de cosmetice, case de schimb valutar etc. Miscarea de Rezistenta Islamica “Hamas” – ramura palestiniana a organizatiei egiptene “Fratii Musulmani” , detine, de asemenea, zeci de membri in tara noastra. Potrivit SRI, “Fratii Musulmani” activeaza sub acoperirea “Ligii Islamice si Culturale din Romani” (LICR), a Fundatiei Umaniste “Al-Taib” – Romania, a Societatii Umanitare “Semilun” si a Asociatiei “As Salam”, avand filiale in cele mai importante centre universitare precum Bucuresti, Cluj-Napoca, Iasi, Timisoara. Majoritatea membrilor acestei organizatii sunt studenti care promoveaza ideologia fundamentalist-islamica extremista. Atat “Hamas”, cat si “Fratii Musulmani” au in posesie mai multe imobile, al caror scop declarat este acela de centre islamice, case de rugaciuni si moschei. De aici sunt coordonate si structurile similare de acoperire de la Chisinau. O alta organizatie cu renume de acest gen este “Partidul Muncitorilor din Kurdistan” (PKK sau mai nou KADEK), cea mai agresiva grupare care actioneaza in Romania, fiind de altfel si cea mai numeroasa, cu peste 8.000 de kurzi rezidenti. Rapoartele arata ca, in ultimii ani, mai multe crime i-au avut ca autori pe simpatizantii acestei organizatii. Serviciile occidentale au depistat si piste care conduc catre membri ai “Al-Queda”. Acestia colecteaza bani pe care, prin intermediul unor banci cu sediul in Romania, ii trimit acolo unde este nevoie sa fie finantate actiunile din exterior ale organizatiei.
Activitatile ilegale ale acestor organizatii sunt din cele mai diverse. Potrivit surselor……, unele grupari teroriste, cum ar fi PKK si Lupii Cenusii sunt puternic implicate in traficul de droguri, apeland la rute care trec prin Germania si Olanda. Este cunoscut faptul ca Romania este preferata pentru tranzit de catre imigrantii ilegali implicati in diverse activitati extremiste si teroriste, dati in urmarire generala de catre servicii de informatii din mai multe tari. Totodata exista informatii privind actiuni de extorcare in randul comunitatilor kurde si arabe. Politia romana au descoperit piese si componente ale unor arme nucleare si biologice provenite din Ucraina si din fostele republici sovietice.”
Campurile de antrenament bine ascunse de privirile curiosilor aflate in atentia plina de intelegere a seviciilor dirijate de presedinte se intind ca ciupercile. In anul 2007 apare o stire bomba reluata de media franceza si italiana. In cadrul serviciului de politie din Genoa ( Liguria -nord Vest ) un departament special anti terorist a interceptat o conversatie intre doi teroriti aflati sub filaj,Tunisiaul Jameleddine Ben Mohamed Ben Moussa and Bechir Kaouana care mentioneaza o larga retea de tabere de antrenament Al Queda care pregatesc atacuri asupra Europei de West. Dupa o lunga si vinovata tacere SRI a dat bineinteles un comunicat de presa (de trei randuri,) in care neaga existenta teroristilor.
In acest an legaturile extrem de periculoase cu regimul de la Teheran, ale lui Basescu sunt scoase la iveala de insasi directorul gentiei Internationale pentru Energie Atomica, Mohamed ElBaradei.
Elbaradei a declarat intr-un interviu acordat cotidianului arab Hayat ca majoritatea tentativelor de contrabanda cu substante radioactive se inregistreaza in tari din fostul bloc comunist, printre care si Romania, laureatul premiului Nobel pentru pace considerand ca exista posibilitatea ca organizatiile teroriste sa execute un atentat terorist cu materiale nucleare intr-o ” mare capitala”. Ma tem mai degraba ca grupari ca Al-Qaida sau altele ar putea obtine o arma nucleara, mai degraba decat un stat”, a completat ElBaradei, referindu-se la programul nuclear iranian. Situatia este mult prea grava si orice comentariueste de prisos.
In Romania sunt aproximativ intre 70.000 – 90.000 de muslimi. In orasele pricipale Bucuresti, Constanta, sau Timisoara functioneaza institutii Arabe si Islamice, fundatii, si centre culturale . Un recent studiu oficial american considera, Taiba Fundation ca o entitate extremist islamica sponsorata de Arabia Saudita. Sunt indicii serioase ca expozitia Al QUEDA de anul trecut de la ICR New York a fost organizata de aceasta institutie cu largi ramificatii ale masinii de propaganda islamica. La Bucuresti cenzura a reusit sa ascunda faptul ca expozitia care a declansat uriasul scandal scandalul ICR al carui presedinte de onoare este insusi Presedintele Traian Basescu, a fost o expozitie a cetateanului arab Amwar Ambaki (romanii asigurand doar diversiunea) unul din eroii uriasei expozitii antisemite (10.000 de participanti ) de la Teheran. Desecrarea pe un perete de 9-10 metri a unei menore, simbolul poporului evreu, pe care sa manjit cu sange cuvantul Fuck, a consternat populatia unui oras de 2 milioane de evrei, dar a fost pe placul tuturor antisemitilor din intreaga lume unclusiv a presedintelui roman. Trebue mentionat ca expozitia a fost lasata deschisa dupa inchiderea oficiala anca cateva luni si inchisa imediat dupa succesul vizitei oficiale din Siria.
Scandalul care a izbucnit acum cateva zile a scos la iveala faptul ca fratii Basescu au spart toate embargourile posibile si sanctiunile ONU . Cantitati uriase de arme au curs spre Sudan, Nigeria, Libia, Iordania,etc.
Fiind singur si din ce mai izolat , Basescu incerca o solutie disperata, cea de a intra in zona de influenta araba. In presa politica americana au aparut mai multe articole in legatura cu pericolul reprezentat de larga comunitate araba din Romania. Pe langa oameni muncitori si productivi ea este formata din teroristi ,fosti studenti adusi de Ceausescu. Presedintele Traian Basescu s-a intalnit in timp ce se afla la Ramallah, cu liderul palestinian Mahmoud Abbas.
Presedintele a exprimat disponibilitatea Romaniei de a oferi burse pentru studentii palestinieni, pentru a ajuta la reconstructia teritoriilor palestiniene. Revenirea in masa studentilor palestinieni in Romania va duce la creierea unor noi celule AL QUEDA si intarirea organizatilor teroriste activand deja in Romania. Pentru ca primele atacuri asupra Vestului sunt asteptate in curand ,nu ramane decat revocarea invitatiei. Acest lucru este ateptat sa se intample prin colaborarea serviciului romanesc ,cu cele aliate. Aparitia unei unei coloane arabe intr-o regiune plina de instabilitate a Marii Negre este inacceptabila. Doctrina americana este clara.Cei care se aliaza sau sponsoreaza terorismul sunt terroristi. Atragand animozitatea occidentului,din ce in ce mai izolat, acestuia nu-i ramane decat sa se pregateasca pentru vizita (ce parea confirmata) in Iran. Concidenta face ca aceasta sa fie si ultima vizita oficiala, a lui Nicolae Ceausescu. Sa-i uram deci drum bun.
Robert Horvath New York cineast devagallery.com 25 august 2009