Marsavie marca “Evenimentul Zilei”   septembrie 7th, 2009

 

La cateva minute dupa ce ministrul Dan Nica – prima autoritate a statului roman care se pronunta in scandalul munitiei – a confirmat, la Antena 3, unele informatii din dezvaluirea pe care am facut-o, luni 7 septembrie, la ora 18,30, am fost sunat de un reporter asa-zis de investigatii de la “Evenimentul Zilei”. Acesta mi-a spus ca doreste sa-mi puna unele intrebari intrucat, in editia de a doua zi, “Evenimentul Zilei” publica o ancheta prin care demonstreaza ca acuzatiile mele sunt nefondate. A fost un telefon de control si atata tot. Pentru ca niciun ziar care se respecta si niciun ziarist de investigatii care doreste cu adevarat sa-si faca datoria nu isi face documentarea – sau, ma rog, nu si-o completeaza – in seara precedenta aparitiei asa-zisei anchete. I-am atras atentia ca procedeaza prin incalcarea celor mai elementare norme ale jurnalismului de investigatii, precizandu-i ca as fi fost dispus sa discut cu el oricand dar nu in conditiile in care articolul sau era gata de tipar. Probabil a uitat sa-si informeze colegii intrucat, cateva minute mai tarziu, m-a sunat o alta persoana, care face dezbaterea TV a “Evenimentului Zilei” de la B1 TV, solicitandu-mi ca a doua zi sa vin in studio intr-o transmisiune directa. Am refuzat-o politicos, explicandu-i de ce. 

Am citit mizeria publicata. Pentru orice jurnalist si, probabil, pentru orice cititor, e limpede ca ea nu constituie rezultatul unei investigatii jurnalistice. Au fost pur si simplu insailate informatii primite de la un serviciu secret. Dar nici acel serviciu secret, aflat in slujba lui Basescu, nu si-a putut permite sa nege in intregime evidenta. “Evenimentului Zilei” i-au trebuit 14 zile pentru a ma ataca. La cerere. Voi raspunde, luandu-mi si eu un timp necesar.

Atat comentariile, cat si ping-urile sunt inchise.

17 comentarii

septembrie 9th, 2009 at 13:04
Alex spune:

Sunteti o rusine!
RUSINE ROSCA STANESCU!
RUSINE COLEGILOR LUI ROSCA STANESCU PENTRU FAPTUL CA NU I-AU ATITUDINE SI „PERMIT” DEZINFORMAREA SI SANTAJUL JURNALISTIC.
RUSINE STANESCULE…LASA TERENURILE SI OAMENII DIN SILISTEA IN PACE…AI FACUT DESTULE MEGA AFACERI.

septembrie 9th, 2009 at 13:56
Plano spune:

Dupa focurile de artilerie trase ieri de Ev.Z si B1tv va urma atacul final al basescistilor portocalii?
S-ar putea ca pifanii lui Basescu sa nu aiba curajul sa iasa din transee…Inamicul inca nu este identificat…