Interviu Sorin Rosca Stanescu in „Academia Catavencu”   septembrie 8th, 2009

Sorin Rosca Stanescu: „Cel mai mult ma doare ca am fost prost”

 

A fost sau nu Iliescu kaghebist? A fost sau este Mircea Basescu traficant de arme? Doar Sorin Rosca Stanescu stie adevarul.

 

Reporter: Ce sunteti, de fapt, ziarist, santajist sau milionar in euro?
Sorin Rosca Stanescu: Milionar în euro nu mai sunt. M-a lovit criza. Santajist nu am fost niciodata. Abia dupa ce am plecat de la „Ziua” mi-am dat seama de unde mi s-a tras. Pentru ca nu iese fum fara foc. Am descoperit ca au existat persoane care au incercat magarii in numele meu. Isi vor primi pe rand rasplata. Ziarist am fost si sunt. De investigatii. Nu se vede?

Rep.:
Cat de manipulanta este intrebarea de mai inainte?
S.R.S.: E incorect cand cineva, fie el si un ziar sau un ziarist, utilizand zvonuri, pune anatema pe om. Incercand sa-l execute in piata publica. In definitiv, eu nu am fost si nu voi fi nici functionar, nici politician, nici demnitar. Asa ca interesul public in ceea ce ma priveste ar trebui sa presupuna ceva mai multa precautie. Dar, e adevarat, nici atat de multa ca in cazul unui simplu cetatean. Pentru ca, vreau, nu vreau, sunt o personalitate publica.

 

Gazetarie de placere

Rep.: De ce ramaneti ziarist, cand aveti atatia bani?
S.R.S.: Nu mai am atatia bani. Dar am destui ca sa fac gazetarie de placere. Si chiar nu ma pot desparti de aceasta ocupatie pe care o am de la douazeci de ani. Peste cateva zile se împlinesc 40 de ani de cand am debutat. Tot cu o ancheta de rasunet, in presa studenteasca.

Rep.:
Cum santajeaza Rosca Stanescu?
S.R.S.: Descopera un fapt grav facut de cineva, il documenteaza si apoi se trezeste ca acel cineva se duce la dusmanii din presa ai lui Rosca si minte, spunand ca Rosca i-a cerut bani. Ceea ce niciodata nu a putut fi demonstrat. Si culmea e ca Rosca chiar scrie. Deci nu ascunde vreo dezvaluire în sertar. Asta s-a intamplat in toate situatiile in care afaceristi necinstiti, politicieni hoti ori ziaristi neprofesionisti sau rauvoitori au dat exemple. E degradant faptul ca unii colegi din presa au preluat asemenea mizerii. Oricum, au trecut patru, cinci ani de cand nimeni nu a mai indraznit sa faca asemenea afirmatii. Cu exceptia lui Basescu. Care a insinuat ca a fost victima unui santaj politic pe care eu l-as fi facut asupra lui în cazul Patriciu, in urma cu aproape cinci ani. Si l-am dat în judecata pentru calomnie.

 

Basescu e viclean

Rep.: Pentru Basescu ce sunteti? Un vierme, un ins periculos, un ziarist?
S.R.S.: Habar n-am. Si nici nu-mi pasa. Dar el este pentru mine o revelatie negativa. Un presedinte care nu ne trebuie. S-ar putea ca eu pentru el sa fiu acum o durere de cap. Nu are decat sa ia antinevralgice. Sau sa-si puna comprese cu apa rece. Sau s-o cheme pe Udrea.

Rep.:
Lasati ca v-a imbogatit prietenul Patriciu, dusmanul lui Basescu.
S.R.S.: Mi-a cedat, in schimbul muncii mele, actiuni de la „Ziua”. Unele pe gratis, in schimbul faptului ca am fost manager, iar altele contra cost. Dar le-am cumparat mai ieftin decat le-am vandut. Si, in fine, an de an am avut dividende acolo ca actionar. Cu Patriciu am ramas prieten. La fel de transparent cum declar ca nu mai sunt prieten cu Basescu. Si ca mi-e rusine ca am fost odata. Imi cer si pe aceasta cale scuze romanilor ca l-am sustinut în campania sa prezidentiala. Am gresit rau de tot. Dar nici pe Nastase nu doream sa-l sustin.

Rep.:
De ce va urati atat dvs. si Basescu?
S.R.S.: Eu nu il urasc. Am descoperit doar ca nu mai putem fi prieteni, pentru ca nu are caracter. Minte cu nerusinare. E viclean. E un om profund incorect. Le face rau in mod deliberat celorlalti. Si, mai mult decat atat, e imoral. Nu numai ca politician, ci si în viata personala. A stiut sa-si ascunda fata de mine aceste defecte, pana cand a fost ales presedinte. M-a pacalit. Si cel mai mult ma doare ca am fost prost. Si, de asemenea, cred ca nu mai poate fi presedintele meu, pentru ca violeaza Constitutia. Si strica Romania.

 

Iliescu KGB

Rep.: Saptamanile astea ati lansat povestea Mircea Basescu traficant de arme, in trecut ca Iliescu a fost recrutat de KGB. In care din povesti nu mai credeti?
S.R.S.: Niciuna nu e o poveste. Recrutarea lui Iliescu de catre KGB a fost dovedita in Justitie. Am castigat procesul definitiv si irevocabil. In ceea ce-i priveste pe fratii Basescu, zi de zi aduc dovezi. Si nu numai eu. Si acest proces juridic, politic, profesional sau moral va fi castigat de mine. Punem pariu?

Rep.:
In constiinta dvs. Iliescu mai este kaghebist?
S.R.S.: In constiinta mea nu e loc de KGB. Habar n-am daca el mai este sau nu. Am facut insa prea des afirmatia ca din KGB nu poti sa iesi decat cu picioarele înainte. Dar poate ca si acolo lucrurile s-au schimbat. Poate ca nu mai e, dar, cand era student, a fost. Oricum, in al doilea mandat nu a fost un presedinte rau.

 

Traian si Mircea. Lacomia ii mananca pe-amandoi

Rep.: In cazul Mircea Basescu, ce va spune constiinta, nu dovezile, constiinta?
S.R.S.: Ca e bagat la inaintare de fratele lui. Nu este doar un Charlie Chaplin. Fratii Basescu alearga dupa bani. Lacomia ii mananca pe amandoi. Asa ca Mircea nu a cazut ca musca-n lapte in afacerile cu arme. Iar Traian le facea de pe vremea cand era capitan de nava. Si apoi le-a facut si la Anvers. Cel mai aprig trafic cu arme se facea si se face pe mare, nu prin aer. Pe asta cu aerul a descoperit-o Traian Basescu mai tîrziu. Iar pe cea cu rachetele cu raza mica si foarte mica de actiune, de curand. Dar cu aceste rachete se frige rau.

Rep.:
Unde nu sunteti sigur pe dovezi? Unde manipulati? Unde ati fost manipulat?
S.R.S.: Intotdeauna un ziarist de investigatii este chinuit sub aceste aspecte. Nu poti sa fii absolut sigur decat la sfarsit. Si intotdeauna exista si un anumit grad de manipulare. Totul este ca limitele de bun simt sa nu fie depasite. Cat timp am fost director la „Ziua”, lucrurile au stat si mai rau. Pentru ca nu cunosteam sursele de informatii ale ziaristilor de la Investigatii. Si e corect ca un director sa nu stie. Numai ca si ei puteau fi – si unii au fost – insealti. Sau manipulati. Toate ziarele si toti ziarisiti fac greseli. Totul este ca, in final, in balanta sa atarne mai greu lucrurile bune.

 

Coruptie la nivel înalt

Rep.: De ce vreti capul lui Basescu Traian?
S.R.S.: Fiindca a adus nu numai ipocrizia, ci si coruptia la cel mai inalt nivel. Nici Iliescu, nici Constantinescu nu au fost corupti. Ultimul presedinte a rupt lantul. In modul cel mai transparent cu putinta vreau sa se stie ca il dispretuiesc. Si cred din tot sufletul ca el este o amenintare pentru tara.

Rep.:
Pe vremuri ati fost exmatriculat de la Romania libera. Azi, mai conteaza pentru constiinta cuiva, a dvs., colaborarea cu Securitatea? 
S.R.S.: „Romania libera” si-a reparat greseala. M-a reinmatriculat foarte repede. Apoi a devenit actionar la „Ziua”. De fapt, ziua a fost ideea „Romaniei libere”. Imi pare rau ca am gresit, colaborand cu Brigada Antiterorista. Cand am facut-o, insa, pur si simplu am crezut ca procedez corect. Acum stiu ca m-am facut frate cu dracul. Fratia, insa, nu a durat prea mult. In schimb, doare. Sunt ani de zile de cand repet acest lucru. Si sunt ani de zile de cand cei care imi cauta nod in papura il repeta si ei. Pe invers. Acum, sutinatorii lui Basescu spun asa: „nu credem ca este adevarat ce afirma Rosca, pentru ca Rosca a fost securist, santajist si a tras fetele de codite la gradinita”. Chiar nu-i intereseaza pe acestia adevarul? Si nu se uita la probe? E un fel de strategie in stilul „ba pe-a ma-tii”.

 

Basescu a indus ura

Rep.: Ce credibilitate are o bomba aruncata de un ziarist si fost colaborator al Securitatii, si prieten pe vremuri, dusman pe fata astazi, al lui Basescu?
S.R.S.: Bomba sparge capete. Rupe picioare. Nu se vad capetele sparte si picioarele rupte? Numarati accesarile pe site-ul www.sroscas.ro. Observati ratingurile de pe televiziuni. Monitorizati reactiile oamenilor politici. Si priviti, in definitiv, care este atitudinea presei fata de acest presedinte.

Rep.:
De ce e nevoie de atata ura pe vremurile astea?
S.R.S.: Este nevoie de iubire. Nu de ura. Si de inteligenta. Nu de prostie. Toata lumea este de acord ca el a indus ura. Ca a creat grave conflicte între oameni si institutii. Nu cred ca e bine. Cred ca aceasta tara poate merge mai departe si mai bine fara astfel de manipulatori.

Rep.:
De ce vor Vantu si Patriciu pielea lui Basescu?
S.R.S.: Habar n-am. Patriciu este un mogul de presa a carui presa nu il ataca absolut deloc. Din acest punct de vedere, Patriciu ma dezamageste. Iar Vantu nu am auzit sa fi luat vreo decizie in acest sens. L-am cautat de cateva ori, in ultima vreme, pentru a vedea care sunt opiniile lui politice, dar era in Delta. Si mi-a spus doar atat: „l-am dat in judecata de doua ori, fiindca a mintit si imi aduce prejudicii”. Dar nu cred ca trustul sau actioneaza programatic impotriva lui Basescu. Desi ar trebui sa o faca.

Atat comentariile, cat si ping-urile sunt inchise.

14 comentarii

septembrie 8th, 2009 at 11:45
Mirela Predan spune:

Vream doar sa va semnalez ca exista:

http://opiniicetatenesti.com/article.php?story=20090908030505272

Si, cand n-aveti ce face, va invit sa navigati pe http://www.opiniicetatenesti.com

septembrie 8th, 2009 at 13:25
stefania spune:

AM CONVINGEREA CA SUNTETI SINCER ! Domnule SRS, un singur lucru este cert ! DOMNUL PRESEDINTE, a adus mult necaz asupra acestui popor ! Au avut prea multa lacomie amandoi fratii si a atras si cele doua fiice ale Presedintelui !Daca toti doreau liniste si putina demnitate, in cei 5 ani de guvernare , au reusit sa distruga bruma de speranta a romanilor Prin comportamentul sau, in toata aceasta perioada, a invrajbit toate clasele socio-profesionale, tot sistemul de invatamant
de sanatate, intelectualii toti sunt terfeliti de acest om.Nu are nimic sfant , nimic bun, decat un mascarici in tot ce face ! Un om fara pic de demnitate ! Am incredere ca ve-ti reusi sa informati oamenii ce fel de magarii pun la cale acesti mizerabili !
Sper sa numai fie ales , sa dispara din viata politica a acestei tari Ajunge atata bataie de joc cu fiica sa mare europarlamentara, cu Ioana mare afacerista ! Nu spune nimeni ca fiicele Presedintelui sa stea la ,,BLOC” dar sa le cumperi case de milioane de euro dela afaceristi si sa tipi mereu ,, ca altii fura ” Doamne poate in acest an , vom scapa de acest mare necaz pe capul romanilor Cred ca oricine, nu poate fi mai rau cu ce avem acum ! Poate imnul < produce efecte in acest an = stefania,

septembrie 8th, 2009 at 13:55
ROBERT HORVATH spune:

ARESTAREA PRESEDINTELUI TRAIAN BASESCU INAINTE DE ALEGERI

NOTA OFICIALA
Consilier
Deputy Chief of Mission ) la Ambasada Romaniei- Washington, DC.                                                                               
                                                                                                Domnule Gaginsky
Va rog transmiteti guvernului pe care al reprezentati in calitate de ministru -consilier urmatorul document. (fragment). El este tradus din engleza. Va rog
deasemenea sa remiteti aceasta nota informativa Comisiei de aparare a Senatului care se ocupa de cazul Mircea Basescu.


Comisia de Aparare
a Senatului Teodor Melescanu.
Domnule Presedinte
Persoana cheie a cercetarilor dumneavoastra este Stefan Minovici.
El este legat de ani de zile de toate contractele intre companile americane interesate de aface afaceri in domeniul armamentului.
Nu demult dansul a organizat RASPF sau THE ROMANIAN- AMERICAN STRATEGIC PARTNERSHIP la care au participat 500 de companii amaricane.
In program se spune :” From new jet fighters to frigate modernization, to new APCs, the country could rapidly use over ten billion dollars in equipment and technology to strengthen its defense capabilities, secure its borders and restore confidence and optimism in its defense forces.’
Vorbind despre aportul companiei sale se spune:
MIC & Associates Romania will assist ITT in selling the AIDEWS pods for the F-16 fighters that Romania will acquire for its revamped NATO member Air Force. It is expected that this contract will be signed in early 2009, and that the country will acquire 48 F-16 by 2012.
AN/ALQ-211(V) 4 AIDEWS

MIC & Associates Romania will assist Raytheon.
In Romania, Raytheon is focusing primarily on the Air Traffic Management Systems, frigate modernization, SCOMAR program, the multiroll fighter program and also the SHORAD – VSHORAD program.

Desi programele sunt promitatoare, in realitate Romania cumpara material invechit de mana doua. Comisionele si contrabanda fiind metoda principala de de a umfla buzunatele mafiei armamentului.

Prezentata cu fanfara activitatea MIC & Associates Romania a intrat in atentia institutilor specializate iar Minovici este la un pas de puscarie .

MIC & Associates
c/o Stefan Minovici
45 Broadway
New York, N.Y. 10006

PENALTY NOTICE

Dear Mr. Minovici:

A Prepenalty Notice („Notice”) copy enclosed, was issued by the
Office of Foreign Assets Control („OFAC”) to MIC & Associates (“Company”) for
prohibited transactions relating to Sudan,
in violation of §§ 538.206 and 538.210 of the Sudanese Sanctions Regulations, 31 C.F.R.
Part 538 (the “Regulations”). Inasmuch as no license or authorization was issued by
OFAC prior to the transactions, they violated the prohibitions set forth in Executive
Order 13067 of November 3, 1997 (62 FR 59989, November 5, 1997 -“Executive
Order”), promulgated pursuant to the International Emergency Economic Powers Act, 50
U.S.C. 1701 et seq. (“IEEPA”). See, §§ 538.206 and 538.210 of the Regulations.

The Notice proposed a penalty in the amount of $11,000 and advised Company of the right to
make a written presentation to OFAC setting forth reasons why a penalty should not be imposed,
or if imposed, why it should be less than that proposed. Such written response was required to
be made within thirty (30) days of the mailing of the Notice.

Adam Szubin
Director
Office of Foreign Assets Control
Printre clientii companiei, reprezentati de MIC in Romania, s-au numarat, potrivit informatiilor de pe site-ul firmei, Bechtel, Raytheon (sisteme radar, de aparare antiaeriana), Romtehnica, Romarm,
Persoana principala de contact este bineinteles …..Aurel Cazacu. La sediul MIC&Associates au fost in vizita, de-a lungul timpului, fostii presedinti Emil Constantinescu si Ion Iliescu. Pe site-ul MIC, presedintele firmei, stefan Minovici, apare in diverse fotografii si alaturi de presedintele Basescu, la o vizita recenta in SUA,

Imediat dupa primele desvaluiri facute de Sorin Rosca Stanescu am luat contact cu Ambasada Romaniei din USA. si am anuntat statul roman ca in calitate de cetatean US, am cerut anchetarea companiilor americane legate de scandalul Basescu. . (U.S Department of State , Bureau of Alcohol Tobacco and Firearms., FBI, TFI, etc ) Companiile reprezentate in Romania de asociatii lui lui Mircea Basescu sunt
 GENERAL DEFENSE CORP. USA si NAVIGATOR DEVELOPMENT LLC, USA si sunt licentiate de U.S Department of State si de Bureau of Alcohol Tobacco and Firearms.
In calitate de ziarist specializat in investigatii am trimis articole despre scandal mediei straine, ins pecial Japoneze fiind si cetatean al acestei tari. Am facut comentarii si pe blogurile romanesti.
Spre surpriza mea pe blogul mariusmina.blogspot.com apare un comentariu care poate face lumina in cazul Mircea Basescu.Devenit document, comentariul semnat Stefan Minovici poate trimite la puscarie pe presedintele Basescu ,chiar inainte de alegeri.
„inzestrarea” armatei
AUG 25, 2009
Stefan Minovici August 25, 2009 9:57 AM
TARGUL si Evenimentul de la Constanta a fost precedat de un altul, tot in regia Presedintiei Romaniei, a GEN. CAZACU, a Ambasadei Romaniei din SUA la Washington DC, si a firmei S.I.E. condusa de Stefan Minovici, la News-York. Vezi: ROMANIAN-AMERICAN STRATEGIC PARTNERSHIP FORUM – http://www.mic-associates.com/romanianamerican-strategic-partnership-forum-.html Toate aceste evenimente si targuri pregatesc super-contractul privind achizitionarea celor 48 de avioane americane de razboi, F-16 si F-18 si alta tehnica militara americana de virf, comsionale principale mergind catre Famiglia BASESCU si catre PD-L.
Domnule Melescanu
In consecinta va rog a chema de urgenta in fata comisiei dumneavoatra pe presedintele MIC & Associates
c/o Stefan Minovici
45 Broadway
New York, N.Y. 10006
si pe Vice Presedintele Abdullah Hussain Vice President – Trade and Commerce Abdullah Hussain has been working for MIC & Associates since mid-2004. He is in charge of international transactions in world commodities, under the direct supervision of the President and CEO of Mic & Associates, Stefan Minovici.

Sper ca iinformatiile mele sa fie un pas in plus in aflarea Adevarului.

ROBERT HORVATH USA date de contact :www.devagallery.com Septembrie 8 2009 New York
-Va rog a confirma primirea scrisorii si numarul de inregistrare.

septembrie 8th, 2009 at 14:13
Robert Horvath spune:

DESCONSPIRAREA SOBOLANULUI ROSU.

PERMANENT MISSION OF ROMANIA TO THE UNITED NATIONS
Amb. Simona-Mirela Miculescu
Stimata doamna Miculescu
Va multumesc incaodata pentru intalnirea acordata. Am fost impresionat
de atentia si cordialitatea dumneavoastra. Multumesc domnului Morar si doamnei consul Berechet care au participat deasemenea la intalnire. Discutia sa purtat in jurul cazului Vladimir Tismaneanu. Am vrut sa prezint documente noi despre aceasta persoana. Ele pot clarifica opiinile din presa care considera pe TIismaneanu ca agent al securitatii sau chiar spion in slujba serviciului sovietic. Ca urmare a sfatului dumneavoastra am cotactat pe R.Ungureanu, directorul SIE, Dar mesajul meu a ramas bineinteles fara raspuns. Oricum ati promis sa atentionati pe presedintele Basescu ,despre aceasta problema, cu ocazia intalnirii cu diplomatia romaneascca care a avut loc aceste zile. Se pare ca nu ati reusit sa faceti acest lucru. In consecinta va rog a remite Presedintelui Romaniei aceasta scrisoare. Deasemenea va rog remiteti o copie ,membrilor guvernului pe care al reprezentati. V rog cosiderati aceste randuri ca o nata oficiala.
Cu deosebite multumiri.
Va rog confirmatiprimirea scrisorii si numarul de inregistrare.

Presedintele Romaniei.
DOMNULE PRESEDINTE TRAIAN BASESCU.
Pentru a nu va rapi din timp trec direct la subiect. Cam cu un deceniu inainte de revolutie Vladimir Tismaneanu a pleacat cu mama sa in Occident. Vorbind la Europa Libera impotriva lui Ceausecu si a familiei sale, el devine un dusman
inrait al regimului. Face o cerere de azil politic in Franta si fiind refuzat face o cerere de intrare in USA . Cererea este deasemenea refuzata.In consecinta calatoreste 4 (patru) ani cu un pasaport care scrie “Republica Socialista Romania” si i se inoieste viza regulat de consulatele romanesti, desi este considerat dusman al poprului. Mentionez ca in acesti ani acordarea de azil politic se acorda automat pentru toti refugiatii din tarile comuniste. Nu exista nici un caz in care un evreu scapat din lagarul comunist sa nu fie admis in USA. Singurele exceptii erau spionii sau cei banuiti de inclinatii extremiste sau inalti demnitari comunisti .
Pentru a vedea intradevar cine este Tismaneanu nu ramane decat a cauta in dosarul acestuia, notele informative ale Serviciilor speciale occidentale adresate Servicilor de Emigratie. Va asigur cu certitudine ca documentele exista si le puteti obtine cu usurinta.
Daca faceti acest demers sa nu al faceti, rezultatul este acelasi. Nu ramane decat sa aparareti la TV si sa recunoasteti ca ati gresit. Poate veti fi iertatat.
Sper sa faceti acest lucru in interesul tuturoror inclusiv al dumneavoastra.
Cu sinceritate.
Robert Horvath cineast USA http://www.devagallery.com 7sept 2009
Va rog a confirma primirea scrisorii . Va rog a araspunde in termenul legal.

septembrie 8th, 2009 at 14:43
Robert Horvath spune:

Merchant of Death’ Traian Basescu denies arming terror . GUARDIAN ,LONDRA

NOTA OFICIALA
Consilier
Deputy Chief of Mission ) la Ambasada Romaniei- Washington, DC. 
 Domnule Gaginsky
Va rog transmiteti guvernului pe care al reprezentati in calitate de ministru -consilier urmatorul document. (fragment). El este tradus din engleza. Va rog
deasemenea sa remiteti aceasta nota informativa Comisiei de aparare a Senatului care se ocupa de cazul Mircea Basescu.
SCRISOARE ADRESATA SECRETARULU GENERAL AL ONU BAN KI MOON
( fragments )

AMNESTY INTERNATIONAL REPORT
AND
U.N NATION INVESTIGATION

“Licensing of ADGT TRANSFERS has not corresponded with best international practice.
Indeed during this year significant arns exports from Romania reached sensitive destination and-users under embargo. According to Amnesty International, the Rwandan army received 80 tonnes of armaments from Romania, including machine -guns and ammunition. A U.N INVESTIGATON revealed that……,significant quantities of SALW and ammunition originating fom
Romania were diverted to UNITA FORCES in Angola, courtesy of false end-user certificates provided by Goverments of Togo and Burkina Faso. Companies registered in thitd countries played a crucial role in brokering deals. In addition, there have been reports that 2O,OOO AK-47 WERE SHIPPED FROM ROMANIA TA UGANDA, FROM THERE REACHED REBEL FORCES IN DEMOCRATIC REPUBLIC OF CONGO….THIS CASES INDICATE THAT ROMANIA’S ARMS TRANSFER SYSTEM HAS NOT BEEN ABLE TO PREVENT SIGNIFICANT QUANTITIES OF ARMS REACHING AN SUFFERING FROM HUMAN RIGHTS CRISES AND CONFLICT.
…….Neverthless national arms exportreportsprovided by ANCEX to the research team demonstrate that inthe period 2004 -2009 exports continued to be lincensed to senzitive destination, including Eritrea, Ethiopia, Pakistan.
Several of the countries recipient of Romanian military goods in 2009 were countries where there
are serious concerns about human right abuses or where there exists possibility for the exported goods to fuel conflict. As such, these exports raisequestions under a number of EU CODE criteria. Of particular concern are the exports to Eritrea (weapons and amunition; military list category ML1 and ML3 ) Ethiopia ( spare parts for ground vehicles for military use; ML6 )

BBC news
Africa

Romanian Light weapons trade ‘fuels African wars’ A report by the Stockholm International Peace Research Institute also reports that Africa has more major armed conflicts than any other continent.

The proliferation of Romanian light weapons on the continent – AK-47 automatic rifles, rocket-propelled grenade launchers, mortars, and land mines – is viewed as a particular concern.

In some countries an AK-47 automatic rifle can be bought for as little as $6.

Africa has proved an attractive market for nations and manufacturers eager to get rid of arms stocks made superfluous by the end of the Cold War, or by technological developments.
Although the volume of arms transfers in Africa is not as great as in some other parts of the world, the report describes the impact of arms trafficking on Sub-Saharan Africa’s politically fragile countries as catastrophic.
Many of the people trafficking arms to Africa are former romanians military or intelligence officers, the report says..
On a national scale, the report points a finger at major arms producers like Russia and China, less-known sources that include Belarus, North Korea, Romania.
by :Robert Horvath USA http://www.devagallery.com 6 sept 2009

septembrie 8th, 2009 at 19:15
roma spune:

+++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++ Vom invinge, paharul este plin,plin, ori uleiul s-a ridicat si se observa ca mai sunt ramsite pin apa .,aceasta ramasita prin apa ramasa la fund, parca ar fii fosul presedinte de dupa 1989,care nu dorea decat sa stea la carma pana se fac alegeri si dupa aceia pleaca.Dar el nu se mai desprindea de scaun.Si azi am auzit ca,daca si cu parca tot ar dorii sa candideze .Oamenii acestea trebui sa plateasca ,macar anuntand la tv int-o zi cu soare sau fara caci el tot apare,ca vea sa ne spuna ceva…..Am fost rau ca m-am bagat eu la conduceea ROMANIEI cand de fapt dreptul era al celor neagatati de tentacolele KGB ,structura pe cae eu am apucat s-o traiesc si nu puteam sa stau deoparte cand tara avea nevoie de mintea mea in vremurile acelea,asa credeam eu in tineretile mele, cum voi tinerii aveti impresia acum , ca este buna sau fff buna democratia.Iertati-ma ca v-am tinut pe loc 15ani si restul de cinci ceilalti,doi presedinti…..Macar asa sa plateasca, daca nu se poate de loc la sala de jocuri automate sau cazinou. Bafta ROMANIA

septembrie 8th, 2009 at 21:33
Robert Horvath spune:

BASESCU UMBRELA PENTRU TERORISTII ARABI

Nu demult serviicile secrete si cancelariile occidentale au putut vedea cine este
Traian Basescu – un prieten bun si de nadejde al teroristilor. O celula Al QUEDA extrem de periculoasa care pregatea actiuni terioriste , dupa o filare de doi ani de zile a fost chemata la sediul SIE . Dupa o masa inbelsugata si zimbete pline de intelegere , fiecarui membru i sa intins o bucata de hartie prin care teroristul promitea ca nu se intoarce in Romania in urmatoarele 15 ani. CONDUCATORUL
GRUPULUI ERA UN APROPIAT A LUI BEN LADEN venise dIn Afganistan cu misiunea de a atrage tineri musulmani in a deveni ” suicide bombers ” . EI trebuiau sa fie trimisi in Europa cu scopul de a ucide oameni nevinovati si a creia un nnumar cat mai mare de victime. Liderul celulei era cetatean al ARABIEI SAUDITE avand numele de Musaab Ahmed Mohamed Mujall. Camarazii sai celula se numeau Monir Nabhan, Yousuf Ali Mohamed Al Balushi, Aymen Ahmed Fouad Jadkareem and Asad Abrar Qureshi. La ordinul special al presedintelui Romaniei
Traian Basescu acest protocol al eliberarii este trpetat in sute de cazuri. Oparte din teroristi sau banuiti de a fi teroristi se intorc in cateva luni in timp ce altii continua JIHADUL in Liban, Afganistan sau Cecnia. Multi dintre ei devin agenti sau colaboratori ai serviciilor speciale romanesti. La fel ca si Ceausescu ei devin ARMATA SECRETA A LUI BASESCU . Cazul cel mai uluitor este cel al timisoreanului Ioan Lesch. Acesta ntentiona sa-si lase autoturismul intr-un loc aglomerat din Timisoara, sa-l inchida ermetic si apoi sa dea drumul gazului din butelii. Dupa cateva minute, urma sa actioneze de la distanta telefonul mobil, lasat in masina, care, cu ajutorul unui dispozitiv artizanal, ar fi declansat deflagratia. Explozia, care ar fi fost amplificata de rezervorul plin cu benzina al masinii, ar fi provocat un adevarat carnagiu..”pe parcursul monitorizarii, au fost obtinute date privind intentiile lui Lesch Florin Ioan de a comite atentate teroriste impotriva unor baze militare americane ce ar fi infiintate in Romania, cu ajutorul armelor si munitiei la care ar avea acces”. Iata ce declara Traian Basescu. asa numitul aliat al americanilor “Sa nu credeti ca suntem la prima situatie in care ar exista la unii cetateni, in mod deosebit straini, tentatia de a evalua posibilitatile organizarii unor atentate pe teritoriul Romaniei. Practica noastra este: la suspiciune, expulzare si mai discutam peste 15 ani”, a declarat Basescu.Romania insa este un CAZ UNIC, nemai intilnit niciunde in LUME! Asta deoarece imediat dupa Razboiul Arabo-Izraelian din 1973, Ceausescu apus bazele unor acorduri secrete si a unei FRATII REVOLUTIONARE cu
O.E.P., Miscarile BASS Arabe, cu Revolutionarii Libieni ai lui Gadafi
si cu cei Iranieni, in baza carora “pescadoarele romanesti”
transportau zi si noapte zeci de mii de tone de armamament, inclusiv
asamblarea unor baze de rachete cu raza medie de actiune in Egipt,
Irak si Iran, de de fabricatie sovietica si germana!! Tot in baza acestor acorduri secrete de asistenta militara mutuala, Romania a preluat in pregatire de lupta peste 80.000 de tineri recruti palestininei, libieni, irakieni, sirieni, libieni, etc….O parte din ei s-au intors ca ofiteri si luptatori in tarile lor de
origine sau au primit misiuni de lupta terorista aiurea in Occident
sau pe mapamond Din pacate, Romania a asimilat peste 38.000 de astfel de luptator
arabi, ofiteri de informatii si absolventi de facultati din Romania,
majoritatea preluind cetatenia romana prin casatorie cu romance sau
unguroaice din Romania. Si acum tineti-va bine: peste 3000 dintre
acesti luptatori si ofiteri arabi mai detin grade si funcii medii sau
mari in Serviciile de Informatii ale Romaniei.
Ofiteri ai mai multor servicii secrete romane si americanee, dezvaluie, pentru datele de identificare si ale altor arabi craioveni ce fac parte, la ora actuala, din ceea ce se cheama CELULA TERORISTA HEZBOLLAH DIN CRAIOVA Conform datelor furnizate de serviciile secrete respective, acestia sunt:
“El Rifai Wafic, fratele lui Menhem, nascut la data de 21 septembrie 1969, tot la Adloun, fost ofiter al serviciilor de spionaj palestiniene, are rezidenta in Canada si locuieste in cartierul Craiovean Brazda lui Novac, bl. 15, ap.3, pe numele sau exista 29 de plangeri penale, dintre care reprezentativa este cea care a stat la baza unui dosar penal la IPJ Olt, acuzatia fiind de prezentare de acte false in fata autoritatilor”;
El Rifai Nizar. Var cu primii doi, a fost adus in Craiova de Menhem, in anul 2001. Este nascut in Libia, in data de 12 decembrie 1977, a afirmat in fata autoritatilor romane ca are rezidenta in SUA dar, la o verificare de rutina, s-a dovedit ca, in urma atentatelor teroriste de la 11 septembrie din America, a parasit definitiv continentul american, fiind suspectat de terorism international;
Hajjad Fadi, care locuieste acum tot in Craiova, este si el var cu Menhem si Wafic. Nascut la data de 27 august 1972, in localitatea libaneza Saida, pe numele sau exista sesizari ale serviciilor secrete israeliene de “participare efectiva la acte de terorism in Fasia Gaza”; Cand Ali Safwan Mohsen, membru Hezbollah, a fost depistat in Romania de ofiterii Brigazii Antitero a SRI, acesta a afirmat ca “a fost, o vreme, cazat la Craiova, unde a fost adus de catre Fadi, in locuinta lui Menhem El Rifai din str. Calea Bucuresti, bl.6, ac.2, ap. 16 (Mohsen a facut parte din grupul de comando implicat in deturnarea avionului TWA care lega Atena de Roma, in anul 1995);
Imad Kalak, nascut la 5 aprilie 1973 in Liban, este acum domiciliat in Craiova, str. Rovine, bl. J22, sc.1, ap.3 si detine cetatenie romana, gratie neatentiei politiei doljene care, desi avertizata de SRI cu privire la activitatea libanezului, i-a emis in 13 februarie 2008 buletin de identitate Sute de teroristi pot fi gasiti pe listele de urmarire a serviciilor occidentale sau pe rapoartele servicilor romanesti dar niciodata pe masa bunului prieten al terorii Traian Basescu. Datorita grijii acestuia Romania se afla pe harta caracacatitei lui Bin Laden. Miliardarul saudit Osama ben Laden, banuit a fi autorul moral al atentatelor soldate cu mii de morti Iare afaceri si in Romania, scria, in 2008, saptaminalul francez Le Point. Ancheta revistei franceze situa in Romania intreprinderi-paravan controlate de miliardarul saudit in Europa. UN DOCUMENT DECLASIFICAT AL CIA cita un interviu al lui ben Laden din 1996, in care miliardarul saudit mentiona Romania printre tarile in care are “fundatii de intrajutorare”. ” Numai in Balcani se presupune ca centrele islamice au sprijinit cu fonduri intre 4000 si 6000 de luptatori, majoritatea arabi, noteaza raportul..De asemenea, organizatiile teroriste cu emisari in Romania colecteaza fonduri in urma traficului cu stupefiante, armament, munitie, explozibili, moneda falsa si a traficului de persoane, semnificative in acest sens fiind actiunile derulate de catre PKK si Hezbollah. O parte a fondurilor obtinute are ca destinatie sustinerea in Romania a activitatilor proprii ale organizatiilor teroriste in cauza, restul fondurilor fiind scoase ilegal din tara, pentru sustinerea actiunilor teroriste in plan international.” Pentru atacul asupra World Trade Center sa pregatit o echipa de rezerva. Iata ce declara directorul SRI imediat dupa atacul de la 11 septembrie : Există cetăţeni bănuiţi de legături cu organizaţii teroriste în România, dar nu-i pot nominaliza. Au fost expulzate deja 70 de persoane în ultimul an. Am primit înştiinţări în legătură cu posibilele persoane de pe teritoriul României care ar fi bănuite, ca ca participând la atacul terorist din 11 septembrie, Ancheta se derulează”
Khaled Matar s-a născut în 14 octombrie 1961, în oraşul Rafah din regiunea Gaza, Israel. A venit în România la sfârşitul anilor ‘70, cu paşaport egiptean.
A urmat un timp Facultatea de Drept din Cluj. Un văr de-al său a fost şeful serviciului secret al lui Yasser Arafat pentru fâşia Gaza. În ciuda eşecului de la universitate, Matar n-a renunţat la ideea de a înfiinţa o şcoală de pilotaj si deschiderea unei tabere de antrenament in Muntii Fagaras. ( era insusi un pilot de inalta clasa urmand cursuri de pilotaj in Libia lui Gadaffi. se Sedeplasează periodic în vestul ţării, de unde trimite bani în străinătate,
face “excursii” în Egipt şi Emiratele Arabe Unite;
se mută la Bucureşti, de unde falsifică diverse acte pentru a trimite arabi în SUA, prin intermediul firmei sale;
face un profit de 2 milioane de dolari din export de fier vechi;
e condamnat în lipsă, pentru trafic de influenţă in 2008
fuge în SUA, unde se află în vizorul FBI.
Directoarea FBI pentru România, Gabrielle Berger, sa ocupat de acest caz.
La fel ca la Beirut sau Damasc organizatile teroriste actioneaza pe fata. ( aflate pe lista Departamentului de Stat al USA ) sunt inregistrate legal cu adresa si numar de telefon. Altele lucreaza “lucreaza sub acoperirea ligilor islamice si a fundatiilor umanitare sau a altui tip de activitati cum ar fi cele economice. De exemplu, “Hezbollah” ar avea cea mai puternica organizatie din Bucuresti, membrii sai detinand un numar mare de restaurante, fast-food-uri, magazine alimentare si de cosmetice, case de schimb valutar etc. Miscarea de Rezistenta Islamica “Hamas” – ramura palestiniana a organizatiei egiptene “Fratii Musulmani” , detine, de asemenea, zeci de membri in tara noastra. Potrivit SRI, “Fratii Musulmani” activeaza sub acoperirea “Ligii Islamice si Culturale din Romani” (LICR), a Fundatiei Umaniste “Al-Taib” – Romania, a Societatii Umanitare “Semilun” si a Asociatiei “As Salam”, avand filiale in cele mai importante centre universitare precum Bucuresti, Cluj-Napoca, Iasi, Timisoara. Majoritatea membrilor acestei organizatii sunt studenti care promoveaza ideologia fundamentalist-islamica extremista. Atat “Hamas”, cat si “Fratii Musulmani” au in posesie mai multe imobile, al caror scop declarat este acela de centre islamice, case de rugaciuni si moschei. De aici sunt coordonate si structurile similare de acoperire de la Chisinau. O alta organizatie cu renume de acest gen este “Partidul Muncitorilor din Kurdistan” (PKK sau mai nou KADEK), cea mai agresiva grupare care actioneaza in Romania, fiind de altfel si cea mai numeroasa, cu peste 8.000 de kurzi rezidenti. Rapoartele arata ca, in ultimii ani, mai multe crime i-au avut ca autori pe simpatizantii acestei organizatii. Serviciile occidentale au depistat si piste care conduc catre membri ai “Al-Queda”. Acestia colecteaza bani pe care, prin intermediul unor banci cu sediul in Romania, ii trimit acolo unde este nevoie sa fie finantate actiunile din exterior ale organizatiei.
Activitatile ilegale ale acestor organizatii sunt din cele mai diverse. Potrivit surselor……, unele grupari teroriste, cum ar fi PKK si Lupii Cenusii sunt puternic implicate in traficul de droguri, apeland la rute care trec prin Germania si Olanda. Este cunoscut faptul ca Romania este preferata pentru tranzit de catre imigrantii ilegali implicati in diverse activitati extremiste si teroriste, dati in urmarire generala de catre servicii de informatii din mai multe tari. Totodata exista informatii privind actiuni de extorcare in randul comunitatilor kurde si arabe. Politia romana au descoperit piese si componente ale unor arme nucleare si biologice provenite din Ucraina si din fostele republici sovietice.”
Campurile de antrenament bine ascunse de privirile curiosilor aflate in atentia plina de intelegere a seviciilor dirijate de presedinte se intind ca ciupercile. In anul 2007 apare o stire bomba reluata de media franceza si italiana. In cadrul serviciului de politie din Genoa ( Liguria -nord Vest ) un departament special anti terorist a interceptat o conversatie intre doi teroriti aflati sub filaj,Tunisiaul Jameleddine Ben Mohamed Ben Moussa and Bechir Kaouana care mentioneaza o larga retea de tabere de antrenament Al Queda care pregatesc atacuri asupra Europei de West. Dupa o lunga si vinovata tacere SRI a dat bineinteles un comunicat de presa (de trei randuri,) in care neaga existenta teroristilor.
In acest an legaturile extrem de periculoase cu regimul de la Teheran, ale lui Basescu sunt scoase la iveala de insasi directorul gentiei Internationale pentru Energie Atomica, Mohamed ElBaradei.
Elbaradei a declarat intr-un interviu acordat cotidianului arab Hayat ca majoritatea tentativelor de contrabanda cu substante radioactive se inregistreaza in tari din fostul bloc comunist, printre care si Romania, laureatul premiului Nobel pentru pace considerand ca exista posibilitatea ca organizatiile teroriste sa execute un atentat terorist cu materiale nucleare intr-o ” mare capitala”. Ma tem mai degraba ca grupari ca Al-Qaida sau altele ar putea obtine o arma nucleara, mai degraba decat un stat”, a completat ElBaradei, referindu-se la programul nuclear iranian. Situatia este mult prea grava si orice comentariueste de prisos.
In Romania sunt aproximativ intre 70.000 – 90.000 de muslimi. In orasele pricipale Bucuresti, Constanta, sau Timisoara functioneaza institutii Arabe si Islamice, fundatii, si centre culturale . Un recent studiu oficial american considera, Taiba Fundation ca o entitate extremist islamica sponsorata de Arabia Saudita. Sunt indicii serioase ca expozitia Al QUEDA de anul trecut de la ICR New York a fost organizata de aceasta institutie cu largi ramificatii ale masinii de propaganda islamica. La Bucuresti cenzura a reusit sa ascunda faptul ca expozitia care a declansat uriasul scandal scandalul ICR al carui presedinte de onoare este insusi Presedintele Traian Basescu, a fost o expozitie a cetateanului arab Amwar Ambaki (romanii asigurand doar diversiunea) unul din eroii uriasei expozitii antisemite (10.000 de participanti ) de la Teheran. Desecrarea pe un perete de 9-10 metri a unei menore, simbolul poporului evreu, pe care sa manjit cu sange cuvantul Fuck, a consternat populatia unui oras de 2 milioane de evrei, dar a fost pe placul tuturor antisemitilor din intreaga lume unclusiv a presedintelui roman. Trebue mentionat ca expozitia a fost lasata deschisa dupa inchiderea oficiala anca cateva luni si inchisa imediat dupa succesul vizitei oficiale din Siria.
Scandalul care a izbucnit acum cateva zile a scos la iveala faptul ca fratii Basescu au spart toate embargourile posibile si sanctiunile ONU . Cantitati uriase de arme au curs spre Sudan, Nigeria, Libia, Iordania,etc.
Fiind singur si din ce mai izolat , Basescu incerca o solutie disperata, cea de a intra in zona de influenta araba. In presa politica americana au aparut mai multe articole in legatura cu pericolul reprezentat de larga comunitate araba din Romania. Pe langa oameni muncitori si productivi ea este formata din teroristi ,fosti studenti adusi de Ceausescu. Presedintele Traian Basescu s-a intalnit in timp ce se afla la Ramallah, cu liderul palestinian Mahmoud Abbas.
Presedintele a exprimat disponibilitatea Romaniei de a oferi burse pentru studentii palestinieni, pentru a ajuta la reconstructia teritoriilor palestiniene. Revenirea in masa studentilor palestinieni in Romania va duce la creierea unor noi celule AL QUEDA si intarirea organizatilor teroriste activand deja in Romania. Pentru ca primele atacuri asupra Vestului sunt asteptate in curand ,nu ramane decat revocarea invitatiei. Acest lucru este ateptat sa se intample prin colaborarea serviciului romanesc ,cu cele aliate. Aparitia unei unei coloane arabe intr-o regiune plina de instabilitate a Marii Negre este inacceptabila. Doctrina americana este clara.Cei care se aliaza sau sponsoreaza terorismul sunt terroristi. Atragand animozitatea occidentului,din ce in ce mai izolat, acestuia nu-i ramane decat sa se pregateasca pentru vizita (ce parea confirmata) in Iran. Concidenta face ca aceasta sa fie si ultima vizita oficiala, a lui Nicolae Ceausescu. Sa-i uram deci drum bun.
Robert Horvath New York cineast devagallery.com 25 august 2009




septembrie 9th, 2009 at 10:31
Mirela Predan spune:

Revin cu un comentariu si va trimit un link:

http://opiniicetatenesti.com/article.php?story=20090909014440972

Va mai trimit ceva care are legatura tot cu dvs:

http://opiniicetatenesti.com/article.php?story=20090909020049272

http://opiniicetatenesti.com/article.php?story=20090909014228187

septembrie 9th, 2009 at 11:45
gelu spune:

Profil de presedinte, ha, ha, ha!!!

Securist bisnitar, smenar, traficant de arme, mincinos, betiv, curvar, ranchinos, imbirligator, razbunator, scandalagiu care a ajuns presedinte pe mina miilor de securisti incadrati in SRI care l-au tinut in brate, ei securistii fiind facuti din acelasi aluat ca si seful pe care-l tin in brate sa puna aceasta tara definitiv pe butuci pentru ca, gasca lor sa se imbogateasca la nesfirsit. Cu inca un mandat cu un asemenea profil de neom pe scaunul de la Cotroceni, lumina se va stinge singura in Romania.

septembrie 9th, 2009 at 16:58
despre minciuna crasa spune:

srs declara: „Recrutarea lui Iliescu de catre KGB a fost dovedita in Justitie. Am castigat procesul definitiv si irevocabil.”

unu: srs a pierdut procesul cu pricia pentru ca nu a putut demonstra in justitie absolut nimic din ce a scris despre iliescu.

doi: srs nici nu avea cum sa cistige acel proces de vreme ce personajul care vorbea despre iliescu, omul care facea chipurile marea dezvaluire, nu exista in realitate. este o chestiune dovedita si notorie.

ma asteptam ca ziaristul care i-a lut interviul sa aiba macar un minim de cunostinte generale. ma surprinde insa ca el nu le are, iar de minciunile lui srs nu mir nici o clipa.

septembrie 9th, 2009 at 18:11
JOHN MALL spune:

KJavra cea mai mare si, o sa se dovedeasca este si va fi cit o sa traiasca,acest Sorin Rosca Stanescu.

septembrie 21st, 2009 at 13:21
john spune:

pe vremea cand SRS conducea ZUA si in fituica apareau peagini intregi cu FMi-ul – ziaru avea contract de exclusivitate in suma de cateva zeci de miliarde din publicitate … vazusem contractul, acolo la bucale … probabil ca asa a dus vantul bani prostilor … asa ca mai bine taci decat sa te lamentezi ca o fata mare … director de marketing pe atunci era … Sorin Novac …. deci, stiu ce spun …

octombrie 22nd, 2009 at 16:12
renatto spune:

Multi idioti mai sunt pe lumea asta. Pai daca Basescu va sta in gat, incercati mai oameni buni sa veniti cu argumente viabile, probe evidente si nu doar cu latraturi veninoase care nu fac altceva dacat sa puna in evidenta reaua credinta a voastra (latrailor) si buna credinta a lui. In aceasta campanie va castiga cel care are o atitudine demna dar toleranta, care vorbeste despre ce este de facut pentri a iesi din toate tipurile de criza in care ne-am scufundat ci nu cei care fac acelasi lucru de ani de zile de dragul preluarii puterii, de fapt in scopul continuarii jafului national. Pacat ca nu a mai ramas nimic sfant in mare parte din acest popor, pacat ca auzim cuvinte de apreciere din cand in cand si doar dela straini ! Rusine pentru toata clasa politica care si-au dat proba valorii in ultimele doua decenii,,, Ganditi-va la cei ce nu au bani pentru medicamente sau hrana si se resemneaza asteptand (dorind) un sfarsit cat mai usor si mai curand fiindca nicio alta perspectiva nu se intrezareste dinspre clasa politica. Rusine „latrailor” inregimentati in diverse trusturi media care nu vad decat un singur interes, este atat de evident, interesul personal exprimat in conturi cu cat mai multe zerouri !

noiembrie 19th, 2009 at 12:53
K.Samuel spune:

Mi-e scarba de orice persoana ca d-voastra care manipuleaza sau incearca sa manipuleze