Probele pe masa   octombrie 10th, 2009

 

Solicit sa mi se permita sa le prezint deputatilor informatiile pe care le detin in legatura cu scandalul munitiei

 

Munitie 2Dupa cum se stie, Comisia de Aparare a Camerei Deputatilor a facut investigatii, un timp, in paralel cu Comisia de Aparare a Senatului. In prezent, investigatiile continua doar la Camera, urmand sa se finalizeze, printr-un raport asupra scandalului munitiei si cel al interceptarilor din Comisia Udrea. In mod insistent, cei noua paralmentari PD-L, in frunte chiar cu Costica Canacheu, in calitate de presedinte, obstructioneaza aflarea adevarului. Ei insista ca investigatiile sa se opreasca, pentru a se putea pune concluzii, in absenta unor informatii cheie. In acest sens, eu solicit Comisiei, in calitate de jurnalist care a lansat principalele dezvaluiri vizand introducerea in tara, in mod fraudulos, a unei mari cantitati de munitie, sa ma invite pentru a-i prezenta toate informatiile de care dispun.

Atat comentariile, cat si ping-urile sunt inchise.

10 comentarii

octombrie 10th, 2009 at 17:15
Robert Horvath spune:

TRAIAN BASESCU PRESEDINTELE DE ONOARE INSTITUTULUI CULTURAL ROMAN.
( INSTITUTUL ANTIROMANESC ROMAN )
Domnule Presedinte
In cursul zilei de azi am fost anuntat telefonic de catre directoarea ICR New ,Corina Suteu ca mi se interzice participarea la un eveniment cultural care va avea loc pe 9 Octombrie la galeria Romania.
Nu sa dat vreo explicatie legala sau de alt fel, acestui act discriminatriu Este vorba de lansarea unei carti despre antisemitismului romanesc. Fenomenul este in crestere si creiaza ingrijorare. Impotriva antisemitismului trebue luat atitudine si cred ca este datoria morala a fiecarui om de bine sa o faca pana nu este prea tarziu pentru toti. Paradoxul situatiei face ca cei care analizeaza si se plang de antisemitism, sunt ingredientul cel mai vizibil in creiarea antisemitismului de dupa revolutie. Clica de rasputini din jurul dumneavoastra condusa de Tismaneanu,Patapievici a preluat discursul public cat si franele a culturii romane. Intraga cultura romana incepand cu Eminescu si terminand cu Eliade si Cioran este prezentata ca antisemita si de aceea trebue anihilata sau stearsa cu buretele. Aici la New York se merge atat de departe, ancat pentru faptul ca am indrasnit sa cer reintroducerea limbii romane la ICR mi se interzice participarea la activitatea acestui institut antiromanesc , de mai mult de doi ani. Nu demult am avut o convorbire pe tema discriminarii artistilor de etnie romana la un institit care se declara romanesc cu directoarea de programe a ICR Ioana Radu. Dupa se am citit o lista lunga care incepe cu Tismaneanu si se continua cu Manea, Codrescu, Oisteanu am intrebat dece nici un artist sau un intelectul din randurile majoritatii nu este este selectata. de la venirea la conducerea ICR New York a actualului director Corina Suteu. ( absolut toti romanii care se ratacesc prin programele ICR au fost chemati de directorul anterior Bogdan Stefanescu ). La insistentele mele de a fi numit un singur nume de etnie romana participant la activitate ea mi sa spus ca pentru institut conteaza valoarea artistica si nu etnicitatea si ca nu este menirea directoarelor sa-i “controleze la pantaloni pe artisti”. Pe scurt acest delir antiromanesc este cauza principala (de si nu singura ) care alimenteaza antisemitismul romanesc si tot atat de grav alimenteaza sentimentele antiamericane.
Dupa revolutie numai 5 % din romani se de declarau antisemiti iar acum numarul lor se apropie probabil de suta la suta. Dupa revolutie romanii i-au astepta pe americani iar acum abia asteapta sa plece.
Romania este in plina criza economica. Fascismul romanesc de culoarea rosie verde sau un Milosevici semanand exact cu dumneavoastra, poate iesi orcand la suprafata. Aceasta clica antiromaneasca face exact jocul antisemitilor si a extremistilor care abia asteapta sa le vanda randul. Nu pot sa nu i mentionez ca toate acestea se desfasora fara rusine, din banii de taxe a romanilor indiferent de etnie sau nationalitare.
Domnule Presedinte Traian Basescu
Aveti tot timpul sa anuntati revenirea la masura discriminatore si ilegala impotriva mea.
Nu pot in incheiere decat sa va amintesc ca Galeria Romana unde se va desfasoara se desfasoara evenimentul este pe teritoriul USA. ( in ivitatie evenimentului se scrie FREE ADMISSION ) si galeria poate fi vizitata de orice persoana inclusiv de persoana mea. In cazul in care nu veti reveni la interdictia de a participa la un eveniment larg deschis publicului, nu ramane decat sa va dau in judecata intr-un tribunal american.

Robert Horvath ziarist 7 octombrie 2009 New York http://www.devagallery.com
Va rog a confirma primirea scrisorii si numarul de inregistrare.
Atasez programul evenimentului cum apare pe si-te ICR

INVENTING THE JEW
Book launch and roundtable: “Inventing the Jew. Antisemitic Stereotypes in Romanian and Other Central-East European Cultures” by Andrei Oisteanu

On the day of Commemoration of the Victims of Holocaust in Romania, RCINY organizes the launch and a roundtable around Andrei Oisteanu celebrated book “Inventing the Jew”, recently published in English at the University of Nebraska Press (Lincoln, 2009). The author will be in dialogue with Randolph Braham, Director of the Rosenthal Institute for Holocaust Studies at the CUNY Graduate Center, Vladimir Tismăneanu, political scientist and professor at the University of Maryland, College Park, and Moshe Idel, professor Hebrew University oh Jerusalem.

Inventing the Jew follows the evolution of stereotypes of Jews from the level of traditional Romanian and other Central-East European cultures (legends, fairy tales, ballads, carols, anecdotes, superstitions, and iconographic representations) to that of “high” cultures (literature, essays, press writings, and socio-political literature), showing how motifs specific to “folkloric antisemitism” migrated to “intellectual antisemitism.” This comparative perspective also highlights how the images of Jews have differed from that of other “strangers” such as Hungarians, Germans, Roma, Turks, Armenians, and Greeks. The gap between the conception of the “imaginary Jew” and the “real Jew” is a cultural distance that differs over time and place, here seen through the lens of cultural anthropology.

Stereotypes of the “generic Jew” were not exclusively negative, and are described in chapters on the physical and professional portrait, the moral and intellectual, the magic and mythological, and religious images. 

Andrei Oisteanu is a researcher at the Institute for the History of Religions in Bucharest, and associate professor at the Center for Jewish Studies at the University of Bucharest. He is the author of several books, including The Image of the Jew in Romanian Culture, Order and Chaos: Myth and Magic in Romanian Traditional Culture, and Religion, Politics, and Myth: Texts about Mircea Eliade and Ioan Petru Culianu.

octombrie 10th, 2009 at 17:20
Robert Horvath spune:

Domnule Rosca Stanescu.
Se pare ca eforturile dumneavoastra incep sa dea roade. Am primit in aceasta dimineata mai multe confirmari in aceasta directie.
Doi directori FBI sunt la Bucuresi. Scrisoarea mea catre ambasadorul USA a ajuns
exact unde trebuia.
Si poate mai important decat toate scrisoarea mea catre Presedintele Sarkozi a intrat in atentia sefului de cabinet. Am fost sfatuit sa am rabdare si sa nu remit deocamdata nimic, presei franceze. Se prevede un scandal de proportii greu de
de imaginat. (incendiul Rouen)
Absolut toate prsoanele care m-au contactat au facut aprecieri extrem de elogiase
la adresa articolelor dumneavoastra. Va doresc mult succes.

octombrie 10th, 2009 at 17:55
cristina55 spune:

D-le Sorin Rosca Stanescu, cred ca „le-ati bagat mortul in casa” lui Basescu si camarilei sale! Probabil ca nu se asteptau ca veti merge pana la capat, si din acest motiv acum incearca sa intoxice acest popor cu afirmatii si emisiuni speciale pe la televiziunile care-i sunt subordonate lui Basescu, referitoare la faptul ca sunt unii ziaristi care sunt ofiteri acoperiti si care lucreaza pt. alte puteri! Te apuca si rasul cand auzi asa ceva! Numai cineva care este f.f. disperat apeleaza la astfel de intoxicari, pe care in momentul de fata niciun copil nu le-ar mai crede.

octombrie 10th, 2009 at 18:04
ROBERT HORVATH spune:

BASESCU ANCHETAT DE FBI
– Luni 31 August, 2009 am avut o discutie cu Cristian Gaginski Ministru – Consilier
( Deputy Chief of Mission ) la Ambasada Romaniei- Washington, DC. Am anuntat
cu aceasta ocazie statul roman ca am cerut ANCHETAREA LUI TRAIAN BASESCU de catra cele mai inalte institutii americane SENATUL si CAMERA REPREZENTANTILOR Am mentionat ca COMPANIILE REPREZENTATE IN ROMANIA DE ASOCIATII LUI MIRCEA BASESCI FRATELE PRESEDINTELUI TRAIAN BASESCU , SUNT COMPANII AMERICANE. IN CALITATE DE CETATEAN AMERICAN , ZIARIST SPECIALIZAT IN INVESTIGATII , PRESEDINTELE UNEI COMPANII DE FILM SI TELEVIZIUNE , REPREZENTANT IN USA AL MEDIEI JAPONEZE SI EUROPENE AM SOLICITAT OFICIAL
(IN SCRIS ) DESCHIDEREA UNEI ANCHETE DE CATRE FBI.

-MAFIA ARMAMENTULUI BASESCU IN ATENTIA FBI

Procurorul general s-a întâlnit cu doi directori FBI
Procurorul general Laura Codruța Kovesi s-a întâlnit, la Ministerul Public, cu doi directori FBI,
Procurorul general a discutat cu directorul Biroului de Relaţii Internaţionale al FBI Sean Joyce şi cu directorul Diviziei de Criminalitate Informatică din cadrul FBI Shawn Henry.
Una din subiectele discutate a fost contrabanda de arme romanesti in USA.
Deasemenea a fost discutat faptul ca regimul Basescu a devenit o umbrela
pentru terorismul international.

octombrie 10th, 2009 at 20:47
roma spune:

Va dati seama pana la articol am citit ieri ,despre clopotul bisericii din Gradina Palatului Regal,unde le place tuturor presedintilor sa aiba serviciul .Nu a vorbit niciodata cu noi cetatenii despre acest lucru. Nici macar o data la trei luni unde imi spunea cineva ca l-a asteptat..in Piata Universitatii………
Sunt sigura ca daca noi cetatenii l-am platit ,numele Romaniei sau a Bucurestiului trebuia trecut pe clopot.Cred ca in acest caz DUMNEZEU II v-a spune,arata,incuviinta ceea ce trebuie .

Eu am asteptat de 20 ani sa aflu adevarul despre cine a avut nevoie de cetateni morti ,asa la gramada si degeaba, in timpul loviturii de stat si tot mai astept .DUMNEZEU nu lasa treburile neterminate niciodata. NIMIC NU ESTE INTAMPLATOR SI TOTUL ,TOTUL,SE PLATESTE.++++++++++++++++++++++++

Parerea mea este ca de atunci a inceput debandada ,pe cae cativa au exploatato la maximu.

octombrie 11th, 2009 at 06:16
ROBERT HORVATH spune:

TRAIAN BASESCU UMBRELA PENTRU TERORISM SI EXPORT ILEGAL DE ARME.
Comisia parlamentara de Aparare
Romania

Domnule Traian Melescanu
In Romania functioneaza o mafie a armamentului exrem de periculoasa care este acoperita si sprijinita de diferite instititii ale statului. Aceasta organizatie criminala il are in frunte pe Traian Basescu. Daca romanii nu vor sau nu pot sa se ocupe de el se vor ocupa altii.
MENTOIONEZ OFICIAL CA AM CONTACTAT LA NEW YORK BIROUL SPECIAL AL INTERPOLULUI DE LA ONU.
Tinand seama ca sunt ziarist de investigatii specializat in terorism si transport ilegal
de arme si am surse proprii de informatii, va rog sa-mi dati sansa sa apar in fata comisiei dumneavoastra .
Datele de contact personal le gasiti pe http://www.gallery.com.
Va rog a confirma direct sau prin Ambasada Romaniei primirea acesteu scrisori si numarul de inregistrare.
Robert Horvath USA http://www.devagallery.com 1octombrie 2009 New York

Ambasadei Romaniei la Washington
Stimate domnule Horvath,
 
Va confirm primirea mesajelor dvs. transmise Ambasadei Romaniei la Washington la 30 septembrie, respectiv 1 octombrie 2009, inregistrate cu nr. P 2574 din 9 octombrie 2009.
 
Va aduc la cunostinta ca acestea au fost inaintate, conform solicitarii dumneavoastra, catre biroul domnului senator Teodor Melescanu.
 
Adrian Tudorache,
Secretar III
Ambasada Romaniei la Washington
 
 

octombrie 11th, 2009 at 09:10
gica contra spune:

Horvath,pui de dac,pesemne ca in america nu exista soitale de nebuni sau nu mai sunt locuri libere,acolo ti-e locul.Pentru toate aiurelile vei da seama,stai linistit.Cine sa bage in seama un paranoic?

octombrie 11th, 2009 at 16:30
ROBERT HORVATH spune:

Semidomnul Gica Contra.
Nervozitatea dumneavoastra excesiva este un semn bun chiar incurajator. Amenintarile la adresa mea nu au avut suucces nici
chiar in timpul anchetelor de la securitate. Va intrebati cine ma baga in seama. Daca cititi cu atentie randurile mele, veti afla singur raspunsul.

octombrie 12th, 2009 at 21:35
Robert Horvath spune:

CLARIFICARE.
Comentariul meu postat pe blogul Rosca Stanescu „BASESCU ANCHETAT DE FBI PENTRU CONTRABANDA DE ARME SI SPRIJIINIREA TERORISMULUI INTERNATIONAL” a fost preluat de catre ziarul TRICOLORUL ca editorial. Mentoonez ca nu am nicio legatura cu acest ziar sau cu ideologia lui Vadim
Robert Horvath ziarist USA.

octombrie 13th, 2009 at 22:51
Robert Horvath spune:

BASESCU TREBUE IMEDIAT ARESTAT PENTRU INCENDIUL DE LA ROUEN !

Consilier
Deputy Chief of Mission ) la Ambasada Romaniei- Washington, DC. 
 Domnule Gaginsky
Va rog transmiteti guvernului pe care al reprezentati in calitate de ministru -consilier urmatoarea nota de protest. Deasemenea va rog a transmite de urgenta aceasta nota oficiala PRESEDINTELUI PARLAMENTULUI ROMAN Mircea Geoana.
NOTA OFICIALA
Scrisoarea catre Presedintele Frantei Nicolas Sarcozi care a fost remisa prin ambasadorul la Bucuresti domnul Henry Paul. Dupa ce relatez incendierea de catre vasul capitanului a Basescu a 38 de nave si o parte a portului Rouen, atentionez asupra unui act criminal- modificarea probelor pentru a deruta pe anchetatorii francezi. In consecinta cer deschiderea unei anchete prezidentiale in legatura cu actele criminale ale cetateanului roman Traian Basescu pe teritoriul Republicii Franceze.
Copia scrrisorii a fost deasemenea trimisa membrilor guvernului francez si autaritatilor specializate.
Prime Minister of the French Republic
François Fillon

French Minister of Justice Rashida Dati

Brice Hortefeux

Ministre de l’Intérieur, de l’Outre-Mer et des Collectivités territoriales

Michèle Alliot-Marie, Ministre d’État, garde des Sceaux, ministre de la Justice et des Libertés
Erard Corbin de Mangoux Directorate-General for External Security (DSGE), France’s foreign intelligence service.[
Richard LIZUREY
Général de brigade de la gendarmerie nationale
Conseiller chargé de la sécurité

Marc BARONNET
Premier conseiller du corps des tribunaux administratifs et des cours administratives d’appel

Chef adjoint de Cabinet
Thibault de LA HAYE JOUSSELIN


Jean-Marc BERLIOZ
Inspecteur général de l’administration
Conseiller spécial pour les politiques de sécurité

Presedintele Traian Basescu este responsabil de incendierea a 38 de nave şi de poluarea portului francez Rouen, în 1981, din postura de căpitan al navei de cursă lungă „Argeş”. Exista si o declaraţie din 1998 a lui Traian Băsescu, în care acesta recunoaşte că a falsificat probe pentru a scăpa de sancţiunile autorităţilor franceze.

Incidentul prezentat de ziarişti a avut loc în iarna anului 1981. Traian Băsescu, pe atunci căpitan de cursă lungă de numai 3 luni, primise comanda navei „Argeş”. În portul francez Rouen, încărcătura navei a luat foc în timpul descărcării. Incendiul s-a extins la alte 37 de nave aflate în rada portului francez.

A urmat o anchetă. Traian Băsescu a stat aproape o lună la dispoziţia autorităţilor franceze. A fost chemat şi la tribunal. Nava românească a fost verificată şi echipajul a fost anchetat.

Abia după 17 ani, în 1998, Traian Băsescu, pe când era ministrul Transporturilor în guvernarea CDR, a recunoscut, într-un interviu la Prima TV, că incendiul din portul Rouen a pornit de la vasul său. Mai mult, Băsescu a admis că a falsificat probele pentru a scăpa de sancţiuni. La vremea aceea, el a spus adevărul doar Securităţii.

După pentru dezastrul din portul Rouen, autorităţile franceze au cerut daune de aproximativ 12 milioane de dolari.