Suveica lui Urdareanu   octombrie 10th, 2009

 

Foto Traian Basescu 9Foto Traian Basescu 8In urma cu cateva luni, seful Directiei Generale Industria de Aparare din Ministerul Economiei si Comertului (MEC) era pus sa autorizeze o cerere de oferta din partea firmei Odyssey Consulting SA, care viza 30.000 de pistoale mitraliera AK-47 cu pat rabatabil si munitia aferenta, calibru 7,62. Aceste produse se fabrica la UM Cugir SA, o filiala a Romarm aflata in subordinea MEC.

Solicitarea purta semnatura colonelului in rezerva Frederick Roussey de Larche, fost sef de serviciu in Direction Generale de la Securite Exterieure (DGSE) – serviciul francez de spionaj. In prezent, acesta este unul din liderii companiei private Odyssey Consulting, inregistrata la Geneva, in Elvetia si specializata in intermediere de tehnologie militara in Africa si Orientul Mijlociu. Anterior, colonelul Frederick Roussey de Larche mai intermediase astfel de contracte, avand ca beneficiare cateva state din Africa de Vest. Cu precadere fosta colonie franceza Coasta de Fildes, impotriva careia, de la inceputul lui 2005, a intrat in vigoare embargoul international cu arme decis de ONU.

Prima intrebare pe care si-o pune orice om de buna credinta: de ce aceste tranzactii cu arme romanesti nu sunt niciodata facute transparent? Daca armele sunt destinate unor forte armate regulate si tranzactia este legala, atunci de ce toate solicitarile sunt facute prin intermediari, firme private straine conduse de fosti spioni dar reprezentate de cetateni romani (si ei, fosti sau actuali spioni) si nu de catre Ministerul Apararii din statul cu pricina? Raspunsul e simplu. Niciuna din aceste tranzactii nu este legala, toate End User-ele sunt false si asta o stiu foarte bine toti responsabilii romani care le aproba, in virtutea unui comision substantial.

Cum se constituie aceste comisioane? Simplu. Pretul de achizitionare al unui AK-47 romanesc este doar de 110 USD. Intermedierea si comisioanele il fac sa ajunga la destinatar cu pretul de 260 – 400 USD. Rezulta un adaos comercial de minimum 150 USD pe bucata care, la un lot de 30.000 de AK-47, inseamna 4,5 milioane USD. Adica o spaga de 4,5 milioane USD.

Ca sa intelegem cine pune mana pe acesti bani, trebuie sa refacem circuitul parcurs de solicitarea facuta de colonelul Frederick Roussey de Larche, inainte ca ea sa ajunga la mai vechea noastra cunostinta, Aurel Cazacu. Asadar, avem de-a face cu o cerere de 30.000 de AK-47 si munitia aferenta, facuta de o entitate statala din Africa de Vest (Coasta de Fildes), supusa embargoului. Si cu un fost colonel al spionajului francez, devenit intreprinzator privat cu biroul la Geneva, care dispune de multiple conexiuni la varf in serviciile de informatii romanesti, astfel incat autoritatile romane sa fie fortate sa treaca cu vederea „un fleac” precum embargoul. Unui vulpoi batran precum colonelul de Larche nu i-a putut scapa amanuntul potrivit caruia operatiunile de Aport Valutar Special (AVS) ale securitatii ceausiste se derulau prin bancile din Elvetia si ca ofiterii acoperiti, specializati in intermedierea de armament romanesc destinat spargerii embargoului, isi aveau sediul fie in Elvetia, fie la Anvers, in Belgia.

Cum in modul de operare al fostei si actualei securitati nu s-a schimbat nimic intre timp, colonelul de Larche n-a avut nimic de facut decat sa se deplaseze la vila din Pilatusstrasse no.2 din oraselul Biel/Bienne, unde fostul ofiter al Centrului de Informatii Externe (CIE -actulul SIE), Nicolae Dan Ionescu, s-a stabilit de peste 20 de ani.

Nicolae Dan Ionescu are dubla cetatenie, romana si elvetiana, ceea ce-i permite sa fie administratorul unei societati care, potrivit legislatiei Tarii Cantoanelor, trebuie sa aiba cetatenie elvetiana. Martin Salvisberg este unul dintre directorii sucursalei din Biel/Bienne a bancii elvetiene UBS. Sotia acestuia, Jossete, este asociata in firma Sorion International AG cu Nicolae Dan Ionescu si cu maiorul (r.) Tiberiu Urdareanu, fiul generalului Tiberiu S. Urdareanu, fostul sef al Comandamentului Trupelor de Tancuri si Auto in vremea comunismului, acum patronul UTI Grup. Societatea a fost infintata in septembrie 1994, functioneaza in vila lui Nicolae Dan Ionescu si isi are conturile la UBS. Ele fiind administrate chiar de bancherul devenit suspect de „neatent” la spalarea de bani a firmei lui Urdareanu. Sorion este interfata intre grupul UTI si furnizorii supusi embargoului. Avantajul firmei din Biel/Bienne, deci al lui Tiberiu Urdareanu, este ca beneficiaza de secretul bancar din Elvetia, supranumita si tara conturilor anonime. Urdareanu a mai infiintat firme similare si in Insulele Bahamas sau Insula Man.

Trafic cu arme a facut Romania si inainte de 1989, numai ca adaosul comercial mergea exclusiv la bugetul de stat si institutiile statului cu rol de control nu ezitau sa sanctioneze drastic orice tentativa de deturnare a acestor bani.

Astazi, prin impunerea unui pret sub cel al pietei, este practic sufocata industria de aparare a Romaniei. Ea n-are nici un viitor, pentru ca este privata cu buna stiinta de banii care ar fi servit la modernizarea tipurilor de arme pe care le produce. Si asta doar pentru ca spaga sa fie tot mai consistenta, ca sa alimenteze conturile de campanie nedeclarate ale candidatului Traian Basescu. Conturi deschise in mod ilegal de spionii serviciilor de informatii ale Romaniei, in numele Romaniei, la banci din Elvetia, de unde banii in tara vin gata spalati. Unicul scop fiind acela de a facilita castigarea a inca un mandat prezidential pentru Traian Basescu. Pentru atingerea acestui scop, din ordinul lui Traian Basescu, a fost creat acest mecanism mafiot care include ofiteri acoperiti ai SIE si DIA trimisi la post in strainatate. Ofiteri care, odata deturnati de la menirea lor oficiala, nu mai lucreaza in folosul Romaniei, ci impotriva ei si in beneficiul personal al lui Traian Basescu.

Atat comentariile, cat si ping-urile sunt inchise.

9 comentarii

octombrie 10th, 2009 at 17:18
Robert Horvath spune:

TRAIAN BASESCU PRESEDINTELE DE ONOARE INSTITUTULUI CULTURAL ROMAN.
( INSTITUTUL ANTIROMANESC ROMAN )
Domnule Presedinte
In cursul zilei de azi am fost anuntat telefonic de catre directoarea ICR New ,Corina Suteu ca mi se interzice participarea la un eveniment cultural care va avea loc pe 9 Octombrie la galeria Romania.
Nu sa dat vreo explicatie legala sau de alt fel, acestui act discriminatriu Este vorba de lansarea unei carti despre antisemitismului romanesc. Fenomenul este in crestere si creiaza ingrijorare. Impotriva antisemitismului trebue luat atitudine si cred ca este datoria morala a fiecarui om de bine sa o faca pana nu este prea tarziu pentru toti. Paradoxul situatiei face ca cei care analizeaza si se plang de antisemitism, sunt ingredientul cel mai vizibil in creiarea antisemitismului de dupa revolutie. Clica de rasputini din jurul dumneavoastra condusa de Tismaneanu,Patapievici a preluat discursul public cat si franele a culturii romane. Intraga cultura romana incepand cu Eminescu si terminand cu Eliade si Cioran este prezentata ca antisemita si de aceea trebue anihilata sau stearsa cu buretele. Aici la New York se merge atat de departe, ancat pentru faptul ca am indrasnit sa cer reintroducerea limbii romane la ICR mi se interzice participarea la activitatea acestui institut antiromanesc , de mai mult de doi ani. Nu demult am avut o convorbire pe tema discriminarii artistilor de etnie romana la un institit care se declara romanesc cu directoarea de programe a ICR Ioana Radu. Dupa se am citit o lista lunga care incepe cu Tismaneanu si se continua cu Manea, Codrescu, Oisteanu am intrebat dece nici un artist sau un intelectul din randurile majoritatii nu este este selectata. de la venirea la conducerea ICR New York a actualului director Corina Suteu. ( absolut toti romanii care se ratacesc prin programele ICR au fost chemati de directorul anterior Bogdan Stefanescu ). La insistentele mele de a fi numit un singur nume de etnie romana participant la activitate ea mi sa spus ca pentru institut conteaza valoarea artistica si nu etnicitatea si ca nu este menirea directoarelor sa-i “controleze la pantaloni pe artisti”. Pe scurt acest delir antiromanesc este cauza principala (de si nu singura ) care alimenteaza antisemitismul romanesc si tot atat de grav alimenteaza sentimentele antiamericane.
Dupa revolutie numai 5 % din romani se de declarau antisemiti iar acum numarul lor se apropie probabil de suta la suta. Dupa revolutie romanii i-au astepta pe americani iar acum abia asteapta sa plece.
Romania este in plina criza economica. Fascismul romanesc de culoarea rosie verde sau un Milosevici semanand exact cu dumneavoastra, poate iesi orcand la suprafata. Aceasta clica antiromaneasca face exact jocul antisemitilor si a extremistilor care abia asteapta sa le vanda randul. Nu pot sa nu i mentionez ca toate acestea se desfasora fara rusine, din banii de taxe a romanilor indiferent de etnie sau nationalitare.
Domnule Presedinte Traian Basescu
Aveti tot timpul sa anuntati revenirea la masura discriminatore si ilegala impotriva mea.
Nu pot in incheiere decat sa va amintesc ca Galeria Romana unde se va desfasoara se desfasoara evenimentul este pe teritoriul USA. ( in ivitatie evenimentului se scrie FREE ADMISSION ) si galeria poate fi vizitata de orice persoana inclusiv de persoana mea. In cazul in care nu veti reveni la interdictia de a participa la un eveniment larg deschis publicului, nu ramane decat sa va dau in judecata intr-un tribunal american.

Robert Horvath ziarist 7 octombrie 2009 New York http://www.devagallery.com
Va rog a confirma primirea scrisorii si numarul de inregistrare.
Atasez programul evenimentului cum apare pe si-te ICR

INVENTING THE JEW
Book launch and roundtable: “Inventing the Jew. Antisemitic Stereotypes in Romanian and Other Central-East European Cultures” by Andrei Oisteanu

On the day of Commemoration of the Victims of Holocaust in Romania, RCINY organizes the launch and a roundtable around Andrei Oisteanu celebrated book “Inventing the Jew”, recently published in English at the University of Nebraska Press (Lincoln, 2009). The author will be in dialogue with Randolph Braham, Director of the Rosenthal Institute for Holocaust Studies at the CUNY Graduate Center, Vladimir Tismăneanu, political scientist and professor at the University of Maryland, College Park, and Moshe Idel, professor Hebrew University oh Jerusalem.

Inventing the Jew follows the evolution of stereotypes of Jews from the level of traditional Romanian and other Central-East European cultures (legends, fairy tales, ballads, carols, anecdotes, superstitions, and iconographic representations) to that of “high” cultures (literature, essays, press writings, and socio-political literature), showing how motifs specific to “folkloric antisemitism” migrated to “intellectual antisemitism.” This comparative perspective also highlights how the images of Jews have differed from that of other “strangers” such as Hungarians, Germans, Roma, Turks, Armenians, and Greeks. The gap between the conception of the “imaginary Jew” and the “real Jew” is a cultural distance that differs over time and place, here seen through the lens of cultural anthropology.

Stereotypes of the “generic Jew” were not exclusively negative, and are described in chapters on the physical and professional portrait, the moral and intellectual, the magic and mythological, and religious images. 

Andrei Oisteanu is a researcher at the Institute for the History of Religions in Bucharest, and associate professor at the Center for Jewish Studies at the University of Bucharest. He is the author of several books, including The Image of the Jew in Romanian Culture, Order and Chaos: Myth and Magic in Romanian Traditional Culture, and Religion, Politics, and Myth: Texts about Mircea Eliade and Ioan Petru Culianu.

octombrie 10th, 2009 at 17:19
Robert Horvath spune:

Domnule Rosca Stanescu.
Se pare ca eforturile dumneavoastra incep sa dea roade. Am primit in aceasta dimineata mai multe confirmari in aceasta directie.
Doi directori FBI sunt la Bucuresi. Scrisoarea mea catre ambasadorul USA a ajuns
exact unde trebuia.
Si poate mai important decat toate scrisoarea mea catre Presedintele Sarkozi a intrat in atentia sefului de cabinet. Am fost sfatuit sa am rabdare si sa nu remit deocamdata nimic, presei franceze. Se prevede un scandal de proportii greu de
de imaginat. (incendiul Rouen)
Absolut toate prsoanele care m-au contactat au facut aprecieri extrem de elogiase
la adresa articolelor dumneavoastra. Va doresc mult succes.

octombrie 10th, 2009 at 18:06
ROBERT HORVATH spune:

BASESCU ANCHETAT DE FBI
– Luni 31 August, 2009 am avut o discutie cu Cristian Gaginski Ministru – Consilier
( Deputy Chief of Mission ) la Ambasada Romaniei- Washington, DC. Am anuntat
cu aceasta ocazie statul roman ca am cerut ANCHETAREA LUI TRAIAN BASESCU de catra cele mai inalte institutii americane SENATUL si CAMERA REPREZENTANTILOR Am mentionat ca COMPANIILE REPREZENTATE IN ROMANIA DE ASOCIATII LUI MIRCEA BASESCI FRATELE PRESEDINTELUI TRAIAN BASESCU , SUNT COMPANII AMERICANE. IN CALITATE DE CETATEAN AMERICAN , ZIARIST SPECIALIZAT IN INVESTIGATII , PRESEDINTELE UNEI COMPANII DE FILM SI TELEVIZIUNE , REPREZENTANT IN USA AL MEDIEI JAPONEZE SI EUROPENE AM SOLICITAT OFICIAL
(IN SCRIS ) DESCHIDEREA UNEI ANCHETE DE CATRE FBI.

-MAFIA ARMAMENTULUI BASESCU IN ATENTIA FBI
Procurorul general s-a întâlnit cu doi directori FBI
Procurorul general Laura Codruța Kovesi s-a întâlnit, la Ministerul Public, cu doi directori FBI,
Procurorul general a discutat cu directorul Biroului de Relaţii Internaţionale al FBI Sean Joyce şi cu directorul Diviziei de Criminalitate Informatică din cadrul FBI Shawn Henry.
Una din subiectele discutate a fost contrabanda de arme romanesti in USA.
Deasemenea a fost discutat faptul ca regimul Basescu a devenit o umbrela
pentru terorismul international.

octombrie 10th, 2009 at 23:01
Suveica lui Urdareanu | Acronim.ro spune:

[…] Articol intreg […]

octombrie 11th, 2009 at 06:18
ROBERT HORVATH spune:

TRAIAN BASESCU UMBRELA PENTRU TERORISM SI EXPORT ILEGAL DE ARME.
Comisia parlamentara de Aparare
Romania

Domnule Traian Melescanu
In Romania functioneaza o mafie a armamentului exrem de periculoasa care este acoperita si sprijinita de diferite instititii ale statului. Aceasta organizatie criminala il are in frunte pe Traian Basescu. Daca romanii nu vor sau nu pot sa se ocupe de el se vor ocupa altii.
MENTOIONEZ OFICIAL CA AM CONTACTAT LA NEW YORK BIROUL SPECIAL AL INTERPOLULUI DE LA ONU.
Tinand seama ca sunt ziarist de investigatii specializat in terorism si transport ilegal
de arme si am surse proprii de informatii, va rog sa-mi dati sansa sa apar in fata comisiei dumneavoastra .
Datele de contact personal le gasiti pe http://www.gallery.com.
Va rog a confirma direct sau prin Ambasada Romaniei primirea acesteu scrisori si numarul de inregistrare.
Robert Horvath USA http://www.devagallery.com 1octombrie 2009 New York

Ambasadei Romaniei la Washington
Stimate domnule Horvath,
 
Va confirm primirea mesajelor dvs. transmise Ambasadei Romaniei la Washington la 30 septembrie, respectiv 1 octombrie 2009, inregistrate cu nr. P 2574 din 9 octombrie 2009.
 
Va aduc la cunostinta ca acestea au fost inaintate, conform solicitarii dumneavoastra, catre biroul domnului senator Teodor Melescanu.
 
Adrian Tudorache,
Secretar III
Ambasada Romaniei la Washington
 
 

octombrie 11th, 2009 at 09:18
gica contra spune:

Dle stanescu,sunteti penibil.Trebuie sa recunosc graul inalt de insusire a cunostintelor predate la scoala securitatii.La capitolul zvonuri,arma redutabila in lupta pe teritoriul national vremelnic ocupat de inmic,ati fost bine instruit.
O cutuma a serviciilor secrete spune ca cine a intrat in joc nu iese decat cu picioarele inainte.Misiuni usoare dle SORIN MIRCEA STANESCU !

octombrie 11th, 2009 at 12:33
crbs spune:

Semnati petitia pentru a forma Comunitatea Romanilor cu Bun-Simt

http://www.petitieonline.ro/petitie-p55954054.html

Pentru toti romanii care vor sa schimbe lucrurile in bine, in Romania. Pentru romanii inteligenti, curajosi si cu bun-simt. Trebuie sa ne unim, pentru ca unde-s multi puterea creste. Spuneti si prietenilor de aceasta petitie.

Puteti accesa si blogul CRBS
http://www.crbs.blog.com

octombrie 12th, 2009 at 18:24
Acronim.ro spune:

Vrei vizitatori pe site-ul tau?
Vrei sa fi citit si recunoscut in presa nationala?
Vrei sa iti promovezi blogul?

ACRONIM.RO te PROMOVEAZA 100%

http://www.acronim.ro

octombrie 13th, 2009 at 22:53
Robert Horvath spune:

BASESCU TREBUE IMEDIAT ARESTAT PENTRU INCENDIUL DE LA ROUEN !

Consilier
Deputy Chief of Mission ) la Ambasada Romaniei- Washington, DC. 
 Domnule Gaginsky
Va rog transmiteti guvernului pe care al reprezentati in calitate de ministru -consilier urmatoarea nota de protest. Deasemenea va rog a transmite de urgenta aceasta nota oficiala PRESEDINTELUI PARLAMENTULUI ROMAN Mircea Geoana.
NOTA OFICIALA
Scrisoarea catre Presedintele Frantei Nicolas Sarcozi care a fost remisa prin ambasadorul la Bucuresti domnul Henry Paul. Dupa ce relatez incendierea de catre vasul capitanului a Basescu a 38 de nave si o parte a portului Rouen, atentionez asupra unui act criminal- modificarea probelor pentru a deruta pe anchetatorii francezi. In consecinta cer deschiderea unei anchete prezidentiale in legatura cu actele criminale ale cetateanului roman Traian Basescu pe teritoriul Republicii Franceze.
Copia scrrisorii a fost deasemenea trimisa membrilor guvernului francez si autaritatilor specializate.
Prime Minister of the French Republic
François Fillon

French Minister of Justice Rashida Dati

Brice Hortefeux

Ministre de l’Intérieur, de l’Outre-Mer et des Collectivités territoriales

Michèle Alliot-Marie, Ministre d’État, garde des Sceaux, ministre de la Justice et des Libertés
Erard Corbin de Mangoux Directorate-General for External Security (DSGE), France’s foreign intelligence service.[
Richard LIZUREY
Général de brigade de la gendarmerie nationale
Conseiller chargé de la sécurité

Marc BARONNET
Premier conseiller du corps des tribunaux administratifs et des cours administratives d’appel

Chef adjoint de Cabinet
Thibault de LA HAYE JOUSSELIN


Jean-Marc BERLIOZ
Inspecteur général de l’administration
Conseiller spécial pour les politiques de sécurité

Presedintele Traian Basescu este responsabil de incendierea a 38 de nave şi de poluarea portului francez Rouen, în 1981, din postura de căpitan al navei de cursă lungă „Argeş”. Exista si o declaraţie din 1998 a lui Traian Băsescu, în care acesta recunoaşte că a falsificat probe pentru a scăpa de sancţiunile autorităţilor franceze.

Incidentul prezentat de ziarişti a avut loc în iarna anului 1981. Traian Băsescu, pe atunci căpitan de cursă lungă de numai 3 luni, primise comanda navei „Argeş”. În portul francez Rouen, încărcătura navei a luat foc în timpul descărcării. Incendiul s-a extins la alte 37 de nave aflate în rada portului francez.

A urmat o anchetă. Traian Băsescu a stat aproape o lună la dispoziţia autorităţilor franceze. A fost chemat şi la tribunal. Nava românească a fost verificată şi echipajul a fost anchetat.

Abia după 17 ani, în 1998, Traian Băsescu, pe când era ministrul Transporturilor în guvernarea CDR, a recunoscut, într-un interviu la Prima TV, că incendiul din portul Rouen a pornit de la vasul său. Mai mult, Băsescu a admis că a falsificat probele pentru a scăpa de sancţiuni. La vremea aceea, el a spus adevărul doar Securităţii.

După pentru dezastrul din portul Rouen, autorităţile franceze au cerut daune de aproximativ 12 milioane de dolari.