Un seism in SRI   octombrie 26th, 2009

 

Florian Coldea

Florian Coldea

Luni, 26 octombrie, la ora 17,00, adjunctul Serviciului Roman de Informatii, Florin Coldea, a luat o decizie cu totul si cu totul surprinzatoare. L-a schimbat din functie pe generalul Ioan Stefanut, seful Directiei Generale de Prevenire si Combatere a Terorismului din SRI. Omul care l-a creat pe Coldea. Care l-a facut ceea ce este astazi. Se pare ca Florin Coldea isi pregateste capitularea. Si , in acest scop, l-a numit intermiar, pana la finalul mandatului lui Basescu din 6 decembrie, pe omul sau de casa, Sorin Dunea.

De trei-patru ori pe an, generalul Stefanut este decorat de structurile de informatii americane pentru merite in lupta impotriva terorismului. Si iata ca a primit de la fostul sau discipol si actualul sau sef o frumoasa rasplata, la sfarsit de an.

Atat comentariile, cat si ping-urile sunt inchise.

12 comentarii

octombrie 26th, 2009 at 18:44
Robert Horvath spune:

TRAIAN BASESCU PUS SUB ACUZARE DE TRAFIC DE ARME IN USA
Intr-un document notarizat trimis catre MICHAEL J. GARCIA,
United States Attorney,
UNITED STATES DISTRICT COURT
SOUTHERN DISTRICT OF NEW YORK
am cerut punerea sub acuzare a cetateanului roman Traian Basescu.
Acest document a fost transmis in atentia United States Diplomatic Mission to Bucharest, Romania,domnilor:
Gary Dickson
Legal Attaché
Brian Lutz
Attaché, U.S. Secret Service
Troy Larson
Regional Security Officer
Harry J. Giknavorian
Supervisory Special Agent
Drug Enforcement Administration (DEA)
Am facut acest lucru in calitate de ziarist specializat in terorism si trafic ilegal de armament. Sunt cetatean american.
Administraţia americană Antidrog (DEA) a anunţat că Monzer al-Kassar, liderul unei reţele internaţionale de trafic de arme, cărui , a fost condamnat în SUA, la 30 de ani de închisoare, potrivit unui comunicat al Departamentului american al Justiţiei.El a fost gasit vinovat de conspiratie în vederea vânzarii de armament în valoare de milioane de dolari gherilelor FARC. Într-o operatiune sub acoperire a agentilor americani – care s-au dat drept oameni ce lucrau pentru FARC – Kassar si colegii aui dat detalii despre rachetele sol-aer pe care urmau sa le vânda si ar fi furnizat conturi în banci din Spania si Liban folosite pentru a ascunde mai mult de 400.000 de dolari din fondurile brigazii americane antidrog despre care Kassar credea ca vin de la FARC, potrivit sursei antiterorism.
.In comunicatul american se spune: ” Kassar had repeated contact with his long-established arms suppliers in Bulgaria and
Romania and he traveled to Romania to finalize arrangements to procure the weapons for the FARC.During his journey to Romania, Kassar received quotations for
prices from Romarm (Romania) Brown makes it clear that “some of the weapons had been procured by al Kassar from Romarm, a weapons manufacturer in Bucharest,
Romania”
acuzare He continued by observing that the FARC allegedly wished to purchase the following items from alKassar:
4,350 AKM assault rifles; 3,350 AKMS assault rifles; 200 RPK assault rifles; 50 Dragunov
sniper rifles; 500 Makarov pistols; 2,000,000 rounds of 7.62mm x 39mm ammunition;
120 RPG grenade launchers; 1,650 PG-7V grenade rounds and 2,400 RGO-78 hand
grenades.” Aceste arme fabricate la Cugir trebuiau trimise din portul Constanta. pe un vapor grecesc. Documentul continua ” SUME SUBSTANTIALE DE BANI AU FOST TRIMISE PRIN AGENTII DEA CATRE CONTURILE BANCARE CONTROLATE DE KASSAR, SI ESTE CLAR DIN DOCUMENTELE TRIBUNALULUI AMERICAN (US court documents) CA ACESTA A NEGOCIAT CU SUCCES CU COMPANIA STATULUI ROMAN ( ROMARM ) CUMPARAREA surface-to-air missiles, including SA-7, SA-16
and SA-18.
In declaratia prestata sub juramant al agentului DEA. William Brown se spune ” KASSAR A PLATIT PRODUCATORUL DE ARMAMENT ROMARM 3.5 MILIOANE EURO.” In aceiasi declaratie se arata: ” Pentru a procura arme Kassar a folosit si un intermediar in relatiile cu
ROMANIAN GOVERMENT OFICIALLS pe nume Milan Djurovich of Trawl Services Limited. IN POSESIA LUI KASSAR IN MOMENTUL ARESTARII SALE ,SA GASIT CONTRACTUL INTRE INTREPRINDEREA STATLUI ROMAN ROMARM SI TRAWL SERVICES . A FOST DEASEMENEA GASIT LICIENTA DE EXPORT (Romanian export licence C32.7515 issued to Romarm reports Trawl Services Ltd as the broker)
The handwritten notes on the back of the document give an indication of the profit that al Kassar was intending to make. Djurovich planned to buy a variety of assault rifles (2,000 AKM and 2,250 AKMS), machine guns (200 RPK) and sniper rifles (50 Dragunov) from Romarm for US$ 607,000, which he would sell to Abu Munawwar (al Kassar18) for US$ 920,000. Al Kassar would sell these weapons to the FARC for US$ 2,005,000.
In legatura cu acest caz RAPORTUL INSTITITUTULUI PENTRU DEZARMAMENT AL NATIUNILOR SE SPUNE;Despite the accession of most Eastern European states to the European Union and the pledged collaboration of the remainder with the EU Code of Conduct on Arms Exports, there is evidence to suggest that ROMANIA are not fully meeting basic responsibilities under the
code as regards small arms and light weapons (SALW). Iar expertul Uniuni Europene OSCE Peter Danssaert intreaba fara sa primeasca raspuns.” Cum este posibil ca sub presedintia lui Traian Basescu ,companiile de armament sa aiba legaturi cu Bout si Kassar. Cum este posibil ca acestia sa se intalneasca in lumina zilei cu cu oficiali si ministrii din guvernul Roman?
Raspunsul este simplu. IN ROMANIA EXISTA O EXTREM DE PUTERNICA MAFIE A ARMAMENTULUI. ACEASTA INSTITUTIE ESTE SPRIJINITA DE DIFERITE INSTITUTII ALE STATULUI. IN FRUNTEA ACESTEI ORGANIZATII DE TIP CRIMINAL SE AFLA TRAIAN BASESCU. PENTRU SALVAREA DEMOCRATIEI ROMANESTI TREBUE FACUT CURATENIE.
Voi trimite acesui blog de exceptie, documentul adresat justitiei americane,
DACA KASSAR A LUAT 30 DE ANI DE PUSCARIE , CATI VA LUA BASESCU?
ROBERT HORVATH-DEVA USA http://www.devagallery.com 23 octombrie 2009

octombrie 26th, 2009 at 19:02
Un seism in SRI | Acronim.ro spune:

[…] Articol intreg […]

octombrie 26th, 2009 at 19:12
castravete gheorghe spune:

sunt de acord ca este un ofiter bun dar nu va puneti intrebarea :
CUM STIU AMERICANII DE FOARTE BUNA LUI ACTIVITATE ?
cine comunica acestora activitatea unui ofiter de informatii, pentru a fi ,, RECOMPENSAT,,
ESTE FOARTE GRAV, CA UN OFITER AL UNUI SERVICIU DE INFORMATII, IN SLUJBA STATULUI ROMAN, SA FIE RECOMPENSAT DE O PUTERE STRINA.
MAI UITATI-VA PRIN CODUL PENAL, SAI MAI AUDIATI PRELEGERI DE DREPT INAINTE SA COMENTATI

octombrie 26th, 2009 at 19:24
Mihai Bv spune:

Eu cred ca a luat o decizie corecta Coldea in privinta lui Ioan Stefanut . Unele lucruri chiar trebuie schimbate , cum este si cu Basescu -sper sa nu il mai suportam inca un mandat- nu`i asa?

octombrie 26th, 2009 at 20:22
ROBERT HORVATH spune:

CONSPIRATIA KASSAR -BASESCU

AMBASADA ROMANIEI- WASHINGTON.DC

Cristian Gaginski – Ministru Consilier
Stimate domn
Va rog sa ma puneti in contact cu o persoana reprezentand Serviciul Roman Extern. Vreau sa prezint documente confidentiale.
Cu aceasta ocazia voi inmana oficial documentul de punere sub acuzare a cetetanului roman Traian Basescu pentru CONSPIRACY TO PROVIDE MATERIAL SUPPORT OR RESOURCES TO A FOREIGN TERRORIST ORGANIZATION
UNITED STATES DISTRICT COURT SOUTHERN DISTRICT OF NEW YORK
______________________ MICHAEL J. GARCIA
United States Attorney
Robert Horvath ziarist USA http://www.devagallery.com

octombrie 26th, 2009 at 22:42
ROBERT HORVATH USA spune:

POLITIE POLITICA LA AMBASADA DIN USA.
GENERALULUL DE SECURITATE LUCIANO PAVONI CONSUL LA NEW YORK.
Fost sef la institutia de comert exterior pe vremea lui Ceausescu, conduce de zeci de ani toate infiltrarile, manipularile, amenintarile si violentele impotriva comunitatii romane americane din USA. ACUM DOUA SAPTAMANI A ORGANIZAT INTALNIREA LUI BASESCU CU REDACTORUL NEW YORK MAGAZIN G.CULIAN. Ca urmare aceasta coada de topor a anuntat neutralitatea politica a ziarului, SI A INCEPUT ATACURILE IMPOTRIVA ZIARISTULUI ROSCA STANESCU. In curand voi publica articlul ” TREI GENERALI, TREI CONSULI, TREI
CONTRABANDISTI” care se refera la ultimii reprezentanti in cladirea de 16 etaje a dplomatiei securiste de la New York: LUPES, DUMITRESCU (Ooeratiunea Tigareta ) si PAVONE.

octombrie 27th, 2009 at 05:54
Robert Horvath spune:

Consulat général de France à New York
Philippe Lalliot
Consul général
Stimate Domn
Trimit spre atentia dumneavoastra scrisoarea adresata catre Presedintele Frantei, Nicolas Sarkozy. Unul din subiecte prezentate este incendiul din portul Rouen.
Actualul Presedinte Roman Traian Basescu este responsabil de incendierea a 38 de nave şi de poluarea portului francez Rouen, în 1981, din postura de căpitan al navei de cursă lungă „Argeş”. Exista si o declaraţie din 1998 a lui Traian Băsescu, în care acesta recunoaşte că a falsificat probe pentru a scăpa de sancţiunile autorităţilor franceze.

Incidentul a avut loc în iarna anului 1981. Traian Băsescu, pe atunci căpitan de cursă lungă de numai 3 luni, primise comanda navei „Argeş”. În portul francez Rouen, încărcătura navei a luat foc în timpul descărcării. Incendiul s-a extins la alte 37 de nave aflate în rada portului francez.

A urmat o anchetă. Traian Băsescu a stat aproape o lună la dispoziţia autorităţilor franceze. A fost chemat şi la tribunal. Nava românească a fost verificată şi echipajul a fost anchetat.

Abia după 17 ani, în 1998, Traian Băsescu, pe când era ministrul Transporturilor, a recunoscut, într-un interviu la Prima TV,Romania că incendiul din portul Rouen a pornit de la vasul său. Mai mult, Băsescu a admis că a falsificat probele pentru a scăpa de sancţiuni.

După pentru dezastrul din portul Rouen, autorităţile franceze au cerut daune de aproximativ 12 milioane de dolari.

Domnule Consul General
Am fost sfatuit de autotitatile franceze sa va contactez pentru a afla stadiul anchetei deschise impotriva cetateanului roman Traian
Basescu.Va cer o audienta.
Voi fi onorat sa va intalnesc in urmatoarele saptamani.In jurul lui 20 Noiembrie plec in Japonia unde voi avea filmari timp de trei saptamani.
Cu deosebit respect
Robert Horvath-DEVA
Ziarist de investigatii. New York
Datele de contact personal pe http://www.devagallery
Va rog a binevoi a anunta primirea scrisorii.
__________________

octombrie 27th, 2009 at 13:24
stan patitu spune:

Domnule CASTRAVETE nu-l decorau daca aveau ceva de ascuns… E la mintea cocosului !

octombrie 27th, 2009 at 18:03
ROBERT HORVATH spune:

Domnule Rosca Stanescu
Desvaluirile dumneavoastra incep sa dea roade. In presa incep sa fie preluate
nu numai articolele ci si comentariile de pe blog. Semn bun. Va rog a compara comentariile “TRAIAN BASESCU PUS SUB ACUZARE DE TRAFIC DE ARME IN USA” -23 OCTOMBRIE si THE MONZER AL KAASSAR – BASESCU CONNECTION-OCTOMBRIE 25 OCTOMBRIE cu articolul Raport ONU: România a vândut arme pentru terorişti unui traficant internaţional publicat in 27 Octombrie. Ce parere aveti ?
Am trasmis ziarului electronic CAPITAL.RO
http:www.capital.ro urmatorul mesaj:
ARTICOLUL A PRELUAT FARA PERMISIE COMENTARIUL MEU PUBLICAT PE BLOGUL ROSCA STANESCU http://www.sroscas.ro, CU DOUA ZILE ANTERIOR. Raluca Barbuneanu, Silvia Cernea, Mihai Nicuț nu sunt autori ci prelucratori unui material strain. Metoda nu onoreaza acest ziar de
prestigiu.

octombrie 27th, 2009 at 18:20
ROBERT HORVATH spune:

” THE MERCHANTS OF DEATH ”
TRIUNGUL
KASSAR -BASESCU-BOUT
— Sirianul Monzer al-Kassar, cel mai cunoscut traficant de arme din lume, a fost condamnat de un tribunal din Statele Unite la 30 de ani de inchisoare, Monzer al-Kassar, cunoscut sub porecla „Printul din Marbella”, a fost gasit vinovat de conspiratie in vederea vanzarii de armament in valoare de milioane de dolari gherilelor columbiene FARC. Armele erau romanesti si erau fabricate la Cugir, uzina de armament a statului roman.
—Faimosul Viktor Bout, omul din a cărui biografie este inspirat scenariul filmului « Traficantul de arme », a fost reţinut de poliţia thailandeză, în baza mandatului de arestare american. Din investigaţii, a rezultat că armele urmau a fi procurate şi vândute de traficantul Viktor Bout grupării FARC (Forţele Armate Revoluţionare Columbiene).Armele erau romanesti si erau fabricate la Cugir, uzina de armament a statului roman
– Presedintele Traian Basescu a vândut arme pentru terorişti unui traficant internaţional
” Cum este posibil ca un traficant de arme notoriu să încheie contracte cu companii de apărare din România şi Bulgaria, în condiţiile în care aceste ţări au fost acceptate ca membre ale Uniunii Europene, întreabă un raport al Institutului Naţiunilor Unite pentru Cercetarea Dezarmării.”
Raportul UNIDIR arată că Romarm, firmă din Bucureşti, care administrează toate fabricile de armament, controlată de stat, a vândut armament traficantului internaţional de arme Monzer al Kassar . Armamentul urma să ajungă în mâinile unei organizaţii teroriste din America de Sud şi avea să fie finanţat din venituri obţinute prin traficul cu droguri. Operaţiunea era însă pusă la cale de autorităţile americane, care l-au condamnat pe Kassar la începutul acestui an la 30 de ani de închisoare.
Monzer al Kassar a cumpărat arme de la Romarm pentru a le vinde Forţelor Armate Revoluţionare din Columbia (FARC).
Care va fi soarta cetateanului roman Basescu si cati ani de inchisoare va primi va fi in curand clarificata de autoritatile Columbiene.

Colombian Consulate in New York.
CONSUL
FRANCISCO NOGUERA ROCHA
Stimate Domn
Ma numesc Robert Horvath ziarist american specializat in terorism si trafic ilegal de arme. Am inceput o ancheta personala despre traficul ilegal de arme romanesti catre teroristii columbieni. Cei mai importanti traficanti din lume Kassar si Bout au fost pusi sub acuzare de un tribunal american pentru intentia de a tranporta armele companiei de stat ROMARM catre rebelii FARC in anul 2007 si respectiv 2008. In acest an media internationala anunta ” Rachete antitanc romanesti se numara printre armele din depozite secrete ale miscarii marxiste columbiene de gherila FARC (Fortele Revolutionare din Columbia) descoperite de armata columbiana, se arata intr-un raport al Grupului de analiza antiterorista Giat de la Bogota. Bogota, citat, intre altele, de cotidianul columbian El Tiempo si agentiile EFE si AFP Anul acesta guvernul columbian a transmis, prin intermediul Interpol, solicitari oficiale (denumite de Interpol „circulare portocalii”) catre statul Roman cerand clarificari privind originea armamentului descoperit in depozitele FARC sau folosit de gherila. Solicitarea a ramas fara raspuns.
Intr-o intalnire din 26 ianuarie 2008, care a avut loc in Romania, un „locotenent” al celebrului traficant de arme Viktor Bout, furnizor de baza al FARC, a declarat ca Bout are 100 de astfel de rachete „disponibile imediat”. Declaratia le-a fost facuta unor agenti americani sub acoperire care s-au dat drept membri FARC, in cadrul operatiunii internationale conduse de agentia americana antidrog, cu participarea mai multor servicii secrete straine, intre care si cele romanesti, operatiune care a dus la arestarea lui Bout anul trecut, in Thailanda. Detaliile negocierii din Romania sunt amintite in mandatul de extradare transmis pe numele lui Bout de autoritatile americane in Thailanda. Potrivit unui articol publicat recent tot in cotidianul El Tiempo (in care au aparut si actualele dezvaluiri privind provenienta arsenalului FARC), gherila columbiana ar fi reusit sa achizitioneze 20 de astfel de rachete romanesti, capabile sa loveasca avioane sau elicoptere in zbor pana la altitudinea de 6.000 m. Surse oficiale de la Bogota au confirmat ca fortele aeriene columbiene au fost avertizate asupra riscului ca FARC sa detina si sa utilizeze acest tip de arme. Toate aceste au fost recomfirmate cu diferite ocazii de purtatori de cuvant sau oficiali ai guvernului columbian. Se pare ca aceasta contrabanda continua si in aceste zile punand in pericol fortele armate columbiene.
Domnule Consul
In Romania are loc un urias scandal legat de contrabanda de armament romanesc. Desvaluirile ziaristului Rosca Stanescu in ziarul Ziua au zdruncinat sistemul politic corupt, desvaluind o uriasa mafie a armamentului care are in varf pe Traian Basescu. O comisie speciala Parlamentului a fost constituita pentru a face lumina a unui caz de transport ilegal, in care este involvat chiar fratele Presedintelui. Este din ce mai evident ca mafia armamentului a cuprins toate toate institutiile statului ( sistemul judiciat, serviciile secrete ,diplomatie ) punand in pericol sistemul democratic.
Va rog in consecinta a-mi da acces la documentele referitoare la armele romanesti gasite in arsenalul FARC. Ele sunt esentiale pentru a dezvalui activitatea acestei organizatii criminale, legata de terorismul international.
Va multumesc anticipat.
Cu deosebit respect.
Robert Horvath New York 27 Octombrie 2009. Date de contact personal pe:
http://www.devagallery.com

octombrie 28th, 2009 at 11:08
ROBERT HORVATH spune:

INCHISOARE PE VIATA PENTRU TRAIAN BASESCU

LEGEA AMERICANA SPUNE: „Punerea sub acuzare pentru incercarea de a procura rachete sau exporta „surface-to-air missiles”, aduce o pedeapsa maxima de inchisoare pe viata.
Rachetele exportate de Romarm o instutie a statului roman, au fost considerate de un tribunal american ca o amenintare mortala pentru helicopterele armatei americane din Columbia.
In Octombrie 1997 Departamentul de Stat al calificat FARC ( guerila columbiana ) ca o organizatie terorista. Acelasi lucru la facut si Uniunea Europeana. Pentru intentia de a cumpara si a exporta acest gen de rachete unei organizatii teroriste pedeapsa minima este de
25 de ani. Ea a fost aplicata lui MONZER AL KASSAR,cel mai important traficant de arme din lume., In punerea sub acuzare se spune „Armele romanesti trebuiau sa fie intrebuintate pentru doborarea helicopterelor Apaches si Hawks”. Si au facut acest lucru pe deplin.In acest an media internationala anunta: ” Rachete antitanc romanesti se numara printre armele din depozite secrete ale miscarii marxiste columbiene de gherila FARC (Fortele Revolutionare din Columbia) descoperite de armata columbiana, se arata intr-un raport al Grupului de analiza antiterorista Giat de la Bogota. Bogota, citat, intre altele, de cotidianul columbian El Tiempo si agentiile EFE si AFP Anul acesta guvernul columbian a transmis, prin intermediul Interpol, solicitari oficiale (denumite de Interpol “circulare portocalii”) catre statul Roman cerand clarificari privind originea armamentului descoperit in depozitele FARC sau folosit de gherila. Solicitarea a ramas fara raspuns. Intr-o intalnire din 26 ianuarie 2008, care a avut loc in Romania, un “locotenent” al celebrului traficant de arme Viktor Bout, furnizor de baza al FARC, a declarat ca Bout are 100 de astfel de rachete “disponibile imediat”. Declaratia le-a fost facuta unor agenti americani sub acoperire care s-au dat drept membri FARC, Potrivit unui articol publicat recent tot in cotidianul El Tiempo (in care au aparut si actualele dezvaluiri privind provenienta arsenalului FARC), gherila columbiana ar fi reusit sa achizitioneze 20 de astfel de rachete romanesti, capabile sa loveasca avioane sau elicoptere in zbor pana la altitudinea de 6.000 m. Surse oficiale de la Bogota au confirmat ca fortele aeriene columbiene au fost avertizate asupra riscului ca FARC sa detina si sa utilizeze acest tip de arme. Toate aceste au fost recomfirmatei de un purtatori de cuvant ai guvernului columbian care a subliniat ca rachetele trimise de Basescu au dus la moartea a doi piloti americani, cu doua saptamani in urma. Pentru a documenta exportul de arme catre teroristi am luat contact cu consulul Columbiei de la New York. DOCUMENTELE COLUMBIENE ARATA CA RACHETELE ROMANESTI AU INTRAT IN ARSENALUL GUERILEI DUPA ARESTAREA LUI KASSAR SI BOUT.
Serviciile de informatii columbiene au avertizat cu privire la interesul liderilor FARC pentru achizitionarea de armament de ultima generatie, in special rachete sol-aer IGLA-S24 fabricate in Romania. Transportul rachetelor romanesti a fost facut cu avioane provenite din Romania si asigurata de piloti romani,noteaza un document columbian.
” The convictions for conspiracy to kill U.S. officers and employees and conspiracy to acquire and export surface-to-air missiles each carry a sentence of life in prison”.In consecinta Intr-un document notarizat ,am cerut punere sub acuzare a cetetanului roman Traian Basescu pentru CONSPIRACY TO PROVIDE MATERIAL SUPPORT OR RESOURCES TO A FOREIGN TERRORIST ORGANIZATION. Memoriul a fost trimis catre 
 UNITED STATES DISTRICT COURT SOUTHERN DISTRICT OF NEW YORK
 MICHAEL J. GARCIA

United States Attorney
Robert Horvath ziarist USA http://www.devagallery.com 28 Octombrie 2009

PS. Domnule Rosca Stanescu
Desvaluirile dumneavoastra incep sa dea roade. In presa incep sa fie preluate
nu numai articolele. ci si comentariile de pe blog. Semn bun. Comentariul meu postat pe 24 Octombrie intitulat THE MONZER AL KAASSAR – BASESCU CONNECTION a fost reluat fara prea
multe modificari de ziarul CAPITAL.RO. El reapare sub diferite titluri in diferite ziare si chiar posturi TV. Se pare ca scandalul armamentului initiat de dumneavoastra, va deveni in scurt timp un adevarat
SCANDAL INTERNATIONAL.

octombrie 28th, 2009 at 16:14
Kartouche spune:

Imi pare rau. Ing, Stefanutz nu era „meserias”. El era un „tehnic” competent dar nu provine din elita de informatii.
A facut diferite specializari, cunostea limbi straine, era agreabil si intuitiv, dar nu „gustase” din satisfactia de a recruta si a conduce o retea de informatii. De aceea, i-a venit si lui randul sa se lase la vatra .