Filiera Hammoud-Hayssam-Kassar   octombrie 29th, 2009

 

Foto Omar Hayssam 3,,Cu cativa ani inainte de a aparea banuiala ca Omar Hayssam a participat la rapirea jurnalistilor romani la Bagdad, CIA il daduse si pe acesta, ca si pe Mahmoud Ahmad Hammoud, in umarire internationala, sub acuzatia de finantare a organizatiilor teroriste internationale”, afirma jurnalistul Fedor Lukianov, in editia din 6 iunie 2005 a cotidianului „Rossiskaia Gazeta”, intr-un articol intitulat „Afacerea eliberatorilor. Rapirea jurnalistilor a fost organizata la Bucuresti”.

Ca sa fie lasat in pace, Omar Hayssam impreuna Silviu Predoiu, adjunctul de la SIE si cu complicitatea autoritatilor turce, a livrat, in 2002, arme kurzilor de la granita dintre Turcia si Irak, pentru a-i ataca pe siitii lui Sadam, asa cum, intre 1991 si 1999, Monzer al-Kassar a furnizat arme albanezilor din Kosovo, bosniacilor musulmani si croatilor pentru a ataca armata si populatia sarba. Sau cum a procedat Viktor Bout in Afganistan, introdus la randul sau de fratii ceceni Mutaliev, aprovizionand talibanii Al-Qaeda ai lui Ben Laden in 2000-200, ca sa lupte cu rebelii generalului pro-iranian Dostan.

Numai ca, imediat dupa alegerile generale din toamna lui 2005, Traian Basescu a decis sa faca oarece schimbari in ierarhia spionilor arabi protejati ai serviciilor din Romania. Si Omar Hayssam n-a stiut si a riscat, jucand si pe invers, achizitionand o nava capabila sa transporte explozibil de la Nitramonia Fagaras, cu destinatia Turcia, avand drept „capac” piese de schimb pentru tractoare importate din Rusia cu destinatia Sudan. Ca sa se stearga urmele, dupa ce s-a facut transpordarea explozibilului pe un alt vapor ce se indrepta spre o tara din vestul Africii, nava lui Hayssam a fost scufundata in apropierea coastelor Turciei.

Atat comentariile, cat si ping-urile sunt inchise.

12 comentarii

octombrie 29th, 2009 at 18:09
Robert Horvath spune:

BASESCU -BOUT : A ROMANIAN CONECTION
„ROMARM FURNIZOR PENTRU AL QUEDA SI TALIBANIi”
 „Washington Post”,
citand ofiteri FBI specializati in lupta antiterorista, preciza ca Victor Bout, fost ofiter rus anchetat pentru trafic de armament in favoarea retelelor teroriste din Orientul Mijlociu si Africa, isi procura arme si munitii din tarile fostului bloc sovietic, cu precadere Romania „Reteaua lui Bout este unica – au declarat anchetatorii americani si britanici – din cauza abilitatii sale de a livra arme sofisticate oriunde in lume”, scria „Washington Post”, mentionand ca fostul pilot sovietic a facut nenumarate tranzactii cu talibanii si reteaua terorista Al-Queda. Sanjivan Ruprah, un veros afacerist kenyan si „mana dreapta” a traficantui de armament Victor Bout, a fost arestat in Belgia, Potrivit anchetatorilor, Ruprah a oferit informatii deosebit de valoroase, din interiorul cartelului mafiot, precum si modul de operare al ramificatiilor retelei.
Desi ii promisesera imunitate in schimbul informatiilor despre Bout, autoritatile americane l-au retinut pe Sanjivan Ruprah. In timpul anchetei, referindu-se la Romania, el a declarat: „Aceasta a fost alaturi de Bulgaria, una dintre tarile care il alimentau pe Bout”. Kenyanul a dezvaluit ca, dupa ce primea armamentul solicitat, Bout il livra arme de la Romarm in special talibanilor si teroristilor din Al-Queda. De altfel, fostul ofiter sovietic facea afaceri si cu Emiratele Arabe Unite, Filipine si cu fortele rebele implicate in diferite conflicte de pe continentul african. Ruprah a marturisit ca s-a ocupat personal ca, in schimbul armelor, Bout sa primeasca diamante din Congo, Angola si Sierra Leone. Dupa acuzatiile aparute in presa americana, autoritatile romane s-au intrecut in a da dezmintiri peste dezmintiri. Un raport al serviciului secret belgian arata ca Bout a vandut, numai in Afganistan, arme de calibru mare de peste 50.000.000 de dolari. Armele au fost destinate atat talibanilor, cat si gruparilor ostile regimului de la Kabul.
Raport by Robert Horvath USA www,devagallery.com

octombrie 29th, 2009 at 20:15
ROBERT HORVATH spune:

TRAIAN BASESCU UMBRELA PENTRU TERORISM SI EXPORT ILEGAL DE ARME.
Comisia parlamentara de Aparare
Romania

Domnule Traian Melescanu
In Romania functioneaza o mafie a armamentului exrem de periculoasa care este acoperita si sprijinita de diferite instititii ale statului. Aceasta organizatie criminala il are in frunte pe Traian Basescu. Daca romanii nu vor sau nu pot sa se ocupe de el se vor ocupa altii.
Am trimis acum cateva saptamani aceasta scrisoare cerand sprijinul autoritatilor italiene
in investigarea acestei organizatii criminale.

CONSULATUL GENERAL AL ITALIEI LA NEW YORK

690, Park Avenue 
New York, NY 10065
Consul General
Francesco Maria TALÒ
Stimate domnule Francesco Maria TALÒ
Am fost onorat sa va cunosc in Tokio in 1989 cand v-am luat un interviu pentru o statie de
televiune japoneza. In aceste zile lucrez la o ancheta jurnalistica despre pericolul terorist provenind din
tarile din rasaritul Europei. Fac referinta la doua actiuni ale autoritatile italiene indreptate impotriva teroristilor
proveniti din Romania si o incercare de transport ilegal de armament romanesc catre USA.
Actiunile serviciilor speciale italiene au atras atentia mediei mondiale. Indraznesc sa va deranjez cu o
rugaminte. Va rog sa ma ajutati sa gasess documente despre aceste actiuni si posibilitatea de a discuta cu specialisti italieni in cunostinta de cauza. Va multumesc anticipat.
Robert Horvath USA DATE DE CONTACT PERSONAL http://www.devagallery.com
1…….URIASE ACTIUNE AL QUEDA PORNITE DIN PORTUL CONSTANTA.
Nave militare NATO, GRECESTI IS ISRAELIENE bat valurile a treii mari Mediterana, Marea Neagra si Agee. in cautarea unui cargo de 1600 tone banuit ca
avand la bord o banda de teroriti Al Queda, pregatita sa atace a “fresh target “.
Autoritatile grecesti si israeliene sunt de mai multe luni in alerta maxima.
Vasul urmarit Sara este proprietatea unui grec Dimitris Kokkos si aunui pakistanez american pe nume , Rifat Muhamed. Kokkos a fost proprietarul unui vas specializat in contrabanda de arme Katrina , capturat de israelieni in Ianuarie. El A CONDUS DIN ROMANIA O URIASA RETEA TERORISTA AL QUEDA.. Compania sub care este inregistrata Nova Spirit Inc conducea sub nasul autoritatilor romane operatiuni navale AL Queda din portul la marea Neagra Constanta Nador .
La 6 august sase luni mai tarziu Sara a fost interceptata de autoritatile italiene in apropierea Siciliei. Echipajul de 15 marinari sa dovedit a fi o celula Al Queda avand pasapoarte false.
Asupra lor sau gasit $ 300.000 valuta ,harti detailate ale principalelor orase italiene si al Vaticanului.
CAPITANUL VASULUI SARA, ADRIAN POP SORIAN A DESVALUIT DETALII DESPRE OPERATIUNILE TERORISTE A CAROR BAZA A FOST ANI DE ZILE PORTUL CONSTANTA. VASELE PORNESC DIN PORT AVAND UN CAPITAN SI UN ECHIPAJ ROMANESC ( flotila cuprinde 4 vase purtand numele de Karine, Cristi, Sara si Twillinger ) In Nador Maroc deghzati ca marinari se urca operativi AL QUEDA. Ei preiau comanda echipajului roman. Ajunsi pe mare vasul schimba numete si steagul. In larg are intalnire cu alte vase preluand noi “marinari”. Ajungand in apropierea coastelor Europei de west dau semnale S.O.S, pretexand
ca sunt in pericol. Ajungand la tarm teroristii se pierd in masa de emigranti.
Nava Twillingher a fost capturata in apropiere de Triest cu 8 operativi pozand ca marinari romani. Kokkos si Mohamed sunt cautati cu infrigurare in jurul lumii. Ultimul ” constantean ” bun vorbitor al limbii romane este sef al opretinilor Al Queda
In Golful Piersic si Mediterana.
Investigatorii italieni au ajuns la concluzia ca operatiunile teroriste pornind pornind din portul romanesc Constanta continua aproape nestingherite si in ziua de azi
CONCLUZIE
INTEROGATORIUL CAPITANULUI ADRIAN SORIAN DEZVALUE FAPTUL CA AUTORITATILE ROMANESTI MONITORIZAU ACEASTA ACTIUNE SI FAPTUL CA CAPITANUL SOARE AL CUNOSTEA PERSONAL PE TRAIAN BASESCU. ACESTE TRANSPORTURI PLECAND DIN PORTUL CONSTANTA AVAND CAPITANI SI ECHIPAJ ROMANESC NU PUTEAU SA NU FIE CUNOSCUTE DE MINISTRUL TRANSPORTURILOR DIN ACEASTA PERIOADA TRAIAN BASESCU.
Domnule Traian Melescanu.
Va rog oficial sa chemati pe CAPITANUL ADRIAN SOARE in fata comisiei dumneavoatra pentru a face lumina in acest caz. Deasemenea va rog sa cereti autoritatilor specializate italiene,ne, americane si israeliene documentele aferente acestui caz, de o gravitate cu totul speciala.
Mentionez oficial ca am contactat la New York biroul special al interpolului de la ONU.
Tinand seama ca sunt ziarist de investigatii specializat in terorism si transport ilegal
de arme si am surse proprii de informatii, va rog sa-mi dati sansa sa apar in fata comisiei dumneavoastra . Datele de contact personal le gasiti pe http://www.gallery.com.
Va rog a confirma direct sau prin Ambasada Romaniei primirea acesteu scrisori si numarul de inregistrare.
Robert Horvath USA http://www.devagallery.com 29 octombrie 2009 New York

octombrie 29th, 2009 at 21:49
ROBERT HORVATH spune:

BASESCU -BOUT CONNECTION

Documents provided ROBERT HORVATH by the US Attorney’s Office for the Southern District of New York provide additional details about the case against alleged arms trafficker Viktor
Background

Viktor Bout and an alleged associate, Andrew Smulian, were arrested in Thailand in March 2008 after an elaborate international sting operation organized by the U.S. Drug Enforcement Administration (DEA). Bout and Smulian have been accused of, among other offenses, conspiring to sell thousands of weapons to three “confidential sources” (CS) working with the DEA who were posing as representatives of the FARC, a Colombian terrorist group. Since his arrest, Bout has been the subject of an international legal tug-of-war between Washington, which is seeking his extradition to the US, and Moscow, which is demanding that he be returned to Russia. In August, Thai courts denied US extradition requests. Prosecutors appealed the ruling and are currently awaiting a decision on the appeal.

The Documents

The documents obtained by the ROBERT HORVATH after his his arrest. These documents include:

MISSILS FROM ROMANIA.
This document is particularly important in regards to the 100 shoulder-fired, surface-to-air missiles, , have been the focus of an international control campaign for nearly seven years because of the threat they pose to military and commercial aircraft. Confirmation that Bout had access to the missiles would suggest the need for renewed vigor in the global fight against shoulder-fired missile proliferation. . According to Kassar’s indictment, he invited a DEA informant to “travel to BULGARIA and ROMANIA where the weapons were being manufactured”. Investigating these claims is important because, if entities in ROMANIA are indeed offering to sell missiles and the other weapons to arms traffickers, immediate action should be taken to identify them and shut down their operations.
DOCUMENT OBTAINED BY ROBERT HORVATH

(1) Bout Complaint

(2) Bout Indictment

(3) Bout Rebuttal Affidavit in Support of Extradition 02.17.2009 – EX 1 (email allegedly from Bout)

(4) Bout Rebuttal Affidavit in Support of Extradition 02.17.2009 – EX 2 (plane Brochures)

(5) Bout Rebuttal Affidavit in Support of Extradition 02.17.2009 – EX 3 (article on FARC)

(6) Bout Rebuttal Affidavit in Support of Extradition 02.17.2009 – EX 4 (map of South America)

(7) Bout Rebuttal Affidavit in Support of Extradition 02.17.2009 – EX 5 (hand-written notes)

(8) Bout Rebuttal Affidavit in Support of Extradition 02.17.2009 – EX 6 (AT-4 Spigot description)

(9) Bout Affidavit in Support of Extradition 04.28.2008 – EX 1 (indictment)

(10) Bout Affidavit in Support of Extradition 04.28.2008 – EX A (photo of Bout)

ROBERT HORVATH JURNALIST USA http://www.devagallery.com

octombrie 30th, 2009 at 16:49
ROBERT HORVATH spune:

OPERATIE SECRETA A FBI
DESCOPERA
CONTRABANDA DE ARME ROMANESTI

DAVID N. KELLEY, the United States Attorney for
the Southern District of New York, PASQUALE D’AMURO, the
Assistant Director in Charge of the New York Office of the FBI,
and RAYMOND W. KELLY, the New York City Police Commissioner,
announced today the unsealing of a complaint in Manhattan federal
court charging 18 individuals with various weapons trafficking
offenses, including a scheme to smuggle rocket propelled grenade
launchers (“RPGs”), shoulder-fired surface-to-air missiles
(“SAMs”), and other ROMANIAN military weapons into the United
States for sale. In addition, the defendants are also charged
with conspiring to traffic in machineguns and other similar
assault weapons, and in fact sold eight such weapons during the
course of the investigation.
SOLOMONYAN and SPIES were arrested after
meeting one last time with the CI to finalize their plans to
travel to Eastern Europe to arrange the importation of the
military weapons. The FBI arrested them before they could travel
outside of the U.S. to obtain the weapons.
According to the Complaint, while SOLOMONYAN and SPIES
were actively arranging the importation of the military weapons
from Eastern Europe, they also sold machineguns and assault
weapons to the CI. Utilizing the services of various weapons
traffickers in New York City, Los Angeles, and Florida, the
defendants provided the CI with eight weapons and conspired to
sell the CI many more. As alleged in the Complaint, each weapon
was delivered by the defendants to storage facilities rented by
the FBI on the CI’s behalf. On several occasions, SOLOMONYAN or
SPIES was surveilled delivering the weapons to various storage
locations. Of the eight weapons, three were delivered in New
York City, three were delivered in Los Angeles, and two were
delivered in Fort Lauderdale. The weapons sold to the CI include
an SKS fully-automatic assault rifle;
AK-47; MA-90 Sporter; an AK-47 made by GN
Romarm SA/Cugir; and an AK-47, BA 36 0543, Arsenal, as well as two conversion kits intended to convert both AK-47’s into fully-
automatic machineguns.

REPORTED BY ROBERT HORVATH ZIARIST USA http://www.devagallery.com

octombrie 30th, 2009 at 21:21
ROBERT HORVATH spune:

ARMELE LUI BASESCU AU INUNDAT AMERICA
United States Attorney
U.S. ATTORNEY’S GENERAL OFFICE Eric Holder: “Obama will try to reinstate ‘assault weapons’ ban …U.S. . Well drug dealers and human smugglers need those Uzis and AK47s to blast our law …. AK-47 and RPK, Romarm CUGIR- SA

FBI ANUAL REPORT

Southern District of New York
U.S. ATTORNEY’S OFFICE
MARCH 15, 2005 HERBERT HADAD, MEGAN GAFFNEY
PUBLIC INFORMATION OFFICE
(212) 637-2600
FBI
JAMES M. MARGOLIN
PUBLIC INFORMATION OFFICE
(212) 384-2715, 2720

NYPD
PAUL BROWN
(646) 610–8800

U.S. CHARGES
18 WITH ALLEGED PLOT TO IMPORT AND SELL
SHOULDER-FIRED MISSILES, ROCKET PROPELLED
GRENADE LAUNCHERS, AND OTHER WEAPONS

(FRAGMENT)
DAVID N. KELLEY, the United States Attorney for
the Southern District of New York, PASQUALE D’AMURO, the
Assistant Director in Charge of the New York Office of the FBI,
and RAYMOND W. KELLY, the New York City Police Commissioner,
announced today the unsealing of a complaint in Manhattan federal
court charging 18 individuals with various weapons trafficking
offenses, including a scheme to smuggle rocket propelled grenade
launchers (“RPGs”), shoulder-fired surface-to-air missiles
(“SAMs”)
The Complaint alleges that SOLOMONYAN and SPIES, with
the help of KHARABADZE, COLPANI, DEMARE, and other unidentified
co-conspirators were actively preparing to import RPGs, SAMs,
anti-tank missile systems, and other military weapons into the
country from Eastern Europe (ROMANIA). The CI, it is alleged, had multiple
conversations with SOLOMONYAN and SPIES over the course of the
conspiracy in which the CI indicated that his clients were
terrorists.

Of the eight weapons, three were delivered in New
York City, three were delivered in Los Angeles, and two were
delivered in Fort Lauderdale. The weapons sold to the CI include
AK-47 MA-90 Sporter; an AK-47 made by GN
ROMARM SA/CUGIR; and an AK-47, BA 36 0543, ARSENAL, as well as
two conversion kits intended to convert both AK-47’s into fully-
automatic machineguns.
-5-
As a result of the various charges in the Complaint,
SOLOMONYAN and SPIES each face a maximum penalty of 30 years in
prison. COLPANI and DEMARE face a maximum penalty of 20 years in
prison, and KHARABADZE faces a maximum penalty of 5 years in
prison. The rest of the 13 defendants charged in the Complaint
face a maximum penalty of 15 years in prison.

ROMARM CUGIR PE INTERNETUL AMERUCAN:
selectate la intamplare pe sute de site-uri

U.S. ATTORNEY’S GENERAL OFFICE Eric Holder: Obama will try to reinstate ‘assault weapons’ ban …
Well drug dealers and human smugglers need those Uzis and AK47s to blast our law …. a DPMS Panther LR.308, a Romanian WASR AK-47 and RPK, Romarm CUGIR- SA
– –

DF] R E P O R T
File Format: PDF/Adobe Acrobat
EU Code of Conduct on Arms Exports. …… topics: smuggling and illegal drug trafficking, customs fraud, the protection of the financial interests of the European …… Under the restructuring programme for CN ROMARM SA, the … of infantry ammunition production – SC UZINA Mecanica Cugir SA and SC Uzina …
http://www.balcanionline.it/paesi/…/RomaniaGov2003AnnualReport.pdf – Similar –
2008 ANNUAL REPORT
File Format: PDF/Adobe Acrobat
compartments for smuggling) DEBACKER provided that assistance by allowing …… Also recovered during the search of the residence was a Raven Arms, …… The ranger collected two firearms as evidence, a Romarm S.A./Cugir 5.45 x 39 mm …
http://www.usdoj.gov/usao/mt/2008%20ANNUAL%20REPORT.pdf – Similar

The Five Wars of Globalization – Foreign Policy – the global …
Most of the roughly 80 million ak-47s in circulation today are in the wrong hands. … weapons at cheaper prices: In 1986, an ak-47 in Kolowa, Kenya, cost 15 cows. … Alien smuggling is a $7 billion a year enterprise and according to the … A woman can be “bought” in Timisoara, Romania, for between $50 and $200 …

U.S. citizen sentenced to prison for trying to smuggle a machine …
Aug 26, 2009 … U.S. citizen sentenced to prison for trying to smuggle a machine gun into … a Romanian AK-47 and 3000 rounds of 5.7 X28 mm ammunition. …CUGIR
http://www.ice.gov/pi/nr/0908/090826mcallen.htm – Cached – Similar –
Small Arms Survey Cumulative Index 2001–2009
File Format: PDF/Adobe Acrobat
see also illicit transfers; smuggling; trafficking. AK-47 2001 17. Albania, looted military weapons 1997 2001 …… Cugir (Romania) 2003 46 culture accessibility thesis 2001 202 … most popular small arms in South Africa 2001 21 …… Romarm (Romania) 2003 45–6, 2005 56. Romtechnica (Romania), exports 2003 110 …

3.
4. Aug 24, 2003 … The haul remains the largest seizure of smuggled automatic weapons in U.S. history. …. certain circumstances we allow soldiers to have an AK-47. …. FINALLY, there’s a guy in San Marcos, Texas who loves Romanian AK-47 …
5. http://www.ak47world.com/info.html – Cached – Similar –
6.
7.

-arms trafficker. SOLOMONYAN and SPIES have both engaged in extensive negotiations with the CI … and ABRAMIAN; (vii) an AK-47 made by GN Romarm SA/ Cugir in ….. their continued ability to smuggle military weaponry from Russia …
news.findlaw.com/hdocs/docs/…/ussolomonyah31505ind.pdf – Similar –

-Cugir (Romania) 2003 46 culture accessibility thesis 2001 202 …… NCACC see South Africa, National Conventional Arms Control Committee …… Romarm ( Romania) 2003 45–6, 2005 56. Romtechnica (Romania), exports 2003 110 …… see also smuggling arms sourcing to conflicts 2005 159–73 …
http://www.smallarmssurvey.org/files/sas/…/2009-cumulative-index.pdf – Similar –

McCollough Corporation Brookfield, MO MECOX RESOURCES SA DE CV MEXICO …… Ram Line, Inc. R. M. A. C. (Rocky Mountain Arms ROMARM/CUGIR AK TYPE RIFLES ….. SMUGGLE CONTRABAND INTO PRISON SMUGGLE TO AVOID PAYING DUTY SMUGGLING …
it.ojp.gov/jxdm/ncic_2000/1.0/ncic_2000_full-doc.xsd – Similar –
2. 37. FBI code lists for National Crime and Information Center (NCIC …
Junior Camping Trailer Tecnica Automotriz Del Noroeste SA Mexico K-Mart Camper …… Liviaoitl (Name stamped upsideCopy of .45 U.S. pistol Federal Arms Co. … Inc.Lancaster, CA ROMARM/CUGIR AK TYPE RIFLES American Industries …… 4. http://www.niem.gov/niem/fbi/2.0/fbi.xsd – Similar
r

Wisconsin Department of Justice Code Manual
26. File Format: PDF/Adobe Acrobat
27. Republic Arms of South Africa. SF. RSF Jeppestown, SA. Republic Arms, Inc. US. RPA Chino, CA … RMC Romania; mfr. of AK rifles; see Romak-Romarm/Cugir …
28. http://www.doj.state.wi.us/dles/cibmanuals/files/Code/PDF/Code.pdf – Similar –
29.
30.
13. The AK Files Forums – First AK-47 WASR-10/63
14. 9 posts – 5 authors – Last post: Jan 6, 2007
15. The receiver says GP WASR-10/63, Made By Romarm sa/cugir? in Romania imported cai georgia VT. I am looking for a NY legal preban AK with a …
16. http://www.akfiles.com/forums/showthread.php?t=18302 – Cached – Similar –
17.
18.

Jun 21, 2007 … offenses, including a scheme to smuggle rocket propelled grenade … Romarm SA/ Cugir; and an AK-47, BA 36 0543, Arsenal, as well as …FBI STING
http://www.freerepublic.com/focus/f-news/1853921/posts – Cached – Similar –

AK-47’s of Iraq, Iran and Afganistan – THR
22 posts – 14 authors – Last post: Jul 3, 2008
… to the collapse and some are weapons smuggled in by foreign fighter elements . … The ultimate creme de la creme of small arms for the average Afghani fighting man ….. IMPORTANT NOTE: Current production Romanian AK’s (Romarm S.A. / Cugir) imports have inconsistent dimensions in the spacing of …

fbi list 10. ARMS TRAFFICKERS FOUND GUILTY IN PLOTS TO SMUGGLE SHOULDER-FIRED SURFACE-TO-AIR …. an AK-47 made by GN Romarm SA/Cugir; and an AK-47, BA 36 0543, Arsenal, …

-Afghan ….. with 1000 AK-47 rifles, light weapons and ammunition.10 This contract has …. factories at Cugir and Sadu were reported to be working at full capacity in … and recoilless rifles (Romarm, 2004).’ Small Arms and Light Weapons ….. involves only cases of smuggling individual weapons into the country.79 ..

in the meantime http://www.ak47world.com advises what AK-47’s to buy & which ones …. While the market is currently flooded with low-price so-called Romanian AK-47’s- cugir

AK-47 Question…. [Archive] – THR
38 posts – 25 authors – Last post: Jun 16
What makes something an AK-47? Would you consider the Romanian WASR ….. smuggling weapons to a very nasty terrorist we all love to hate. …
http://www.thehighroad.org/archive/index.php/t-296179.html – Cached – Similar

, Romania, and other former Eastern Bloc countries. ….. than 200000 AK-47 rifles, 350000 M44/SKS rifles, 40000 automatic pistols, …
1
18.
Reuters AlertNet – Annan finds 13 incidents of illicit arms in Lebanon
Dec 2, 2006 … Republic of Congo, Romania, Russia, Rwanda, Samoa (Western) … was challenged by two Hezbollah personnel in uniform, carrying AK-47 rifles. … to guard against arms smuggling into Lebanon from neighboring Syria. …
http://www.alertnet.org/thenews/newsdesk/N01390800.htm – Cached – Similar –

. for purchase of 64000 AK-47 automatic rifles to equip Indian paramilitary … gun runners and drug smugglers, and whose sister-concern K A S … a ROMARM -Romanian firm, both of whom quoted prices and sent samples of AK-47 …

Mar 4, 2002 … Apart from other types of arms, the police discovered AK-47s made in … 22, a rebel fighter in Congo, carried an AKM-47 machine-gun pistol, … of arms to African nations and receiving smuggled diamonds in exchange .ROMANIA ….BEN LADIN

-In South Africa, the furore over alleged arms smuggling networks into the … Of the latter category, the AK-47 or Kalashnikov is the most feared and infamous. …. China, , North Korea, Yugoslavia, Romania and even Afghanistan. …
Gun smuggler sentenced in McAllen
Aug 26, 2009 … Man said he was paid $300 to smuggle high-powered weapons into Mexico. … a Romanian AK-47 and 3000 rounds of ammunition hidden in a –

REPORTED ROBERT HORVATH JOURNALIST USA http://www.devagallery.com

octombrie 31st, 2009 at 16:51
Robert Horvath spune:

Domnule Rosca Stanescu
Va rog sa prezentati acest document exploziv Comisiei de Aparare a Parlamentului.
Dupa cum se poate vedea armele romanesti sunt un extraordinar pericol pentru securitatea USA.

ROMANIA
( PRESIDENT TRAIAN BASESCU )
INDICTED
Types of Firearms and Methods of Gun Trafficking from the United
States to Mexico as Revealed in U.S. Court Documents

http://www.vpc.org/studies/indicted.pdf

Of the total number (226) of rifles, 90 percent (204) could be identified as militarystyle
assault weapons, the bulk of which were either Romanian AK-47 or AR-15 variants.
o The firearms listed were a mix of guns manufactured in the United States and
weapons imported into the U.S. where they were then acquired by illegal traffickers.

octombrie 31st, 2009 at 18:19
Robert Horvath spune:

DOMNULE ROSCA STANESCU
VA ROG PREZENTATI COMISIEI DE APARARE A PARLAMENTULUI ACEST ARTICOL . EL DOCUMENTEAZA ACTIVITATEA CRIMINALA A ROMARM CUGIR.

http://www.palmbeachpost.com/localnews/content/local_news/epaper/2007/01/28/m1a_streetguns_0128.html

ARMELE ROMANESTI CREIAZA CRIMA SI VIOLENTA

By Michael LaForgia
Palm Beach Post Staff Writer
Sunday, January 28, 2007
DELRAY BEACH — Cheap, available assault rifles, which closely resemble the Kalashnikov AK-47s brandished by Iraqi insurgents and African rebels alike, have become the weapons of choice for gang members and other violent criminals in Palm Beach County.
Growing numbers of criminals are favoring these powerful semiautomatic weapons, which, authorities say, have greatly enhanced their capacity for indiscriminate violence. In the past six months, assault rifles have been used to maim or kill dozens, including bystanders such as a 50-year-old father of three and an 8-month-old baby.
Local officials interested in tracing these weapons’ paths from federally licensed importers to the trunks of gang members’ cars could begin at an unassuming gray building on South Congress Avenue.
Century International Arms Inc., one of the continent’s largest dealers in surplus military weapons, has been headquartered here, just across from a sheriff’s substation, for the past two years.
The beginning of the U.S. supply chain, federally licensed importers such as Century International sell guns to licensed dealers, from whom the guns might be stolen or bought and illegally resold, authorities said.
In August, one of thousands of guns the company has imported and shipped to dealers nationwide was found in the Boynton Beach apartment of a felon and reputed gang member, 25-year-old Frisner St. Cyr.
Feud ramps up violence
Citing an open investigation, detectives wouldn’t share information about how the semiautomatic rifle wound up in St. Cyr’s hands. Federal law bars the Bureau of Alcohol, Tobacco, Firearms and Explosives from publicly sharing gun trace information, a spokeswoman said.
St. Cyr, convicted of felony battery in 2002 and a reputed member of the B-Town Boys gang, was shot in the back outside a suburban Boca Raton nightclub in February. Soon after, a violent feud between the B-Town Boys and rival San Castle Soldiers began to escalate.
According to information from sheriff’s reports and markings on the weapon found in St. Cyr’s apartment, most of the rifle, a semiautomatic ROMARM GP WASR-10, traveled from a manufacturer in CUGIR, ROMANIA, to Century International’s warehouse in Georgia, Vt., where it would have been refurbished with five American-made parts to make it compliant with federal laws.
The rifle gave St. Cyr the ability to fire 30 7.62mm rounds without stopping to reload. Guns like this enabled criminals in Riviera Beach to fire 37 times during a Jan. 1 drive-by, killing 8-month-old Tavares Carter Jr., authorities said.
Because the weapons are powerful, readily available and relatively inexpensive, gang members in Palm Beach County are increasingly using ROMANIAN AK-47-style rifles, said sheriff’s Lt. Mike Wallace, head of the county violent crimes task force. The guns can be bought on the street for $300 to $500, Wallace said. Often they’ve been stolen or bought legitimately and resold, he said.
„It seems to be the weapon of choice right now,” Wallace said, adding: „It’s a weapon of war, and the function is to kill and maim. When somebody gets hit with that, it causes horrendous damage.”
The damage, inflicted during 2006, the county’s most deadly year since 1994, has stood out in recent months:
• In July, deputies found reputed gang member Jeremiah Dolbrus, 21, clutching a loaded AK-47-style rifle in the wreckage of a car, which had crashed after he and gang leader Maken Delva had fled the scene of a drive-by in West Palm Beach, sheriff’s reports said.
• In August, 50-year-old Franck Joseph, a landscaper, was killed by gang members firing an assault rifle in another drive-by.
• In September, Jonquinton Jackson, 20, was killed and two others were wounded by at least one shooter wielding an assault rifle in the parking lot of a motel on Hypoluxo Road.
When it comes to bringing these rifles and other guns into the country, Century International claims to lead the way; however, a company spokesman wouldn’t share information about how many weapons it imports each year.
The arms company, which, through former executives, has been linked to the Iran-Contra affair and the Nicaraguan Sandinista movement, originally made its headquarters in Boca Raton when it moved to Palm Beach County in 1993.

octombrie 31st, 2009 at 19:13
Robert Horvath spune:

THE NEW YORK TIMES
Italy Seizes 8,000 Kalashnikovs Headed to U.S.
Reuters ^ | Italy Seizes 8,000 Kalashnikovs Headed to U.S.
– ROMARM AS CUGIR-
ROME (Reuters) – Italian customs officers seized more than 8,000 Kalashnikov assault rifles and other weapons on a ship headed to the United States, officials said Tuesday. The arms, worth about $7.15 million, were discovered aboard a ship arriving from Romania that pulled into the southern Italian port of Gioia Tauro on its way to the United States, Italy’s customs said in a statement. According to the travel documents, the arms belong to a large U.S. company with headquarters in the state of Georgia.
„We know that the destination was North America, but we don’t effectively know if that’s where the arms were going,” a customs official told RAI state television.
The arms were found inside three containers during a routine customs check earlier this week. They were confiscated due to discrepancies in the customs forms, but the news was only made public Tuesday.
The customs office said the weapons had been described as „common guns” instead of assault rifles and longer-range combat arms in the travel documentation. ($1-.8390 Euro)

octombrie 31st, 2009 at 23:55
Robert Horvath spune:

BASESCU „CRIMINALUL DE LA ROUEN” IN ATENTIA PRESEI INTERNATIONALE !
FRANCE 3
L’actuel président de la Roumanie, Traian Basescu, en était à sonpremier périple en tant que capitaine … „Le feu s’est rapidement propagé sur tout le bassindu port de Rouen, …. Voici la publicité que les télespectateurs de France 3 ..

FRANCE -AMERICA MAGAZINE du samedi 31 Octobre reprend, sous le titre « le commandant joueur », les accusations formulées dans un article paru le ZIUA ROSCA STANESCU BLOG ( Robert Horvath ) mettant en cause Traian BASESCU en sa qualité de commandant d’un navire roumain qui aurait provoqué pendant l’hiver 1981/1982 un grand incendie dans le port de Rouen, sur la Seine. L’article, citant les déclarations de M. Basescu, l’accuse d’avoir été le responsable de cet incendie et d‘avoir induit en erreur les autorités françaises afin de les empêcher de prouver la culpabilité du navire roumain qu’il dirigeait.

LE POST samedi 31 octobre 2009
ROUMANIE • Comment le président roumain a berné les Français… il y a vingt-sept ans

PRESIDENT
TRAIAN BASESCU ancien capitaine de marinemarchande, ce dernier est à l’origine d’un incendie mémorable dans leport de Rouen. Un accident dont les circonstances restent plus quetroubles… Nicolas Sarkozy et son homologue roumain Traian Basescu, Bucarest le 4février 2008
AFP Cela s’est passé il y a exactement vingt-sept ans [en décembre 1981].L’actuel président de la Roumanie, Traian Basescu, en était à sonpremier périple en tant que capitaine de vaisseau. A peine trois moisaprès l’obtention de son brevet de capitaine de la marine marchande, ilavait reçu le commandement de l'”Arges”, un navire transportant dupétrole. Un voyage marqué par la poisse. Dans le port de Rouen, àl’embouchure de la Seine, l'”Arges” a pris feu lors du déchargement.L’incendie s’est propagé à 37 autres navires, et le cours de la Seine aété pollué par des hydrocarbures. Rapidement, les Français ontidentifié d’où était parti le feu et ouvert une enquête sur cetincident qui, par son ampleur, est resté dans les annales de l’histoirede la marine moderne.

La procédure judiciaire a durévingt-huit jours. „La justice française faisait son travail.C’est-à-dire que ce n’était pas à moi de prouver que la pollution nevenait pas de moi, mais aux autorités françaises de prouver que lapollution venait de moi”, témoignait Basescu le 23 juin 1998, dans uneinterview accordée à la chaîne de télévision Prima TV. C’est la seuleest unique fois où il est revenu sur cet épisode controversé de sacarrière de marin. „Le feu s’est rapidement propagé sur tout le bassindu port de Rouen, on voyait la colonne de feu depuis des kilomètres.Les enquêteurs se sont orientés vers notre navire parce que c’était leplus grand et que nous déchargions du brut au quai de la raffinerieShell, a-t-il raconté. J’ai dû m’expliquer tous les jours au tribunal,pendant presque un mois. Au final, la justice a été incapable deprouver la responsabilité de l'”Arges” dans cette affaire.”

Traian Basescu est autorisé à repartir en Roumanie, malgré des dégâtsévalués à quelque 12 millions de dollars. „A l’époque, nous étions toussous la surveillance de la Securitate, surtout les marins quivoyageaient à l’étranger”, a encore expliqué l’actuel présidentroumain. „A mon retour, j’ai dû longuement m’expliquer sur ce quis’était passé. Et maintenant je peux le dire : avant que les enquêteursfrançais ne montent sur le bateau, j’ai dissimulé les preuves de laresponsabilité de l'”Arges” dans l’incendie. A l’époque, beaucoup ausein de l’équipage étaient au courant. A Bucarest, nous avons même étéfélicités de notre attitude”, concluait Traian Basescu en 1998.

Pour d’autres, Traian Basescu ne s’est pas contenté de „berner lesFrançais” sur cette affaire. Tudor Danila, un ancien marin émigré auCanada dans les années 1980, a de nombreux doutes sur son parcoursainsi que sur la véritable mission de l'”Arges” à cette époque. „Dansla Roumanie communiste, pour partir à l’étranger juste après avoirobtenu son brevet de capitaine, il fallait avoir de solides appuis ausein du Parti communiste”, remarque-t-il.

TraianBasescu a reconnu à demi-mot que, durant sa carrière de commandant denavire, il avait effectué des „transports spéciaux”, sans s’étendre surleur nature. Selon Danila, il ne pouvait s’agir que du trafic d’armes :”Dans ce cas d’espèce, les ordres venaient directement de la Securitateet nous étions sous étroite surveillance tout le long du voyage.” Unechose est sûre, selon l’ancien marin : on ne saura jamais ce qui s’estvraiment passé à Rouen en 1981, ni ce que transportait exactementl'”Arges” à cette époque.

COURRIER INTERNATIONAL

ROUMANIE
Comment le président roumain a berné les Français… il y a vingt-sept ans
En visite à Bucarest le 4 février, Nicolas Sarkozy a rencontré son homologue roumain, Traian Basescu. Ancien capitaine de marine marchande, ce dernier est à l’origine d’un incendie mémorable dans le port de Rouen. Un accident dont les circonstances restent plus que troubles…

REUTERS:
” PRESIDENT OF ROMANIA SUSPECT OF CRIME ”
While a ship commander, Traian Basescu was suspected to be the origin of fire on several ships harbored in Rouen, France, on the Seine in 1982.

The fresh commander of the „Arges” ship prevented investigators’ access aboard until deleting the traces. He explained: „We changed something on the device before allowing French authorities access aboard, which made our guilt impossible to prove.” Basescu lied to the French, but not to the ex Securitate (Communist Secret Service in Romania). The commander recounted: „I explained to the Securitate officials what had happened to us there. (…) When getting home I couldn’t hide it. I had to tell at least the ship owner, I couldn’t lie to him and in the crew there were enough who knew what had happened.”

The Romanian ship left Rouen, but leaving behind an incident involving the Romanian state, a $ 12 million accusation against the ship, effecting from the fire that had caught 32 ships.

After the incident when Basescu had tried a bluff and won, in 1984 he got promoted on ‘Biruinta’, the admiral ship of the Romanian fleet. Therefore his changing his mind about resigning as President is no news, but only a bluff. (…) (A.M.)
„THE BOSTONIAN”
BASESCU SET 37 SHIPS IN FIRE
37 ships have been set on fire in the French Harbor Rouen and the Seine had been polluted by the ship led by the current Romanian

ROYAL NAVY MAGAZINE:

The current Romanian President, Traian Basescu, was involved in an extraordinary accident in 1981/1982. The accident is still part of the history of the modern marine. 37 ships have been set on fire in the French Harbor Rouen and the Seine had been polluted by the ship led by the current Romanian President. Basescu is quiet about this event in his carrier, even though there has been a moment in time when he recognized the accident and admitted he had lied to the French authorities.
Reported by Robert Horvath for NIPON PRESS ( Europe )

noiembrie 1st, 2009 at 00:32
Robert Horvath spune:

„CRIMINALUL BASESCU ” IN ATENTIA AMBASADEI FRACEZE
© 2009, Ambassade de France en Roumanie
13-15 rue Biserica Amzei, 010392 Bucarest – Secteur 1
Tél.: + 40 21 303 10 00, Fax: + 40 21 303 10 90

AMBASSADE DE FRANCE

.. JURNALUL NATIONAL revient sur un incendie provoqué à Rouen en 1981 sur le navire … 2009, Ambassade de France en Roumanie 13-15 rue Biserica Amzei , …
http://www.ambafrance-ro.org/index…/lundi-25-fevrier-2008

Accusations
http://www.ambafrance-ro.org/print.php?id2=00010004000700042129&lng=

ZIUA du samedi reprend, sous le titre « le commandant joueur », les accusations formulées dans un article paru le 1-er juin 2000 dans ROMANIA LIBERA, mettant en cause Traian BASESCU en sa qualité de commandant d’un navire roumain qui aurait provoqué pendant l’hiver 1981/1982 un grand incendie dans le port de Rouen, sur la Seine. L’article, citant les déclarations de M. Basescu, l’accuse d’avoir été le responsable de cet incendie et d‘avoir induit en erreur les autorités françaises afin de les empêcher de prouver la culpabilité du navire roumain qu’il dirigeait.

JURNALUL NATIONAL
Sena curge, urmele rămân

ERORILE COMANDANTULUI BÅSESCU, ÎN ARHIVELE FRANCEZE
Traian Băsescu nu a minţit afirmând că, în 1981, petrolierul „Argeş” pe care îl comanda a stat la originea unui puternic incendiu, care a distrus numeroase nave din Portul Rouen. Nu a minţit nici că a reuşit să păcălească organele de anchetă franceze, scăpând de acuzare şi de plata unor importante daune. Stau dovadă faptele consemnate în arhivele franceze, pe care reporterii noştri le-au descoperit la faţa locului, la 27 de ani de la producerea incendiului.

Traian Băsescu nu a minţit afirmând că, în 1981, petrolierul „Argeş” pe care îl comanda a stat la originea unui puternic incendiu care a distrus numeroase nave din Portul Rouen. Nu a minţit nici că a reuşit să păcălească organele de anchetă franceze, scăpând de acuzare şi de plata unor importante daune. Stau dovadă faptele consemnate în arhivele franceze.

Într-un exces de sinceritate, Traian Băsescu mărturisea în 1999, la televizor, o ispravă marinărească. Povestea cum a păcălit autorităţile franceze şi a scăpat basma curată după ce o defecţiune tehnică a navei sale a pus în pericol Portul francez Rouen, generând un incendiu care a afectat 38 de nave. La începutul acestui an, colegul nostru Andrei Bădin a făcut pe arheologul şi i-a reuşit. A „pescuit” din memoria videocasetelor poznaşa istorisire din vremea ministeriatului lui Băsescu la Transporturi şi a restituit-o actualităţii, publicând-o în Jurnalul Naţional în numărul din 30 ianuarie. Nouă ne-a rămas să verificăm dacă întâmplarea povestită de prezident are şi corespondent în realitate. Să mergem aşadar la faţa locului (pentru că în bazele de date disponibile online nu am găsit nici o referinţă) şi să găsim urmele faptelor descrise de Băsescu.

Paris – Normandie, 11 septembrie 1981. Este anunţat evenimentul;
ARHEOLOGIE ÎN BIBLIOTECÅ. Birocraţia franceză este faimoasă în Europa. Auzisem de ea, însă recunosc că m-a cam blocat când ne-am întâlnit nas în nas. Pe terenul ei. La Rouen în port. Îţi atârni legitimaţia de gât şi te înscrii la cuvânt, în faţa unor oameni binevoitori şi politicoşi. Le spui că vrei să găseşti în arhive cutare şi cutare lucru (întâmplat cam pe când dumnealor cochetau cu biberonul) şi eşti răsplătit cu un ooo aprobator şi invitat de îndată să-ţi faci o programare prin mail, peste o săptămână-două-trei. Dar tu n-ai timp şi vrei să arzi nişte etape ce nu pot fi arse defel. Atunci, interlocutorii cei binevoitori te trimit, cu bune recomandări, la o altă instituţie, unde, fără îndoială, lucrurile se mişcă mai rapid. Aşa se face că m-am făcut minge de ping-pong între Căpitănia Portului, Administraţia Portului Autonom, Prefectura Senei Maritime şi alte câteva instituţii pe care nu vă voi plictisi prezentându-vi-le. Nu de alta, dar nu v-ar fi de nici un folos, cum nu mi-au fost nici mie. Politeţea ce mi-a fost arătată de absolut toată lumea mă face să-mi înghit orice remarcă neprincipială despre diversele stări de agregare a birocraţiei pe malurile Senei. E suficient să vă spun că am ales în cele din urmă drumul care a ocolit aprobările de principiu şi programările în audienţă: consultarea arhivelor publice.

Faimoasa Bibliotecă Villon in Rouen ascunde manuscrise vechi de secole. Are şi o impresionantă arhivă de microfilme. Presa anilor 1981-1982, unde puteam găsi detalii despre întâmplarea care a înflăcărat la propriu fluviul, nu era disponibilă consultării. Mai tânăra Bibliotecă Saint Sever suferea de un neajuns similar. Biblioteca Primăriei din Rouen avea însă ziare din abundenţă. Am căutat mai întâi perioada amintită de Traian Băsescu în interviu: iarna 1981-1982. Dezamăgire. Prima zi de consultare a arhivei mi-a adus în memorie evenimentele fierbinţi ale acelor ani, pe care le mai citisem cândva în Lumea, Scînteia şi chiar le văzusem la telejurnal: lansarea primei navete spaţiale, atentatul asupra Papei Ioan Paul al II-lea, criza poloneză „Solidaritatea”, războiul Malvinelor, răpirea tatălui lui Julio Iglesias. Despre incendiul din Portul Rouen, nimic. În cea de-a doua zi, şoarecele de bibliotecă municipală care scrie aceste rânduri a fost cotropit de satisfacţie, găsind în cotidianul regional Paris-Normandie (publicaţie redutabilă şi în ziua de azi) confirmarea dezvăluirilor actualului prezident.

Ediţia din 11 septembrie 1981 titrează pe prima pagină: „Dramă evitată lângă Rouen”. Citesc că, în dimineaţa zilei precedente, pe la 8 jumătate, în aval de Rouen, în dreptul rafinăriei Shell, fluviul Sena a luat foc în mod inexplicabil şi terifiant. O uriaşă pată de combustibil uşor, „nafta”, s-a aprins instantaneu. A devorat câteva împingătoare şi barje, a alarmat pompierii din patru localităţi riverane. A produs o panică de nedescris în port. Trei oameni – pilotul unei nave, soţia sa şi copilul lor – au fost la un pas de-a muri arşi de vii. Ei au fost salvaţi miraculos de un macaragiu, care a manevrat macaraua aflată pe mal şi i-a cules pe cei trei de pe puntea vasului care ardea. Articolul semnat de ziaristul François Henriot semnala şi primele suspiciuni ale anchetatorilor referitoare la cauza incendiului. Poliţia suspecta nava română „Argeş”, petrolier al companiei Navrom, că a stat la originea deversării de combustibil uşor. A doua zi, Paris Normandie avea să revină cu o notiţă: Instalaţiile rafinăriei Shell s-au dovedit a nu fi stat la originea acestei scurgeri de produse petroliere aromatice. În schimb, o testare a circuitului de pompare de pe nava „Argeş” a întărit suspiciunile că petrolierul românesc ar fi suferit o defecţiune ce ar fi putut produce deversarea de combustibil în apele Senei.

Epava împingătorului Elbiod, mistuit de flăcări
MARTOR OCULAR. Asta e tot ce a scris presa franceză despre acest eveniment. Pentru că nu au existat victime omeneşti, presa şi opinia publică au lăsat autorităţile să ancheteze în tihnă incidentul. Jurnalistul care a relatat incendiul de pe Sena, François Henriot, este azi ofiţerul de presă al Portului Rouen. I-am telefonat. Era în vacanţă. Ne-a confirmat că incendiul de pe Sena, despre care scrisese în urmă cu 27 de ani, a rămas şi până azi un mister pentru el. „Venise la putere Mitterrand, mi-a spus Henriot, la putere se instalaseră socialiştii, iar comunicarea autorităţilor cu mass-media începuse să se înrăutăţească. A fost o perioadă de mai slabă transparenţă faţă de presă.” I-am cerut fostului ziarist să ne povestească în faţa camerei de filmat ce îşi aminteşte despre întâmplarea căreia îi fusese martor, însă ne-a spus că, în calitatea sa actuală, ar avea nevoie de multe aprobări pentru a acorda un interviu.

În aceste condiţii, nu putem decât să-i dăm crezare lui Traian Băsescu faţă de tot ce a urmat. Cu nişte mici amendamente: întâmplarea povestită de el nu era iarna, ci la începutul toamnei, n-au fost implicate în incendiu atât de multe vase cât a zis, ci mai puţine, şi trei oameni au fost la un pas să-şi piardă viaţa în acele împrejurări îngrozitoare. În rest, nu putem decât să fim de acord că organele de anchetă franceze, portuare şi judiciare, au fost păcălite aşa cum domnia sa a relatat. Că pagubele produse de distrugerea împingătoarelor Capitole şi Elbiod, a barjelor acestora, de avarierea cargoului Eleistria, a petrolierului Argeş şi a altor câteva nave nu au mai fost plătite de nimeni, pentru că vinovaţii nu au fost nici acuzaţi, nici condamnaţi.

Acest episod, care vorbeşte despre şmecheria dâmboviţeană a comandantului de vas Traian Băsescu, nu figurează în „mapa profesională” a acestuia, pentru simplul motiv că aceasta nu mai există. Statul român trebuie să îi fi fost recunoscător căpitanului, pentru că l-a scutit de plata despăgubirilor estimate atunci la 12 milioane de dolari. Cum avea să mărturisească domnia sa, organelor de Securitate le-a explicat ce s-a întâmplat. A explicat şi armatorului, Navrom. Nici Securitatea, nici Navrom nu s-au supărat de această probă de destoinicie a comandantului român, căruia avea să i se încredinţeze ulterior cârma unor nave încă mai importante decât „Argeş”. Mai ştim că, după acest incident, regulamentele privind acţiunea împotriva incendiilor în Portul Rouen au fost sever modificate. Iar companiile de asigurare a navelor distruse au înghiţit în sec şi au înregistrat la finele anului un deficit în buget.

Dramă evitată

Articolul de fond: cum au fost salvaţi ca prin minune cei trei oameni de pe Elbiod;
„O limbă de foc”. „Un torent de flăcări”. Mărturiile concordă: timp de câteva minute infernal de lungi, Sena a ars ieri-dimineaţă în aval de Rouen către Grand Couronne. Împinsă de maree şi curent, o pânză de hidrocarburi uşoare – benzină sau produşi aromatici – s-a aprins pe mai multe sute de metri, urcând cu viteza unui cal în galop spre marea rafinărie Shell… Câteva secunde, un adevărat zid de flăcări a străbătut fluviul: la Val de La Haye, pe malul drept, în faţa rafinăriei, un ponton de lemn a fost şi el prăjit de valul incandescent. Urmările acestui neaşteptat fulger nu au fost prea grave: mai multe barje şi două vapoare au fost atinse, doar două împingătoare au fost distruse în întregime. Ocupanţii unuia dintre acestea au scăpat de la moarte doar graţie prezenţei de spirit a unui macaragiu. Flăcările au mai lins coca unui petrolier, amarat lângă rezervoarele Shell.

Pe la ora 8:30, focul a luat naştere în preajma cargoului grec Eleistria, de 14.000 de tone, încărcat cu făină, şi lung de 150 de metri. O scânteie sau un muc de ţigară, şi iadul s-a coborât pe Sena. Atmosfera era încărcată de vapori de hidrocarburi în acea dimineaţă, zic martorii. Flama a luat-o pe râu în sus, spre rafinăria Shell. Un împingător al Uniunii normande, Elbiot, precum şi barjele autopropulsate Sare şi Adour, încărcate de fosfo-gyps, au fost încercuite de flăcări. Cu mai bine de 40 de kilometri pe oră, focul se propaga pe suprafaţa apei. Un al doilea împingător, Capitol, proprietatea armatorului Marcel Rolland, şi cele trei barje ale sale, Arthur, Didier şi Languedoc, au fost şi ele prinse în capcană.

Capitol se afla nu departe de o macara de pe mal. Macaragiul le-a salvat viaţa celor aflaţi pe vas în acel moment. „Eram prizonieri. Nu puteam face nimic”, povesteşte Georgette Meresse, de 28 ani, soţia lui Richard, pilotul Capitolului. „Richard a văzut flacăra, mi-a strigat să iau băieţelul şi să ies pe punte.” Richard, Georgette şi micul Jerome au fost văzuţi de macaragiu. Acesta a coborât cupa şi i-a cules pe oamenii aflaţi în primejdie, depunându-i apoi, în siguranţă, pe mal. „Era singura cale de a fi salvaţi”, recunoaşte Georgette. Altfel am fi ars de vii.”

O ADEVÅRATÅ BOMBÅ. „Cu o viteză de neimaginat, povesteşte un alt martor, limba de foc s-a îndreptat spre rafinărie. Flăcările au lins coca petrolierului «Argeş», aparţinând companiei române Navrom. Vasul, cu o capacitate de 36.150 de tone şi lungimea de 190 de metri, descărcase hidrocarburi aromatice. Rezervoarele sale erau, aşadar, pline de gaz. Iar Capitole, care ardea, a lovit coca acestei adevărate bombe plutitoare… La Shell s-a sunat alarma. Pompierii au sărit la tunurile de apă. De la Rouen, Gran-Couronne, Grand-Quevily, Canteleu, Moulineaux au sosit vehicule de pompieri. Vaporul-pompier al Portului autonom Rouen s-a îndreptat şi el spre zona incendiului. 70 de pompieri, conduşi de locotenent- colonelul Louvet, au luptat cu focul, folosind tunuri şi spumă. Aşa se face că pagubele au fost limitate. Spre ora 9, toate focarele au fost stăpânite. E drept, Capitole şi Elbiod au fost distruse complet, însă cargoul grec şi petrolierul român n-au avut decât puţin de suferit.”

NICI O ANOMALIE LA SHELL. „Ancheta deschisă de Poliţia din Rouen încă de la începutul acestui foarte grav accident va încerca să determine mai întâi originea teribilei pânze de combustibil. Să se fi rupt vreo ţeavă la Shell? Nu a fost făcută, se pare, nici o constatare în acest sens. Reprezentanţii rafinăriei au declarat ieri după-amiază că, imediat după declanşarea alarmei, toate echipamentele au fost verificate, însă nimic anormal nu a fost constatat. Anchetatorii încearcă acum să stabilească dacă nu cumva s-a efectuat vreo manevră greşită în timpul procesului de descărcare a petrolierului companiei Navrom.” (Paris – Normandie, 11 septembrie 1981)

Posibilă scurgere la petrolierul român

Paris – Normandie, 12 septembrie 1981. Suspiciunile planează asupra petrolierului românesc „Argeş”
„După ce au stabilit că nu există indicii de ruptură la conductele rafinăriei Shell, serviciile poliţieneşti însărcinate cu ancheta au orientat cercetările, aşa cum scriam încă de ieri, asupra petrolierului român de 36.000 tone «Argeş», care a livrat hidrocarburi uşoare la Shell. Ieri-dimineaţă au avut loc testări ale circuitului de pompare pe «Argeş». A fost observată o scurgere de lichid în Sena. Aceasta e posibil să fie originea peliculei explozive de joi dimineaţă. Ancheta nu este însă închisă. Orice ar fi fost, lumea din zonă o să-şi amintească mult timp de râurile de foc şi de miraculoasa salvare a familiei pilotului de pe Capitole de macaragiul Georges Deboute.”
Paris – Normandie, 12 septembrie 1981

Declaraţie Băsescu, Prima TV
„Când eram comandant pe «Argeş», la trei luni de când îmi obţinusem brevetul de comandant, am luat foc în Portul Rouen, nu numai eu, 38 de nave au fost în incendiul din Rouen, în Franţa. Nava suspectată că a generat poluarea, care a făcut ca tot bazinul Portului Rouen şi Sena să fie tot o flacără pe o întindere de 3 km, a fost nava mea, pentru că era nava cea mai mare din zonă şi descărcam nafta în dana rafinăriei «Sholfrancaise». Am stat acolo 28 de zile în anchetă. Legislaţia franceză funcţiona corect. Adică nu trebuia să dovedesc eu că nu s-a produs poluarea de la mine, ci autorităţile franceze trebuiau să dovedească că s-a produs poluarea de la mine. În cele 28 de zile m-am prezentat şi la tribunal, am fost şi în ancheta organelor de justiţie franceze şi, după 28 de zile, instanţa s-a pronunţat că nu poate fi probată vina navei «Argeş». Am plecat, dar au rămas un litigiu, o acuzaţie la adresa navei de circa 12 milioane de dolari, o cerere de daune… A fost un litigiu, am explicat organelor de Securitate ce s-a întâmplat cu noi acolo şi, acum pot să o spun public, nu mai e nici un secret, am schimbat ceva în instalaţie înainte să permitem accesul autorităţilor franceze la bord, ceea ce a făcut imposibilă demonstraţia, demonstrarea vinei noastre… Acasă nu puteam să nu-i spun care a fost realitatea măcar armatorului, armatorul nu puteam să mi-l mint, iar în echipaj erau destui care ştiu ce s-a întâmplat”.
 

noiembrie 1st, 2009 at 23:34
Robert Horvath spune:

ATENTIE! IMPORTANT! ATENTIE!

DOMNULE ROSCA STANESCU

SENATOAREA DIANNE FEINSTEIN (CLIFORNIA ) INTR-O CUVANTATE IN SENATUL AMERICAN, ADRESATA PRESEDINTELUI USA. VORBESTE DESPRE URIASA AMENINTARE PENTRU AMERICA A ARMELOR ROMANESTI
” INTR-UN SINGUR TRANSPORT PLECAT DIN PORTUL CONSTANTA 8.000 DE ARME AK-47……VOR FI VANDUTE CRIMINALILOR” „ACESTE ARME SUNT ARMELE PREFERATE IMPOTRIVA POLITIEI ” ARMELE ROMANESTI ” $7 million — 8,000 AK-47s.
ESTE CAZUL CA ROMANII SA CUNOASCA OPINIA UNUIA DIN CEI MAI IMPORTANTI OAMENI POLITICI AMERICANI DESPRE ARMELE MAFIEI BASESCU. VA SUGEREZ SA PUBLICATI UN ARTICOL IN ZIARUL ZIUA.
DIN ACEST MOMENT NIMENI NU VA MAI PUTEA SA PUNA SUB SEMNUL
INTREBARII CONTRABANDA CRIMINALA DE ARME.
SPER CA VETI ACORDA TOATA ATENTIE ACESTUI DOCUMENT EXTRAORDINAR. VA DORESC MULT SUCCES.

„In other words, even though craven gun manufacturers tried to evade the ban, those copycat guns did not replace banned guns in equal numbers, at least when traced to crimes. I want to spend a couple of minutes and explain to you about a shipment that was recently found by Italian customs. Some 8,000 AK-47 assault rifles were on their way from the Romanian port of Constanta to New York City, according to press reports and BATF information, apparently bound for a gun store in Georgia by the name of Century International Arms. These guns had a value of more than $7 million — 8,000 AK-47s.
. Though this shipment may very well have been illegal in any case under a 1989 Executive Order, think of one gun store buying 8,000 AK-47s in anticipation of 5 days from today.
Think of where guns like these are going to go. Some are going to go to legitimate gun owners. Others are going to go to gang bangers. They are going to be sold out of the backseats of automobiles and on street corners to criminals. They have become the weapon of choice for those who go up against the police. Mr. President, that is 8,000 AK-47s in one shipment coming into the United States.”
http://feinstein.senate.gov/04Releases/r-awban-floor-stmnt.htm
DIANNE FEINSTEIN ESTE Chairwoman of the United States Senate Select Committee on Intelligence

As part of its oversight responsibilities, prepares legislation authorizing appropriations for the various civilian and military agencies and departments comprising the Intelligence Community. These entities include the Office of the Director of National Intelligence, Central Intelligence Agency, Defense Intelligence Agency, National Security Agency, National Geospatial-Intelligence Agency, National Reconnaissance Office, as well as the intelligence-related components of Department of State, Federal Bureau of Investigation, Department of the Treasury, and Department of Energy. The Committee makes recommendations to the Senate Armed Services Committee on authorizations for the intelligence-related components of the U.S. Army, U.S. Navy, U.S. Air Force, and U.S. Marine Corps. The Committee also conducts periodic investigations, audits, and inspections of intelligence activities and programs.
ROBERT HORVATH ZIARIST USA http://www.devagallery.com
31 octombrie 2009

THE NEW YORK TIMES
Italy Seizes 8,000 Kalashnikovs Headed to U.S.
Reuters ^ | Italy Seizes 8,000 Kalashnikovs Headed to U.S.
– ROMARM AS CUGIR-
ROME (Reuters) – Italian customs officers seized more than 8,000 Kalashnikov assault rifles and other weapons on a ship headed to the United States, officials said Tuesday. The arms, worth about $7.15 million, were discovered aboard a ship arriving from Romania that pulled into the southern Italian port of Gioia Tauro on its way to the United States, Italy’s customs said in a statement. According to the travel documents, the arms belong to a large U.S. company with headquarters in the state of Georgia.
“We know that the destination was North America, but we don’t effectively know if that’s where the arms were going,” a customs official told RAI state television.
The arms were found inside three containers during a routine customs check earlier this week. They were confiscated due to discrepancies in the customs forms, but the news was only made public Tuesday.
The customs office said the weapons had been described as “common guns” instead of assault rifles and longer-range combat arms in the travel documentation. ($1-.8390 Euro)noiembrie 2nd, 2009 at 06:15
ROBERT HORVATH spune:

SENZATIONAL !
ARMELE ROMARM PE GRATIS !
CONTRABANDA AK-47 BASESCU INUNDA AMERICA
INCREDIBIL !
CUMPERI O MASINA PRIMESTI O ARMA GRATIS

http://www.propeller.com/story/2009/07/19/missouri-car-dealer-offers-free-ak-47-with-new-truck/

Missouri Car Dealer Offers Free AK-47 With New Truck !!! » Propeller
Jul 19, 2009 … One can go buy a Romanian AK-47 at any gun store for as little as $200.00. the AK is so cheap now even in the US that offering it as a giveaway when you buy a …. Upstate Republican Abruptly Suspends Race for Congress …
http://www.propeller.com/…/missouri-car-dealer-offers-free-ak-47-with-new-truck/