Hayssam urma sa plece in Texas, la Richardson   octombrie 31st, 2009

 

 

Si Amnesty International a urmarit transportul ilegal de arme

 

Foto Traian Basescu 11Foto Constantin Degeratu 3Asa cum dezvaluia recent cotidianul “Gardianul”, pe 9 septembrie 2005, intre generalul Constantin Degeratu (la acea data consilier pe probleme de siguranta nationala al lui Traian Basescu) si Omar Hayssam (sirianul aflat de sase luni in stare de arest sub acuzatia de terorism) a avut loc o discutie care a fost inregistrata si a carei stenograma a fost data publicitatii.

Din stenograma reiese ca Hayssam i-a spus la un moment dat lui Degeratu: „intre timp, asa cum stiti, au fost cateva intalniri cu Presedintele. Si atunci, eu chiar am inceput sa intreb de presiunile care se faceau asupra mea si domnul Presedinte chiar mi-a spus: «Iti iei copiii si du-te in America! Eu sunt Presedintele Romaniei si ai toate garantiile!»”. Presedintele Traian Basescu nu a negat ca i-ar fi promis lui Hayssam acest lucru. Prin urmare, stia unde anume in America ar fi trebuit sa-l trimita pe acesta si la cine anume. Suntem acum in masura sa dezvaluim faptul ca Hayssam trebuia sa fie gazduit la Richardson – Texas de catre un sirian pe nume Ammar Chichakli.

Asa cum am mai spus, Amnesty International a informat, pe 1 decembrie 2005, grupul de experti ONU pentru Republica Democrata Congo ca mari cantitati de arme si munitii au tranzitat ilegal aeroportul militar Lubumbashi. Zborurile au avut loc in lunile februarie si mai, de marfa ocupandu-se generalul John Numbi, comandantul Fortelor Aeriene al RDC. Cele mai multe zboruri se desfasurau noaptea. Unul dintre avioane, BAC 1-11, inmatriculat 3C-QRF in Guineea Ecuatoriala, fusese inchiriat de compania Jetline si avea echipaj romanesc de la Romavia.

Jetline a condus direct la patronul real, adica Viktor Bout, prin documentele intocmite de managerul sau financiar, sirianul Ammar Chichakli. Richard Ammar Chichakli, posesor al cetateniei americane, a devenit cunoscut opiniei publice recent, ca purtator de cuvant al lui Viktor Bout si al retelei sale de societati comerciale. Sirianul a fost cel care a urmarit demersurile necesare infiintarii retelei de firme prin intermediul carora erau plimbati banii lui Bout. Chichakli personal, prin „intrarile” pe care i le-au facilitat conationali de-ai sai sirieni sau libanezi, i-a infiintat lui Viktor Bout, la cerere, intr-un apartament de langa Aeroportul din Chisinau, companiile Moldtransavia (director Pavel Popov, care anterior a lucrat timp de cinci ani in calitate de manager al Air Cess, alta firma din Africa a lui Bout), Aerocom (Antonov–26 inmatriculat ER–AWN plin cu arme de contrabnda pentru Liberia si sechestrat pe aeroportul din Kinshasa in septembrie 2003) si Renan (despre care am spus deja ca a fost „pasata” in grija fratilor ceceni Mutalie).

Chichakli, nepotul unuia din presedintii Siriei, s-a nascut in Siria la 29 martie 1959, mama sa fiind kurda. Tatal sau, colonelul Mandour Chichakli, a condus una din regiunile militare ale Siriei. In 1979, Chichakli s-a inscris la cursurile de finante ale universitatii saudite din Riyadh. Dupa absolvire, in 1986, sirianul s-a stabilit in Richardson -Texas, unde a devenit expert in depistarea fraudelor bancare, s-a insurat si in acelasi timp a primit cetatenia SUA. Intre 1990 si 1993, Chichakli si-a satisfacut stagiul militar, fiind instruit in calitate de controlor de trafic aerian (cu licenta FAA obtinuta la Embry-Riddle Aeronautical University, FL), apoi de specialist in investigatii si contraspionaj, absolvind cursurile Defense Language Institute pentru beretele verzi. Pe langa cei trei ani petrecuti oficial in armata, Chichakli a activat alti 18 in calitate de agent acoperit al mai multor servicii de informatii.

Denissenko si  Sergei Bout, fratele mai mare al lui Viktor Bout, detineau atunci o companie San Air, inregistrata in Texas. Bout mai avea si Air Cess Incorporated, inregistrata in Miami, Florida. In august 1995, pe cand Richard Ammar Chichakli era manager comercial al aeroportului Sharjah (EAU), Viktor Bout (pe vremea aceea finantat de seicul Abdullah bin Zayed bin Sultan Al Nahyan, fratele presedintelui EAU) l-a contactat in calitate de investitor, interesat sa-si creze o baza de operare pentru compania Air Cess, in zona libera. Pana in iulie 1996, cand contractul lui Chichakli cu aeroportul Sharjah a expirat, afacerea lui Bout a mers extrem de bine si sirianul a inceput sa asigure consultanta financiara firmelor lui Viktor Bout.

Un alt personaj important in angrenajul traficului mondial de arme si droguri este maiorul (r.) Ruslan Saidov (nascut in 1960 ca Ruslan Shamilievich Sadulaev), ale carui origini sunt jumatate in Daghestan, jumatate in Spania. Ca fost ofiter Spetznaz, detine pasaport uzbek pe numele Ruslan Muhammedovich Muhammedov si turc pe numele de Ugur Mehmed. A comandat unitati pentru operatiuni speciale sovietice in Afganistan, dupa care  a fost tranferat in statul major al armatei sovietice stationate in Uzbekistan. Demisionand din armata, si-a infiintat celebra organizatie paramilitara mafiota numita FarWest (formata din veteranii din Afganistan ai grupului special N – de la Narcotice din cadrul GRU). S-a alaturat generalilor Dudaev si Maskhadov care luptau pentru eliberarea Ceceniei, colegii sai fiind trecuti in subordinea lui Khozh Nukhaev, adica a sefului serviciului de informatii cecen.

Principala indeletnicire a fostului mafiot moscovit Nukhaev era aceea de a colecta fonduri, motiv pentru care si-a petrecut o buna bucata de vreme la Londra, insotit de Ruslan Saidov. Cei doi au reusit sa penetreze etita politca din anturajul premierului  Margaret Thatcher si sa obtina promisiunea unui sprijin din partea serviciilor de informatii britanice. Cheia reusitei lui Saidov la Londra a fost un anume al-Walid, rezidentul serviciului de informatii saudit in Cecenia.

Avand acum acceptul Londrei, a urmat intalnirea dintre Ruslan Saidov si printul Turki al-Faisal, seful serviciilor saudite de informatii, un apropiat al talibanilor din Afganistan, dar si ambasador al tarii sale in Marea Britanie si in SUA. Devenind un pretios colaborator al serviciilor saudite, Saidov a fost imediat combinat in afacerile derulate de Adnan Khashoggi. Miliardarul Khashoggi, stabilit la Monaco, este fiul unui turc emigrat in Spania, devenit ulterior medicul personal al regelui saudit Abdel Aziz Al Saud. Sora miliardarului Adnan Khashoggi, Samira Khashoggi-Al Fayed era mama lui Dodi Al Fayed, iubitul printesei Diana. Khashoggi a mai fost implicat si in operatiune Iran-Contra din anii `80, ca intermediar in schimbul de ostatici americani detinuti la Teheran contra arme. Khashoggi l-a plasat pe maiorul Saidov si pe locotenentii sai din FarWest (finul lui Viktor Bout, adica colonelul tadjik Valery Lunev, colonelul ucrainian Vladimir Ilyich Filin si maiorul Alexei Likhvintsev) ca administratori ai unor companii de constructii din Golf. Compania lui Saidov, spre exemplu, a participat la construirea Jumeirah Beach Resort din Dubai si a Mall-urilor din Sharjah si Ajman din Emiratele Arabe Unite, unde Viktor Bout isi avea bazele de operare. Saidov a stabilit relatii stranse si cu membrii ai Statului Major al armatei Turce, fapt ce i-a permis deschiderea la Istambul a unui birou cecen pentru Informatii Externe, in realitate un serviciu de spionaj cu acte in regula.

Incepand din 1995, Khashoggi si Saidov, utilizand expertii din FarWest, au profitat de haosul indus in mod premeditat in Yugoslavia dupa 1990, pentru a deschide un nou traseu al traficului droguri provenite din Afganistan. Colonelul american Caleb Temple, din cadrul Military Intelligence (DIA), a estimat ca, pana in 2003, reteaua FarWest a reusit sa plaseze pe acest traseu 300 de tone de heroina pe care a vandut-o mafiei albaneze. Care, la randul ei, a distribuit-o spre tarile din vestul Europei. Balcanii devenind totodata si o piata de desfacere pentru traficul cu arme.

 

Dupa 2003, drogurile provenite din Columbia, platite in diverse tipuri de arme si munitii ex-sovietice, au devenit mai profitabile.

Atat comentariile, cat si ping-urile sunt inchise.

20 comentarii

octombrie 31st, 2009 at 23:47
Robert Horvath spune:

BASESCU „CRIMINALUL DE LA ROUEN” IN ATENTIA PRESEI INTERNATIONALE SI NATIONALE.

FRANCE 3
L’actuel président de la Roumanie, Traian Basescu, en était à sonpremier périple en tant que capitaine … „Le feu s’est rapidement propagé sur tout le bassindu port de Rouen, …. Voici la publicité que les télespectateurs de France 3 ..

FRANCE -AMERICA MAGAZINE du samedi 31 Octobre reprend, sous le titre « le commandant joueur », les accusations formulées dans un article paru le ZIUA ROSCA STANESCU BLOG ( Robert Horvath ) mettant en cause Traian BASESCU en sa qualité de commandant d’un navire roumain qui aurait provoqué pendant l’hiver 1981/1982 un grand incendie dans le port de Rouen, sur la Seine. L’article, citant les déclarations de M. Basescu, l’accuse d’avoir été le responsable de cet incendie et d‘avoir induit en erreur les autorités françaises afin de les empêcher de prouver la culpabilité du navire roumain qu’il dirigeait.

LE POST samedi 31 octobre 2009
ROUMANIE • Comment le président roumain a berné les Français… il y a vingt-sept ans

PRESIDENT
TRAIAN BASESCU ancien capitaine de marinemarchande, ce dernier est à l’origine d’un incendie mémorable dans leport de Rouen. Un accident dont les circonstances restent plus quetroubles… Nicolas Sarkozy et son homologue roumain Traian Basescu, Bucarest le 4février 2008
AFP Cela s’est passé il y a exactement vingt-sept ans [en décembre 1981].L’actuel président de la Roumanie, Traian Basescu, en était à sonpremier périple en tant que capitaine de vaisseau. A peine trois moisaprès l’obtention de son brevet de capitaine de la marine marchande, ilavait reçu le commandement de l'”Arges”, un navire transportant dupétrole. Un voyage marqué par la poisse. Dans le port de Rouen, àl’embouchure de la Seine, l'”Arges” a pris feu lors du déchargement.L’incendie s’est propagé à 37 autres navires, et le cours de la Seine aété pollué par des hydrocarbures. Rapidement, les Français ontidentifié d’où était parti le feu et ouvert une enquête sur cetincident qui, par son ampleur, est resté dans les annales de l’histoirede la marine moderne.

La procédure judiciaire a durévingt-huit jours. „La justice française faisait son travail.C’est-à-dire que ce n’était pas à moi de prouver que la pollution nevenait pas de moi, mais aux autorités françaises de prouver que lapollution venait de moi”, témoignait Basescu le 23 juin 1998, dans uneinterview accordée à la chaîne de télévision Prima TV. C’est la seuleest unique fois où il est revenu sur cet épisode controversé de sacarrière de marin. „Le feu s’est rapidement propagé sur tout le bassindu port de Rouen, on voyait la colonne de feu depuis des kilomètres.Les enquêteurs se sont orientés vers notre navire parce que c’était leplus grand et que nous déchargions du brut au quai de la raffinerieShell, a-t-il raconté. J’ai dû m’expliquer tous les jours au tribunal,pendant presque un mois. Au final, la justice a été incapable deprouver la responsabilité de l'”Arges” dans cette affaire.”

Traian Basescu est autorisé à repartir en Roumanie, malgré des dégâtsévalués à quelque 12 millions de dollars. „A l’époque, nous étions toussous la surveillance de la Securitate, surtout les marins quivoyageaient à l’étranger”, a encore expliqué l’actuel présidentroumain. „A mon retour, j’ai dû longuement m’expliquer sur ce quis’était passé. Et maintenant je peux le dire : avant que les enquêteursfrançais ne montent sur le bateau, j’ai dissimulé les preuves de laresponsabilité de l'”Arges” dans l’incendie. A l’époque, beaucoup ausein de l’équipage étaient au courant. A Bucarest, nous avons même étéfélicités de notre attitude”, concluait Traian Basescu en 1998.

Pour d’autres, Traian Basescu ne s’est pas contenté de „berner lesFrançais” sur cette affaire. Tudor Danila, un ancien marin émigré auCanada dans les années 1980, a de nombreux doutes sur son parcoursainsi que sur la véritable mission de l'”Arges” à cette époque. „Dansla Roumanie communiste, pour partir à l’étranger juste après avoirobtenu son brevet de capitaine, il fallait avoir de solides appuis ausein du Parti communiste”, remarque-t-il.

TraianBasescu a reconnu à demi-mot que, durant sa carrière de commandant denavire, il avait effectué des „transports spéciaux”, sans s’étendre surleur nature. Selon Danila, il ne pouvait s’agir que du trafic d’armes :”Dans ce cas d’espèce, les ordres venaient directement de la Securitateet nous étions sous étroite surveillance tout le long du voyage.” Unechose est sûre, selon l’ancien marin : on ne saura jamais ce qui s’estvraiment passé à Rouen en 1981, ni ce que transportait exactementl'”Arges” à cette époque.

COURRIER INTERNATIONAL

ROUMANIE
Comment le président roumain a berné les Français… il y a vingt-sept ans
En visite à Bucarest le 4 février, Nicolas Sarkozy a rencontré son homologue roumain, Traian Basescu. Ancien capitaine de marine marchande, ce dernier est à l’origine d’un incendie mémorable dans le port de Rouen. Un accident dont les circonstances restent plus que troubles…

REUTERS:
” PRESIDENT OF ROMANIA SUSPECT OF CRIME ”
While a ship commander, Traian Basescu was suspected to be the origin of fire on several ships harbored in Rouen, France, on the Seine in 1982.

The fresh commander of the „Arges” ship prevented investigators’ access aboard until deleting the traces. He explained: „We changed something on the device before allowing French authorities access aboard, which made our guilt impossible to prove.” Basescu lied to the French, but not to the ex Securitate (Communist Secret Service in Romania). The commander recounted: „I explained to the Securitate officials what had happened to us there. (…) When getting home I couldn’t hide it. I had to tell at least the ship owner, I couldn’t lie to him and in the crew there were enough who knew what had happened.”

The Romanian ship left Rouen, but leaving behind an incident involving the Romanian state, a $ 12 million accusation against the ship, effecting from the fire that had caught 32 ships.

After the incident when Basescu had tried a bluff and won, in 1984 he got promoted on ‘Biruinta’, the admiral ship of the Romanian fleet. Therefore his changing his mind about resigning as President is no news, but only a bluff. (…) (A.M.)
„THE BOSTONIAN”
BASESCU SET 37 SHIPS IN FIRE
37 ships have been set on fire in the French Harbor Rouen and the Seine had been polluted by the ship led by the current Romanian

ROYAL NAVY MAGAZINE:

The current Romanian President, Traian Basescu, was involved in an extraordinary accident in 1981/1982. The accident is still part of the history of the modern marine. 37 ships have been set on fire in the French Harbor Rouen and the Seine had been polluted by the ship led by the current Romanian President. Basescu is quiet about this event in his carrier, even though there has been a moment in time when he recognized the accident and admitted he had lied to the French authorities.
Reported by Robert Horvath for NIPON PRESS ( Europe )

noiembrie 1st, 2009 at 23:28
Robert Horvath spune:

ATENTIE! IMPORTANT! ARENTIE!

DOMNULE ROSCA STANESCU

SENATOAREA DIANNE FEINSTEIN (CLIFORNIA ) INTR-O CUVANTATE IN SENATUL AMERICAN, ADRESATA PRESEDINTELUI USA. VORBESTE DESPRE URIASA AMENINTARE PENTRU AMERICA A ARMELOR ROMANESTI
” INTR-UN SINGUR TRANSPORT PLECAT DIN PORTUL CONSTANTA 8.000 DE ARME AK-47……VOR FI VANDUTE CRIMINALILOR” „ACESTE ARME SUNT ARMELE PREFERATE IMPOTRIVA POLITIEI ” ARMELE ROMANESTI ” $7 million — 8,000 AK-47s.
ESTE CAZUL CA ROMANII SA CUNOASCA OPINIA UNUIA DIN CEI MAI IMPORTANTI OAMENI POLITICI AMERICANI DESPRE ARMELE MAFIEI BASESCU. VA SUGEREZ SA PUBLICATI UN ARTICOL IN ZIARUL ZIUA.
DIN ACEST MOMENT NIMENI NU VA MAI PUTEA SA PUNA SUB SEMNUL
INTREBARII CONTRABANDA CRIMINALA DE ARME.
SPER CA VETI ACORDA TOATA ATENTIE ACESTUI DOCUMENT EXTRAORDINAR. VA DORESC MULT SUCCES.

„In other words, even though craven gun manufacturers tried to evade the ban, those copycat guns did not replace banned guns in equal numbers, at least when traced to crimes. I want to spend a couple of minutes and explain to you about a shipment that was recently found by Italian customs. Some 8,000 AK-47 assault rifles were on their way from the Romanian port of Constanta to New York City, according to press reports and BATF information, apparently bound for a gun store in Georgia by the name of Century International Arms. These guns had a value of more than $7 million — 8,000 AK-47s.
. Though this shipment may very well have been illegal in any case under a 1989 Executive Order, think of one gun store buying 8,000 AK-47s in anticipation of 5 days from today.
Think of where guns like these are going to go. Some are going to go to legitimate gun owners. Others are going to go to gang bangers. They are going to be sold out of the backseats of automobiles and on street corners to criminals. They have become the weapon of choice for those who go up against the police. Mr. President, that is 8,000 AK-47s in one shipment coming into the United States.”
http://feinstein.senate.gov/04Releases/r-awban-floor-stmnt.htm
DIANNE FEINSTEIN ESTE Chairwoman of the United States Senate Select Committee on Intelligence

As part of its oversight responsibilities, prepares legislation authorizing appropriations for the various civilian and military agencies and departments comprising the Intelligence Community. These entities include the Office of the Director of National Intelligence, Central Intelligence Agency, Defense Intelligence Agency, National Security Agency, National Geospatial-Intelligence Agency, National Reconnaissance Office, as well as the intelligence-related components of Department of State, Federal Bureau of Investigation, Department of the Treasury, and Department of Energy. The Committee makes recommendations to the Senate Armed Services Committee on authorizations for the intelligence-related components of the U.S. Army, U.S. Navy, U.S. Air Force, and U.S. Marine Corps. The Committee also conducts periodic investigations, audits, and inspections of intelligence activities and programs.
ROBERT HORVATH ZIARIST USA http://www.devagallery.com
31 octombrie 2009

THE NEW YORK TIMES
Italy Seizes 8,000 Kalashnikovs Headed to U.S.
Reuters ^ | Italy Seizes 8,000 Kalashnikovs Headed to U.S.
– ROMARM AS CUGIR-
ROME (Reuters) – Italian customs officers seized more than 8,000 Kalashnikov assault rifles and other weapons on a ship headed to the United States, officials said Tuesday. The arms, worth about $7.15 million, were discovered aboard a ship arriving from Romania that pulled into the southern Italian port of Gioia Tauro on its way to the United States, Italy’s customs said in a statement. According to the travel documents, the arms belong to a large U.S. company with headquarters in the state of Georgia.
“We know that the destination was North America, but we don’t effectively know if that’s where the arms were going,” a customs official told RAI state television.
The arms were found inside three containers during a routine customs check earlier this week. They were confiscated due to discrepancies in the customs forms, but the news was only made public Tuesday.
The customs office said the weapons had been described as “common guns” instead of assault rifles and longer-range combat arms in the travel documentation. ($1-.8390 Euro)noiembrie 2nd, 2009 at 06:11
ROBERT HORVATH spune:

SENZATIONAL !
CONTRABANDA AK-47 BASESCU INUNDA AMERICA
INCREDIBIL !
CUMPERI O MASINA PRIMESTI O ARMA GRATIS

http://www.propeller.com/story/2009/07/19/missouri-car-dealer-offers-free-ak-47-with-new-truck/

Missouri Car Dealer Offers Free AK-47 With New Truck !!! » Propeller
Jul 19, 2009 … One can go buy a Romanian AK-47 at any gun store for as little as $200.00. the AK is so cheap now even in the US that offering it as a giveaway when you buy a …. Upstate Republican Abruptly Suspends Race for Congress …
http://www.propeller.com/…/missouri-car-dealer-offers-free-ak-47-with-new-truck/

noiembrie 2nd, 2009 at 10:03
Hayssam urma sa plece in Texas, la Richardson | Acronim.ro spune:

[…] Articol intreg […]