Campionul lumii la sah va fi, sambata, in capitala Romaniei   noiembrie 24th, 2009

 

Foto Viswanathan AnandViswanathan Anand, insotit de sotia sa, Aruna, se va afla sambata, 28 noiembrie, incepand de la ora 15,00, in sala I.C. Bratianu din Parlamentul Romaniei, unde, la invitatia Marei Maestre Internationale Elisabeta Polihroniade, va sustine un simultan de sah in compania a 20 de personalitati

 

La invitatia Marei Maestre Internationale Elisabeta Polihroniade, in tara noastra va sosi, pentru trei zile (27 – 29 noiembrie), Campionul Mondial de Sah Viswanathan Anand (India), insotit de sotia sa Aruna.

Pe data de 28 noiembrie, ora 15,00, la Parlamentul Romaniei, sala I.C.Bratianu, Anand va sustine un simultan de sah in compania a 20 de personalitati.

Anand a fost campion mondial versiunea FIDE intre 2000 – 2002, intr-un moment cand titlul mondial a fost impartit. El a devenit indiscutabil campion mondial in 2007 si si-a aparat titlul impotriva lui Vladimir Kramnik, in 2008. Cu aceasta victorie, el a devenit primul jucator din istorie care a castigat Campionatul Mondial in trei formate diferite: Knockout, Turneu si meciuri. El isi va apara titlul, in 2010, impotriva bulgarului Veselin Topalov.

Anand este unul dintre cei cinci jucatori din istoria sahului care a depasit pragul celor 2800 puncte pe lista rating FIDE.

Pentru anul 2010, Anand si-a anuntat participarea la editia a IV-a a Turneului Regilor, turneu sponsorizat de Romgaz, care, de anul acesta, este calificat in Grand Slam-ul de la Bilbao, alaturi de Super GM Linares – Spania, M-Tel Masters Sofia – Bulgaria, Pearl Spring Nanjing – China si Corus A Wijk aan Zee – Olanda.

In 2007, Anand a cucerit coroana suprema intr-un turneu de opt jucatori, disputat in Ciudad de Mexico.

Atat comentariile, cat si ping-urile sunt inchise.

4 comentarii

noiembrie 24th, 2009 at 19:00
Robert Horvath spune:

DUPA ALEGERI PUSCARIE PENTRU TRAIAN BASESCU !

DESCHIDETI ROBERT HORVATH DEVA BLOG http://devanewyork.blogspot.com/
http://www.devagallery.com/
UN BLOG DEDICAT IN INTREGIME
ACESTUI SCOP NOBIL

noiembrie 24th, 2009 at 21:39
Tatiana spune:

Sunt incantata, mai ales ca, in adolescenta, am jucat sah in diverse competitii. Din nefericire, nu cred sa am privilegiul de a ma confrunta cu acest domn: nu mai sunt o personalitate.

noiembrie 25th, 2009 at 00:26
Robert Horvath spune:

CEUSESCU BASESCU SI INVERS
BASESCU NU TREBUE INPUSCAT. PROCESUL TREBUE SA AIBA LOC INTR-O SALA INCAPATOARE, INTRAREA SA FIE LIBERA SI SA FIE TELEVIZAT
IN JURUL LUMII. ACEST PROCES TRBUE SA DEA SEMNALUL UNEI REVOLUTII PASNICE SI DEMOCRATICE IMPOTRIVA STATULUI DE TIP MAFIOT ACTUAL. SA FIE O LINIE DE DEMRCATIE INTRE TRCUT SI VIITOR.
Domnule Rosca Stanescu
Am postat pe blogul dumneavoastra un comentariu pe care al consider deosebit de important in care sugerez deschiderea unei ANCHETE . Aceast comentariu nu este important nu numai sa apara pe blog ci sa fie citit de dumneavoastra. Dumneavoastra sunteti singura persoana care sa aiba curajul si mijloacele sa o faca lumina in acest caz. El poate proba la fata locului , documentele descoperite de mine in legatura cu transferul armelor de distrugere in masa sau a tehnologiilor a lui CEAUSESC via ILIESCU CATRE SADAM. El poata proba faptul ca armele au fost ascunse inRomania……. La sfarsitul cartii despre Irak seful inspectorilor ONU celerbrul Scot Ritter refertor la transferul de armre romanesti spune ” I-am prins cu mata in sac dar nu am fost lasat sa public un rand si sa desvalui ADEVARUL. Domnule Rosca Stanescu sinteti omul care poate prelua stafeta. Pana atunci astept publicarea comentariului cu titlul INGROPAREA MAFIEI ROMANE DE ARME. pe care l-am postat pe blogul meu personal. Faptul ca dupa zece ore in care a asteptat moderatia ,comentariul a fost sters de complect de cateva minute ma ingrijoreaza. Astept un raspuns. Profit de ocazie sa va urez succes.

ROBERT HORVATH USA BLOG http://devanewyork.blogspot.com/
SITE http://www.devagallery.com/