Tandemul Traian Basescu – Mihai Iacob   noiembrie 28th, 2009

 

 

Copatronul ziarului “Curentul”, alaturi de Elena Udrea si Ioan Niculae (Asirom), a jucat alba-neagra cu seful statului

 

Voi prezenta un episod halucinant al relatiei de cardasie dintre Presedintele Romaniei si un personaj dubios, Mihai Iacob, care, impreuna cu Elena Udrea si Ioan Niculae, este patron al cotidianului “Curentul”, micutul oficios care distribuie astazi, gratuit, diferite dejectii vizandu-i pe adversarii lui Traian Basescu. Relatia de prietenie dintre Basescu si Mihai Iacob, stabilizata de-a lungul anilor, a cunoscut si un episod de-a dreptul halucinant.

Cetatenii Romaniei isi amintesc, desigur, de o conferinta de presa organizata de Traian Basescu la Cotroceni, in ziua de 3 februarie 2005, cand seful statului – citez din comunicatul oficial al institutiei prezidentiale – “ a semnalat ca directorul unui cotidian il soma ieri sa confirme zvonuri care il vizau pe seful statului”, in timp ce acelasi director de ziar, “foloseste abuziv numele Presedintelui Romaniei, umpland orasul ca este liber pentru ca s-a inteles cu Basescu”. “Va garantez ca niciunul nu se va intelege cu mine si nu va fi liber daca a incalcat legea. Preocuparile mele sunt cu totul altele decat cele pe care le presupun gurupuri de tip mafiot pe care vreau sa le distrug si nu sa le protejez, grupuri de interese, grupuri administrative, grupuri de oameni politici”, a spus Presedintele Basescu.

Sa recunoastem, interventia publica pe care am consemnat-o mai sus a starnit numeroase rumori si semne de intrebare. Cu atat mai mult cu cat Presedintele Romaniei, atunci cand se referea la subiectul de mai sus, invartea in mana un faximil. Pentru a descifra acest episod, incep prin a posta chiar acum documentul la care face referite Traian Basescu.

 

pdf-logo 

 

Prin urmare, Mihai Iacob, copatron al unui ziar, ii crea nici mai mult, nici mai putin seful statului decat sa denunte public un concurent, o persoana cu care el se afla in confict. Respectivul era Sorin Ovidiu Vantu. Impotriva acestei solicitari de denunt public, intr-o tresarire de deminitate, protesta Presedintele Traian Basescu.

Dar cum s-a ajuns in situatia in care, un personaj in definitiv obscur, semi-interlop, ca Mihai Iacob sa-l someze, intr-o asemenea maniera, pe temutul sef al statului roman? Raspunsul nu este greu de dat. Relatiile dintre Iacob si Basecu erau si sunt de cardasie. Singura exceptie s-a petrceut atunci, in 2005, cand Basescu a avut o tresarire de demnitate.

Pe ce ma bazez cand vorbesc despre cardasie?

Cei doi se cunosc inca de pe vremea cand Traian Basescu era deputat de Vaslui. Originar din comuna Negresti, Mihai Iacob i-a pus la dispozitie lui Basescu – nu exista, pe atunci, obligatia unei decalaratii de avere pentru demnitari – o masina personala marca Fiat Ulyse. Cu acest autoturism a circulat, o vreme, atat deputatul Traian Basescu, cat si ministrul Transporturilor, purtator al aceluiasi nume. La schimb, anchetarea lui Mihai Iacob in dosarul BRS de catre Parchetul Inaltei Curti de Casatie si Justitie, a intrat in adormire. Procuroarea Bica, cea care l-a anchetat si nu l-a mai anchetat pe Mihai Iacob, a fost numita, in mandatul lui Traian Basescu, de catre Monica Macovei, secretar de stat la Ministerul Justitiei.

La randul sau, Mihai Iacob ii face, astazi, contraservicii lui Traian Basescu, publicand diverse inregistrari si documente, reale sau false, care ii incrimineaza pe adversarii politici ai sefului statului. Curata cardasie.

Atat comentariile, cat si ping-urile sunt inchise.

9 comentarii

noiembrie 28th, 2009 at 12:00
roma spune:

Pana in momentul de fata ,dupa ce se arata zeci de secvente si citate ale razbunatorului base, singurul adevar ce este vizionat seara de seara la tv de cand are o mare problema morala este cuvantul PLOUA AFARA PLOUA nu puteti nega acest adevar pur spus de base, fiind si singurul spus, fara sa asteptam cinci min. doua ore, trei ore………un adevar pe care l-a dovedit ,dupa ce s-a contrat cu Mircea Badea.

noiembrie 28th, 2009 at 13:14
dulcineea quinn spune:

il urasti tare pe iacob, nu? ti-a cam tras-o! ha ha ha!

noiembrie 28th, 2009 at 18:41
Marius Mina spune:

Razvan Murgeanu : „Si pac, i-a ars Basescu un cap in gura”(audio)

http://mariusmina.blogspot.com/2009/11/razvan-murgeanu-si-pac-i-ars-un-cap-in_28.html

noiembrie 28th, 2009 at 20:17
Tatiana spune:

Domnule Sorin Rosca Stanescu,
Totusi, mi se pare prea putin ca numai dvs. sa scoateti la lumina astfel de lucruri. Iar oamenii nu stiu si va interpreteaza negativ actiunile. Iata, de exemplu, comentariile anterioare. Ma gandesc ca populatia nu cunoaste toate acestea si exista o inertie. Oamenii nu va cred. Si daca vine cineva din anturajul lui Basescu si va contrazice, n-o sa va mai creada nimeni.
Ce-ar trebui sa se faca? Cred ca mult mai mult.

noiembrie 28th, 2009 at 23:16
roma spune:

Am vrut sa spun ca, atnci cand razbnatorul pe toata lumea si pe copilasi, ii carpea una lui Bogdan, afara PLOUA se pare ca nu intamplator a ales el sceneta sprijina-ma televizorule ca afara ploua rau de tot. NIMIC NU ESTE INTAMPLATOR TOTUL SE PLATESTE

noiembrie 29th, 2009 at 11:22
Robert Horvath spune:

UN ARTIST JAPONEZ CATRE BASESCU : „NE CRAPA OBRAJUL DE RUSINE”
Domnule Presedinte
Inchei aceasta scrisoare fara sa va cer nimic. Nici macar deschiderea unei anchete prezidentiale la adresa dumneavoastra. Votul din turul doi va rezolva toate problemele mele. Totusi nu rezist tentatiei de a va da un sfat. Renuntati la canditatura inainte de alegeri. Veti da o proba de demnitate care va fi aplaudata deopotriva si de prieteni si de dusmani. Cineva spunea ca fiecare popor are conducatorii pe care ai merita.
Romania si romanii care ai cunosc merita mai mult. !
KIYOKO HORVATH TOKIO JAPAN 28 DECEMBER 2009.
DESCHIDETI BLOG http://devanewyork.blogspot.com/

http://www.devagallery.com/

noiembrie 29th, 2009 at 18:21
samurai spune:

cine vorbeste de cardasie? un maestru al cardasiilor…
dupa principiul hotul striga hotul !!!
Mi-ar fi rusine SRS ! Ai intrecut orice limita ! Pai, nu-l santajai tu pe Macovei acum cateva zile? Chiar nu iti e rusine? poti sa pozezi in lupul moralist?
Rusine !

noiembrie 30th, 2009 at 00:28
Mirela Predan spune:

Stiti, domnule Rosca Stanescu, pe cei de la Curentul, din nefericire, eu chiar ii cunosc. Ca nu degeaba o sa deschid proces in care o sa acuz o angajata de acolo, Oana Voinea, de tentativa de crima. Impotriva mea, desigur. Bineinteles ca am probe. Si o sa am si eu anchetele mele de presa legate tot de ziarul Curentul, adiacente acestui subiect. Am avut nesansa sa lucrez cu unii dintre cei care acum lucreaza acolo. Nu acum, pentru ca e in plina campanie electorala, iar balamucul este unul total, insa dupa alegeri, poate veti accepta provocarea sa va cunosc personal, sa ne intalnim si sa stam de vorba. Eu tot in Snagov locuiesc (in Ghermanesti), dar este un amanunt lipst de importanta. Stiti despre ce doresc sa discut cu dvs? Despre riscurile acestea ale meseriei de jurnalist de investigatii, in definitiv. Eu chiar era sa mor in 2005 din cauza unor informatii pe care le aveam si care nu se dorea sa fie publicate. Nu glumesc. E pe bune! Nu-mi arde de glume. Oricum, indiferent de opiniile care ne unesc si cele care ne desprat, in lupta importiva ziarului Curentul, suntem aliati indiscutabil! Ca iese, ca nu iese Basescu presedinte din nou, din punctul meu de vedere nu are niciun pic de importanta. Probele pe care le am eu importiva Curentul si legate de mine sunt imbatabile si nu sunt interpretabile sub nicio forma. Va dati seama: este vorba despre o viata de om, despre propria-mi viata si o tentativa de crima impotriva mea, nu se iarta! In niciun caz de lege. Nu e nici santaj, nu e nici macar delapidare sau inselaciune. Nu stiu ce naiba de infractiune ar putea sa fie mai grava decat omorul! Si va spun sincer: scriu eu scriu, dar uneori inclusiv in ziua de azi ma mai tem. Parca as fi in Irak, cu capcane la tot pasul, nu in Romania, apropo de Hayssam. Asta este!

noiembrie 30th, 2009 at 10:16
m.p.r. spune:

daca se afla mai devreme ca udrea este coproprietar la curentul alta ar fi fost situatia acum