Probe zdrobitoare   noiembrie 29th, 2009

 

Complicitatea lui Traian Basescu este dovedita prin documente oficiale de prim rang. Sunt stenogramele inregistrarilor audio facute, in baza unor aprobari legale, de Serviciul Roman de Informatii. Convorbirile dintre Omar Hayssam si procurorul Nastasiu au fost monitorizate in mii de pagini. Dintre care am ales cateva. Daca va fi cazul, le pot prezenta si pe celelalte

 

Ii solicit directorului Serviciului Roman de Informatii sa confirme oficial autenticitatea documentelor pe care le postez. Asta pentru a nu lasa loc niciunui dubiu cu privire la veridicitatea probelor. Ele demonstreaza starea de complicitate instalata intre Omar Hayssam – omul care, conform unui verdict definitiv al Justitiei romane, este cel mai mare terorist al tuturor timpurilor capturat in aceasta tara – si autoritatile statului roman, reprezentate de procurorul Ciprian Nastasiu, Laura Codruta Kovesi si Traian Basescu.

Document dupa document demonstreaza ca Traian Basescu era la curent cu toate demersurile si negocierile vizand punerea in libertate a lui Omar Hayssam. Cu modul in care decurgea anchetarea acestuia in toate detaliile. Dirija, de la distanta, interogarea lui de catre Nastasiu, pentru a obtine probe compromitatoare impotriva adversarilor sai politici.

Traian Basescu a fost prevenit, in mod oficial, pe mai multe canale si, in mod special, de Serviciul Roman de Informatii ca, dupa punerea sa, in libertate Omar Hayssam urma sa paraseasca definitiv Romania, in intervalul 26 iunie – 1 iulie, cand, in mod straniu, probabil deliberat, nu a mai functionat monitorizarea video si audio a acestuia. Intrucat nu a actionat in nici un fel pentru a preveni acest eveniment, singura concluzie logica este ca a fost cel putin complice. Daca nu cumva chiar artizan.

Documentele pe care le postez astazi probeaza urmatoarea afirmatie postata, pe coperta cartii sale, de procurorul Ciprian Nastasiu: “O spun cu toata responsabilitatea: cand Omar Hayssam vorbea de profesor, vorbea de presedintele Romaniei”.

In calitate de sef al comunitatii serviciilor de informatii, Traian Basescu primea rapoarte SRI vizand continutul acestor stenograme, din care reiesea ca atat Nastasiu, cat si Hayssam ii invocau persoana si autoritatea sub apelativul de “Profesorul”. De altfel, in urma unei neatentii, intr-una dintre stenograme, Nastasiu chiar il identifica pe seful statului cu “Profesorul”.

Traian Basescu era pus in tema cu intentia ferma a lui Hayssam de a parasi Romania si de catre Serviciul de Informatii Externe, care i-a prezentat o nota in care era citata sursa “Beirut din Hezbolah”. Acelasi Traian Basescu a facut un gest incredibil pentru un sef de stat, intervenind pentru ca o persoana particulara, avocatul israelian Motty Tzivin, sa aiba acces in locul de detentie al lui Omar Hayssam si sa poarte cu acesta o discutie care nu a fost monitorizata, invocandu-se ulterior faptul ca, tocmai atunci, a fost defecta instalatia.

In alta ordine de idei, lectura acestor stenograme demonstreaza ca, in ciuda limbajului deseori aluziv, ambiguu, cifrat, scopul urmarit de Nastasiu era acela de “a-i aranja”, prin intermediul lui Hayssam, pe adversarii politici ai lui Traian Basescu. Era, de fapt, moneda de schimb, pe langa o buna parte din avere, pentru punerea in libertate a lui Hayssam.

Dupa ce Omar Hayssam “s-a evaporat”, procurorul Nastasiu a devenit principalul tap ispasitor. Utilizand relatiile pe care le avea in urma parteneriatului cu autoritatile din Statele Unite, Nastasiu s-a prezentat, la cerere, la Departamentul de Justitie de la Washington, unde a facut ample declaratii legate de circumstantele acestui caz unic in analele Justitiei romane. Dupa cateva zile, intrat in panica, Traian Basescu s-a deplasat in Siria, facand toate diligentele necesare pentru ca Omar Hayssam sa respecte “legea tacerii”. In acest sens, in ciuda unei hotarari definitive pronuntate in Justitie, Traian Basescu a incercat sa oblige Ministerul Finantelor sa restituie Siriei o importanta suma de bani, circa 20 milioane dolari, care era datorata de statul roman dar, intre timp, intervenise prescriptia. Promisiunea lui Traian Basescu nu a mai putut fi onorata, pentru ca era ilegala.

Cateva stenograme nu au aparent legatura directa cu tema “extragerii” lui Hayssam. Ele cuprind dialoguri purtate de Omar si Nastasiu despre Ioan Melinescu. Acesta a detinut, o perioada de timp, functia de sef al Oficiului National de Prevenirea si Combatere a Spalarii Banilor. Informatiile oferite de Hayssam sunt halucinante. Ele demonstreaza ca Melinescu, omul lui Ioan Talpes, conducea practic un grup criminal, utilizand informatiile ajunse la Oficiu pentru a santaja firmele si oamenii de afaceri, in scopul obtinerii unor mari sume de bani. Informat despre aceasta retea infractionala, Basescu nu a facut nimic.

 

In ceea ce urmeaza, postez cateva stenograme, fiecare dintre ele avand scurte explicatii:

pdf-logo

O sursa din Hezbollah dezvaluie ca se pregateste extragerea din Romania a lui Hayssam.

 

 

pdf-logoAutorizatie legala de interceptare

 

 

pdf-logoAutorizatie legala de interceptare

 

 

pdf-logoAutorizatie de interceptare

 

 

pdf-logoAutorizatie de interceptare

 

 

pdf-logoAutorizatie de interceptare

 

 

pdf-logoAutorizatie de interceptare

 

 

pdf-logoNota strict secreta din care rezulta ca Hayssam a avut o intelegere, anterioara punerii sale in libertate, cu oficiali ai statului

 

 

pdf-logoNastasiu si Hayssam isi bat joc de tema cancerului la colon – vezi episodul cu cafeaua – si aranjeaza impreuna compromiterea lui Dinu Patriciu

 

 

pdf-logoIn aceasta stenograma, printr-o scapare, Traian Basescu este identificat cu “Profesorul”, in cursul unui dialog in care tema principala este infundarea lui Adrian Nastase

 

 

pdf-logoSe discuta despre operatiunile infractionale ale lui Ioan Melinescu

 

 

pdf-logoContinuare Melinescu

 

 

pdf-logoContinuare Melinescu

 

 

pdf-logoContinuare Melinescu

 

 

pdf-logoContinuare Melinescu

 

 

pdf-logoContinuare Melinescu

 

 

pdf-logoContinuare Melinescu

 

 

pdf-logoContinuare Melinescu

 

 

pdf-logoProcurorul Nastasiu incepe sa-i sugereze lui Omar Hayssam traseul de fuga. Mai intai, obtinerea de probe medicale care sa conduca la eliberare

 

 

pdf-logoContinua aceeasi stenograma

 

 

pdf-logoPartea finala a stenogramei

 

 

pdf-logoUn nou episod, in care procurorul discuta detalii premergatoare eliberarii. In care, senzational, apare din nou numele avocatului introdus in celula cu aprobarea lui Traian Basescu

 

 

pdf-logoDetalii vizand eliberarea

 

 

pdf-logoProcurorul incepe sa ceara detalii si despre un apropiat al lui Traian Basescu. E vorba de Radu Berceanu

 

 

pdf-logoPe ultima suta de metri a punerii in libertate

 

 

pdf-logoContinuare

 

 

pdf-logoContinuare

 

 

pdf-logoContinuare

 

 

pdf-logoDetalii despre avocatul israelian care urma sa fie introdus in celula de Basescu

 

 

pdf-logoContinuare

Atat comentariile, cat si ping-urile sunt inchise.

28 comentarii

noiembrie 30th, 2009 at 06:57
OARE spune:

POSESIA de documente strict secrete de catre un ageamiu (SRS) oare nu ese PEDEPSITA DE LEGE???? Este CAZ PENAL ACEST LUCRU

noiembrie 30th, 2009 at 11:53
hardcoregangsta spune:

..intoxicari si iar intoxicari…evident cu materiale sparlite de prietenul tau procuror…raman uimit de toate incercarile matale de a iesi in evidenta cu orice pret

noiembrie 30th, 2009 at 12:36
ofelia spune:

asta este un subiect pe care nimeni nu il mai crede!basescu a dat explicatii si este un subiect trecut!nastasiu asta face jocul care i se spune.simplu!a fost dat afara din justitie ptr ca nu si-a facut treaba.tr sa spuna ce stia atunci cand in strumenta cazul hayssam,nu acum in campanie electorala!sunt curioasa ce o sa mai scoata laboratorul grivco despre basescu?mai ales acum in sapt asta de campanie?poate auzim ca basescu a omorat pe cineva,ca in rest le-am auzit pe toate.sa ne spuna iliescu cum a fost supa cu hayssam,ce gust avea!

noiembrie 30th, 2009 at 12:56
Catalin spune:

Haysam este problema PSD-ului lui Iliescu. Ce faceti dvs. este ce a spus Mao candva: „Repetati un neadevar de 1000 ori si va devenii un adevar”

Oare ceva nou nu mai scoateti? Cata credibilitate mai puteti avea dupa facatura livrata impreuna cu Patriciu partidului lui Iliescu?

noiembrie 30th, 2009 at 13:02
cristian spune:

Santajist? Turnator? Nici nu mai stiu cum sa va cataloghez, oricum impreuna cu Norica o sa faceti o vizita la penitenciar. Nu va doresc dar este o speranta.
Hayssam este al PSD.

noiembrie 30th, 2009 at 13:19
bogdan spune:

Am citit cu interes toate cele prezentate. Cu la fel de mult interes am urmarit inregistrarea cu seful ANI. Probabil clasa politica din Romania e speriata rau tare de Basescu. De noi au demonstrat de mult ca nu le pasa. Deci ce ii sperie atat de tare? Ce le face Basescu de s-au unit cu totii atat de strans ca sa-l dea jos. Ce va determina domnule Rosca Stanescu sa arucati la comanda cu atata noroi. Aceeasi frica aproape animalica ca va reformeaza pe toti? Va trimite departe de pozitiile caldute de unde papati bani din impozitele si taxele noastre?

noiembrie 30th, 2009 at 13:58
gica contra spune:

Dle Stanescu,iar ai venit cu prafuri,formatul documentului,referitor la caracterul „clasificat”, nu este specific nici unei institutii a statului care lucreaza cu asfel de documente.Ai trecut pe fiecare pagina,in partea de sus,”STRICT SECRET”,fapt care dovedeste ca „hartiile” publicate sunt FALSURI. AI RAMAS IN URMA CU ACESTE LUCRURI,NU MAI SUNT ACELEASI CA CELE DE PE VREMEA CAND ERAI TURNATOR LA SECURITATE (USLA)
A se studia „Instructiuni de intocmire,manipulare si pastrare a documentelor clasificate.

noiembrie 30th, 2009 at 14:19
Ioan Talpes spune:

Domnului Sorin Rosca Stanescu

Stimate Domn,
La data de 29.11. 2009, in articolul „Probe zdrobitoare”, pe care l-ati postat pe blogul dvs., ati afirmat ca Ion Melinescu, fostul sef al Oficiului National de Prevenire si Combatere a Spalarii Banilor, ar fi „omul lui Ioan Talpes”. Va informez ca numai o jigodie porcina (cu scuze pentru patrupezi, animale foarte dragute şi utile) ar putea lansa asemenea aberaţii, fara nici un temei, avand in vedere ca l-am intalnit o singura data pe dl. Ion Melinescu. V-as ramane indatorat daca l-ati intreba pe dl. Adrin Nastase al cui om este respectivul Melinescu.

Cu aceeasi consideratie,
Ioan Talpes

noiembrie 30th, 2009 at 15:12
conducatoarea spune:

Vad multe documente,multa palavrageala dar nici o dovada concreta.Nu avem nici o siguranta ca acele acte sunt valide,desi se scrie cuvantul autorizatie.Este penibil sa vorbesti mult,sa aduci acuze fara probe palpabile,sperand ca asa vei mai fura din voturi!

noiembrie 30th, 2009 at 20:27
AnnaEyez_Bv spune:

ceea ce este prezentat aici nu ma convige deloc…cazul Hayessam are amprenta PSD pe peste tot. Nu zice nimeni ca Basescu e usa de biserica dar nici de ceea ce este incriminat aici nu cred. Asta face parte din lupta PSD-ului imoptriva lui Basescu.

decembrie 1st, 2009 at 10:56
Robert Horvath spune:

UN PRESEDINTE CARE NU POATE PARASI TERITORIUL NATIONAL.
PRIN NATURA MESERIEI SI A CETATENIEI (AMERICANA SI JAPONEZA ) POT SA VAD CUM MEDIA SI PUBLICUL REACTIONEAZA LA „SECVENTA RUSINII NATIONALE” .REACTIA OMULUI DE RAND CA SI A VARFURILOR SOCIETATII ESTE ACEIASI; INDIGNARE SI DESGUST. VA GARANTEZ CA ACEST INDIVID NU MAI POATE CALCA IN NICIO TARA A CIVILIZATIEI OCCIDETALE. NICI CA PRESEDINTE NICI CA PERSOANA PARTICULARA. LUCRURILE TREBUE SPUSA PE NUME. IMAGINEA ROMANIEI ESTE LA PAMANT. EA TREBUE INBUNATATITA NU INGROPATA SI MAI ADANC . ROMANII
SI ROMANIA MERITA MAI MULT. http://devanewyork.blogspot.com/

http://www.devagallery.com/

decembrie 1st, 2009 at 16:48
alle_bv spune:

Toata aceasta dezbatere cu privire la subiectul Hayssam nu este decat o noua arma de manipulare a opiniei publice, dupa cum ne-am obisnuit in ultimul timp. Prin toate aceste probe, nu reusiti decat sa dovediti inca o data faptul ca Omar Hayssam este inventia lui Ion Iliescu şi Adrian Năstase, pe care doriti sa-i aduceti din nou la putere prin intermediul lui Mircea Geoana. Toata aceasta tevatura cu Hayssam nu este decat un nou instrument de campanie electorala. Dar este evident ca alegatorii lui Traian basescu au trecut deja peste aceasta poveste.

decembrie 3rd, 2009 at 23:21
ARACET spune:

Felicitari pentru emisiunea din aceasta seara domnul presedinte, ati demonstrat multa clasa, diplomatie in fata comunistului pe nume Mircea Geoana!
Vom merge cu toti, cu mic cu mare duminica la vot si va vom vota cu drag, si indemn toti internautii, in special tinerii care trec pe aici din greseala sau nu sa merga duminica la vot si sa voteze pentru noi, pentru Romania cu TRAIAN BASESCU!!
Felicitari inca o data pentru emisiunea!! cel mai tare ati fost…bravoooooo