Voiculescu le propune liderilor PNL si PSD crearea unei Aliante Social-Liberale, care sa constituie un guvern din umbra   ianuarie 28th, 2010

 

de Alin Olteanu

Foto Dan VoiculescuPresedintele de onoare al Partidului Conservator (PC), Dan Voiculescu, le-a adresat joi o scrisoare deschisa liderilor liberali si social-democrati, prin care le propune sa formeze Alianta Social-Liberala, care sa aiba un program politic comun si sa constituie un guvern din umbra, capabil sa rastoarne in 2012 guvernarea PD-L. Fara a preciza in epistola daca isi doreste ca si PC sa faca parte din alianta propusa, Voiculescu atentioneaza ca, daca ea s-ar forma abia in 2012, fiind precedata de doi ani de atacuri reciproce, credibilitatea ei ar avea din start mult de suferit, relateaza NewsIn.

Scrisoarea lui Dan Voiculescu, adresata nu doar presedintilor Crin Antonescu si Mircea Geoana, ci si posibililor succesori la sefia PSD ai acestuia din urma, Cristian Diaconescu, Miron Mitrea si Adrian Nastase, incepe cu un avertisment adresat PSD si PNL, in care se arata ca alegerea unor noi conduceri si restabilirea linistii interne nu vor fi suficiente pentru a transforma aceste partide in opozanti suficient de puternici ai democrat-liberalilor.

„Cineva va ajunge sau va ramane presedinte la PSD. Si? Va inceta dezertarea parlamentarilor? Primarii ramasi fara fonduri nu vor mai trece de partea puterii? Vor creste pensiile sau salariile din educatie si sanatate? Mi-e teama ca nu. La PNL, foarte probabil, Crin Antonescu isi va reimprospata echipa. Si? Parlamentarii si primarii PNL vor rezista ispitei scurtaturii spre putere? Fiscalitatea va deveni eficienta si flexibila? Sunt, din nou, sceptic. La PC se schimba garda. Vor veni, sper, lideri tineri, inteligenti, determinati. Vor propune si promova o noua viziune! Si?”, se intreaba Voiculescu.

Potrivit acestuia, puterea noilor lideri ai opozitiei va fi mai redusa decat a celor care controleaza Parlamentul, Guvernul, Presedintia si serviciile secrete si care provin “din celalalt partid”. In aceste conditii, afirma Voiculescu, „Este nevoie acum, nu peste doi ani, de o Alianta Social-Liberala. PSD si PNL trebuie sa inteleaga ca nu se lupta cu un partid, ci cu un sistem care dispune integral de resursele institutionale, financiare si coercitive ale statului roman”.

Presedintele de onoare al PC avertizeaza totodata in scrisoare ca o alianta conjuncturala intre PSD si PNL, formata inaintea scrutinului legislativ din 2012, nu va putea fi credibila in conditiile in care constituirea ei va fi fost precedata de doi ani de atacuri reciproce.  „Daca cineva isi face iluzii ca in 2012 poate castiga puterea, chiar intr-o alianta, obtinand 54-55% din voturi inseamna ca s-a nascut dupa 6 decembrie 2009. Actualul regim nu poate fi schimbat decat cu peste 70% din voturi”, opineaza Dan Voiculescu. „Pentru ca PSD si PNL sa nu devina, treptat, doar partide istorice, trebuie formata, in cel mai scurt timp, Alianta Social Liberala, trebuie elaborat un program politic temeinic si trebuie construit un guvern din umbra solid, care, prin contrast, sa demonstreze precaritatea Executivului in functie si sa-i convinga pe romani ca exista alternativa”, conchide presedintele de onoare al PC.

Atat comentariile, cat si ping-urile sunt inchise.

Nu exista comentarii