Dinescu: Daca Rosca Stanescu e atat de dragut sa recunoasca ca a colaborat cu Securitatea, e bine   ianuarie 29th, 2010

 

de Alin Olteanu

Mircea DinescuIn calitate de membru al Consiliul National pentru Studierea arhivelor Securitatii, Mircea Dinescu a declarat astazi pentru Realitatea.net ca jurnalistul Sorin Rosca Stanescu ar fi putut primi o adeverinta de necolaborare cu Securitatea, dat fiind ca la Consiliu nu exista nimic despre el. Pe de alta parte, a adaugat Dinescu, daca jurnalistul recunoaste totusi colaborarea cu Securitatea, “e foarte bine”. Reactia lui Dinescu apare dupa ce Rosca Stanescu a declarat vineri, pentru Mediafax ca nu a primit o noua adeverinta de la CNSAS, dar ca, daca ea a fost totusi emisa, ea “reprezinta un al doilea fals”.

„Daca nu exista nimic la CNSAS, daca nu are dosar, noi nu puteam sa-i dam decizie de colaborare cu Securitatea”, a explicat Mircea Dinescu adeverinta de necolaborare cu fosta politie politica pe care, potrivit NewsIn,  jurnalistul Sorin Rosca Stanescu ar fi primit-o saptamana trecuta din partea Consiliului. „Daca el e atat de dragut si recunoaste, e foarte bine, ar fi un castig pentru Romania daca si cei care si-au sustras dosarele ar face la fel”, a adaugat Dinescu.

Reactia sa, precizeaza Realitatea.net,  apare dupa ce Rosca Stanescu a declarat astazi pentru Mediafax ca nu a primit o noua adeverinta de la CNSAS dar ca, daca aceasta chiar a fost emisa, ea reprezinta un fals, pentru ca el a recunoscut public, inca din 1992, ca a colaborat cu Brigada Antiterorista a Securitatii.

„Nu am primit de la CNSAS o adeverinta de necolaborare cu Securitatea. Am auzit si eu din presa. Am citit declaratiile din presa. Dar daca este adevarat, si banuiesc ca este, aceasta a doua adeverinta reprezinta al doilea fals, pentru ca din 1992 am recunoscut public si am regretat public ca am colaborat cu Brigada Antiterorista a Securitatii”, a subliniat jurnalistul.

In urma cu mai multi ani, aminteste Mediafax, Rosca Stanescu a mai primit de la CNSAS o adeverinta de necolaborare cu Securitatea. „Acum cinci ani, noi am votat in unanimitate la Clubul Roman de Presa sa se verifice membrii Consiliului de Onoare, considerand ca e important sa stie opinia publica ce este cu noi. Spre uimirea mea, am aflat ca eu nu am colaborat cu Securitatea”, a spus Rosca Stanescu.

Atat comentariile, cat si ping-urile sunt inchise.

2 comentarii

ianuarie 30th, 2010 at 01:18
Robert Horvath spune:

EXPOZITIA PATAPIEVICI DESCHISA DUPA DOI ANI DE ZILE !

ULUITOR, INCREDIBIL,SENZATIONAL, DEMENT !

Scandalul ICR creiat prin chemarea de catre mine a politiei americane la expozitia din NEW YORK ramane actual. Expozitia este deschisa si azi dupa aproape doi ani. Articolul scris acum doi ani ramane valabil ,cu singura deosebire fiind faptul ca bugetul ICR sa marit cu 4 milioane $ peste bugetul din anul trecut.
Probabil Presedintele de onoare al ICR ,Traian Basescu consindera ca in mijloc de
criza, cand se taie pensile, oamenii sunt dati afara si copii nu au ce manca ,trebue furat mai mult !
DESCHIDETI BLOGUL ROBERT HORVATH-DEVA
http://devanewyork.blogspot.com/
FOTOGRAFII CU POLITISTI AMERICANI DESCINZAND IN MIEZ DE NOAPTE
LA ICR NEW YORK.

MANDAT PENTRU ARESTAREA LUI BASESCU LA NEW YORK
Astazi 12 Noiembrie publicatia New York Magazin a spart cenzura. Redactorul Culian , jurnalist al curajului si adevarului a publicat articolul “Morminte la Bucuresti, Menore la la New York”. El desvalue fapte noi, incendiare ,despre scandalul ICR ,New York: Expozitia antisemita nu a fost una romanaeasca, ci una araba. Mana care a desecrat menore manjind, cu sange cuvantul Fuck, este al arabului OMAR MARWAN AMBAKI.( romanii au fost doar decorul si diversiunea).. . Acesta expozitie de si oficial a fost inchisa la 15 August, este deschisa si azi dupa trei luni de zile….probabil pana la intoarcerea presedintelui din Siria …. Rezultatul anchetei americane incepe sa-si faca loc in media americana….. Profanarea mormintelor este legata de desecrarea menorelor…Se profileaza un scandal international….. Culmea ironiei, face ca.Anti Defamation League cea mai puternica asociatie evreiasca , se se afle cu sediul, la doua minute de galeria ICR. Articolul descrie in amanunt, descinderea in noaptea de 29 octombrie a unei unitati speciale in Hate Crime, pentru a lua probe. Faptul ca presedintele Basescu deschide,sponsorizeaza si refuza sa inchida ,un eveniment extremist care promoveaza teroarea si si ura de rasa in mijlocul celui mai mare oras american, la doi pasi de sediul ONU,creiaza o situatue fara precedent. Aceasta provocare cere un raspuns pe masura . Baza penala o reprezinta “plangerea”adresata politiei, in care subsemnatul cer deschidera unei anchete si dezamorsarea unei bombe a terorismului ideologic islamic. Aceast document oficial impreuna cu probele adunate, pun bazele Mandatului de Arestare in U.S., a cetateanului roman Traian Basescu. Copia acestui document ,cu antetul politiei americane si numar de inregistrare sta la dispozitia celor interesati . Robert Horvath Cineast New York 14 noiembrie 2008 ( cititi nymagazin nr 593 )
http://devanewyork.blogspot.com/ http://www.devagallery.com/

ianuarie 30th, 2010 at 20:26
dabija spune:

Robert Horvath, cred ca esti un colportor ordinar , un mincinos patologic si nu ma surprinde ca propaganda ta lipsita de orice argumente sau common sense este publicata pe acest site . Daca nu ma crezi, imi pare rau pentru tine roby,…See your psychiatrist and slowdown with this crazy bushtit , you do that as soon as possible you stupid asshole!