Geoana despre verificarile ANI: O vendeta politica, o incercare de a influenta rezultatul Congresului   ianuarie 29th, 2010

 

de Alin Olteanu

Presedintele PSD, Mircea Geoana, a declarat  vineri, prin intermediul unui comunicat, ca acuzatiile ANI la adresa sa reprezinta „o suma de neadevaruri” si de erori comise „fie intentionat, fie din lipsa de profesionalism”, fiind o incercare „vadita” de defaimare a persoanei sale. In plus, liderul social-democrat sustine ca nu a fost informat oficial cu privire la finalizarea dosarului deschis de ANI si ca se va pronunta asupra aspectelor procedurale saptamana viitoare, dupa ce va avea acces la dosar, relateaza NewsIn. 

„Concluziile cercetarilor efectuate de ANI si asa-zisele ‘indicii temeinice’ identificate de Agentie reprezinta o suma de neadevaruri si de erori comise fie intentionat, fie din lipsa de profesionalism. Aspectele retinute din comunicatul ANI cu privire la pretinsa incalcare a prevederilor art. 292 Cod Penal nu sunt altceva decat o incercare vadita de defaimare a persoanei mele in ochii opiniei publice fata de un subiect fara continut real, deoarece cele indicate reprezinta doar chestiuni artificiale legate de aspecte formale privind incheierea unor acte juridice”, arata Mircea Geoana, in replica la comunicatul de vineri, in care ANI anunta ca a sesizat Parchetul in vederea cercetarii  anumitor neconcordante din declaratia de avere a politicianului. Presedintele PSD mai precizeaza ca din comunicatul ANI au fost „omise” anumite informatii pe care el le-a pus la dispozitia reprezentantilor institutiei. In acelasi timp, Mircea Geoana afirma ca tranzactia imobiliara la care face referire sesizarea ANI nu a produs si consecinte asupra cuantumului averii sale, ea fiind desfiintata printr-o rezolutiune conventionala, iar partile fiind repuse in situatia anterioara. Mai mult, spune liderul PSD, pretul platit, despre care ANI a afirmat ca era sub cel al pietei, era o componenta a afacerii ce urma sa fie derulata, prin urmare nu poate avea relevanta raportarea la preturile medii de pe piata imobiliara, astfel incat „din punctul de vedere al completarii declaratiilor, acestea sunt corecte”. In privinta dividendelor incasate, in 2007, de la Topcont Invest SRL de catre sotia sa, Mihaela Geoana, presedintele PSD precizeaza ca ele au fost declarate in mod legal, la momentul incasarii lor, in 2008. Mircea Geoana explica in comunicatul de vineri si sesizarea ANI privind apartamentul contractat cu CEFIN REAL ESTATE, sustinand ca acest contract a fost reziliat prin acordul partilor. „Totul a fost doar o intentie”, a subliniat liderul PSD. De altfel, potrivit lui Geoana, toate aceste aspecte au fost clarificate si cu ANI, existand si o corespondenta in acest sens. „In concluzie”, afirma el, “precizez ca nu am incalcat legea, nu am nimic de ascuns si vreau ca opinia publica sa fie informata corect si complet in legatura cu aceasta situatie. Consider ca asistam inca o data la o vendeta politica a celor care conduc astazi Romania si, mai mult decat atat, la o incercare de a interveni si de a influenta rezultatul alegerilor din PSD”.

Atat comentariile, cat si ping-urile sunt inchise.

Nu exista comentarii