Curtea de Conturi a finalizat dosarul Udrea, confirma Vacaroiu   ianuarie 30th, 2010

 

de Alin Olteanu

Nicolae VacaroiuPresedintele Curtii de Conturi, Nicolae Vacaroiu, a confirmat vineri, pentru Inpolitics, finalizarea anchetelor solicitate anul trecut de catre Comisia parlamentara speciala de ancheta in cazul Elena Udrea – Ministerul Turismului. Vacaroiu a precizat ca dosarul urmeaza sa fie trimis Camerei Deputatilor in scurt timp, el putand fi inaintat ulterior si catre Directia Nationala Anticoruptie (DNA), relateaza Realitatea.net.

Potrivit lui Nicolae Vacaroiu, anchetele in cazul Udrea solicitate de catre Comisia parlamentara speciala  de ancheta sunt, practic, finalizate: “Urmeaza ca, in scurt timp, sa trimitem raportul nostru la Camera Deputatilor, care ne-a solicitat acest demers”, a precizat el. Dupa cum aminteste Inpolitics, acum cateva luni, Comisia Udrea a recomandat inceperea urmaririi penale impotriva ministrului Turismului, Elena Udrea, pentru deturnare de fonduri. Presedintele Curtii de Conturi nu a dorit sa precizeze care sunt concluziile raportului, legea nepermitand acest lucru in faza in care se afla documentul, insa a specificat ca, odata remis Camerei Deputatilor, raportul poate fi preluat, automat, si de catre DNA, el devenind public.

Vacaroiu a mai precizat pentru Inpolitics ca, in cateva zile, va fi finalizat si raportul de activitate al Curtii pe anul 2008, care va puncta trimiterea la Parchet si DNA a peste 40 de dosare, care cuprind nume sonore. Presedintele Curtii de Conturi s-a abtinut insa de la a dezvalui vreunul dintre acestea.

Atat comentariile, cat si ping-urile sunt inchise.

Nu exista comentarii