SUA anunta ca sunt dispuse sa coopereze cu Rusia pentru desfasurarea unui scut antiracheta in Europa   ianuarie 30th, 2010

 

de Alin Olteanu

Statele Unite sunt dispuse sa coopereze cu Rusia pentru desfasurarea unui scut antiracheta in Europa, a anuntat vineri secretarul de stat american Hillary Clinton in timpul unui discurs rostit la Scoala Militara din Paris. Pe de alta parte, sefa diplomatiei americane a afirmat ca SUA se opun incheierii tratatului privind securitatea europeana propus de Moscova, deoarece acesta ar duce la un proces lung si complicat, relateaza AFP, consultat de NewsIn.

Potrivit lui Hillary Clinton, sistemul de aparare antiracheta „s-ar putea extinde la Rusia, daca se decide sa coopereze” cu SUA. Dupa cum aminteste AFP, anul trecut, presedintele american Barack Obama a renuntat la planurile de desfasurare a scutului antiracheta in Polonia si Cehia, pentru ca acest proiect, contestat de Moscova, era foarte scump si ineficient. El a propus inlocuirea lui cu un sistem mai economic, ale carui contururi si parametri nu au fost inca stabiliti.

In privinta tratatului privind securitatea europeana propus de Moscova, Hillary Clinton s-a aratat rezervata. „Noi credem ca in materie de securitate este mai bine sa urmarim obiective comune in cadrul institutiilor existente, decat sa negociem noi acorduri propuse de Moscova”, a afirmat ea. Din punctul sau de vedere, propunerea rusa ar duce la un proces lung si complicat, iar securitatea continentului ar fi mai bine asigurată „in contextul institutiilor existente, OSCE si NATO”.

De asemenea, secretarul de stat american a tinut vineri sa reafirme opozitia Statelor Unite fata de independenta Osetiei de Sud si Abhaziei, insa a amintit totodata ca Washingtonul „nu incearca sa creeze o linie despartitoare intre vecini si parteneri”. „Nu exista decat o Europa. O Europa partenera a Statelor Unite, o Europa care include Rusia”, a subliniat Clinton.

Atat comentariile, cat si ping-urile sunt inchise.

Un comentariu

ianuarie 30th, 2010 at 20:16
Robert Horvath spune:

DOCUMENTELE CARE VOR DUCE LA PRABUSIREA LUI TRAIAN BASESCU !

ATENTIE ! ATENTIE ! ATENTIE !
FOSTUL DIRECTOR AL AEROPORTUL OTOPENI A FOST INVITAT
DE ORGANELE DE INVESTIGATII AMERICANE IN USA. EL VA ADUCE CU EL
INREGISTRAREA IN SECRET A MINISTRULUI TRANSPORTURIL0R TRAIAN BASESCU.
-VA FI ADUS SI DOCUMENTUL – RACHETE ROMANESTI PENTRU ORGANIZATIA TERORISTA FARC.
- ACEST DOCUMENT A FOST INTRODUS IN ACUZAREA LUI BOUT ( CELEBRUL TRAFICANT DE ARME ). Documentul implica direct pe cetateanul roman Traian Basescu. Conform legislatiei americane EXPORTUL DE RACHETE AER SOL CATRE TERORISTI DUCE AUTOMAT LA 60 DE ANI INCHISOARE.

DESCHIDETI DOCUMENTELE CARE VOR
INGROPA DEFINITIV MAFIA ARMELOR SI VOR SCURTA MANDATUL PREZIDENTIA DE LA 5 ANI LA 5 LUNI !

(In cazul in care intervine cenzura serviciilor puneti pe yahoo Web Search: http://www.myspace.com/val2002
ARTICOLUL DESPRE VIZITA LUI VASILESCU LA NEW YORK VA PUTEA FI URMARIT PE ROBERT HORVATH -DEVA BLOG SI VA FI PRELUAT DE
MAJORITATEA AGENTIILOR INTERNATIONALE.
Robert Horvath ziarist USA
DESCHIDETI http://devanewyork.blogspot.com/