Cristian Diaconescu pleaca din PSD si trece la independenti   februarie 24th, 2010

 

de Alexandru Comor

Cristian DiaconescuDupa ce a declarat, marti, la emisiunea  „Vorbe grele” de pe Antena 2, ca va pleca de la PSD doar daca va afla ca cei care l-au filat, la inceputul lunii februarie, sunt chiar colegii sai de partid, senatorul Cristian Diaconescu s-a alaturat miercuri independentilor. Anuntul a fost facut de liderul acestei grupari si ministrul Apararii, Gabriel Oprea. Diaconescu este cel de-al patrulea parlamentar social-democrat care paraseste PSD dupa Congresul extraordinar de sambata, in urma caruia a fost ales presedinte al formatiunii politice Victor Ponta. Ceilalti trei sunt senatorul Serban Mihailescu si deputatii Ioan Munteanu si Culita Tarata, relateaza Antena3.ro si Realitatea.Net.

Diaconescu a confirmat demisia sa din PSD pentru cotidianul Evenimentul Zilei si a precizat ca nu doreste sa mai faca alte comentarii. Ulterior, el si-a inregistat demisia la biroul presedintelui Senatului, Mircea Geoana. Cu doar o zi in urma, Cristian Diaconescu declara insa ca nu si-ar parasi partidul decat daca ar afla ca cei care l-au filat la inceputul lunii, asa cum dezvaluia saptamana trecuta jurnalista Floriana Jucan, sunt chiar colegii sai din PSD. Pentru a lamuri aceasta chestiune, el a depus, de altfel, marti dupa-amiaza, o plangere la Parchetul general, in care solicita sa fie facute cercetari in legatura cu presupusa sa monitorizare. Senatorul a precizat tot marti, la  emisiunea „Vorbe grele” de pe Antena 2, ca pe numele sau nu exista niciun mandat de urmarire, pentru ca, daca lucrurile ar fi stat asa, i s-ar fi comunicat. „Vreau sa clarific, nu doar pentru mine, daca a existat ceva, pentru ca daca ar exista o doza de adevar ca lucrurile s-au intamplat intr-adevar asa ceva, lucrurile sunt dramatice. Este util sa stim daca a existat o astfel de operatiune si daca ea a fost organizata legal sau ilegal”, a spus Cristian Diaconescu. Social-democratul, care s-a retras sambata trecuta din cursa pentru sefia partidului, alimentand anumite zvonuri potrivit carora ar fi fost santajat pentru a proceda in acest fel, a precizat ca suspiciunile sale privind filajul la care a fost supus nu se indreapta catre o institutie a statului.”Cu posibilitatile mele limitate de informare, nu este vorba de o institutie a statului, de aceea este bine sa stim despre ce este vorba”, a afirmat el. Intrebat daca va pleca definitiv din PSD, Diaconescu a aratat ca acest gest va depinde de rezultatul anchetei in legatura cu filajul sau, dar a tinut sa sublinieze ca, nici daca se va retrage, el nu se va alatura PDL. “Nu mi-am pus problema sa ies din PSD. Eu sper ca acest lucru nu se confirma. Nu-i obligatoriu sa plec in zona politica, dar eu sper ca acest lucru nu se intampla. N-as vrea sa pun raul inainte”, declara marti senatorul.

Dupa cum precizeaza Realitatea.Net, demisia lui Cristian Diaconescu din PSD a fost urmata de cea a lui Catalin Chereches, secretar al Comisiei pentru politica economica, reforma si privatizare din Camera Deputatilor si membru al Comisiei permanente comune pentru afaceri Europene a Parlamentului Romaniei. Ca si Diaconescu, el a decis sa se alature grupului independentilor.

Potrivit unor surse politice citate de NewsIn, este posibil ca si deputatul PSD Marian Sarbu sa paraseasca PSD in favoarea independentilor. Ulterior, au precizat ele, Sarbu ar urma sa incerce sa ocupe functia de ministru al Muncii si sa-l inlocuiasca astfel pe Mihai Seitan, care a fost mustrat marti de premierul Emil Boc pentru gafele de comunicare legate de distribuirea diferentiata a alocatiilor pentru copii.

Atat comentariile, cat si ping-urile sunt inchise.

8 comentarii

februarie 24th, 2010 at 19:35
MISU spune:

VISUL LUI BASESCU DE A SE VOTA PARLAMENTUL UNICAMERAL SI CAT MAI PUTINI PARLAMENTARI SE POATE REALIZA CU 2/3 DIN VOTURILE ALESILOR.
TINTA URMATORILOR DOI ANI VA FI PENTRU PDL-BASESCU FORMAREA ACESTEI MAJORITATI. SI PENTRU ASTA VOR FACE …ORICE…ORICE…

februarie 25th, 2010 at 00:09
contele de monte cristo spune:

TOT EU II VOI DA LOVITURA FINALA LUI ESCU!

februarie 25th, 2010 at 02:32
cercetas spune:

CARE-I BAIUL, SI-A DAT BASESCU DEMISIA? Daca nu si-a dat-o nu am facut nimica, scroafa de la transport e moarta in continuare dupa posete, slibovitza curge in valuri pe deal la Cotroceni, si tara saraceste sub cizma pedelaciunilor.

februarie 25th, 2010 at 04:06
Paul din Ohio spune:

Era clar ca acest fost securist va reveni la matca si va deveni un ba’securist de nadejde. Probabil ca a fost „ajutat-indemnat” de securitate (sa treaca in tabara lui Ba’secu (pardon,tabara „independentilor”).Aceasta l-a urmarit dand apoi vina pe grupul securist rival si caruia ii va veni randul la putere data viitoare: PSD.

februarie 25th, 2010 at 05:34
Descartes spune:

Cristian Diaconescu nu a convins cu motivele susţinerii ad-hoc a lui Geaonă în timpul Congresului PSD şi nici cu cele ale plecării din acest partid. Prevăd că va fi o carieră politică ratată, odată cu decizia de a se alătura Partidului Trădătorilor. Cred că acest politician „imaculat” în faţa opiniei publice a avut relaţii extraconjugale, fiind astfel un individ cu mai multe feţe. „Apele limpezi sunt foarte adânci”. O mare dezamăgire pentru simpatizanţii Stângii. Dar dacă analizăm cu mare atenţie, vedem că el nu a fost un militant al partidului, ci un tehnocrat care şi-a creat o imagine care însă nu s-a dovedit a fi veridică. Bine l-a caracterizat CTP: un arivist. Un astfel de individ nu poate avea o valoare politică, s-a cocoţat în ierarhia PSD pe uşa din dos. Un gunoi politic căreia trebuie să nu i se mai dea atenţie.

februarie 25th, 2010 at 06:05
FLOARE DE SCOTIA spune:

EU CAND VREAU SA FLUIER…FLUIER,DECLARA PE CONT PROPRIU POLITICIANUL
AVAND CURAJUL(ANTURAJUL)SERVICIILOR SECRETE BRAVE ROMANESTI.
COCHET CA O PRIMADAONA PROASPAT TREZITA DIN SOMN…“Nu mi-am pus problema sa ies din PSD. Eu sper ca acest lucru nu se confirma. Nu-i obligatoriu sa plec in zona politica, dar eu sper ca acest lucru nu se intampla.”POLITICIANUL NOSTRU S-A DECLARAT INDEPENDENT.
CACI,DESPRE CE „INDEPENDENTA” MAI POATE FI VORBA, CU ATATEA JURAMINTE DE INREGIMENTARE LA ACTIV.
LUCRURILE SUNT DRAMATICE,EXCLAMA EL FACAND SINOPSISUL UNUI POLICIER /ACTIUNE VS REACTIUNE.URMARITORUL URMARIT,CALCHIIND CELEBRUL FILM AL MARELUI MUT CU STROPITORUL STROPIT.
DACA VANGHELIE VA IESI DIN ECUATIE,PROBABIL CA VA FI SALVAT DE LA ZMEURA DE AUR.DACA INSA IN PLAN SECUND SE AFLA DIN NOU CELEBRA FLACARA VIOLETA, VOM FI MARTORII UNUI SERIAL SIFI,(SIC!) ADAPTAT DUPA BIBLIOTECA ROZ(A)…
DAR,FIINDCA IN POLITICHIA ROMANEASCA SUSPANSUL TINE DE REGULA UN MANDAT,PANA LA PROBA CONTRARIE, PROTAGONISTUL VA IESI DIN UMBRA IN FINAL ,CA RANJETUL PISICII DE CHESHIRE….RANJET CE PLUTESTE IN AER DUPA DOUAZECI DE ANI…CA IN DUMAS TATAL,CA FIUL SI SFANTUL DUH AU EMIGRAT!
„CE CURIOS!GANDI ALICE.PISICA FARA RANJET AM MAI VAZUT,DAR RANJET FARA PISICA…AL CUI E RANJETUL…VETI AFLA IN EPISODUL URMATOR

februarie 25th, 2010 at 06:25
FLOARE DE SCOTIA spune:

P.S!
PRIN DEMISIA LUI CATALIN CHERECHES, AFLAM CA IN TOT ACEST TIMP ROMANIA A AVUT SI O POITICA ECONOMICA ,REFORMA SI PRIVATIZARE (VEZI ,DOAMNE!!!)
MARE E GRADINA MAICII DOMNULUI….AR FI SPUS PAPA PAUL AL II-LEA DESPRE ROMANIA,VIZITAND-O SI AUZIND DESIGUR MULTE DESPRE ACEASTA AFACERE POST DECEMBRISTA NUMITA FASCINANTA SI ETERNA ROMANIE.AMIN!

februarie 25th, 2010 at 13:29
V.O.M. VEDEA spune:

Cred ca domnul Diaconescu este imatur din punct de vedere politic. Ce fel de om politic poate sa fie cineva care declara cu nonsalanta ca daca ii adudecea cineva ADEZIUNEA LA PNL ar fi semnat-o rapid? Diaconescu ca si Geana nu stie sa piarda. Se da mireasa neprihanita, doar, doar l-o baga cineva in seama. Arivist? Vom Vedea