Lovitura la pensii   februarie 24th, 2010

 

            Ideea impozitarii pensiilor, lansata de ministrul Finantelor, Sebastian Vladescu, este o tentativa de crima financiara. Iar daca va fi si legiferata, atunci crima va fi gata comisa.

            Fiecare cetatean, atunci cand a obtinut un venit in schimbul muncii sale, a platit impozit pentru el. In plus, a achitat statului sumele cuvenite pentru ca, atunci cand nu va mai putea fi activ, sa primeasca o pensie, cu ajutorul careia sa poata supravietui.

            Pensia nu este o pomana pe care statul o face cuiva. Nici macar nu este o pomana facuta catre oamenii in varsta de catre angajati. Pentru a putea achita in mod corect pensiile, statul mai intai a incasat.

            Se estimeaza ca statul roman incaseaza, pe parcursul vietii active a unei persoane, de circa opt ori mai mult pentru fondul de pensii decat va fi efectiv silit sa plateasca pentru o persoana, din momentul in care acesta inceteaza, din motive de varsta, sa mai munceasca si pana cand decedeaza. Mai mult chiar, statul ruleaza decenii la rand acesti bani, avand posibilitatea sa-i inmulteasca.

            Si, cu toate acestea, in  Romania sunt lansate pe piata, de catre oficiali, aberatii de genul “pensiilor nesimtite” ori a pensiilor prea mari ori a imposibilitatii celor care muncesc de a suporta povara generatiei varstnice si, mai nou, ultima idiotenie lansata pe piata, aceea a impozitarii pensiilor.

            Sebastain Vladescu se pretinde liberal. Iar Guvernul din care face parte se pretinde a fi un guvern de dreapta.

            El pare insa mai degraba conectat la vazduh – adica este un Executiv vazduhist – decat la marea familie a popularilor europeni. Halal!

Atat comentariile, cat si ping-urile sunt inchise.

8 comentarii

februarie 24th, 2010 at 17:05
Paul din Ohio spune:

Nu sunt chiar atat de sigur. Daca procentul din salariu platit in contul pensiei viitoare NU este impozitat, atunci pensia trebuie sa fie. Dar, evident ca la batranete, omul trebuie sa aiba posibilitatea legala de a deduce multe lucruri din venitul impozabil.

februarie 24th, 2010 at 17:10
ANONIM spune:

RAZBOIUL PORCULUI(vezi Julio Cortazar)
Pana la pensii ar trebui pusa problema (urata sintagma,te gandesti parca la o ghilotina)locurilor de munca.
Nu mai producem, nu ne mai reproducem.Cam asta!

februarie 24th, 2010 at 17:13
ANONIM spune:

PS!
Romania actuala-vezi DOGVILLE! Viata de caine!

februarie 24th, 2010 at 17:33
cosmescu spune:

ENIGMA CRISTIAN DIACONESCU

Cristian Diaconescu a avut o cariera de diplomat…a fost secretar de stat la MAE, a lucrat in diplomatie si, ca toti diplomatii, a fost si este(conform surselor) ofiter acoperit SRI, si SIE.La acest congres al PSD, Diaconescu a cerut ajutor SRI, pentru a castiga alegerile pt functia de presedinte dar nu s-a considerat ca este bine si eficient pt aceasta functie…..a fost monitorizat chiar de SRI, care a dat florianei jucan si revistei sale de scandal o copie dupa material pentru a-l face sa renunte din timp la candidatura….ca orice barbat are si el o amanta….nu a existat santaj din PSD, d-na Jucan i-a spus in timpul congresului despre materialele pe care le are….poate asta era rolul d-nei Jucan….care este si ea banuita de mult(de cand lucra pentru VirgilMagureanu) ca este ofiter acoperit…..sa-l sperie pe diaconescu…..altfel cel care a dat materialele le dadea si la altii…..deci jucan este SINGURA care are de la sri materialele…..deci…daca pana acum cristian diaconescu era considerat oarecum ratat politic dar inca apt profesional…acum este DEJA UN RATAT politic la GABRIEL OPREA. Grupul OPREA, OBEDIENT LUI basescu, va mai functiona doar pana in 2012 cand independentii nu vor fi primiti nici de PD-L, unde este ingramadeala mare….nici de PNL….iar daca PSD ii primeste inapoi inseamna ca s-au tampit de tot.Toti cei din grupul independentilor sunt deja ratati politic….un partid nou…gen …pentru progresul romaniei…sanchi….nu mai poate pacali pe nimeni…..au cazut ele PNT-CD….PRM….NOUA GENERATIE….nu tradatorii aduc voturi la PSD ci oamenii noi…figurile noi…Cred ca VICTOR PONTA trebuie sa ceara Consiliului National votarea unei prevederi prin care TOTI CEI CARE AU PARASIT PSD-UL sa nu mai poata fi primiti in partid…cine a tradat o data va trada si a doua oara….ADRIAN COSMESCU

februarie 24th, 2010 at 17:35
roman polanschi spune:

Cine este de vina ?
Vladescu ?
PD-Lul ?
Ce se intimpla acum ,face parte din intelegerea dinaintea loviturii de stat .S au tot marit la salarii din 90 incoace [in special la unii ]si cind le a venit vremea pensionarii ,s au trezit cu ditamai pleasca .
Am sa dau un exemplu ,care mie imi sta in git dupa ce am aflat :DANIEL DAIANU .Pt ca a ales echipa cistigatoare ,inainte de 89 a scris o scrisoare in care il invinuia pe Ceausescu ;ca rasplata a primit toate functiile posibile ca economist .
A facut ceva bun pt Romania ?Nu .Sa vedeti peste citiva ani calculul pensiei .
Nu este vorba de cei care au muncit efectiv in diverse intreprinderi de stat .Si nici de armata .
Mai mult de Securitate este vorba si toate posturile in care au fost infiltrati .Dragutele de Externe si ele .
Toate ONGile au infiltrati in ele .Si salariile curente si cei care s au pensionat de acolo sint in incidenta de mai sus .
Orice deviere de la lege nu au facut o amaritii .
Bun ,Vladescu a tradat miscarea liberala .Dat il afara din PNL si nici istoria nu o sa mai pomeneasca de el .
Ce se intimpla acum cu pensiile este o dovada clara ca s a copt buba pina s a spart.Si asta a durat 20 de ani .

februarie 25th, 2010 at 05:52
jan dinu spune:

orine ,esti un nesimtit daca te faci ca n-ai auzit de pensii nesimtite !Suferi – suferi …cind mergi la Nufarul pentru
curatirea …infectelor tale disponibilitati ??
JD

februarie 25th, 2010 at 09:35
Echidistantul spune:

@ Paul din Ohio
Dupa umila d-tale parere,daca depui bani la banca,la restituire trebuie sa primesti o suma impozitata si nu suma depusa plus dobanda.E greu sa intelegi ca pensia nu reprezinta venit,ci restituire?

februarie 25th, 2010 at 11:14
CLASSA CONDUCATOARE spune:

SI PENSIONARII SE IMPUSCA, NU-I ASA?