Cum poate castiga PSD din “incidentul” Diaconescu?   februarie 25th, 2010

 

            Cristian Diaconescu, un politician de valoare, cu o buna imagine publica, reclama un fapt bizar. Dar nu si nemaiintalnit. Si anume ca intimitatea sa ar fi fost violata printr-o monitorizare ilegala. El banuieste nu un serviciu secret, ci partidul din care a facut parte pana de curand. Cu alte cuvinte, un membru sau mai multi membri PSD ar fi pus la cale spionarea lui. Revoltat si in semn de protest, Cristian Diaconescu paraseste partidul in care a facut cariera, pentru a se arunca in bratele lui Traian Basescu, via falsii independenti.

            Iar Victor Ponta, abia ales presedinte, este astfel pus in fata unei situatii critice. O anatema poate ramane inscrisa pe fruntea partidului pe care il conduce. Si, in plus, pierderea lui Diaconescu e importanta, cel putin sub aspect psihologic.

            Este de mirare ca Diaconescu stie cu atata precizie ca agresiunea legata de spionaj politic impotriva sa nu este pusa la cale de un serviciu secret. Sa ai o asemenea certitudine reprezinta in sine o veritabila performanta. Sa admitem ca asa stau lucrurile. Ce ar avea de facut Ponta, pentru a apara obrazul partidului? In loc sa stea in espectativa, in loc sa faca declaratii cu un continut formal, el poate pur si simplu sa faca plangere penala. Pe alese. Fie impotriva lui Diaconescu, care a adus o grea acuzatie partidului, fie, mai degraba, o plangere in rem, pentru ca procurorii sa descopere cine l-a monitorizat pe fruntasul de pana mai ieri al PSD.

O asemenea miscare pe tabla de sah politic ar demonstra, in primul si in primul rand, ca Ponta este strain de intreaga murdarie. In al doilea rand, daca ea a fost pusa la cale de un grup din interiorul PSD, ar putea afla si astfel ar avea sansa de a-i sanctiona exemplar pe vinovati. Daca “monitorizarea” lui Diacoescu ar fi o afacere a unui serviciu secret, acesta ar putea fi pus la zid iar, in viitor, asemenea operatii ar putea fi evitate. In fine, mai exista posibilitatea ca urmarirea lui Diaconescu sa fie o provocare facuta chiar de PD-L, pentru ca, pana la urma, Cristian Diaconescu sa poata fi adjudecat de acest partid. Afland adevarul, Ponta si PSD nu ar avea decat de castigat si in acesta ipoteza.

Oricum, si atitudinea lui Diaconescu e suspecta. De ce s-ar arunca el fix in bratele unui grup marioneta PD-L, controlat de la Cotroceni? Ar face-o fie fiindca santajul a reusit, si in acesta situatie, cu tot regretul, trebuie spus ca omul este cu musca pe caciula , fie intrucat a fost momit cu o viitoare functie de Palatul Cotroceni, varianta in care se dovedeste a fi doar un produs pus pe taraba comertului politic. Exista, insa, o posibilitate, oricat de mica ar fi ea – si aceasta merita sa fie investigata – ca, pana la un punct cel putin, Cristian Diaconescu sa fie victima unei murdarii politice. Pana la ce punct? Pana la punctul in care el a luat decizia de a merge unde, pana ieri, a scuipat.

Atat comentariile, cat si ping-urile sunt inchise.

5 comentarii

februarie 25th, 2010 at 14:20
roman polanschi spune:

O logica intortochiata pt o situatie imposibila !
Hai s o luam pe scurtatura ;ca sanse avea Diaconescu cu Ponta Pres.PSD ?Il mai punea vreodata ministru de orice fel ,nu la Externe si nici la Justitie ? NU……
Si atunci este posibil zvonul conform caruia Diaconescu v a primi scaunul de la Externe .Am si uitat ca Ponta si Diaconescu se dusmaneau cordial .
Atunci Q.U.E.D.

februarie 25th, 2010 at 14:41
roma spune:

Pai dupa cum eu sunt atenta la detalii,acesta este observat de mine atunci cand, intrebat de mediator de la, A3,macar banuiti pe cineva, spuneti-mi macar cu ce litera incepe. A spus da…cu d de la desgust.Ce ziceti ? dragnea ,dancu,dr..u? Si daca este asa ce sa mai caute in acel partid .Iti iei lumea in cap si daca mai ai si tu ceva ,ceva micut de ascuns, te duci la oamenii care sigur au si ei asa ceva.

februarie 25th, 2010 at 15:01
markuss spune:

Sa stiti domnule Rosca Stanescu,ca noi pana la urma plecam la domnu Presedinte.

O fi el artagos,cu privirea tulbure seara si la pranz,dar la el gradu e grad si fonctia e Temelie.
Zicea ca daca reusim sa-l smulgem si pe asta mic al nostru,asta mai timid,Mircea,la cate stele se strang-o punem de un CIE ca in vremurile bune.

A zis ca pe dumneata e foarte suparat,ca nu stiu ce ti-a casunat sa scrii ca a vandut niste artificii sa aiba familia bani de sarbatori.

februarie 25th, 2010 at 18:02
FLOARE DE SCOTIA spune:

A CUI O FI TARA ASTA,DOMNILOR, SI ALE CUI ‘VOCILE ‘?
PALATUL COTROCENI ,CU VALORILE MORALE IN SLUJBA CARORA A FOST CONSTRUIT, S-A TRANSFORMAT INTR-UN CADRU DE CINA CEA DE TAINA CU PANTALONII PE VINE SI IN CARE SE VOMITA IN STRACHINI…
(„Palatul Cotroceni, varianta in care se dovedeste a fi doar un produs pus pe taraba comertului politic.(sic!)”
MARTORII SUNT LA FEL DR VINOVATI PRECUM PROTAGONISTII…
ASTA VOR AUZI COPIII VOSTRI,DACA VOR MAI ALEGE SA RAMANA IN TARA ASTA
E CINEVA DINTRE D-VOASTRA NEMURITOR?
Cand urci intr-o barca si merinde de drum nu e decat pentru unul,ce faci?
Ati continuat un naufragiu in deriva 20 de ani,ati invins piratii, ati gasit comorile insulei,iar acum o scufundati!
Asta dupa ce v-ati asigurat o parcela in Luna.
V-ati urcat cu totii in barca si ati reinventat canibalismul.
PENTRU CA ASTA NU E SOCIETATE, E TRIB!

Ma tot intrebam recitind ,iar si iar,de cate ori a fost necesar , BIZANTUL domnului Razvan Teodorescu si ma intrebam:
Cand va avea decenta sa paraseasca partidul fantoma a pcr-ULU!
iATA CA A FACUT-O.
IERTAT VA FI!
IRAE DIE!

februarie 25th, 2010 at 19:15
FLOARE DE SCOTIA spune:

DIES IRAE! EXISTA NERVI…