Marian Sarbu se decide diseara daca paraseste PSD si se alatura independentilor   februarie 25th, 2010

 

de Alexandru Comor

Marian SarbuSocial-democratul Marian Sarbu a recunoscut joi, la Realitatea FM, ca nu este exclus sa paraseasca PSD, fata de care are nemultumiri mai vechi, si ca poarta de multa vreme negocieri cu membrii ai grupului independentilor. Sarbu a vorbit si despre ideea unei “noi formatiuni de stanga”, parand sa confirme astfel banuielile carora le-a dat glas miercuri noul presedinte PSD, Victor Ponta. Acesta declarase ca exista un proiect de destructurare a PSD care implica crearea unui nou partid din grupul independentilor, scopul fiind sprijinirea actualei puteri. Dupa cum relata miercuri Antena3.ro, citand surse parlamentare, peste 30 de parlamentari PSD si PNL, ar urma sa dezerteze in zilele urmatoare din partidele lor pentru a se inregimenta in grupul independenţilor condusi de Gabriel Oprea.

„Ideea acestei noi formatiuni de stanga nu este noua, le-am spus colegilor mei din partid de foarte mult timp ca PSD-ul poate sa nu mai ramana singur pe zona aceasta pentru ca nu mai are proiecte”, a dezvaluit pentru Realitatea FM Marian Sarbu, precizand ca nemultumirile sale fata de partidul din care face parte sunt mai vechi de un an. Detaliind motiveleacestor nemultumiri, fostul ministru al Muncii a afirmat ca ele tin de „linia strategica a partidului”. „Uneori, in partid, mi se cere sa fiu inconsecvent cu propriile mele opinii. La multe dintre legi, cum ar fi cea a pensiilor sau a salarizarii, am lucrat, am pus suflet. Nu pot acum sa vin si sa spun ca sunt legi proaste si trebuie schimbate”, a spus Marian Sarbu. El a adaugat ca va lua o decizie in legătură cu ramanerea in PSD in urma discutiei pe care o va purta in această seara sau maine dimineata cu actualul presedinte, Victor Ponta, pe care a recunoscut ca l-a votat la Congres dupa retragerea preferatului sau, Miron Mitrea. Referitor la zvonurile legate de o eventuala propunere care i s-ar fi facut pentru a prelua functia de ministru al Muncii, Marian Sarbu le-a negat insa vehement, catalogandu-le drept „copilarii”.

Comentand zvonurile aparute ieri cu privire la intentia lui Marian Sarbu de a parasi PSD, noul presedinte al formatiunii, Victor Ponta, a  declarat miercuri la Realitatea TV ca deputatul “are niste probleme vizavi de propria sa raportare la partid”. Ponta a mentionat totodata ca exista un proiect de destructurare a PSD care implica crearea unui nou partid din grupul independentilor, scopul fiind sprijinirea actualei puteri, si finalitatea urmand a fi alianta „fatisa” cu PDL sau absorbtia de catre PDL. „Cei care au plecat sunt persoane diferite. Au in comun faptul ca exista un proiect de destructurare a PSD , un proiect care a inceput mai demult, nu de ieri de alaltaieri, si de a crea, prin acel grup al independentilor, un alt partid care sa sprijine actuala putere si care, in final, sa ajunga intr-o alianta fatisa, sau poate chiar o absorbtie, cu Partidul Democrat”, a declarat Ponta. El a mai aratat ca parlamentarii PSD care au plecat inspre grupul independentilor au fost „fortati” sa o faca. „Li s-a fortat mana. Li s-a spus: “Haideti, veniti acum”, a aratat Ponta, care a tinut sa precizeze ca multi dintre cei care au plecat l-au sprijinit pe el la Congresul PSD si nu pe Mircea Geoana.

Ideea unei dezertari masive, atat din randul PSD, cat si din cel al PNL, a fost prezentata miercuri si de surse parlamentare citate de Antena3.ro. Potrivit acestora, 34 de alesi parlamentari se pregatesc sa spuna adio formatiunilor social-democrate si liberale, grosul migrarilor, peste 20, urmand sa fie inregistrat la Camera Deputatilor. Deja patru parlamentari PSD au parasit partidul dupa Congresul PSD, ingrosand randurile gruparii Oprea: Serban Mihailescu si deputatii Ioan Munteanu, Culita Tarata si Cristian Diaconescu. Din zona PNL ar fi asteptati cu bratele deschise aproximativ 10 parlamentari liberali, un cuvant hotarator urmand sa-l aiba insa desfasurarea Congresului liberal din 5-7 martie.

Atat comentariile, cat si ping-urile sunt inchise.

Un comentariu

februarie 25th, 2010 at 14:33
roman polanschi spune:

Din afara se vede altfel !
Pt mine miscarile de trupe semana cu gramezi organizate in vederea viitoarelor alegeri parlamentare .
Daca PSD si PNLul accedau la guvernare nu se intimpla asa ceva .
Toate persoanele care pleaca acum ,pt a fi trecuti pe fostele liste parlamentare ,pe locuri eligibile ,au cheltuit niste bani ;bani pe care nu au mai apucat sa li se intoarca .Si atunci poate in acesti urmatori 2 ani vor avea aceasta sansa ,daca schimba partidul mama .
Nu este vorba de nici o tradare ,este vorba de materialism concentrat,in dulcele stil dialectic .