Si totusi, e grav bolnav? Basescu nu a mai ajuns la Ianukovici   februarie 25th, 2010

 

de Bogdan Tiberiu Iacob si Razvan Gheorghe, Inpolitics

O decizie insuficient explicata oficial pana in acest moment tinde sa alimenteze puternic zvonurile potrivit carora starea de sanatate a sefului statului nu ar fi dintre cele mai bune: absenta presedintelui de la investirea noului lider ucrainean, Viktor Ianukovici, desi acest lucru fusese confirmat, in aceasta saptamana, chiar de catre oficialii tarii vecine.

Traian Basescu nu a mai participat, azi, la investirea oficiala in functie a presedintelui Ucrainei, desi prezenta sa la Kiev fusese anuntata inca de la inceputul saptaminii si confirmata de oficiali ucraineni precum vicepresedintele Partidului Regiunilor, Serghei Liovocikin. Ieri, potrivit unei informari de presa a MAE, vizita a fost amanata, cu precizarea ca „la data de 24 februarie 2009, in baza consultarilor, partile au convenit continuarea pregatirii vizitei oficiale in Ucraina a presedintelui Romaniei, cat mai curand, la o data care va fi stabilita pe canale diplomatice”. In informare nu se fac, conform Mediafax, alte precizari. In locul presedintelui, la Kiev a fost trimis azi nu Mircea Geoana, numarul doi in stat, ci numarul trei, adica Roberta Anastase.

Contactata de Inpolitics, Roberta Anastase nu a putut explica, in aceasta seara, nici motivul pentru care a fost trimisa in locul presedintelui, nici pe acela pentru care i-a fost preferata lui Mircea Geoana. Nici consilierii prezidentiali Peter Eckstein si Catalin Avramescu, la randul lor contactati de noi in aceasta seara, nu au putut explica abandonul presedintelui, in timp ce purtatorul de cuvant al Cotrocenilor, Valeriu Turcan, nu a putut fi contactat sub nicio forma. Acest lucru este in masura sa dea apa la moara zvonurilor tot mai insistente ca seful statului ar fi suferind, informatiile accelerandu-se in ultimele saptamani, pe masura ce aparitiile in public ale presedintelui s-au rarit pana spre estompare totala. Surse din grupul europarlamentarilor romani care au venit, zilele trecute, de la Bruxelles, in acelasi avion cu presedintele au declarat, pentru Inpolitics, ca acesta avea ”o paloare cadaverica si era foarte slab”. De asemenea, au aparut informatii ca, in cadrul vizitei oficiale pe care o va face in Japonia, in urmatoarele zile, Basescu va face o escala la Jakarta, unde ar exista o clinica foarte performanta in ceea ce priveste afectiunea de care sufera. Un alt element straniu este brusca programare a congresului PDL in martie, de unde pana recent era stabilit abia in toamna. De asemenea, se remarca o apriga batalie  a pedelistilor pentru confiscarea functiei de presedinte al Senatului de la PSD, lideri precum Adrian Nastase ori Ioan Mircea Pascu sugerand ca la mijloc ar putea fi vorba de temerea PDL ca, in cazul vacantei functiei prezidentiale, primul om in stat ar putea deveni un pesedist. Una peste alta, poate nu ar strica, pentru spulberarea tuturor zvonurilor din ultima perioada, ca administratia prezidentiala sa dea publicitatii, asa cum se practica in statele democrate, buletinul de sanatate al presedintelui.

Atat comentariile, cat si ping-urile sunt inchise.

8 comentarii

februarie 26th, 2010 at 06:40
Descartes spune:

Este clar ca lumina zilei: Băsescu este un cadavru viu. După multe ezitări, iată că şi alţi ziarişti, precum SRS sau Radu Tudor, abordează frontal acest subiect. Este tragedia lui Băsescu, este tragedia României şi va fi curând şi a PDL-ului. Fac o mare greşeală arivişti precum Cristian Diaconescu părăsind formaţiunile politice în care au activat, va fi o sinucidere politică. Lupta se dă pentru înlăturarea lui Geoană de la preşedenţia Senatului, pentru a nu deveni preşedinte interimar. Aceasta ar sfârşitul actualului guvern şi al PDL-ului. În acest timp, România navighează prin ceaţă în derivă ascultând inepţiile cotidiene ale lui Şeitan, Vlădescu şi Boc.

februarie 26th, 2010 at 07:48
roman polanschi spune:

Este tulburator ,desi acest zvon il aud de 2 luni .

februarie 26th, 2010 at 09:13
Huhu Ciu spune:

Probabil ca Dumnezeu nu doarme si pedepseste pe fiecare pentru ticalosia lui!

februarie 26th, 2010 at 13:28
Instalatorul spune:

Dragi Bogdan si Razvan, un articol interesant dar spuneti-mi, daca stiti afectiunea de care sufera Basescu, atunci de ce va mai intrebati daca este grav bolnav? Si de ce nu este examinat de o comisie medicala care sa constate daca presedintele isi mai poate exercita atributiile? Si cine raspunde pentru faptul ca Basescu a putut candida la prezidentiale in conditiile in care era bolnav? Si de ce toata media, stiind ca Basescu este bolnav, a tacut atit de mult timp?

februarie 26th, 2010 at 20:36
FLOARE DE SCOTIA spune:

FEREASCA DUMNEZEU PE TOATA LUMEA!
DE CE L-AU ASTEPTAT UNII PE GORBI( EU L-AM ASTEPTAT IN ’87, IN STUDENTIA DE LA CLUJ, CAND DOCTORUL ALEJANDO LOPEZ MI L-A IMPRUMUTAT IN EDITIE BILINGVA ,RUSA-SPANIOLA).L-AM CITIT IN SPANIOA, EU CUNOSCAND ITALIANA.DAR,AM AJUNS LA PIESA …ASTEPTANDU-L PE GODOT
DAR GORBI, DEASEMENEA ,A ACUZAT CA E BOLNAV. PE CINE SA ACUZE SI EL ! SUCCESURILE(!)REVOLUTIEI ROMANE!CE SA…COMEMOREZE DUPA DOUAZECI DE ANI…PE TATULICI LA …10 PENTRU ROMANIA!
POATE MERITA SA VINA,MACAR S-O CUNOASCA PE DOAMNA OLGA TUDORACHE,CARE ,ATAT A MAI REUSIT SA SPUNA-LASANDU-I…SCENA ATENEULUI ROMAN LIBERA LUI TATULICI: MULTUMESC! EU TAC!

februarie 27th, 2010 at 00:10
da de ce spune:

Cum mai, instalatorule, nu stiai? Basescu hotaraste tot in tara asta! Cum sa faca el asa ceva, adica sa se lase examinat de o comisie? Pai, de ce mai are vraci la curte, ei ce pazesc? Pe ce lume traiesti?

februarie 27th, 2010 at 00:59
FLOARE DE SCOTIA spune:

GLASNOS & PERESTROIKA SI COPIII HAOSULUI
Incerc sa dezleg eu misterul bolii subite care l-a impiedicat pe oportunistul de azi presedinte sa –si arate obrazul in tarile vecine si prietene.
Haosul in care se afla ROMANIA MEA!Asta a fost motivul pentru care nici Laureatul Premiului Nobel pentru Pace, Mihail Gorbaciov nu ne-a dat dat binete!
( Gorbi pentru idealistii anilor ’80).Si,pentru ca l-a ratat pe Gorbaciov, ce s-a gandit Tatulici,dupa modelul Gorki -Copiii Soarelui- (Ca si Gorki a visat Italia si s-a facut frate cu Stalin…)
-Gata ca rasarit-ul. Va arat eu RATING DE RATING. Uita programele cu Stoica si Caritasul care s-a revarsat ca o prorie cereasca asupra ziaristului in smoking!Ca doar au si liberalii un SAFI al lor!
Tahiti-copiii Soarelui, are Tatulici o revelatie.Ca sa puna batista pe…Gorbi.
Epilog
De ce n-a mai venit Gorbi? Sa vorbesca despre ce?
Despre succesul presei de investigatie reprezentata de Anna Politkovskaia, sau despre incetatenirea in guvernul Romaniei a sintagmei CIOCUL MIC!
Despre desfraul lui Mazare at & vs cenzura bugetului alocat culturii!!!
Sau despre rostirea in soapta a publicisticii lui Eminescu si folosirea lui ca exemplu de tap ispasitor pentru intimidarea tinerilor.Care de groaza,perspectivei de libertate a cuvantului emigreaza.
Iata ce citim in Wikipedia despre esecul rezultatelor lui Gorbaciov in tara lui,la aplicarea perestroika-glasnost:
“ Haosului economic care a început cu perestroika a contribuit atât la crima împuternicească organizate şi a permis oamenilor de afaceri cu conexiuni dreptul de a aduna averi personale de mare ca oligarhi Rusiei. Folosind terminologia sovietica, putem spune că de astăzi membrii Comitetului Central, secretari ai comitetelor regionale şi Generals KGB-ul (indiferent de titlurile lor pot fi acum) au devenit multi-milionari în dolari. Membrii moderne „Biroului Politic” au devenit multi-miliardari. [5] libertăţile economice, instituit prin perestroika lui Gorbaciov în cadrul iar aspectele cu care a apărut ca rezultat al acestor reforme poate spune că a ajutat să înceapă unraveling a societăţii sovietice şi au grăbit sfârşitul Uniunii Sovietice . (trad.GOOGLE)

Asta a fost motivul pentru care Basescu a devenit brusc palid,desi soarele se iveste ,tot de la Rasarit,, asa de frumos!

februarie 27th, 2010 at 11:33
Observator spune:

Citat „asa cum se practica in statele democrate”.Nu mai suntem un stat democrat ci pe cale de a deveni un stat „cu totalitarism democrat”,o definitie absurda,ca si toate evenimentele din Romania.Daca nu am fi membri in UE,eram o „dictatura”,instaurata prin vot democratic si „ajutati” de servicii si intelectuali de o moralitate indoielnica.Dumnezeu nu ne-a parasit inca si „NU BATE CU CIOMAGUL” (pentru mincinosii care ne conduc).