UDMR, la un pas de debarcarea de la putere   februarie 26th, 2010

 

de Bogdan Tiberiu Iacob, Inpolitics

Urmatorul pas politic major pe care il pregateste formatiunea lui Emil Boc este aruncarea peste bord a UDMR, in cateva saptamini, iar semnalele in acest sens sunt tot mai acute.

Statutul minoritatilor, un lux politic pe care PDL nu si-l permite

La parafarea intelegerii politice cu PDL pentru formarea noii majoritati, pe langa portofoliile si restul functiilor importante solicitate, UDMR a pus o conditie de fier: adoptarea legii privind statutul minoritatilor, blocata de trei ani la Camera Deputatilor dupa ce a fost respinsa de Senat. Nu doar ca aceasta lege trebuie adoptata, dar UDMR a cerut raspicat, prin vocile liderilor sai, incepand cu Marko Belo, ca adoptarea sa aiba loc in aceasta sesiune parlamentara, deci pana in iunie. PDL s-a facut ca accepta, pentru ca avea nevoie ca de aer de voturile UDMR pentru a trece guvernul Boc. Dar oamenii lui Basescu stiu foarte bine ca votarea statutului minoritatilor este o bomba electorala cu ceas care nu trebuie sub nicio forma sa explodeze in mainile lor. Cu atat mai mult cu cat PSD e pe cale sa piarda si cat mai avea din Transilvania, gratie felului in care au fost alegerile la congres, iar momentul trebuie speculat. Cel mai probabil, cucerirea Transilvaniei se va incerca prin UNPR-ul lui Gabriel Oprea, despre care atrageam mai demult atentia ca are aceleasi initiale cu fostul PUNR, principalul partid ardelenesc de dupa revolutie, azi disparut.

De ce ministrii UDMR cer anchete ale Corpului de Control in ministerele proprii

Pentru a scapa de ghiuleaua numita statutul minoritatilor exista o singura varianta: debarasarea de UDMR din guvern. Contragreutatea va veni de la parlamentarii PSD si PNL dezertori, achizitiile urmand sa aiba loc pana cand PDL isi va acoperi gaura pe care o va produce plecarea UDMR. Momentul respectiv nu e departe, grupul independentilor umflandu-se vertiginos. Pe de alta parte, relatiile PDL-UDMR se racesc vertiginos. In ministerele pastorite de UDMR, incepand cu cel al Culturii, s-a recurs, din informatiile Inpolitics, la solicitarea, de catre ministrii in exercitiu, a unor anchete ale Corpului de Control al premierului. Miza este punerea in dificultate a oamenilor mai vechi ai PDL din ministerele respective, care au facut destule matrapazlacuri inaintea venirii sefilor maghiari.

Maimuta lui Paleologu, pe usile pedelistilor de la Cultura

Pentru ca nu lipsesc nici picanteriile, articole de ziar care cuprind relatarea celebrului urinat pe maimuta al fostului ministru al Culturii, Theodor Paleologu, au fost decupate de maini misterioase si lipite pe usile reprezentantilor PDL din ministerul Culturii, in bataie de joc. De cealalta parte, nici democrat-liberalii nu stau cu mainile in san si fac tot posibilul sa sicaneze si sa blocheze activitatile secretarilor de stat ai UDMR din ministerele pedeliste, adica ale  Agriculturii, Economiei, Dezvoltarii Regionale, Afacerilor Externe,  Educatiei si Comunicatiilor, precum si din secretariatul de stat din Departamentul pentru Relatii Interetnice.  Nici oamenii din structurile atribuite UDMR, precum Garda Financiara, Garda de Mediu si Administratia Nationala „Apele Romane”, Departamentul pentru Afaceri Europene, Autoritatea Nationala de Reglementare in Domeniul Energiei si Autoritatea Nationala de Reglementare pentru Serviciile Comunitare de Utilitati Publice din subordinea Ministerului Administratiei si Internelor nu se simt mai bine, ei simtind, tot mai tare, presiunea colegilor pedelisti.

Atat comentariile, cat si ping-urile sunt inchise.

Un comentariu

februarie 26th, 2010 at 21:27
ovidiu spune:

cel mai tare discurs a lui ceausescu
http://stirea.wordpress.com/2010/02/26/ceausescu-ii-raspunde-lui-parvulescu/