Basescu, ales membru al Academiei Oamenilor de Stiinta   martie 11th, 2010

 

de Bogdan Tiberiu Iacob, Inpolitics

Foto Traian BasescuPresedintele Traian Basescu a fost ales astazi, prin vot, membru de onoare al reputatei Academii a Oamenilor de Stiinta din Romania, institutie care functioneaza sub prezidiul Academiei Romane si grupeaza cateva dintre cele mai luminate minti ale tarii, academicieni, universitari, cercetatori, literati etc.

Traian Basescu este, de azi, coleg de Academie cu cele mai sonore nume ale stiintei si culturii de la noi, dupa admiterea sa intre membrii AOSR. Institutia este continuatorul si unicul legatar al Academiei de Stiinte din Romania (1936-1948) si al Asociatiei Oamenilor de Stiinta din Romania, infiintata in1956. Intre membrii acesteia se numara membri ai Academiei Romane, precum Emil Sandulescu, dar si somitati precum Ecaterina Andronescu, medicul Irinel Popescu, istoricul Ioan Scurtu, jurnalistul Ion Cristoiu, generalul Eugen Badalan, scriitorul Dinu Sararu, academicianul Razvan Theodorescu, IPS Teodosie, academicianul Mihai Draganescu, presedinte fiind prof. univ. dr. Virgil Candea. Intre membrii de onoare ai AOSR s-au numarat laureati ai premiului Nobel precum Louis de Broglie, Werner-Karost Heisenberg, Jean Perrin, Paul Sabatier, precum si George Emil Palade. Un alt membru marcant al Academiei a fost Corneliu Coposu. Membru al forului amintit, jurnalistul Ion Cristoiu a declarat azi, pentru Inpolitics, ca a fost prezent la sedinta si a votat in favoarea primirii sefului statului in Academie.

Atat comentariile, cat si ping-urile sunt inchise.

21 comentarii

martie 12th, 2010 at 07:45
cercetas spune:

Ce? Aud? Il desconsiderati voi pe Basescu, ca adica nu ar merita (pe deplin) un titlu sau chiar si doua? Pai cu Experimentul Philadelphia si cu Alegerile din Florida cum a fost, cat s-au mai chinuit americanii saracii, ati uitat? Si cu ce rezultate?
Pe cand Basescu, cu o eleganta marinaresca, a facut hatz! si resultatele au fost impresionante.

martie 12th, 2010 at 08:11
georgems spune:

Merita dom’le titlul, pentru siinta de a prosti acest neam , mai tare decat e, ne-a ciuruit ce mai !!!!!Aveam respect pentru Academia Romana, e adevarat ca titlul e dat de o structura sub obladuirea acesteia ,deci nu direct, totusi tot in zona. Brava tie natie romana !!

martie 12th, 2010 at 13:27
cercetas spune:

Dar Udrea, ce ia Udrea? Of, of, of, s-a uitat de Udrea cea cu posete din piele de bastinas.

martie 12th, 2010 at 20:04
carmen spune:

Dupa cum ati vazut istericilor Omul a refuzat asa ca are mai mult bun simt decat corbii care sunteti voi.

martie 12th, 2010 at 22:20
MAXI spune:

eu cred ca basescu vrea revizuirea CONSTITUTIEI nu atat pentru monopolul puterii cat pentru furaciuni si mai si!!
basescu cu asta e cu furaciunile…asta e specialitatea lui!!

martie 13th, 2010 at 18:37
Huhu Ciu spune:

L-au informat securistii lui, pe Basescu ca ajuns de rasul lumii cu acest titlu de academician, si probabil la sfatul lor a dat inapoi acest tilu.