Bomba lui Miron Cozma: guvernul Roman, debarcat de mineri cu ajutorul lui Basescu   aprilie 20th, 2010

de Razvan Gheorghe, Inpolitics

Miron CozmaFostul lider al minerilor, Miron Cozma, afirma ca debarcarea guvernului Roman, in 1991, a fost realizata cu sprijinul total al lui Traian Basescu, cel care, in calitate de ministru al Transporturilor, i-a pus la dispozitie trenurile necesare ajungerii la Bucuresti, pentru a darama cabinetul din care facea si el parte. El mai sustine, pentru Inpolitics, ca in dosarul mineriadei din septembrie ’91 exista chiar o proba clara care dovedeste implicarea totala a presedintelui de azi in acele evenimente.

“Basescu mi-a dat trenuri si m-a pus sa semnez pentru ele”

“Ceea ce a facut Traian Basescu la televizor (fostul lider al minerilor se refera la interviul recent pe care seful statului l-a acordat pentru B1TV n.n.), anume ca a dat vina numai pe Ion Iliescu pentru mineriade, este o mare ipocrizie. Vedem cu hotul striga hotii de foarte mult timp si vedem la televizor aceiasi oameni de 20 de ani incoace. In ceea ce priveste sangele si mortii Revolutiei, Ion Iliescu este, intr-adevar unul dintre marii vinovati. Acest aspect este indiscutabil. Dar, cand vine vorba despre mineriade, lucrurile se complica. Desigur, culpa este si a lui Ion Iliescu. Dar, ca om care stie foarte bine ce s-a intamplat la mineriade, va spun ceva ce este suta la suta adevarat: Traian Basescu a fost implicat in toate mineriadele, in ’90, ’91 si ‘99”, avertizeaza Luceafarul huilei.

Miron Cozma adauga ca, in acest sens, exista o proba indubitabila in dosarul mineriadei din septembrie, 1991. “Atat procuratura cat si politia stie despre implicarea lui Traian Basescu. Sa va dau un exemplu punctual. In septembrie ’91, in gara din Timisoara, intr-un birou in  care se afla politie si mai multi oameni,  am purtat o lunga discutie cu Basescu la telefon si, cand mi-a spus ca pot lua garnitruri de tren pentru a ma indrepta spre Bucuresti, m-a pus sa semnez in registrul Regionalei de Cai Ferate Timisoara. Erau politisti de fata cand am purtat convorbirea. Acest episod reprezinta o proba la dosarul mineriadei din septembrie ’91. Basescu mi-a spus, senin, sa fac plata pentru garniturile de tren cedate, garnituri care urmau sa transporte ortacii spre Bucuresti. Am semnat si in registru. Cum poate spune Traian Basescu ca nu poarta nicio responsabilitate pentru mineriade?”, intreaba Miron Cozma.

Atat comentariile, cat si ping-urile sunt inchise.

9 comentarii

aprilie 20th, 2010 at 14:55
MAAT (HAC)zeita ADEVARULUI si a DREPTATII spune:

EU AM SCRIS DESPREACEST LUCRU INCA DIN ANUL 2002 2003IN MAJORITATEA MATERIALELOR MELE DEPUSE IN INSTANTELE JUDECATORESTI CONSTITUIRTER DIN MAGISTRATI CORUPTI INCOMPETENTI SI SANTAJATI!BA CHIAR LA CURTEA EUROPEANA M ARTATA ACEST LUCRU.DEGEABA BARASAN ESTE VASLUIAN DE-AL LUI TRAIAN !!PRESEDINTELE ECHR ESTE DIN MAROC,TARA UNDE SAU DUS DUSTER

aprilie 20th, 2010 at 15:41
MAAT (HAC)zeita ADEVARULUI si a DREPTATII spune:

OPERATORUL DE LA ANTENA 3 NU-MI-A PERMIS DE DOUA ORI POSTAREA ACESTUI COMENTARIU7 LA ARTICOLUL DE MJAI JOS.
„Miniştrii, la Cotroceni. Băsescu supărat că ANI a fost practic desfiinţată spre marea veselie a unora (VIDEO)”20 aprilie 2010 14:17
IATA DE CE AM HOTARAT SA IL POSTEZ AICI,CHIAR DACA SE PRETINDE CA SUNT 0 COMENTARII ,PENTRU CA CEL CE AR VREA SA VADA COMENTARIILE ,NU POATE VEDEA CA SUNT COMENTARII.TRUCURI SUNJT MULTE !!!!
DUPA MODELUL DECLARARII NECONSTITUTIONALITATII CNSAS,BASESCU A ORDINAR CCR DECLARAREA NECONSTITUTIONALITATII ANI,PENTRU CA BOC SA POATE DA UN ACT NORMATIV PE PLACUL LUI BASESCU INTR-U ELIMINAREA DVERSARILOR POLITICI PE CALEA A.N.I..

aprilie 20th, 2010 at 19:27
Petre S spune:

Inca o dovada a nemerniciei si lipsei de scrupule fara limite a canaliei securiste – chiar daca informatia, de altfel deja binecunoscuta, ne parvine acum dupa 20 de ani de la o alta secatura. Mai ramane sa v-o comunice pana si Ilici, a carui slugoi era pe atunci secatura re-re-re-revopsita de la 3 Coceni! Nu va trece mult pana cand si gonococul ala de Boc – Dascalescul noului Ceausescu – va ajunge si el, idiotul de UTC-ist – la exact aceasi concluzie. Numai boii nu se trezesc. Cei cam 15 milioane adica.
FIECARE NATIE ARE EXACT CONDUCATORII PE CARE-I MERITA.

aprilie 20th, 2010 at 20:09
Titirca spune:

@MAAT(HAC)
Cand intreci masura la bautura,fa nani.

aprilie 21st, 2010 at 04:27
da de ce spune:

Dar de ce ai tacut, mai javra, pana acum?

aprilie 22nd, 2010 at 06:47
FLOARE DE SCOTIA spune:

A LA ROUMAIN…

aprilie 22nd, 2010 at 07:27
roman polanschi spune:

I s au terminat banii ?

aprilie 22nd, 2010 at 20:53
Miron Cozma: ”Traian Basescu mi-a dat trenuri ca sa aduc minerii la Bucuresti” « StireaPress Ediţie OnLine Vedete Istorie Politică spune:

[…] Miron Cozma adauga ca, in acest sens, exista o proba indubitabila in dosarul mineriadei din septembrie, 1991. “Atat procuratura cat si politia stie despre implicarea lui Traian Basescu. Sa va dau un exemplu punctual. In septembrie ’91, in gara din Timisoara, intr-un birou in care se afla politie si mai multi oameni, am purtat o lunga discutie cu Basescu la telefon si, cand mi-a spus ca pot lua garnitruri de tren pentru a ma indrepta spre Bucuresti, m-a pus sa semnez in registrul Regionalei de Cai Ferate Timisoara. Erau politisti de fata cand am purtat convorbirea. Acest episod reprezinta o proba la dosarul mineriadei din septembrie ’91. Basescu mi-a spus, senin, sa fac plata pentru garniturile de tren cedate, garnituri care urmau sa transporte ortacii spre Bucuresti. Am semnat si in registru. Cum poate spune Traian Basescu ca nu poarta nicio responsabilitate pentru mineriade?”, intreaba Miron Cozma. [1] […]

aprilie 23rd, 2010 at 08:41
Petre S spune:

Re: „Cum poate spune Traian Basescu ca nu poarta nicio responsabilitate pentru mineriade?”
O canalie perfecta, fara scrupule, poate *orice*, mai ales cand are si cu cine. Va asteptati sa-i fie rusine? Numai o zeama de gloante sub zidul Targovistei il mai linisteste pe nemernic.
FIECARE NATIE ARE EXACT CONDUCATORII PE CARE-I MERITA.