Nicolae Furdui-Iancu nu va canta imnul UNPR   aprilie 30th, 2010

de Bogdan Tiberiu Iacob, Inpolitics

Nicolae Furdui IancuNoul partid al independentilor, UNPR, tine, in acest week-end, primul sau congres, isi alege conducerea, statutul si imnul, cunoscuta melodie nationalista ”Noi suntem romani”. Fara, insa, vocea inconfundabila a solistului care a facut melodia celebra.

Nicolae Furdui-Iancu, reputatul solist popular care a purtat spre succes melodia ”Noi suntem romani”, nu are nicio intelegere perfectata cu UNPR pentru a imprumuta vocea sa imnului partidului. Mai mult, el nici nu a fost macar contactat de cineva de la partid in acest sens. Aflat in creierii muntilor, la o ferma unde si semnalul telefonic e pe sponci, Furdui-Iancu a declarat, pentru Inpolitics, ca nu a cedat nimanui drepturile pentru folosirea cantecului ”Noi suntem romani” in interpretarea sa: “Daca vor dori sa foloseasca acest cantec o vor putea face fie intr-o varianta orchestrala, fie corala fie, eventual, cu un alt solist, dar nu cu mine, pentru ca nu m-a contactat nimeni in acest sens, iar eu nu voi permite folosirea vocii mele fara acord prealabil. Pentru muzica, nu exista, intr-adevar, un copy-right, fiind vorba de o melodie populara cu autor necunoscut, iar versurile sunt o adaptare a “Horei Ardealului”, compusa de Alecsandri, din care s-a nascut si “Hora unirii”, dar pentru versiunea interpretata de mine exista un copy-right pe care, repet, nu l-am cedat nimanui. Sper sa  nu ma trezesc cu vreo surpriza neplacuta, pentru ca as fi nevoit sa ma adresez organelor in drept, care ne protejeaza pe noi, artistii” afirma cunoscutul interpret. Cum, un asemenea cantec fara versuri nu are nicio noima, rezulta ca, la congresul de maine, fie se va recurge la o varianta corala, fie se va folosi un alt interpret. Ar mai ramane de facut doar o modesta observatie: noul imn al UNPR se termina in forta, cu versurile ”Noi suntem urmasii lui Traian”. Ceea ce pare sa fie riguros exact…

Atat comentariile, cat si ping-urile sunt inchise.

4 comentarii

mai 1st, 2010 at 22:33
OVIDIU spune:

CITITI UN INTERVIU CU BIANCA JURCA

mai 3rd, 2010 at 07:02
filme online spune:

lol =)) asta da treaba…

mai 3rd, 2010 at 09:14
ovidiu spune:

Intrebare. Onorabilitatea si demnitatea statului roman, de marsavia securist-comunist-kgb-ist-iliist -baseasca cine o apara?Acest UNPR o oficina stalinist-nazista este de o obraznicie si de o nesimtire fara margini,si-au luat ca simbol al oficinei nazist-stalinist-PPSD-ist-iliisto-basesti pana si fundalul stemei romanesti.

mai 3rd, 2010 at 19:42
FLOARE DE SCOTIA spune:

@ ovidiu
ACEST IMN ,CROIT SA IMBECILIZEZE,DE FAPT A URMARIT SA INGROAPE UN FRUMOS CANTEC ARDELENESC,PE CARE BUNICII MEI SI CEI CARE AU FACUT UNIREA DIN 1918 IL CANTAU IN CAMPIA LIBERTATII:CANTECUL LUI IANCU.
SENSIBIL SI PLIN DE MIEZ.
Fratele bunicului nmeu,student la drept in acea vreme si care a semnat in cartea de onoare de la Alba Iulia l-a cantat pana la 94 de ani.Dupa care s-a stins.
IN LOCUL LUI A APARUT ACEST IMN AL FRUSTRATILOR CARE NU-SI CUNOSC RADACINILE SI ISTORIA. INFATUAT SI XENOFOB!
o diversiune de fapt.