Consiliera primului-ministru, Andreea Vass – incompatibilitate si fals in declaratii   Mai 18th, 2010

de Sorin Rosca Stanescu

Andreea VassIn luna noiembrie 2007, Theodor Stolojan castiga primul mandat de europarlamentar, in urma alegerilor, din partea Partidului Liberal-Democrat.

In luna martie a anului 2008, Andreea Vass devine asistent al europarlamentarului Theodor Stolojan, in primul mandat al acestuia, in urma alegerilor europarlamentare din noiembrie 2007. Salariu: aproximativ 1.500 euro / luna, din bugetul alocat cabinetului de europarlamentar.

In decembrie 2007, PLD fuzioneaza cu PD si formeaza PDL, deci Theodor Stolojan devine europarlamentar PDL.

In luna iunie a anului 2009, Theodor Stolojan si Andreea Vass candideaza din nou la Parlamentul European din partea PDL. Theodor Stolojan castiga al doilea mandat. Andreea Vass, nu.

In luna februarie a anului 2009, Andreea Vass devine consilier personal al lui Emil Boc pe probleme economice.

In luna septembrie a anului 2009, Andreea Vass se marita cu domnul Cristi Paul si devine Andreea Paul in acte.

Ce a facut Andreea Vass din luna februarie si pana in prezent cu cele doua functii complet incompatibile? A renuntat, asa cum prevedea legea, la functia de asistent al europarlamentarului Theodor Stolojan? Nici gand! Le-a cumulat si le cumuleaza si in prezent, in mod ilegal.

La capatul acestei dezvaluiri, voi posta probele.

Din ele rezulta clar:

1. Andreea Vass-Paul este, din luna februarie 2009 si pana in prezent, consilier personal al primului-ministru, salarizata cu aproximativ 2.700 lei / luna. Atat in declaratiile de avere, cat si in cele de interese, nu mai apare job-ul de la Parlamentul European.

2. Chiar si dupa al doilea mandat de europarlamentar, Theodor Stolojan o pastreaza pe site-ul sau la membrii cabinetului europarlamentar.

3. Pe site-ul oficial al Parlamentului European, Andreea Vass apare ca fiind parte din staff-ul acreditat oficial – surpriza – cu numele de doamna schimbat smechereste, Paul Maria-Andreea, la cabinetul europarlamentarului Theodor Stolojan.

4. Cand s-a produs actualizarea numelui de familie la Directia de Human Resources a Parlamentului European? Evident, dupa luna septembrie, cand Andreea Vass s-a maritat, dar cand lucra deja de peste sase luni la Emil Boc.

In cazul in care se autosesizeaza – ceea ce nu prea imi vine sa cred -, Parchetul ar trebui sa ceara urmatoarele informatii: un punct de vedere oficial al Parlamentului European, care sa cuprinda evidente si indemnizatii, un documunet ANAF privitor la declaratia de impunere, unde poate sa apara si indemnizatia de asistent al europarlamentarului Theodor Stolojan iar ANI ar trebui sa verifice averea demnitarului, pentru a se vedea daca exista conflict de interese si fals in declaratii.

Iata probele:

pdf-logoDeclaratie de avere Andreea Vass – 8 februarie 2009

pdf-logoDeclaratie de avere Andreea Vass – 11 martie 2009

pdf-logoDeclaratie de interese Andreea Vass – 8 februarie 2009

pdf-logoDeclaratie de interese Andreea Vass – 11 martie 2009

Site-ul lui Theodor Stolojan: http://www.stolojan.eu/detaliu/5

Site-ul Parlamentului European: http://www.europarl.europa.eu/members/expert/assistantAlphaOrder/search.do?language=RO&name=paul

Atat comentariile, cat si ping-urile sunt inchise.

12 comentarii

Mai 18th, 2010 at 18:34
Adevarat sau ba? spune:

Andreea Paul Says:

May 18th, 2010 at 4:58 pm edit

Prietenul,
andrea,

Functia de consilier al unui europarlamentar nu era si nu este incompatibila cu functia de consilier personal al Prim-ministrului. Cea din urma nu este functie de demnitar. Este o functie de tehnocrat.
Pentru indemnizatia primita ca si consilier au fost platite impozitele si contributiile datorate potrivit legii. Ele se afla de altfel declarate transparent si in Declaratia de avere, conform celor postate pe acelasi site, respectiv la Parlamentul European unde ai obligatia sa depui documentele justificative. De altfel, banii nu ii primesti direct in mana sau in cont de la Parlamentul European, ci printr-un agent de plati declarat si inregistrat la Parlamentul European. Acest agent de plati iti plateste toate darile la stat si doar restul ti se vireaza in cont.
Nu inteleg insa de ce apar acum pe site-ul Parlamentului European ca si asistent acreditat caci nu mai sunt. Acest lucru il voi discuta direct cu personalul de la Parlamentului European. Ei au oficial inregistrata solicitarea mea.
Intrebarea mea este de ce nu mi-a solicitat direct dansul cu un punct de vedere vis-a-vis de acuza adusa? Poate pentru ca nu este interesat de adevar.
Povestea schimbarii numelui este, intr-adevar, o “vina” greu acceptabila. Chiar si numele meu de fata, Vass, coincidenta nefericita cu numele Ghizelei Vass, ma “acuza” cu aceeasi tarie. Adevarul este ca nu sunt ruda, nici apropiata, nici indepartata. Bogdan Olteanu este nepotul Ghizelei Vass si problema absentei gradului de rudenie dintre noi a fost rezolvata de tare multa vreme.

Mai 18th, 2010 at 18:56
Victor Roncea spune:

Blonda lui Stolo raspunde pe blog, la comentarii:
http://www.andreeavass.ro/blog/2010/05/lectii-internationale-despre-consolidarea-bugetara-agresiva-si-insanatosirea-economica/#comments

Mai 18th, 2010 at 19:29
luka spune:

felicitari dle Rosca! ne lipsesc anchetele pe care le faceati in ziarul ziua. trimit acest mesaj cu ajutorul nepotului meu care ma informeaza cu ce e pe net. ca pensionar regret insa ca nu mai pot cumpara ziarul dvs de la taraba si nu mai pot citi dezvaluirile pe care le faceati in anii in care conduceati ziarul Ziua. Nu renuntati! Netul nu este accesibil tuturor. Hartia ramane, dovada ziarele pe care le pastrez cu sfintenie, inclusiv suplimentele Dosare Ultrasecrete. Dumnezeu sa va ajute!

Mai 18th, 2010 at 19:40
luka spune:

Felicitari dle Rosca! va trimit acest mesaj cu ajutorul nepotului meu care ma pune la curent cu stirile de pe net. Si ma bucur ca am putut citi o ancheta asa cum faceati pe vremuri in ziarul Ziua, a carui disparitie de pe piata o regret. Pentru ca nu toti avem acces la internet si la informatiile care circula astfel. Nu renuntati! Demascati toate laturile si mizeriile pe care le face actuala putere! Poate veti reveni si pe hartie, in forta, cu dezvaluiri ca acelea din anii ’90. Dumnezeu sa va ajute!

Mai 18th, 2010 at 21:34
Robert Horvath spune:

DOMNULE ROSCA STANESCU
SUNT DE ACORD CU DORINTELE COMENTATORULUI CARE SPUNE Felicitari dle Rosca! ne lipsesc anchetele pe care le faceati in ziarul ziua. trimit acest mesaj cu ajutorul nepotului meu care ma informeaza cu ce e pe net. ca pensionar regret insa ca nu mai pot cumpara ziarul dvs de la taraba si nu mai pot citi dezvaluirile pe care le faceati in anii in care conduceati ziarul Ziua. Nu renuntati NU RENUNTATI LA IDEIA MONARHICA. ESTE SINGURA SOLUTIE DE A SALVA ROMANIA. DACA MAI ESTE CEVA DE SALVAT.

MESAJUL DE 10 MAI AL VIITORULUI REGE AL ROMANIEI
PRINTUL NICOLAE
DISCURS TINUT LA DESCHIDEREA EXPOZITIEI I.C.R.R
DE LA NEW YORK

Romania ete o tara comunista!!! Dupa douazeci de ani de la revolutie, puterea economica si politica este in mana mafiei comuniste. Este nevoie de o rasturnare politica si sociala de proportii. .Revolutia monarhica nu este a revansei. Toti membrii societatii trebue sa beneficieze de aceleasi drepturi si datorii. Numai in aceste conditii se poate vorbi de neutralitate politica si un rege al tuturor.
” Daca tara, romanii ma vor chema, sint pregatit sa raspund chemarii lor, as accepta sa vin in Romania. Sint pregatit sa fac acest pas important.
M-as implica in reconstructia tarii pentru a face din Romania un stat puternic, care sa se bucure de incredere pe plan international”
Sunt alaturi de cetatenii romaniei in aceste momente de cumpana si promit sa fac tot ce este posibil alaturi de un guvern nou competent, de a scoate romania din criza morala si economica ” Primul ministru al acestui nou fel de guvernare trbue sa fie o personalitate care sa combine experienta
practica cu cunostinte in teoria economica. Un om care sa combine o politica economica de dreapta cu o politica sociala de stanga care sa-i apere
pe cei multi si oropsiti. Romania nu mai este la marginea prapastiei ci chiar
in prapastie,ea trebue sa fie salvata de noi toti impreuna .
Asa sa ne ajute Dumnezeu !

PRIMA EXPOZITIE A INSTITUTUL CULTURAL REGAL ROMAN
(I.C.R.R)

EXPOZITIE DE ARTA LA NEW YORK, TOKIO SI BUCURESTI.
La 10 MAI, de Ziua Nationala a avut loc la New York a avut o exozitie personala dedicata Romaniei. La aceasta manifestare a participat Printul Nicolae si membrii diferitelor famili regale europene. Afost o ocazie fericita pentru toti de a cunoaste si a strange mana viitorului rege. Volumul de arta “Printul renasterii””Romania” a fost lansat cu acest prilej. Locul de desfasurare Chelsea este cartierul importantelor galerii de arta. (In apropierea studioului meu de film). Organizatorul acestei expozitii (curator)este sotia me, Kiyoko Horvath. Trebue mentionat ca la toate expozitile care le-am avut in jurul lumii, sa arborat steagul national .
In anul 2004 am dedicat expozitia”DE LA DALI LA DEVA” Regelui Spaniei JUAN CARLOS si regelui MIHAI, Regele Romaniei. Expozitia surealista a inceput la New York si trecand prin diferite orase europene a luat sfarsit in Figueres la doi pasi de
Museul Salvador Dali. VA ROG DESCHDETI http://www.devagallery.com
Veti putea vedea o lucrare favorita reprezentand tricolorul, avand in centru ei, crucea martirilor si a sperantei. Lucrarea a avut un deosebit succes.
Expozitia aceasta este o reluare a acestei expozitii si va putea fi vizionata sper la sfarsitul anului…….. la Bucuresti .. Sper sa fie o ocazie pentru a strange mana noului nostru rege !
ROBERT HORVATH- DEVA
http://devanewyork.blogspot.com


http://www.devagallery.com/

Mai 19th, 2010 at 02:19
cercetas spune:

Nu spune nimic nou – INSUSI PRESEDINTELE E FALS
SI INCOMPATIBIL CU FUNCTIA – guzganii se aduna in haite
——————————————————-
Vaas…. nume de comunist de aia raii, ce sa te astepti?
Ori “vaas” ori “basescu” tot aia

Mai 19th, 2010 at 02:21
cercetas spune:

JOS PEDELACIUNILE, JOS JIGODISMUL, JOS NEPOTISMUL
————————————————-
Cine l-a uns pe Basescu ditamai capitanu?
Si cine i-a dat Flota pe mana sa o piarza?

Mai 19th, 2010 at 02:51
cercetas spune:

Carte banditii de la Ziua Veche – [cenzurat]u-va-n gura
cu troienii vostri de banditi! De aia sare pagina cand sa
zici “trimite” si se mai lodeaza inca odata, ca este inca
o pagina web care injecteaza troianul. SECURISTII DRACULUIII !!@!!

Mai 19th, 2010 at 02:54
cercetas spune:

MATILDA AVEA DREPTATE – ATENTIE “ZIUA VECHE” UMBLA CU TROIANU.
ATENTIE!!!
ATENTIE!!
ATENTIE!

Mai 19th, 2010 at 18:20
Praetor spune:

Felicitari, domnule Rosca!
Pustoaica blond-ita tocmai se incrimineaza a doua oara prin raspunsul ei!
Cum poate avea cineva doua servicii – unul la Guvernul Romaniei si altul la Strasbourg sau Bruxelles? La nici unul din ele nu esti de fapt!
Este evidenta incompatibilitatea daca nu legala, macar functionala!
Oare Parlamentul European avea de unde sa stie de numele ei cel nou fara ca ea sa fi depus vreun demers in acest sens?
Ar trebui ca macar ANI sa se autosesizeze in acest caz!
N-am auzit nici un comentariu insa de la taticu ei – Stolo cel obosit de ani!
Succes in continuare!

Mai 25th, 2010 at 00:16
Adevarat sau ba? spune:

http://www.europarl.europa.eu/members/expert/assistantAlphaOrder/search.do;jsessionid=98BB1A595588BB36A3F2A226F985A15C.node1?language=RO&name=paul

pe site-ul parlamentului european nu mai figureaza, ceea ce inseamna ca dna paul avea dreptate. chiar am stat cu ochii in patru ca sa urmaresc treaba asta!