Breaking News: Curtea Constituţională a amânat luarea unei decizii în privinţa legilor sărăciei   iunie 24th, 2010

zegreanCurtea a amânat o decizie pentru vineri, când de la orele 9.00 va fi reluată şedinţa de judecată.

Curtea Constituţională a judecat, joi, cele patru contestaţii trimise de Înalta Curte de Casaţie şi Justiţie, dar şi de PSD şi de PNL, prin care i s-a cerut să constate  neconstituţionalliatea legilor de austeritate asumate de Guvern condus de Emil Boc. Pe baza acestor legi, românii vor fi sărăciţi de guvernarea PDL-UDMR ca urmare a tăierii masive a pensiilor şi a salariilor precum şi a altor drepturi băneşti ale tuturor salariaţilor.

Grupurile Parlamentare ale  PSD au sesizat, pe data de 16 iunie,  Curtea Constituţională căreia i-au cerut să constate caracterul neconstituţional al legii prin care sunt reduse salariile şi pensiile şi asupra căreia Guvernul Boc şi-a angajat răspunderea. Totodatp, PNL şi PSD au contestat, marţi, la Curte, legea de recalcularea pensiilor speciale.

Anterior, Secţiile Unite ale Înaltei Curţi de Casaţie şi Justiţie au sesizat Curtea Constituţională cu privire la caracterul neconstituţional al pachetului de legi ale aşa-zisei rederesări economice asumat de Guvern, care vizează reducerea pensiilor şi asalarilor, dar şi a pensiilor speciale.

Guvernul PDL-UDMR, Emil Boc, susţinut de gruparea parlamentară a ministrului apărării naţionale, Gabriel Oprea,  şi-a asumat răspunderea, pe 7 iunie, cu privire la pachetul de măsuri de austeritate. Măsurile au fost convenite cu  în scrisoarea către FMI, pe baza evaluării trimestriale a Fondului din aprilie.

Guvernul şi-a asumat răspunderea pe două proiecte separate de lege. Primul proiect de lege impune tăierea cheltuielilor din sistemul bugetar prin scăderea dramatică a salariilor, pensiilor şi a ajutoarelor sociale. Prin al doilea proiect este stabilită recalcularea pensiilor speciale.

Sărăcirea impusă de Băsescu şi Boc a fost susţinută masiv de majoritatea care îi sprijină în Parlamentul României, alcătuită din PDL, UDMR şi grupul lui Oprea. Decizia CCR este aşteptată la zece zile după completarea componenţei acestei înalte instanţe cu oameni puşi de PDL şi de Băsescu. În urma aminitei completări, gruparea PDL-Băsescu deţine majoritatea posturilor de judecător al CCR. Mai mult, decizia ar urma sa apară la exact o săptămână după ce preşedinte al CCR a fost ales de noua majoritate un fost vechi şi constant activist al PDL, Augustin Zegrean.

(O.C.)

Atat comentariile, cat si ping-urile sunt inchise.

Nu exista comentarii