Eu, unul, ma simt santajat   iunie 25th, 2010

SRSMai ales acum, dupa ce Consiliul Suprem de Aparare a Tarii a pretins, si a pus asta intr-un document oficial, ca presa reprezinta un pericol pentru siguranta nationala. Cum aratam intr-o analiza anterioara, aceasta prevedere, odata trecuta prin Parlament, produce efecte organizationale si juridice. Toate institutiile reprezentate in CSAT isi vor reforma activitatea, in sensul prevenirii acestui gen de pericol reprezentat de presa, prin urmarirea acesteia si identificarea surselor jurnalistilor si vor actiona impotriva unor ziaristi si actionari din acest mediu.

Cum as putea sa nu ma simt santajat? Cred ca domnul Presedinte Traian Basescu incearca sa obtina, sub presiune, ceea ce nu a obtinut cu zaharelul. Si anume alinierea presei. Si, implicit, a mea. Este acesta un santaj? Cum as putea sa nu ma simt santajat, cand am observat – si, odata cu mine, a observat o tara intreaga – ca, mai devreme cu o zi si jumatate ca CSAT sa ajunga la concluzia ca presa reprezinta un pericol pentru siguranta nationala, despre acest fapt extrem de sensibil a vorbit Radu Moraru, de la B1TV, prieten notoriu al sefului statului, care nu de putine ori s-a transformat in ecou ori chiar vestitor al gandurilor acestora. Pot sa nu fac o legatura?

Cum as putea sa nu ma simt santajat, cand ii vad si ii aud pe trei consilieri prezidentiali cum, in mod repetat, pe mai multe televiziuni, vorbind despre pericolul reprezentat de presa, ma nominalizeaza. Afirmand, in acelasi timp, ca eu nu sunt ziarist. Pai daca nu sunt ziarist dar sunt periculos pentru siguranta nationala, ce legatura are aceasta cu presa? Iar daca sunt ziarist periculos pentru siguranta nationala, de ce spun domniile lor ca nu sunt ziarist? Dar dincolo de acest dezacord flagrant, nominalizarea mea, in legatura cu o pretinssa fapta de santaj, petrecuta in urma cu aproape opt luni la Snagov, pe parcursul faimoasei discutii cu un alt apropiat al acuzatorilor mei, Catalin  Macovei, de la ANI, este, in mod evident, o amenintare. Pot sa spun un santaj. Pentru ca, simtindu-ma amenintat, s-ar putea, daca as fi mai putin inconstient decat sunt, sa ma tem si sa renunt la toate demersurile mele in plan jurnalistic. Adica sa-mi trag fermoar la gura.

Cum as putea sa nu ma simt santajat, cand am vazut in ce circumstante a fost saltat si incatusat Dan Diaconescu? Un jurnalist cu care, in realitate, am putine lucruri in comun. Ne-am vazut de cel mult douazeci de ori in viata. Ceea ce nu inseamna ca ma gandesc vreun moment, cel putin, sa vad in Dan Diaconescu altceva decat un jurnalist. El nu poate inceta de a avea aceasta calitate, prin simplul fapt ca facem un tip de presa diferit. Ei bine, acest coleg a fost perchezitionat intr-un mod incalificabil, sub aspectul procedurilor penale, i-au fost controlate sursele, a fost interceptat luni de zile, i-au fost extrase pana si discutiile din sediul DNA, pentru a putea fi facute publice si apoi a fost incatusat, pentru pretinsul pericol public pe care l-ar prezenta mentinerea sa in libertate.

Cum as putea sa nu ma simt amenintat si santajat de Presedintele Traian Basescu, in conditiile in care acesta m-a nominalizat de atat de multe ori, acuzandu-ma pe mine de santaj – ca si cum eu as putea sa-l santajez pe el, si nu invers – pana cand m-a determinat sa-l actionez, din acest motiv, in judecata? Cum as putea sa nu ma simt amenintat cand am un proces pe rol impotriva sefului statului?

Atat comentariile, cat si ping-urile sunt inchise.

7 comentarii

iunie 25th, 2010 at 10:42
Asgari Mahrab spune:

PLANGERE PREALABILA DE PUNERE IN MISCARE A ACTIUNII PENALE impotriva faptuitoarei FICA SIMONA!
Flag this message
Fw: simona fica !!
Friday, June 25, 2010 1:47 AM
From:
“Mehrab Asgari”
Add sender to Contacts
To:
[email protected]
Message contains attachments
2 Files (6016KB) | Download All

* 6-24-2010 116-24-2010 11
* 6-24-2010 116-24-2010 11

— On Fri, 6/25/10, Mehrab Asgari wrote:

From: Mehrab Asgari
Subject: simona fica !!
To: [email protected]
Cc: [email protected]
Date: Friday, June 25, 2010, 1:35 AM

buna seara !
sunt asgari mahrab.daca doriti sa aflati adeverul ,stau la dispozitia cu docomentele necesare pentru aflare adevrului.
cu respect
asgari mahrab

tel;

ÎN ATENTIA DIICOT: IRANIANUL MEHRAB ASGARI, PRESEDINTELE COMPANIEI …
ÎN ATENTIA DIICOT: IRANIANUL MEHRAB ASGARI, PRESEDINTELE COMPANIEI MIRAVIA, CU ALE CAREI AVIOANE GRUPAREA BASESCU A TRANSPORTAT ARME ROMÂNESTI PENTRU …
http://www.exploziv-news.ro/…/503-in-atenia-diicot-iranianul-mehrab-asgari- preedintele-companiei-miravia-cu-ale-crei-avioane-grupare..

10.
Denunt penal impotriva lui Traian Basescu | http://www.sroscas.ro
14 Iun 2010 … ASGARI Mehrab, cetatean iranian, patron al companiei aeriene MIRAVIA ….. ZAMFIRESCUrnrn DREPT LA REPLICArnrnrnFrom:rn”Mehrab Asgari” rnAdd …
http://www.sroscas.ro/…/denunt-penal-impotriva-lui-traian-basescu/ – În Cache

iunie 25th, 2010 at 14:12
eu, un moldovean suparat spune:

Eu chiar nu te cred domnule stanescu sorin rosca. ziarul dimneavoastra( ca sa folosesc umn limbaj academic, nu ca al dumneavoastra din celebrele inregistrari)se vindea in 500 de exemplare zilnic( cu indulgenta), atunci de unde aveti averea din ziua de astazi, nu din santaj? ziua de iasi nu face la fel? cati din cei de la ziua de iasi sunt cercetati pentru santaj? ei spun, pe la colturi ca dymneavpoastra le erati sef. asa ca rusineeeeeeeeeee

iunie 25th, 2010 at 14:35
Johann spune:

“VA SPUN EU,AM AJUNS INTR-UN CANAL DE SCURGERE SI VA TREBUI SA NE TIRIM DE-A LUNGUL LUI PINA LA MOARTE.” Observatia pesimista a lui H.G.Wells risca sa devina perfect valabila in contextul in care societatea civila nu se regrupeaza ca o “garda pretoriana” iin jurul presei(scrise sau audio-vizuale) asa cum este ea.Pe de alta parte si din interior (ex.C.R.P.)trebuie sa se auda vocile autorizate ale posibilelor “victime” accentuidu-se ,de exemplu,respectarea deontologiei profesionale.M-am intrebat deseori de ce trebuie sa existe o lege speciala care vizeaza „siguranta nationala”,cind exista si cadru legal,si institutii care pot sanctiona sever derapajele de ordin etic si moral din media.Nu mi se pare ciudat ca s-a iscat tocmai acum aceasta „tornada” cotroceana,daca tin seama ca in ultimul timp asistam la o avalansa de informatii,care devoaleaza activitatea unor grupuri sau asocieri din interiorul puterii sau conexe ei,avind caracter de de grave infractiuni sau chiar crima organizata.Libera circulatie a informatiei trebuie protejata de noi toti si pentru asta tara trebuie sa redevina o imensa „GOLANIE” reactivindu-ne liderii autentici.Nu trebuie sa asteptam sa ni se interzica discutiile in grupuri mai mari de doua persoane sau dupa ora 21.00.Suna sinistru,nu? Acum e ultima „reduta”.Daca o pierdem,nu ne mai ramine nici istoria! P.S. Cind aud repetindu-se pina la obsesie: „siguranta nationala” mintea imi fuge involuntar la cuiul de siguranta al unei grenade defensive.Care cui e in mina lui Basescu,la Cotroceni,cui mic de dimensiunea lui Boc,cu scoaterea caruia ne ameninta de fiecare data cind se vede la „strimtoare”

iunie 25th, 2010 at 20:13
george nemteanu spune:

Revin cu o intrebare care in actualul context poate deveni interesanta. Vor fi vanati oare si unii forumisti care isi exprima indignarea si nemultumirea fata de acest regim in termeni nu intotdeauna reventiosi ? Nu toate forumurile prezinta garantiile de protectie ale identitatii postatorilor.

iunie 25th, 2010 at 21:32
Robert Horvath spune:

BUCURESTI CENTRUL EUROPEAN AL QUEDA.
S.O.S –
, Cu cateva saptamani in urma GUVERNUL SUA DECLARA BUCURESTIUL CA CENTRUL FINANCIALAL QUEDA IAR SEFUL EI CA MESAGERUL PERSONAL AL LUI BEN -LADEN SI OM DE LEGATURA CU RESTUL ORGANIZATIEI.
Aceasta declaratie oficiala este semnata de un membru al guvernului SUA : UNDER SECRETARY FOR TERORISM AND FINANCIAL TERORISM STUART LEVEY.
ROMANII AU DREPTUL SA AFLE ADEVARUL !
CITITI ARTICOLUL COMPLECT http://devanewyork.blogspot.com/
AL AL – DULAYMI A DECLARAT ANCHETATORILOR AMERICANI : „I-AM CUMPARAT PE TOTI INCLUSIV PE PRESEDINTELE ROMANIEI ! ”

Robert Horvath zarist de investigatii SUA.

„INCEPAND CU JUMATATEA ANULUI 2007 AL DULAYMI A FOST RESPONSABIL (SEFUL ) RETELEI AL QUEDA DIN EUROPA ALCATUITA DIN DOUA CELULE INCLUSIV UNUL IN BUCURESTI iROMANIA,CARE AU FINANTAT AL -QUEDA IN EUROPA PRIN CONTRABANDA DE TIGARI SI CAFEA Al-Dulaymi este responsabil pentru a facilita formarea, echiparea şi circulaţia de luptători străini în Irak, prin recrutarea de musulmani în Europa pentru a ajuta Al-Qai’da prin fonduri de contrabandă sau arme, sau lupta împotriva Forţelor Multinaţionale din Irak. „

iunie 26th, 2010 at 12:34
silviana spune:

‘pretinu” de la b1,se face ecoul ‘sefului suprem’ fiindca nici el nu aude biziitul elicopterului,apropiindu’se ca o grea mostenire a trecutului care se identifica pe zi ce trece cu…pierderea capului,nimic in plus,nimic in minus.