Prima statistica oficiala pe imobiliare: Preturile locuintelor au scazut cu numai 3,9% in ultimul an   iunie 29th, 2010

182313_neverending_windows

Institutul National de Statistica a publicat marti primul indice imobiliar oficial, realizat impreuna cu Banca Nationala a României (BNR) si Uniunea Notarilor Publici. El arata ca preturile locuintelor au inregistrat o scadere de numai 3,9% de la inceputul anului, cele mai mari reduceri fiind observate in Bucuresti.

Scaderile de preturi au fost observate si pe segmentul apartamentelor, unde acestea s-au redus in primele trei luni cu 3.8 fata de anul 2009, iar in cazul caselor preturile au inregistrat o scadere mai mare, de 4.3%.

Cea mai mare scadere a apartamentelor, de 5,7% a fost inregistrata in Capitala, in timp ce in restul tarii apartamentele s-au ieftinit cu 1,6%.

In ceea ce priveste casele individuale, cele din mediul urban s-au ieftinit cu 4,33%, iar cele din mediul rural cu 4,26%.

Indicele lansat de INS masoara evolutia trimestriala a preturilor proprietatilor rezidentiale comparativ cu anul de referinta 2009. Colectarea datelor de la birourile notariale a inceput cu luna ianuarie 2009 si a fost realizata de catre INS cu sprijinul camerelor teritoriale ale notarilor publici.

A.E.

Atat comentariile, cat si ping-urile sunt inchise.

Nu exista comentarii