Americanii dau tonul   iunie 30th, 2010

SRSLa interval de doar cateva zile, o noua interventie a Excelentei Sale Mark Gitenstein, ambasadorul Statelor Unite la Bucuresti, pune punctul pe “i”. Autoritatile din Romania intarzie sa performeze. In special in doua domenii: Justitia si economia functionala de piata. Reprezentantul Statelor Unite da tonul. Iar presa din lumea intreaga il acompaniaza. Implacabil, Presedintele si PD-L, aflat la guvernare, sunt pusi la zid. Pe drept?

Ce se intampla cu Justitia? Ce i se reproseaza Romaniei? Exact ceea ce criticii din interior ai sistemului semnaleaza de mult timp. Si anume ca procurorii continua sa se comporte ca si cand fac parte din afara sistemului judecatoresc. Ca si cand ei nu sunt magistrati. Ca si cand sunt avocati ai statului. Ai unui stat care, uneori, se lupta cu propriii sai cetateni. Cu adversarii politici ai celor aflati la putere. Iar procurorii se transforma intr-un instrument de represiune, de intimidare, de santaj sau de razbunare. Ambasadorul Statelor Unite la Bucuresti si ziarele din lumea intreaga care analizeaza Romania afirma ca, in timp ce suntem campioni la realizarea de anchete spectaculoase, ramanem corigenti sau chiar repetenti la capitolul respect fata de legalitate si procedura. Iar starea de repetentie se declara in sistemul judecatoresc, acolo unde sunt spulberate probele confectionate de procurori. Ce ar trebui facut?

Pentru ca procuratura sa nu mai poata actiona ca un instrument al Guvernului sau Presedintiei ori a unor grupuri de interese puternic reprezentate politic, este obligatoriu sa avem o conducere a Parchetelor desemnata de insasi puterea judecatoreasca. Respectiv de Consiliul Superior al Magistraturii. Iar din Consiliul Superior al Magistraturii nu trebuie sa faca parte nici Presedintele Romaniei si nici ministrul Justitiei. Pentru ca ei sunt reprezentanti ai puterii politice. Ai Executivului. Puterea executiva trebuie mai bine separata de cea judecatoreasca. In felul acesta, procuratura ar putea fi sterilizata.

Apoi ar fi obligatorie construirea de cate CSM a unui mecanism prin care procurorii sa raspunda efectiv – administrativ dar si material – pentru malpraxis. Pentru practica gresita. Pentru acte si fapte care incalca prevederile Codului de procedura penala ori Constitutia si care aduc prejudicii cetateanului. Ar fi suficient pentru inceput.

Cat priveste economia functionala de piata, ea nu poate exista atata timp cat este viciata competitivitatea. Iar libera competitie este otravita prin sistemul clientelar practicat de PD-L si de Presedintele Traian Basescu. Modul in care, din diverse competitii, sunt eliminate firmele care nu cotizeaza la PD-L a devenit evident si socant pentru o lume intreaga.

Nu poate exista o societate functionala in absenta contractelor cu statul. Ideea de a le elimina este o utopie. Dar si un siretlic, utilizat exact de cei care forteaza sistemul. Numai ca aceste contracte cu statul trebuie sa devina cu adevarat transparente. Iar competitia trebuie sa fie corecta. Ca sa avem o competitie corecta, trebuie sa putem sanctiona orice incalcare a legii. Si de aceea ne intoarcem la Justitie. Numai printr-o Justitie puternica si libera, cu procurori care nu sunt avocati ai statului, ci veritabili magistrati, poate fi controlata libera concurenta.

Atat comentariile, cat si ping-urile sunt inchise.

6 comentarii

iunie 30th, 2010 at 13:44
roman polanschi spune:

Nu inteleg un lucru .
De ce in anii 90,91,92 ,Ion Iliescu ,ultimul pe lista cu voia dumneavoastra ,tot semnaliza dreapta ,cu un excedent de bagaje comuniste[citeste personaje ]si era clar ca isi dorea un socialism iluminat .
Ne am fi continuat viata intr o tara cu o structura comunista si o politica umanista .
Nu ar mai fi avut loc jaful Romaniei prin privatizari ,toata lumea si ar fi pastrat serviciile,pt ca oricum nu ne aduc nici un beneficiu cei 500 de miliardari si milionari in euro ,copii din 89 ar fi ramas in tara si in cazul iluminismului socialist si presa ar fi putut sa respire .
Este putin idilica povestirea mea ,dar mai departe in timp nu mai pot vedea .
Adica ,acest faliment roman era programat din 90 ?

iunie 30th, 2010 at 21:47
Robert Horvath spune:

Domnule Rosca Stanescu
Felicitari pentru articol. Se pare ca reveniti in forma cea cunoscuta, care va facut cel mai important ziarist al generatiei mele.

BEN LADEN IN ROMANIA
( RAPORT AL SERVICIULUI FRANCEZ )
fragment
Serviciul francez a descoperit ca compania Terom S.A. din Iasi au trimis la o banca din Franta, periodic, sume de ordinul milioanelor de dolari. Cercetarile au descoperint ca banca unde ajungeau banii, ar apartine celebrei familii Ben Laden. Documentele aflate in posesia serviciului francez dovedesc ca patronul Terom, sirianul Nanaa Ammar (37 de ani), a fi folosit mai multe firme-fantoma si, impreuna cu un cetatean arab care are un cont in Banca SBA (societate bancara araba din Paris si cu sucursale la Geneva, Limassol-Cipru si Damasc-Siria), a spalat sute de milioane de dolari, banii ajungand, se pare, la celebrul Ben Laden,seful AL QUEDA in a carei sfera de influenta se afla si Banca SBA.

Conform raportului efectuat de expertii serviciului Terom SA, Ammar ar fi plimbat sume importante de bani prin mai multe firme – SC DA DULCE SRL, SC RACHEL 2002 SRL, SC COM PREST SERV etc. – banii fiind scosi apoi din tara prin contul de la Banca SBA – Franta, detinut de arabul Ziad Wazzan. Expertii francezi care au descoperit „caracatita financiara” de la Terom, scriu „Se constata ca Nanaa Ammar a avut in toate cazurile tangente si chiar implicatii directe cu aceste firme. In situatia firmei DA DULCE SRL s-a observat caa avut relatii directe cu firma Terom Iasi, ci doar prin interpusi, aceasta a inchis circuite financiare cu Ziad Wazzan din Franta, care la randul sau il imprumutase pe Nanaa Hassan (fratele lui Ammar) cu sume de bani in vederea creditarii SC Terom. Modalitatile prin care au circulat banii, modul in care au fost utilizati si scopul utilizarii constituie elemente certe ale infractiunii de spalare de bani”.

230 DE MILIOANE DE DOLARI

Expertii au descoperit ca intre Terom, care este cel mai mare producator roman de fire si fibre poliesterice, si Banca SBA, a fi transferat sume importante de valuta. In actul de sesizare se face clar legatura cu afacerile familiei Ben Laden: „Banca SBA (Societate Bancara Araba), la randul ei, face parte din grupul de banci aflate sub influenta familiei Ben Laden. Exista probe ca si prin intermediul acesteia s-a finantat terorismul international si ca o parte din aceasta finantare ar proveni si din relatiile economice cu grupul de firme mentionat”. . Pe de alta parte, Nanaa Hassan este acuzat ca prin folosirea de firme-fantoma si firme false cu sprijinul functionarilor de la RIB – Sucursala Mosilor, a transferat in afara Romaniei in cursul anului 2009 in total suma de 230 milioane USD.

URMARITI PRIN INTERPOL

Simtindu-se urmati fratele lui Nannaa, Hassan, implicat in afacerile de la Terom, a parasit tara, cu destinatia Siria. Fratele sau, Nannaa, a ramas o perioada in tara, pentru ca apoi sa dispara fara urma. Intr-o declaratie facura la SRI „Ar fi foarte bine sa am legaturi cu Ben Laden. Asta inseamna ca as fi un om important. Acum aud pentru prima oara de la d-voastra. Nu ma apuc eu de asa ceva. N-am bani depusi decat in bancile din Romania. N-am nici un ban pe afara”, declara sirianul. In ciuda interdictiei de a parasi Romania, sirianul s-a facut nevazut.
Se pare ca nearestarea sa facut la insistentele unui apropiat al Presedintelui Romaniei Traian Basescu

BEN LADEN DETINE AFACERI IN TOATA LUMEA

Familia Ben Laden este considerata una dintre cele mai bogate din lume, avand afaceri in domeniul constructiilor, petrolului, bancar si comert in SUA, Europa si Asia. Dupa atacurile de la 11 septembrie de la New York, Osama Ben Laden a fost renegat in mod oficial de familia sa, dar, se pare, numai de fatada. Raportul francez dovedeste legatura intre serviciile romanesti si terorismilul international asigurat de ofiteri superiori de origine araba ramasi in organizatie de pe vremea lui Ceausescu.
Va continua
Robert Horvath for Nippon Press
http://devanewyork.blogspot.com/

http://www.devagallery.com/

iulie 1st, 2010 at 17:30
asgari mahrab spune:

Iunie 30th, 2010 at 21:47
Robert Horvath Says:
HA HA HA HA !!!

Iulie 1st, 2010 at 13:24
ROBERT HORVATH Says:
NUMEROASE CENTRE DE ANTRENAMENT AL QUEDA FUNCTIONEAZA PE TERITORIUL ROMANIEI.
RAPORTUL SERVICIULUI ITALIAN…

ROBERTULE HORVATH ,TU ESTI CHIAR MAI BOLNAV DE CAT SIMONA FICA ??? HA HA HA HA ,VAI DE CAPUL VOASTRA NEBUN !!
HA HA HA HA, NU MAI AVETI CE MAI SCRITI DESPERE MINE ???

Doar pentru ca Simona Fica si Robert Horavath au preluat ,,documentele’ pe care Valentin Vasilescu le-a furat, scanat si modificat dupa bunul sau plac nu dovedeste decat mojicia, lasitatea si nu in ultimul rand fapul ca a ajuns in stare sa savarseasca pana si infractiunea de fals si uz de fals in documente oficiale.
Ei au impresia ca au dat lovitura sau ca au descoperit America doar pentru ca se afla in posesia acestor ,,documente secrete”, ce amuzant, aproape ca sunt pe jos de ras, dar mai amuzant o sa fie atunci cand isi vor da seama ca aceste ,,documente secrete” sunt doar niste documente,dupa cum am precizat mai sus, retusate dupa bunul plac al domnului Valentin Vasilescu, mai pe intelesul tuturor- FALSE. Pentru cei interesati puteti vizita: http://www.myspace.com/val2002.
Stiti ce mi se mai pare putin bizar si ca nu prea se incadreaza in aceasta ecuatie(,,Denunt Penal” impotriva mea)?!Faptul ca dansa are paranormala abilitate de a scrie viata oamenilor fara a-i fi cunoscut vreodata personal, dovada faptul ca pana in data de 6.iun.2010 neauzind de numele meu cu atat mai putin cunoscandu-ma personal, a publicat o serie de articole in care am fost numit ,,terorist”, ,,iranian”, etc, ba mai mult a facut chiar si un ,,Denunt Penal” impotriva mea. Dar dupa cum prea bine stim ca in perioada de criza nici macar ,,abilitatile de clarvazator” nu mai dau roade, dupa o conversatie pe care am purtat-o cu dansa prin intermediul e-mail-ului, aceasta nu a putut sa imi dovedeasca decat ca inteligenta ei este aproape comparabila cu cea a unui bonsai(imi cer scuze daca am jignit natura).
Voi incheia prin a o sfatui,cu mare ingrijorare chiar pentru sanatatea ei, sa consulte un medic psihiatru in vederea unei internari in cadrul unei clinici speciale pentru oameni cu deficiente mentale, deoarece oamenii care au probleme ca cele pe care le are Simona Fica,ROBERT HORVATH SI VALENTIN VASILESCU reprezinta o ADEVARATA amenintare atat pentru ei insusi cat si pentru cei din jur.

CU RESPECT DLE.SRS

iulie 2nd, 2010 at 13:35
ROBERT HORVATH spune:

DOMNULE ASGARI MAHRAB
CONFORM UNUI PRINCIPIU OCCIDENTAL NU DISCUT CU TERORISTII.
AVETTI UN LOC ASIGURAT LA GUANTANAMO.

iulie 5th, 2010 at 14:33
Asgari Mahrab spune:

DE CE NU APROBATI VIZIUALIZAREA COMENTARILOR MEL???

Flag this message
Your comment is awaiting moderation.Iulie 5th, 2010 at 09:41-Americanii dau tonul Iunie 30th, 2010
Monday, July 5, 2010 11:15 AM
From:
„Mehrab Asgari”
Add sender to Contacts
To:
[email protected]
Dle.sorin
Your comment is awaiting moderation.????? de ce ??
Iulie 4th, 2010 at 15:18
ASGARI MAHRAB Says:

Your comment is awaiting moderation.
Iulie 5th, 2010 at 09:41
Asgari Mahrab Says:

— On Mon, 7/5/10, Mehrab Asgari wrote:

From: Mehrab Asgari
Subject: Fw: Your comment is awaiting moderation. Iulie 4th, 2010 at 15:18 ASGARI MAHRAB Says:
To: [email protected]
Date: Monday, July 5, 2010, 12:59 AM

BUNA SEARA ,VA ROG FRUOMS SA FITI CORECT FATA DE CITITORILOR SI CEL COMENTATORIlOR DVS .CU RESPECT,ASGARI MAHRAB

— On Sun, 7/4/10, Mehrab Asgari wrote:

From: Mehrab Asgari
Subject: Your comment is awaiting moderation. Iulie 4th, 2010 at 15:18 ASGARI MAHRAB Says:
To: [email protected]
Date: Sunday, July 4, 2010, 5:19 PM

Iulie 2nd, 2010 at 13:35
ROBERT HORVATH Says:

DOMNULE ASGARI MAHRAB
CONFORM UNUI PRINCIPIU OCCIDENTAL NU DISCUT CU TERORISTII.
AVETTI UN LOC ASIGURAT LA GUANTANAMO.

Your comment is awaiting moderation.
Iulie 4th, 2010 at 15:18
ASGARI MAHRAB Says:

ROBERT HORVATH + Bogdan Marinescu + SIMONA FICA = (-0)
ROBERT HORVATH ,esti cel mai mare mincinos si handicapat om din lumea asta .am sa depun plangere penala impotriva ta in Romania cat si in America .
faptul ca esti american ,nu insemna ca esti mai presus decat ceilalti. Belive me 😉

SIMONA FICA SE CACA PE EA DE FRICA !!Belive me 😉

Bai bogdane (Bogdan Marinescu ) ,tu chiar esti prost ??Belive me 😉
tu si cu SIMONA FICA SI GRUP ,ce aveti cu mine personal ???
daca voi scriti ca Asgari Mahrab ESTE …………. fara nici un dovezi .insemna ca voi sunteti super prostii (PROSTII 2010 ) ,eu personal am declarat la
scena deschisa cu curajul meu personal lupta impotriva ziaristii mincinosii si handicapatii ,care incalca drepturile mele personaL.
tu daca vorbesti; de exercite drepturile de cetatean român care se implica activ în viata socio-politica a Cetatii ?? de ce nu ai curajul sa stam de vorba noi doi ca berbatii si sa cunoastem mai bine si se facem cercetarea penala la confruntare ??
apoi vorbeste prostie si minciuni impotriva mea .
De ce ati sters comentariile mele PE Bmarinescu41’s Blog ,bogdanica???
este o dovada de lasitate crincena si lipsa de curaj .
simona + bogdan + robert + SI = jeguri penale =oameni de doi lei !
Pentru un pumn de dolari scriti dupa ureche ???
Nimeni nu va scapa de tavalugul declansat de Asgari Mahrab care este si foarte viu ,domiciliaza in bucuresti .
Va trimit si o poza datata .
ASGARI MAHRAB nu fuge ca un las cind este atacat pe nedrept
Fac parte dintr-o natie mindra.sint mindru ca sint Persan deci un razboinic innascut .
luati-va avocati buni??
Stapinesc foarte bine drept civil, comercial, penal si international
Am fost si voi fi primul persan care se va apara singur in instanta .
domnilor jurnalisti luati-va avocati buni… pentru ca eu nu am nevoie de avocat ,pentru ca nu aveti nici dovezi certe ,si castig orice proces cu voi ,chiar si la CEDO SI LA AMERICA.
aceasta este credinta mea, asa sa imi ajute Dumnezeu, Alah.

http://www.youtube.com/watch?v=0ee0wrjVtkk

I would like to say thank you to all Americans and president Obama !
ASGARI MAHRAB
Leave a Reply

Name (required)

Mail (will not be published) (required)

iulie 5th, 2010 at 18:08
Asgari Mahrab spune:

Your comment is awaiting moderation.
Iulie 5th, 2010 at 17:04
Asgari Mahrab Says:

DEL.SORIN R.S
MERSI MULT !
SPER CA DVS SA AVETI TIMP SA VORBIM PENTRU AFLARE ADEVERULUI.
NU SUNTETI LA FEL CA BOGDAN SAU SIMONA SI ROBERT .
PERSONAL AM INCREDERE IN DVS.
Nu ratati aceasta ocazie favorabila!
CU RESPECT
Asgari Mahrab