Cum se lauda Funeriu cu picatii la bacalaureat   iulie 6th, 2010

Daniel Funeriu, ministrul Educatiei

Daniel Funeriu, ministrul Educatiei

Promovabilitatea la bacaluareatul de anul acesta a fost doar 67,4%, cu 12,5% mai putin decat in 2009, iar explicatia, potrivit ministrului Daniel Funeriu, este ca a existat o toleranta zero fata de posibilele acte de frauda. Mai mult, demnitarul afirma ca examenul reprezinta un pas spre normalitate. Ba chiar se arata ingrijorat de modul in care multi elevi luau pana acum bacalaureatul „prin frauda”. Adica recordul de picati se datoreaza exclusiv faptului ca elevii nu au mai putut copia ca in anii precedenti.

Dar vorba profesorului Mircea Miclea, „este, de asemenea, plauzibil ca profesorii sa fi fost iritati din cauza taierii salariilor si sa fi notat lucrarile in consecinta”.  Vina apartine si elevilor. Sunt mai slab pregatiti si mai putin interesati de scoala. Dezinteresul pentru cursuri si nebuloasa din sistem sunt cauze relevante si pentru Mihaela Guna, presedintele Asociatiilor de Parinti din Romania. Nu da vina pe subiectele grele, ci pe copiii care invata din ce in ce mai putin, dar si pe sistemul de invatamant care e la pamant. „De vina sunt si programele scolare, prea complicate. Dar si framantarile din sistemul de invatamant cred ca s-au simtit. Toata harabaura asta cu lipsa unei legi coerente pentru educatie, cu scaderile de salarii si cu greve i-a afectat si pe elevi, si pe profesori”, a spus aceasta pentru un cotidian central.

Si ca tabloul sa fie complet, ii amintim domnului ministru al Educatiei ca anul acesta nu au lipsit acuzatiile de frauda sau de mita, doua dintre cazuri ajungand pe masa procurorilor de la Directia Nationala Anticoruptie.

Asadar, ministrul Funeriu ar trebui sa fie ingrijorat de situatia in care a ajuns sistemul de educatie. Unul din trei elevi picati la BAC nu este doar rezultatul vanarii de fraude. Sa nu uitam de subfinantare, lipsa legii educatiei si modificarea, de la an la an, a modului de examinare al elevilor. (O.R.)

Atat comentariile, cat si ping-urile sunt inchise.

3 comentarii

iulie 6th, 2010 at 17:11
a spune:

Nu se gasesc bani…dupa 20de ani!, nici pentru niste biete manuale de istoria romaniei, de limba si literatura.
Dar kitsch-ul ,traiasca si infloreasca!
Programa scolara e lipsita de interes….ceea ce profesorul Marian Papahagi sau Andrei Marga(si nu numai )au inceput, a fost repede ingropat de interesele si impostura celor care s-au asezat sa guverneze invatamantul romanesc.
Atatea reforme s-au lasat duse de apa sambetei.
An dupa an, iata, vine BAC-UL!!!
Oricum,cei mai buni ies afara,la muzicieni si elita ma gandesc!
AICI NU MAI LOCUIESTE NIMENI!!!

iulie 7th, 2010 at 07:41
Ghita Bizonu' spune:

kakaya elita ?
Fartii Becall? Plesu ? ma rog este o diferenta intre ei .. Becali este cunoscut si in strainezia … pe cand Plesu ….

iulie 7th, 2010 at 14:36
Alice in Tara tovarasilor spune:

Asta e Universul d-voastra,domnule bizonu’
Ar trebui sa urmati sa va selectati mai bine informatia.
Dar cred ca nu mai prinde la dv…Faceam referire la domnul Andrei Marga, care , printr-o simpla cautare veti afla cate onoruri a primit in lume!
Apropo, BIZON=TOVARAS?