Guvernul ia de la gura copiilor, dar nu si de la gura detinutilor   iulie 8th, 2010

teo1Copii sanatosi sau detinuti cu burta plina? Ce alegeti? Ei bine, daca multi inclinati spre prima varianta, aflati ca Guvernul Boc are o slabiciune pentru infractori. A taiat cu nonsalanta din hrana copiilor institutionalizati, dar nu si din cea a condamnatilor.

Cum se poate face asta? Rapid! Cum ii sta in fire Guvernului Boc. Prin Ordonanta de Urgenta 55/2010, care reduce cu 20 la suta sumele alocate pentru hrana copiilor institutionalizati sau a persoanelor cu handicap, insa excepteaza de la aceasta diminuare bugetul pentru hrana persoanelor private de libertate.

Articolul III, alineatul 1 din OUG 55/2010 privind unele masuri de reducere a cheltuielilor publice prevede ca autoritatile si institutiile publice precum ministerele, celelalte organe de specialitate ale administratiei publice centrale, alte autoritati publice, autoritati administrative autonome sau institutiile din subordinea acestora, finantate integral din bugetul de stat, vor diminua cu 20 la suta cheltuielile cu bunurile si serviciile aprobate in buget, programate pentru a doua jumatate a anului 2010 si ramase de executat.

In schimb, alineatul 2 stabileste ca fac exceptie de la aceasta regula o serie de cheltuieli, precum cele pentru transmiterea pensiilor si altor forme de asistenta sociala, dar si pentru plata serviciilor medicale, medicamentele, dispozitivele medicale si materialele sanitare, reparatiile si reabilitarile pentru scoli.

Rugam Guvernul Boc sa revina asupra deciziei. Si daca se poate, sa ocoleasca cu taierile si indemnizatiile pentru persoanele cu handicap. (O.R.)

Atat comentariile, cat si ping-urile sunt inchise.

Nu exista comentarii