INCORECT Patriarhul Daniel: Donam, dar nu spunem cat, pentru ca nu mai candidam pentru un post mai mare   iulie 12th, 2010

patriahulAflat la o ceremonie in care a fost declarat cetatean de Onoare al Brasovului, Patriarhul Daniel a fost intrebat de reporterul ziarului Gandul cati bani a donat sinistratilor Prefericirea Sa si mai marii Bisericii.

Patriahul a replicat: “Noi am invatat din Evanghelie sa lucram cu mai multa smerenie, nu spunem cat dam, dar stie Dumnezeu. Si nu dam numai un salariu, de conjunctura, ci de cand am ajuns Patriarh dam cea mai mare parte din salariu, dar nu spunem cat, ca să ne laudam, pentru ca nu mai candidam pentru un post mai mare”.

Practic, prin aceasta declaratie Preasfintenia Sa recunoaste ca jocurile pentru imagine sunt importante chiar si la acest nivel al Bisericii.

Patriahul Daniel, desi poate a incercat sa-i atentioneze pe  cei care fac publica valoarea donatiilor doar pentru a-si castiga imaginea unor buni samariteni, iata ca a cazut fix in tabara opusa. Sa intelegem ca, daca ar fi existat o treapta ierarhica mai sus, ar fi adunat zeci de jurnalisti pentru a anunta cati bani anume a donat persoanelor afectate de inundatii.

Totodata, pare incorect faptul ca, in timp ce sute de oameni simt supararea lui Dumnezeu prin furia apelor, Preafericitul Daniel este prezent la o ceremonie oficiala la Brasov unde este declarat cetatean de Onoare. Cand de fapt, oamenii aia disperati si amarati ar fi avut mai mare nevoie (morala) de prezenta Sfintiiei  Sale. (M.S.)

Atat comentariile, cat si ping-urile sunt inchise.

Nu exista comentarii