INCORECT Shopping de criza: Udrea cumpara indicatoare 3D de un milion de euro   iulie 13th, 2010

elena udreaAvem brand de tara, dar nu avem turisti. Avem guvernanti, dar ei nu au solutii pentru iesirea din criza. Si, in timp ce TVA-ul a crescut, salariile scad si pensionarii inca tremura in asteptarea unui verdict final, blonda de la PD-L, Elena Udrea, a iesit la shopping. De data asta nu si-a cumparat vreo poseta Vuitton sau pantofi cu toc pentru sinistrati, ci indicatatoare rutiere 3D, mult mai scumpe decat cele clasice, cu care ne-am obisnuit, pentru a le pune pe drumurile publice din tara. Costa cam vreun milion de euro…

Si asta nu e tot, Udrea s-a asigurat ca nu oricine poate participa la aceasta licitatie. Musai trebuie sa fie portocaliu. Pana la urma, cum altfel sa rasplatesti „darurile” primite in campanie? Pentru a elimina competitia, caietele de sarcini pentru achizitionarea de indicatoare rutiere au conditii pe care nu le pot indeplini decat doua societati comerciale, dupa cum dezvaluie Financiarul.

Asadar, Ministerul Turismului a organizat o licitatie pentru achizitionarea banalelor indicatoare rutiere pentru 1.215 locatii. Un contract in valoare de 3,6 milioane de lei. Desi standardele romanesti in materie de indicatoare nu sunt foarte pretentioase, in caietul de sarcini se cer neaparat inidicatoare ambutisate, in relief 3D. Evident, acestea sunt mult mai scumpe decat unele obisnuite. Ministerul Turismului motiveaza aceasta cerinta prin faptul ca executia in relief a inscrisurilor creeaza un efect vizual mai puternic si confera produsului calitati sporite legate de transmiterea mesajului. De, la ce autostrazi si drumuri nationale avem in tara asta, neaparat era nevoie de astfel de indicatoare. Macar de ar scrie pe ele: “Atentie, groapa!”

Doar doua companii, abonate la achizitiile de indicatoare rutiere şi care au sponsorizat PDL, au reusit sa indeplineasca cerintele de participare la licitatie. Aceste firme isi impart frateste contractele pe bani publici. Anul trecut una dintre ele a castigat o licitatie pentru o achizitie in valoare de 2 milioane de lei, iar acum a castigat cealalta. Sa nu fie cu suparare. (O.R.)

Atat comentariile, cat si ping-urile sunt inchise.

Nu exista comentarii