INCORECT Cersiti in alta parte, caci aici vin turistii!   iulie 14th, 2010

cersit(2)O echipa de jurnalisti de la Antena3 s-a deghizat in cersetori si s-au asezat sa faca un ban in fata mai multor institutii ale statului. Daca politistii si jandarmii i-au usuit imediat din zona Palatului Cotroceni ori din fata Guvernului de frica unui protest spontan, in zona Garii de Nord “cersetorii” nu au mai fost luati la intrebari de niciun om al legii.

Dar asta se intampla eventual cand Politia Romana sau Jandarmeria organizeaza vreo actiune de mediatizat in presa. Sau cersetorii sunt luati la bani marunti doar daca stau in fata vreunei institutii a statului, caci nu se cade sa vada domnul presedinte o mana instinsa la poarta Cotrocenilor.

O polistista comunitara care pazea Banca Nationala a Romaniei este exemplul perfect de cum isi fac unii oameni ai legii meseria: preferential. Caci politisti comunitari sunt si la Gara de Nord, doar ca acolo nimeni nu le-a cerut sa se legitimeze. Ba chiar i-au lasat sa faca ceva bani.

In plus, aceeasi politista le-a explicat “cersetorilor” ca, pe langa BNR trec turisti si daca vad cersetori, imaginea Romaniei va fi afectata.  Ba chiar i-a sfatuit sa se duca in oricare alta parte.

“Duceti-va oriunde in alta parte, dar nu aici. Aici sunt camere de filmat. Sunt straini care vin si filmeaza care….imaginea Romaniei”, se motiveaza extrem de profesionist, politista comunitara. (M.S.) Pentru imagini video, click AICI.

Atat comentariile, cat si ping-urile sunt inchise.

Nu exista comentarii