Fonduri europene de 124 de milioane de euro pentru zonele inundate   iulie 21st, 2010

1000345_danube_floodMembrii comitetului pentru monitorizarea absorbtiei fondurilor UE au discutat, marti, despre relocarea a 124 milioane euro din Programul National de Dezvoltare Rurala, pentru refacerea infrastructurii rurale din zonele inundate, operatiune pentru care Ministerul Agriculturii a cerut deja acordul CE.

La sedinta comitetului pentru monitorizarea absorbtiei fondurilor UE, condusa de premierul Emil Boc, au participat si reprezentanti ai Agentiei de Plati pentru Dezvoltare Rurala si Pescuit, Agentiei de Plati si Interventie pentru Agricultura si Programului National de Dezvoltare Rurala, potrivit Adevarul.

„Unul dintre subiectele discutate a fost posibilitatea relocarii a 124 milioane de euro, astfel incat sa fie majorate fondurile pentru masura 322 privind renovarea, dezvoltarea satelor, imbunatatirea serviciilor de baza pentru economia si populatia rurala si punerea in valoare a mostenirii rurale, din cadrul Programului National de Dezvoltare, pentru care exista un numar mare de solicitari”, se arata intr-un comunicat transmis de Guvern la finalul reuniunii.

In urma cu doua saptamani, ministerul de resort a anuntat ca s-a cerut Comisiei Europene, printr-o scrisoare adresata comisarului european, Dacian Ciolos, realocarea de fonduri in cadrul Programului National de Dezvoltare Rurala pentru reconstructia infrastructurii rurale afectate de inundatiile din ultima perioada.

Banii ar urma sa fie folositi exclusiv pentru realizarea lucrarilor de infrastructura rurala tehnico-edilitara in localitatile afectate de inundatii.

Pagubele provocate de inundații depasesc 400 de milioane de euro si pot ajunge la aproximativ 450 de milioane de euro, sustin surse ministeriale. Datele transmise in urma cu o saptamana de Ministerului Dezvoltarii indicau ca pagubele produse de inundatii sunt estimate la aproximativ 250 de milioane de lei (circa 59 de milioane de euro), in conditiile in care 3.480 de case au fost afectate, alte 250 s-au prabusit, iar 31,4 km de drumuri nationale sunt deteriorate.

A.E.

12:44

Atat comentariile, cat si ping-urile sunt inchise.

Nu exista comentarii