INCORECT Elena Udrea a intrat in campanie   iulie 21st, 2010

udreaIntre o poseta Vuitton, ceva ciocolata si pantofi cu toc pentru sinistrati, Elena Udrea, proaspat nominalizata la sefia organizatiei PDL Bucuresti , face pe blogul personal un inventar… Nu al hainelor din dressing, ci al problemelor Capitalei. Nici nu ne mira. Blonda este vazuta de unii colegi viitoarea candidata la Primaria Generala.

Ei bine, dupa o vizita scurta la Budapesta, blonda de la PD-L si-a dat seama ca Bucurestii au cel putin un capital turistic comparabil cu cel al capitalei Ungariei. „Bucurestiul poate redeveni Micul Paris si poate atrage zeci-sute de mii de turisti. Pentru a reusi acest lucru trebuie sa rezolvam cateva probleme presante. Fara o anumita ordine, le punctez pe cele care mi se par mai importante”, isi incepe Udrea inventarul.

Mai intai, ministrul Turismului spune ca obiectivele arhitecturale de patrimoniu „raman pentru totdeauna in umbra din cauza unor blocuri de birouri mamut”. „Strans legat de acest fapt este renovarea zonelor istorice, astfel incat sa se pastreze specificul perioadei. Chiar asa, cam cand credeti ca se vor termina lucrarile din centrul vechi al Bucurestiului?”, se intreaba democrat-liberala. Ii raspundem noi tot cu o intrebare. Traian Basescu ce a facut in mandatul sau?

„O alta problema ar fi cea a cainilor vagabonzi. Trebuie sa intelegem ce mesaj trimitem catre potentialii turisti cand in centrul Bucurestiului se plimba in voie haite de caini. In general, Capitala trebuie sa fie mai primitoare cu turistii. Iar asta inseamna strazi mai curate, inseamna ca atunci cand turistul ajunge in Piata Romana, spre exemplu, sa poata vedea cerul, nu doar cablurile agatate de stalpi”, continua ministrul. Aici ii recomandam sa o contacteze pe Brigitte Bardot, care nu de mult era scarbita de cei care conduc Romania. Motivul? Eutanasierea maidanezilor din Bucuresti. O problema peste care s-a asezat praf portocaliu, caci actrita a avut o disputa pe aceasta tema chiar cu, asa cum era de asteptat, presedintele Traian Basescu.

In fine, Udrea crede ca Bucurestii ar trebui sa devina atractivi din punct de vedere al preturilor. „Inca un lucru, pe care trebuie sa il invatam si pe care tot il repet si in legatura cu litoralul romanesc: preturile sunt prea mari pentru ceea ce se ofera. Obiectivul nostru este sa atragem turisti si pentru asta trebuie sa le oferim argumente, inclusiv preturi mai mici la cazare la hotel decat in alte capitale. Atat timp insa cat preturile din Bucuresti sunt comparabile cu cele din Viena sau Roma, nu ne putem astepta ca turistii sa vina in valuri”, avertizeaza ministrul.

„Nici una dintre aceste probleme nu sunt insurmontabile. Depinde de noi sa le rezolvam si sa redam orasului stralucirea pe care a avut-o altadata. Se poate, de asta sunt sigura; totul este sa se vrea”, conchide Elena Udrea. Suna a slogan de campanie, deci spunem sa o lase balta deocamdata. Nu mai e loc de promisiuni. Concret, ce a facut Traian Basescu in mandatul de primar? Dar Adriean Videanu? Asteptam inventarul si multumim anticipat. (O.R.)

14:38

Atat comentariile, cat si ping-urile sunt inchise.

Un comentariu

iulie 21st, 2010 at 14:54
Socrate spune:

Domnule SRS, Nutzi are sanse sa devina primar, avand in vedere calitatea execrabila a electoratului bucurestean, care, dupa “maretele realizari” ale lui Basescu si Videanu, a votat in proportie de 38% PD-ul si 4 primari de sector PD. Avand in vedere si cine numara voturile si tehnicile de fraudare PD, verificate si perfectionate la ultimele alegeri, Nutzi va ajunge primar cu probabilitate de 95%. Amintiti-va cum PD-ul l-a facut europarlamentar pe Tokes.