Contractele de accesare a fondurilor UE vor fi reziliate daca sunt intarzieri mai mari de 6-9 luni   iulie 24th, 2010

falling-moneyContractele incheiate de firme pentru proiecte finantate si de Uniunea Europeana, dar in cazul carora lucrarile sunt intarziate cu 6-9 luni vor fi reziliate, iar primele „semnale publice” in acest sens vor fi lansate in saptamanile urmatoare, a anuntat, sambata, premierul Emil Boc.

El a anuntat totodata ca toate cererile de rambursare inaintate in cadrul proiectelor UE vor fi finalizate pana la 15 iunie, iar aceste cereri se vor incadra intr-un termen de maximum 60 zile, fata de 120 zile in prezent, scrie Capital.

„Toate firmele cu proiecte europene la Ministerul Economiei vor primi banii pe baza cererilor de rambursare inaintate”, a spus Boc, dupa ce a participat la reuniunea grupului ministerial pentru absorbtia fondurilor europene din cadrul Ministerului Economiei, Comertului si Mediului de Afaceri.

Premierul a aratat ca este nemultumit de ritmul scazut al absorbtiei fondurilor UE si a cerut firmelor sa utilizeze facilitatile puse la dispozitie de Guvern, precum garantiile de stat si alte forme de sprijin.

Pana la data de 9 iulie 2010 au fost depuse 18.177 proiecte pentru fonduri UE, in valoare cumulata de 38,9 miliarde euro, dintre care au fost aprobate 4.421 proiecte de 9,4 miliarde euro. Din totalul acestora, contracte si decizii de finantare au fost semnate pentru 3.146 proiecte de 6,06 miliarde euro, dar totalul platilor efective s-a ridicat la doar 882 milioane euro.

A.E.

16:12

Atat comentariile, cat si ping-urile sunt inchise.

Nu exista comentarii