Tanasescu: Guvernul si FMI nu au luat in calcul noi taieri de salarii   iulie 31st, 2010

tanasescuGuvernul si Fondul Monetar International (FMI) mizeaza pe aplicarea masurilor existente pentru incadrarea in tintele de deficit bugetar, neluandu-se in calcul taieri suplimentare de salarii pentru 2010 si 2011, a declarat reprezentantul Romaniei la FMI, Mihai Tanasescu.

„Discutiile care au avut loc intre autoritatile romane si reprezentantii FMI nu au condus la noi masuri care sa fie implementate in 2010 si 2011, astfel incat sa fie avute in vedere noi taieri de salarii, si asa mai departe”, a spus Tanasescu citat de ziare.com.

Tanasescu a aratat ca rezultatul discutiilor de pana acum cu reprezentantii FMI a fost consolidarea masurilor care au fost deja stabilite, astfel incat implementarea lor sa conduca la un deficit bugetar in limita de 6,8% din PIB pentru acest an si de 4,4% din PIB pentru anul viitor.

Tanasescu a mai spus ca pe termen mediu si lung, respectiv pana la la finalizarea acordului in vara anului 2011, autoritatile vor rezolva si problema datoriilor statului catre mediul privat. (17:40)

I.S.

Atat comentariile, cat si ping-urile sunt inchise.

Nu exista comentarii