Intreprinzatorii, penalizati de UE daca nu respecta legislatia fondurilor europene   august 6th, 2010

Foto: guratirgului.ro

Foto: guratirgului.ro

Antreprenorii care acceseaza fonduri europene vor fi obligati sa returneze Uniunii Europene fondurile alocate daca proiectele cu finantare comunitara nu sunt derulate transparent si legal, a declarat premierul Emil Boc.

“Banii europeni sunt ca banii publici si trebuie utilizati cu maxima transparenta si respectarea conditiilor de legalitate. Din nefericire, in trecut, proiecte UE au fost anulate, iar banii au fost restituiti, deoarece nu au fost utilizati legal si transparent”, a precizat Emil Boc, citat de wall-street.ro.

Premierul a amintit investitorilor sa fie atenti in cheltuirea banilor europeni, astfel incat Romania sa nu fie pusa din nou in situatia de a returna aceste fonduri, si sa respecte graficul de derulare a proiectelor, “ca intr-o cursa contra cronometru”, pentru a evita rezilierea contractelor.

Seful Guvernului a afirmat ca fondurile europene sunt “calea cea mai sigura si rapida” de iesire din recesiune si a aratat ca inca este nemultumit de ritmul de absorbtie a acestor resurse.(13:59)

G.D.

Atat comentariile, cat si ping-urile sunt inchise.

Nu exista comentarii