Ministerul Justitiei contribuie la redactarea noii Legi ANI   august 8th, 2010

Foto: epitesti.ro

Foto: epitesti.ro

Legea Agentiei Nationale de Integritate va fi redactata in functie de punctele de vedere ale Ministerului Justitiei, a anuntat ministrul Catalin Predoiu (foto), citat de Agerpres.

Ministerul va contribui la redactarea textului Legii ANI in procesul de dezbatere parlamentara, indiferent daca este vorba despre completarea proiectului de lege intors de la Curtea Constituţionala sau de un alt proiect de lege, a afirmat, duminica, ministrul Justitiei, Catalin Predoiu, intr-un comunicat transmis Agerpres.

Potrivit acestuia, convocarea Camerei Deputatilor in sesiune extraordinara pentru dezbaterea Legii privind Agentia Nationala de Integritate reprezinta un ‘semnal politic corect’ ce demonstrează vointa Legislativului de a remedia una din vulnerabilitatile constatate in cadrul Mecanismului de Cooperare si Verificare.

Predoiu considera că viitoarele reglementari in ceea ce priveste ANI trebuie sa aiba in vedere deciziile Curtii Constitutionale, dar si Decizia Comisiei Europene privind Mecanismul de Cooperare si Verificare.
‘Buna guvernare la nivel central şi mai ales local, indiferent de orientare politică, combaterea corupţiei şi menţinerea integrităţii în funcţiile publice sunt condiţii pentru menţinerea României pe traiectul european. Obiectivul atragerii fondurilor comunitare şi implicit al dezvoltării României este realizabil numai în condiţii de profesionalism şi integritate în exercitarea funcţiilor publice’, opinează Cătălin Predoiu, în comunicatul de presă.

El aminteşte că la nivelul Comisiei Europene se acordă maximă atenţie atragerii şi cheltuirii fondurilor europene în condiţii de transparenţă şi integritate.

‘Iniţiativele economice ale instituţiile statului, precum desfăşurarea licitaţiilor, atragerea de fonduri comunitare, privatizările sau concesionările trebuie desfăşurate transparent şi legal, respectând acquisul comunitar’, a declarat Predoiu.

Ministrul Justiţiei este de părere că raportul de ţară pe 2010 trebuie receptat de sistemul politic ca fiind un ‘semnal energic’ pe care îl transmit Comisia Europeană şi statele Uniunii Europene

Atat comentariile, cat si ping-urile sunt inchise.

Nu exista comentarii