Beneficiarii de fonduri europene au primit 370 mil. euro in primele sapte luni   august 10th, 2010

Foto: sxc.huBeneficiarii de fonduri structurale au primit de la autoritati, in primele sapte luni ale anului, peste 370 de milioane de euro, cu 20% mai multi bani decat in aceeasi perioada a anului trecut. Asta face ca tinta de plati de 1-1,3 mld. Euro, estimata de guvern, sa fie greu de atins.

In luna iulie au intrat in conturile firmelor si al autoritatilor publice, rambursari si prefinantari de 66,9 mil. euro, ceea ce duce la un grad de absorbtie de 10,3%, potrivit ZF.

La inceputul anului, autoritatile estimau ca in 2010 nivelul platilor de fonduri structurale va atinge 1-1,3 mld. de euro, bazandu-se pe experienta lui 2009, cand ritmul de absorbtie a crescut semnificativ in a doua parte a anului.

Cu toate ca nivelul platilor efective este inca departe de aceasta valoare, Catalin Vatafu, consilier pe fonduri europene al primului-ministru Emil Boc, spune ca este optimist si ca se asteapta ca in a doua parte a anului valoarea platilor efective sa se tripleze in raport cu primul semestru. (08:37)

D.B.

Atat comentariile, cat si ping-urile sunt inchise.

Nu exista comentarii