Plata pentru continutul online mai are de asteptat   august 10th, 2010

internet generic [1600x1200]Specialistii care activeaza in mediul online sunt sceptici in ceea ce priveste introducerea, la scara larga, a platii pentru continutul online. Augustin Roman,  General Manager Intact Interactive, considera ca masurile de a cest gen nu pot fi aplicate pe termen scurt.

De asemenea, Dragos Stanca vede o sansa pentru plata continutului online in cazul in care toti publisherii ar adopta aceasta solutie ca standard unitar pe intreaga piata si, preferabil, in acelasi moment, scrie Financiarul. Pana atunci, specialistii din media sunt sceptici la acest model de business, care nu s-a impus nici in strainatate.

Stirile, analizele si informatiile din publicatiile online sa fie contra cost? Este intrebarea care se pune din ce in ce mai des si pe plan local dupa ce la nivel mondial cateva dintre cele mai importante titluri au inceput sa taxeze continutul online.

Augustin Roman nu crede ca Romania va gasi modelul de business cu privire la contentul online inaintea publicatiilor de „afara”. Acesta subliniaza ca masura de a taxa continutul online la scara larga in Romania nu poate fi aplicata pe termen foarte scurt.

Nici in strainatate plata continutului online nu este intampinata foarte bine de utilizatori. Publicatia britanica „The Times” a pierdut aproximativ 66% dintre cititorii sai online, din cauza introducerii taxei de acces. (09:01)

D.B.

Atat comentariile, cat si ping-urile sunt inchise.

Nu exista comentarii